Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на циркулиращия грип, как се различават от обикновената настинка и как да ги разграничим?
Какви са препоръчителните лечения за грип и настинка?
Какви са естествените лечения за грип?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на циркулиращия грип, как се различават от обикновената настинка и как да ги разграничим?
Симптомите на циркулиращия грип включват висока температура, запушен нос, стомашно разстройство, кашлица, прегракнал глас, мускулни и ставни болки, главоболие и понякога силна кашлица. Някои пациенти съобщават за повишено желание за студени напитки и повишено желание за студени напитки. Освен това има случаи на вирусна бронхопневмония. Симптомите на циркулиращия грип включват висока температура около 39 градуса, главоболие, кашлица, дискомфорт в гърлото, умора, секрети в гърлото и носа, суха и отхрачваща кашлица, болки в гърдите и гърба , сълзенe на очите, драскане в гърлото и загуба на глас. Освен това подутите лимфни възли и дори гнойните ангини могат да бъдат симптоми. Симптомите на грипа включват внезапно повишаване на температурата, кашлица, мускулни болки, умора и главоболие. Грипът може да доведе до сериозни усложнения като пневмония. Обикновената настинка обикновено започва с хрема и постепенно покачване на температурата, като рядко води до сериозни усложнения като пневмония. Симптомите на грип могат да включват висока температура, кашлица, мускулни болки, умора, продуктивна кашлица, хрема и общо неразположение. В случаи на грип симптомите могат да се появят внезапно с висока температура или по-ниска като 37.5 градуса по Целзий. Симптомите на грип включват кашлица, температура, отпадналост, мускулни болки, главоболие и липса на енергия. При грип се препоръчва консултация с лекар и при нужда прием на антивирусни лекарства като Tamiflu. Симптомите на грип и настинка включват кашлица, температура, отпадналост, мускулни болки, главоболие и понякога конюнктивит. Ако се проявят тези симптоми е важно да се консултирате с лекар за подходящo лечение.
-
Какви са препоръчителните лечения за грип и настинка?
Препоръчителните лечения за грип включват приемане на антибиотици, използване на противоалергични капки, извършване на инхалации с физиологичен разтвор, използване на вентролин, прием на противокашлични сиропи, използване на противовирусни лекарства като изопринозин и имуностимуланти като инфлуцид и есберитокс. Освен това се препоръчва консумацията на витамин С, прополисова тинктура и избягването на захар. Насърчава се приемането на качествена и естествена храна, ограничаване на контактите с други хора по време на пикови периоди на заразяване и поддържане на хидратация чрез консумация на много течности. За лечение на грип се препоръчва приемането на парацетамол в рамките на 24 часа след появата на първите симптоми. Освен това, противовирусният препарат Ремантадин се използва специално за грип, но не и за настинки, ангини, бронхити или техните производни. Важно е да избягват приема на антибиотици без потвърждение на бактериална инфекция и да лекуват локалните симптоми с кашлични сиропи, капкови капки, смукателни таблетки, освежители за уста, чайове и витамини. Лечението на грипа трябва да започне възможно най-рано, дори при първите симптоми. След 48 часа от началото на симптомите лекарствата нямат ефект. Самолечението с антибиотици трябва да се избягва, освен ако не е потвърдена бактериална инфекция. От съществено значение е да се консултират с лекар за подходящ план за лечение, като се вземат предвид индивидуалните нужди и характеристики на заболяването. За лечение на грип и настинка се препоръчва приемът на витамини, сиропи за кашлица, пробиотици, инхалации, бонбони за гърло, спрейове за нос, топли чайове и смеси от мед с черна ряпа. В някои случаи могат да се използват антивирусни лекарства като Tamiflu. Освен това е важно да се консултират с лекар за персонализирани насоки за лечение.
-
Какви са естествените лечения за грип?
Естествените лечения за грип включват използване на билкови чайове, гореща вода с разтворена мед или захар, инхалации с лайка, сода или прополис и избягване на рафинирана захар. Освен това се препоръчва консумация на качествена и естествена храна, избягване на контакт със заразени хора и поддържане на чист въздух в дома.
-
Какви са превантивните мерки и препоръките за предотвратяване на грипа?
-
Alive е витамин, който осигурява ли просто енергиен баланс или е комплексен?
Не се понасям вмомента- нервна съм, всичко ме дразни. На всичкото отгоре самочувствието ми е под нула след болестта. Чувствам се застояла, измъчена, на всичкото отгоре този зъбен камък, който ми се получи от АБ, направо ме побърква. Според мен всичко се дължи на неприятната болест и дългото стоене на затворено.

. Сега чувствам страшни болки в долната част на гърба, не мога да се наведа. Кашлицата е намаляла, но е по-суха от всякога, дразни ме гърлото. Ще съм на чайчета и АЦЦ. Днес ще гледам да поизлезнем, че на детето му писна само в нас.
Бързо оздравяване на всички!