Този ужасен грип

• 65 998
  • 432
  •   1
Отговори
# 195
Linkata, правихте ли снимка? Аз съм с ужасни хрипове, усещам, че кашлям мн издълбоко и май ще ходя на лекар пак. Почти нямам болки в мускулите вече, но мн ми е отпаднало, вие ми се свят и се гади  ooooh!
Отивайте веднага на лекар за снимка! И настоявайте, дори да ви откажат.. на мен така ми отказаха в началото нищо че бачкам там на всичкото отгоре!  ooooh!

# 196
  • София
Че на какво отгоре ви отказват, нали си плащате?

# 197
Попаднах на колежка с лошо настроение, а и за нас има 50% намаление.  Peace

# 198
  • ...на безопасно
Момичета, колко време му е инкубационния период на това нещо?
По специално питам тези дето целите семейства са боледували. През колко дена се изпоразболяхте?

# 199
  • Пловдив
Не сме му правили снимка, кашлицата му доста се подобри и не кашля на често. В началото беше много дълбока, чак плашеща. Сега си личи че отшумява, но си трябва още пазене.
Препоръчвам ти чая от подбел. Аз също започнах с много лоша кашлица, но понеже бях по настойчива, детето не иска да го пие защото си е по горчив, при мен подейства много добре. Сироп за кашлица изобщо не съм пила и вече не кашлям.

По специално питам тези дето целите семейства са боледували. През колко дена се изпоразболяхте?

Инкубационния период според мен е от 24 до 48 часа. При сънът ми поне така се разви. Беше на градинка, взех го и ми направи впечатление че гъгне леко. На другия ден не го пуснах, нямаше му нищо. Вдигна Т чак на следващата вечер. Междувременно детето ми разказа как същия ден в който явно се е заразил е имало дете на коего госпожата е казала "Я как си се зачервила, като домат си" Викам на ММ "От какво може едни дете на 5 години да се зачерви така ако не от Т. Явно си се водят деца и с Т на градина  Sick
Нашата кака е на 8 и си ходи на училище, изолирахме я от нас двамата и за сега е ок. От време на време има една серия кихавици от която ми се изправя косата, но давам Оксинококцинум, Коластра и вит. С и за сега удържаме положението.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 14:36 от Linkata

# 200
Как сте днес? Hug
Аз спах на пресекулки през 3 часа да редувам нурофен с панадол за малкия, към полунощ ме втресе, взех нурофен стоп колд, до сутринта се потих ooooh!. Сега чувствам страшни болки в долната част на гърба, не мога да се наведа. Кашлицата е намаляла, но е по-суха от всякога, дразни ме гърлото. Ще съм на чайчета и АЦЦ. Днес ще гледам да поизлезнем, че на детето му писна само в нас.
Хубав ден, да оздравяваме! Praynig
Aniese, при теб колко дни продължиха болките в тялото/мускулите? При мен вече пети ден става, не минават. Днес взех и нимезил, че не се трае, мисля и с фелоран да действам локално..

Елиан, при мен болките в мускулите и ставите почнаха на втория ден вечерта, а през нощта се превърнаха в ужасна криза. В 5 сутринта станах да пия Нимезил, та поне да поспя малко и наистина почти веднага ме отпусна и заспах. Много е хубав Нимезила, казват, че с Аулин били почти еднакви, но за мен Аулина е по-слаб. На другия ден вече имах леки болки и схванато тяло.

# 201
Aз пaк ще кaжa зa сок от чернa ряпa с мед. Нaистинa облекчaвa кaшлицaтa, пробвaйте, поне нямa дa нaвреди!

# 202
момичета аз искам да попитам нещо , дано не ви се стори тъп въпроса, но преди това никога не съм се интересувала , колко време ще трае горе долу този грип, предполагам специалистите имат някакви очаквания ,че доста се притеснявам след последните публикации в медиите , а и някой може ли да ми каже как се различват обикновенните вируси от грипа четох доста неща, но не знам дали е вярно, например това, което получих като инфо е , че грипа започва внезапно с много вискога температура над 38 градуса която трае 2 3 дни без да спада, за разлика от риновирусите, които започват първо с хреме гърло и след това постепенно покачване на температурата има ли нещо такова.
Ще се радвам , ако споеделите как различавате обиковените вируси от грип  bouquet

# 203
  • В.Търново

Моя голям син вдигна високата температура в четвъртък вечерта, изолирахме го от малкия, но явно вече е бил прихванал, защото малкото вдигна температурата през нощта на неделята срещу понеделника.Това са 3дена.Мен ме свали в петък, т.е. вчера.Предполагам, че към сряда съм се заразила от малкия, защото предните дни бях с маска и точно в сряда бях в близък контакт със сина ми без маска.

# 204
  • София
аз четох, за инкубационния, че най-често 24-48 часа след контакт се развивали симптоми.

belladonna86 - при синът ми точно така почна с много висока Т, на моменти несваляема(за радост не през цялото време) http://www.namama.bg/article-sezonut-na-gripa-2014/321 тук има по-подробно, за признаци и т.н.

# 205
Казват, че положението ще бъде такова още 3 седмици.. едно не мога да разбера - как при толкова смъртни случаи се прекратява грипната епидемия ?!  newsm78

# 206
аз четох, за инкубационния, че най-често 24-48 часа след контакт се развивали симптоми.

belladonna86 - при синът ми точно така почна с много висока Т, на моменти несваляема(за радост не през цялото време) http://www.namama.bg/article-sezonut-na-gripa-2014/321 тук има по-подробно, за признаци и т.н.
Благодаря за полезната информация  bouquet!
На мен ми се струва ,че положението в София поне се оправя ,но не знам може и да греша Thinkingдано този грип си отиде по бързо.
Какво смятате за имуномодулаторите като бях малка майка ми даваше ,но идея си нямам какво точно е било сега получавам противоречиви мнения, някой ползвал  ли е?Аз разчитам на вит и минерали, но се замисля сериозна и за нещо допълнително при мен проблема е, че след антибиотик продължавам да имам червено гърло, не знам какво да правя ,една съфорумка ме посъветва за няккава рецепта с ракия, но аз не мога да пия заради язва на стомаха и не знам как да се справя с този проблем, някакви идеи newsm78?

# 207
  • София
Не знам какво да те съветвам,  може би лекар най-добре, моят син сега спря реленцата след 5 дни прием, лекарката препоръча вит. А и ехинацея да давам, но както мислех, че вече се оправя вчера имаше 37, днес вечерта 37,2, което не е кой знае какво, но си е Т, а 2-3 дни изобщо нямаше, но и  носа му продължава да се  запушва и чат-пат го дразни гърлото...

# 208
  • Варна

Малкият се разболя в събота, в понеделник сутринта аз се събудих с температура. Същият ден, но по-късно на големия му прилоша в училище и го прибрахме бързо-бързо. До вечерта и той вдигна температура. Мъжът ми излезе най-корав. Хвана го чак в сряда.

# 209
  • В.Търново
А аз не разбирам как при толкова много болни във В.Търново няма обявена все още грипна епидемия.В коридорите на поликлиниката е нещо страшно.Когато малкия ми син го заведох за първия преглед като се разболя бяхме 27 номер чакащи, номерата стигнаха до 40.И повечето от чакащите бяха болни.
Да отбележа, че и аз съм вече с остър бронхит, 48 часа след като ме свали грипа, наложи се до спешен кабинет да отида.

Общи условия

Активация на акаунт