Ключът към стабилна връзка е...

• 13 437
  • 236
  •   1
Отговори
# 75
....................са диалогът и уважението един към друг.
Може всичко останало да е налично в една връзка, но липсват ли тези двете, тя няма бъдеще.

# 76
Това проучване да не е от вносител на кафе. Щото ако то е вярно, моята най-стабилна връзка е с бариста от Коста- той всяка сутрин ми подава чаша топло кафе, все пак.

Иначе, по темата- нямам рецепти, пък и някакси от суеверие, не смея и да давам ъкъл по темата. Затова само ще се върна да прочета.

# 77
  • София
С последното съм съгласна. С първото не съм. Първо секс, после чай.

И аз.

# 78
Ето това търсех. Съжалявам, но няма да го превеждам. Бракът на Пол Нюман трае 50 години.

Paul Newman on marriage: “I’ve repeatedly said that for people who have as little in common as Joanne and myself, we have an uncommonly good marriage. We are actors. We make pictures and that’s about all we have in common. Maybe that’s enough. Wives shouldn’t feel obligated to accompany their husbands to a ball game, husbands do look a bit silly attending morning coffee breaks with the neighborhood wives when most men are out at work. Husbands and wives should have separate interests, cultivate different sets of friends and not impose on the other ... You can’t spend a lifetime breathing down each other’s necks ... We are very, very different people and yet somehow we fed off those varied differences and instead of separating us, it has made the whole bond a lot stronger.”

Съгласна съм, но не зная дали тази формула работи при всички. Не мога да търпя да ме задушават, но има хора, които им харесва да им дишат във врата. А и Пол Нюман е имал късмета да попадне на жена, която явно е била на същото мнение като него Grinning . Други могат да се почувстват обидени, че мъжът им не иска да споделя интересите им с тях.

# 79
По отношение на децата и връзката аз пък имам голяма чуденка (и болка, защото човекът ми е близък и любим)
Защо? Те явно се чувстват добре така. Не знам защо трябва да ги съжалявате, че нямат нещо, което не искат?

Човек може да се чувства много добре, особено ако цивилизацията и обществото
му позволяват да заглуши някои по-стари и по-дълбоки гласове в съзнанието си.
Да цензурира оня стремеж да родиш нероденото.

Не, човек може да не иска да има деца- но в него има едно дете, което, както пише
Никос Казандзакис, се моли да излезе на светло, да се роди.

Но някои хора са много добри в това да станат интелигентни, цивилизовани,
кротки- и да заглушат дивия глас на кръвта.

Да, чувстваш се добре, като се изключат моментите на дива паника и екзистенциална
празнота. Но и те се цензурират- и така минава животът, уж стилно, уж сме доволни...

Но дали е наистина живот?

# 80
  • София
По отношение на децата и връзката аз пък имам голяма чуденка (и болка, защото човекът ми е близък и любим) - от 16-17 години имат връзка, от тях поне 15 живеят заедно - деца нямат. Твърдят, че ще имат, но някога, неопределено. Проблеми нямат, връзката им е кротка, стабилна и с разбирателство, интелигентни и симпатични хора с образования, професии без залитане в кариерогонения, с чудесни материални възможности. Ума ми не го побира,изобщо. Мамасита, знам, че ще кажеш нещо, което ще ме ядоса, но все пак, хит ми, аз обяснение нямам.

И аз имам подобни познати. В началото жената уж искаше деца, мъжа отлагаше, защото не бил готов. От няколко години тя е с дисфункция на шж и твърди, че заради болестта ѝ е противопоказно да ражда, т. че вече и тя не иска. И двамата са силно асексуални и връзката им е по-скоро приятелска и интелектуална. Добре им е така и нямат нужда от деца.

# 81
Доста от тия хора, колкото и добре да изглеждат, не са напълно
здрави, в най-общия смисъл: физически, плюс психически и емоционално,
че и житейски. Нещо липсва.

При двама пълноценни детето просто се случва, не само е необходимост,
а и неизбежност, като слънцето да изгрява от Изток и след дъжд да има дъга-
природен закон.

И това, което няма да ви хареса: някои хора не са хора, а подобие на хора.
Каква е тая кротка интелектуална връзка...боза! От такива не се раждат герои.
На кого му пука, че двама ще са си гледали кефа и личното щастие?

# 82
Аз да върна темата в колвоза
Споделените примери бързо се изродиха и отидоха във всички крайности.
Една нормална връзка,хора с нормална нужди...трябва да гледат напред заедно и да имат общи виждания за бъдещето,някои общи интереси и нещо,които обичат да праят заедно и разбира се - много хубав секс.
Чисто и просто още от началото да се чувстват добре в компанията си и да не мислят ''какво биха могли да променят'' в парньора си..

Асексуалните хора често не се интересуват и от другите земни удоволствия - хубавата храна,общуването с хората и прочие.Тоест те не са ''нормални''

# 83
  • София
Асексуалните хора често не се интересуват и от другите земни удоволствия - хубавата храна,общуването с хората и прочие.Тоест те не са ''нормални''

Интересуват се от други земни удоволствия и още как. Точно с тях компенсират липсата на секс.

# 84
Човешката сексуалност не е просто източник на удоволствие- тя
е основа на нашите стремежи, креативност; тя е най-здравото лепило
между хората.

Човек без добро ниво на сексуална енергия, без правилно използване-
ами не е точно човек.

# 85
..... е това и двамата да знаят защо са точно в тази връзка и каква е посоката им в нея. Къде отиват, какво искат, какво очакват един от друг, какво са готови да дадат, за да стигнат до общите си мечти, имат ли общи мечти..... това е Simple Smile

# 86
...чашa горещ чай, а не секс!

Цитат
Жените вярват, че тайната на стабилната връзка се крие в поднесената от партньора чашка топъл чай или кафе, а не в горещите креватни страсти.
Цитат
И макар романтичните жестове да са високо ценени от партньорите, те не подхранват връзката в такава степен, както приготвената и поднесена от любимия човек чашка горещ чай или кафе или съвместното гледане на телевизия.
Цитат
Проучването разкрива още, че двойките без деца се радват на по-щастливи бракове от тези с деца, тъй като партньорите разполагат с повече време един за друг.

Аз съм склонна да приема тези твърдения. Предоставям трибуната първо на вас  Grinning

Горещи креватни страсти съм имал с жени, за които никога не би ми минало дори през акъла да се обвържа в брак или да имам деца с тях...  Много горещи. Толкова горещи, че те веднага започваха да си мислят, че ги обичам.... щом толкова голямо креватно удоволствие им нося... Така че, склонен съм да се съглася с казаното....

Въобще, прави ми впечатление, че много жени наистина мислят, че след като един мъж се старае да ги докара до 5 оргазма на среща, задължително ги обича..... Тотално няма връзка между двете неща.

# 87
Не помня къде съм го чула, но има доста истина....
"На света има два вида мъже:такива, които те носят на ръце, и такива, които те чукат."
За стабилна връзка  трябва да е от първия тип.    Laughing

# 88
  • София
Сексът извън брака си е просто секс.

Но в брака има голямо значение и ако се замени с чай, кафе или каквото и да е, е голяма грешка!
Казвам го от собствен опит.

И не се хващайте за думата "брак"

# 89
Точно,Агент!
Нофелет,тези жени дето си мислят,че ги обичаш само заради единия секс...или са много тъпи патки или пък хич нямат опит.
Сексът в брака е точно толкова важен,колкото и доверието...Не знам защо в този форум се разправят,че едва ли не не трябвало да има секс в брака за да е здрав той.

Здрава връзка равно на здрав секс плюс здрави общи интереси и мечти.

Общи условия

Активация на акаунт