Домакини 27

  • 35 376
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 12 256
Ауууу, домоуправителя пристигна. Строй се в две редици!
..........
Мирноооо,  равниссссс, за знамето УРА!
Аз дойдох , а вие изчезнахте някъде. Ще ходя да гледам филм... Crossing Arms
........
Бабчееее, какво стана с кулинарната книга на Домакините?
Каква е тази книга, аз нищо не зная и защо не съм уведомена се питам, аз  newsm78
Вио, това с ръчичката не е страшно, ама е неприятно. Вие там нещо като Спешно отделение нямате ли, да го види ортопед. Нищо, хайде, утре ще ходите че то вече е късно и децата спят.  Hug

А Марчето се появи Simple Smile прочитам те и отивам да спя , лека нощ.
Тази пък другарка ме видя и избяга, що.. пиша отсъствие!
Людачка, има още един добър магазин на ул" Ст.Караджа" Това е точно зад  Центр.поща. На гърба на НАТВИЗ. Провери и там и там съм им клиент. Има много хубави неща от итал. керамика....красотаи високо качество.
Джейми, тук съм и не съм мърдала. Крива съм жестоко. Не съм излизала от....ами не помня от кога.
Писе, а включвай се , деееее . Мари, същото мога да кажа и за теб. Категорично!!!  Няма да ме ядосвате, че ....отивам да гледам кино.  Mr. Green
Оф, Катето добре че ни даде разрешение да я изписваме така, че с този дълъг ник... Simple Smile
Сега къде са другите  newsm78 Ще  вихрим ли купон  или  не ...Кой дава тон за нова тема да разчепкаме.??
....
Тити, аз последния път като правих питка, обиколих тавата с парче хартия за печене, за да се попучи по-висок борд и да бухва тестото нагоре. Не ми се смейте, може и простотии да говоря, във всеки случай тук има майсторки на тестените изделия, които ще са по-компетентни. Но питката стана доста висока де, ..........
Още една прекрасница-кулинарка.  Heart Eyes
.......
Марчевааа крещях аз да дойдеш ама не чуваш  Hug

Не, не чувам  `щот` съм глуха..ааааа  newsm27 нали знаеш.
Това пък излезе в каре..

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Аууу, Тите, направо се размазах от смях с твоите бели днес...  Joy Joy Joy Joy Joy...
Та каква мая ползваш викаш?  На топличко (40 до 50 градуса макс на фурната) втасва по бързо тестото. Важното е да няма течение (това, ако не е в машината разбира се). И за да си сигурна в маята, активирай я преди да замесиш тесто.  Разтваряш я в малко вода/ пр. мляко (към 100мл) с мялко захар (1.2ч.л.) и брашно - до не много гъста каша. Оставяш да втаса/шупне и тогава я ползваш.

Мушкатова, давам с удоволствие разбира се:

Млечна майонеза
Прясно мляко и олио - 1:2
малко сол
1.2 - 1ч.л. лим сок
Всичко със стайна Т. Разбивам с пасатора, топвам го в съда и бавно изтеглям нагоре. Те това е.
Ако искам да е рядка, за сос - слагам по-малко олио.


Катенце, според мен и да не си сложила хартиения борд, пак е щяло нагоре да расте тестото.
Ето в потвърждение моята най-любима питка. Simple Smile  Тавата ми е с борд - 2-3см, а питката е 3-4 пъти по-висока.

снимката е линк към рецептата


Аз пък смятам да лягам, че утре в 7 без нещо...  ooooh!

# 437
  • Мнения: 644
Long Island лятото съм във Варна.С удоволствие ще се разходим.
Лус честити придобивки.Със здраве да си ги ползвате!
И ние имаме шейна нова за сефтосване.Дано завали сняг като оздравеем.
А за стъклариите в нас си ги троша аз.Като прасна без да искам 2 чиний и ме бъзикат ,че обръщам на таверна.Ама добре,че се трошат ,че да се сетя да си взема нов сервиз.
ОNina ,TheNMaster добре дошли!
А не ни харесват защото завиждат ,че имаме цялото време.Явно си ни представят с пеньоара . Joy
Мари радвам се ,че те развеселих. Hug
Писах ви и си мисля : Аз съм шашава ,как детето да не измисля дивотии.
Баба яка обикновенно твойте постове са ми най-забавни.Имаш страшно чувство за хумор.Щом в писането се усеща.
Контеса ами аз така с бойна крачка влязах обратно,че ги изплаших наред.
Щом имах смелост чак да бутна хората с извинете.Грешката е и при двете.Аз съм много заспала.Но се сетих рано пред магазина.А най-мразя да ме правят на идиот .Е тогава вече дигам пара .
Вио дано се оправи детенце.Отидете ня лекар утре.Мисля,че тя ще обърне повече внимание.

# 438
  • Мнения: 644
Ами днес ползвах Мая на кубчета.Използвах една четвърт за 500 гр тесто.Пуснах я в машината на програма тесто и излязах.Там трябваше да втаса.После извадих направих на топки и оставих пак да втаса 40 мин.Все ми стават едни сплескани.
Предния път я правих със суха Мая .Пак не бухна достатъчно.Нещо не ми е ясно.  Rolling Eyes
Отивам да си извадя кекса.И да метна един хляб в пекарната и идвам.
Бре много отдавна не е имало такива среднощни писания.

# 439
  • Мнения: 1 056
Тите, теб пак те е хванала музата по никое време. Joy
Моренка, благодаря, още утре ще я пробвам майонезата.
Чудя се кой филм да си пусна, гледа ми се нещо старо и весело...

# 440
  • Мнения: 1 056
Марче, Бабчето се е заела да състави книга от рецептите, които сме публикували във всичките 27 теми.

# 441
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Тити, тази на кубчетата е жива (предполагам, поне нашата е така) и когато съм я ползвала в машината я разтварям първо. Та какато писах, по-добре активирай маята (без значение суха или жива), предварително, за да си сигурна, че е годна, за да не пропиляваш повече продукти.
Втасало (двойно по голямо) ли е било тестото от машината? Не чакай определено време за втасването, а следи да стане двойно по-голямо тестото. Важно е и да не превтаса, тогава не става нищо.   Споко, ще му намерим цаката.  Simple Smile

Бабчето се е заела да състави книга от рецептите, които сме публикували във всичките 27 теми.
Лелее... това, ако е истина, ще падна направо... къртовски труд ми се вижда, бабе!  #Crazy

Надявам се да ви хареса, МушкатоваHug

# 442
  • Мнения: 117
Тити благодаря, ела да ме видиш като ми се доспи какви ги плещя, моята приятелка най-обича да си говорим тогава по телефона, винаги ще изцепя нещо  ooooh!
Тити да не е от брашното, вчера ползвах някакво брашно ново донесено от ММ нали той ми е снабдителя, ами хич не се надигна тоя хляб, а маята същата като от преди 2 дни (същото кубче даже)
Марчева ще видиш ти една глуа, да не хващам дряновицата  Heart Eyes
А книгата с рецептите ще е сайт де, че по лесно да се чете, нали се барам специалист на сайтовете  Joy
Морена аз се зачетох в надписите на живата мая (с голямата лупа четох  ooooh!) на едната пише да не се добавя сол и захар директно към нея, та ще пробвам и така да видя какво ще се получи.
Мерси за рецептата на Млечната майонеза и аз ще се възползвам от нея.

# 443
  • София
  • Мнения: 12 256
Ами днес ползвах Мая на кубчета.Използвах една четвърт за 500 гр тесто.Пуснах я в машината на програма тесто и излязах.Там трябваше да втаса.После извадих направих на топки и оставих пак да втаса 40 мин.Все ми стават едни сплескани.

Тите, тази мая като количество за 500г брашно е малко. Слагам повече от половин пакетче суха за 500 г брашно. Пробвай и ще стане, но смятам че може и да я разтвориш с малко топла вода/мляко и тогава да я сложиш при брашното + всичко останало.
Марче, Бабчето се е заела да състави книга от рецептите, които сме публикували във всичките 27 теми.
Сериозно...не мога да повярвам, че толко труд ще вложи.  Това си е много работа.  Да ни чете някой глупотевините, лелееее  ooooh! ами, ако някои неща не стават за ядене... newsm78 ША сЪ изложим..

# 444
  • Мнения: 117
Марчева, Морена доста труд е ама на мен ми е забавно, пък и няма да ми е за първи път да правя нещо такова.
Миналата година правих един сайт с хотели, няма да ти казвам там каква къртовска работа беше.
А маята има такива дето са за 2 кг и за 1 кг брашно кубчето, добре че Морена ми обърна внимание та да прочета.
Ама аз повечето глуповетини ви ги бях прочела преди да се престраша да пиша тук, ти да не мислиш че така хоп и се изтипосвам в темата, първо трябваше да ви проуча дали сте готини, да не се окажете някои змиииии домакини  Mr. Green

# 445
  • Мнения: 1 056
Какво излагане, бе душа, ние сме пИрфектни!Змии под прикритие Joy Joy Joy Joy Joy

# 446
  • Мнения: 644
Разтворих я във водата.За това умувам защо не се надига.Маята беше от бг във фризера я съхранявах.
А от сухата Мая колко се слага като е за тесто за питка?Обяснявам на мм ,че е стезечено тестото .Той кво било това стезечено.Казвам как като тезек не виждаш ли?Той ми се хили на среща.
В хляба слагам една лъжичка  суха и се надига.А тая питка не иска и не иска.
Не е от брашното.Слагам едно и също от както купих пекарната.
Ма ко днес правих сач с пилешко и зеленчуци.Може и в йена да го направиш.имаше и таратор.
Моя дивачко като каза няма да го ям.Над месото сложих топено сирене.На сандвичи го яде.На края му сложих зеле и хапна.Само и само да яде торта .

# 447
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
Марче, то английската мая знае ли се каква е... какви разфасовки са, за колко брашно са дадени... Simple Smile
Баба Яка, надявам се и на вас да ви допадне майонезата. 
Сол не се слага при маята, но захара слагам на всякаква ( суха или жива... Юва, Виво и Йоткер) и няма проблем. На дрождите им трябва сладко и брашънце... хич не ги слушай тия. Каква марка е въпросната мая, че ми стана люЛюпитно (както го казва Гушкан). 

Като споменах детето, да ви се похваля и на вас...

Гушкан вече има първа прочетена книжка и то за час - час и половина. Heart Eyes  Ето тази:

снимката е линк, може да я разгледате, ако желаете.

# 448
  • София
  • Мнения: 12 256
Какво излагане, бе душа, ние сме пИрфектни!Змии под прикритие Joy Joy Joy Joy Joy
ССССССССССССССССС
тези които имат слаби сърца, да не отварят, молим
Бум
Скрит текст:
Ама гледай, колко сме се докарали на цвят, красота смИ си.  Simple Smile

# 449
  • Sofia
  • Мнения: 22 670
А от сухата Мая колко се слага като е за тесто за питка?
Няма значение дали е хляб или питка, малко се различават теста. Зависи от брашното обаче - за пълнозърнесто се ползва повече мая, защото е малко или изобщо липсва глутен. Та маята се слага спрямо количеството брашно и упътването на етикета и'.

Общи условия

Активация на акаунт