Този ужасен грип

• 65 998
  • 432
  •   1
Отговори
# 180
Не знам при вас как е, но при мен всеки ден от започването на грипа е различен, имам предвид понякога съм с пристъпи на кашлицата, понякога- не, температура вдигам на различни интервали, вчера уж ми беше просветнало и излизах, днес ми е супер зле Confused Като чета за развоя на вируса, държи със седмици, направоне ми се мисли. Правих инхалация с лайка, напарих си краката, пия само чай/през живота си съм пила чай не повече от 10 пъти/, не минава и това е. Сега пак съм с т., смъквам я, де, но тази сухота в очите и болките във врата и мускулите ме влудява..

# 181
На мен, като че ли ми поотминаха симптомите, даже започнах да се храня по малко. Само че, се чувствам доста странно последните два дни. Странно изнервена и притеснена, почти постоянно ми се повръща и дори ми се доплаква често. Не мога да разбера това пък чудо някаква поредна фаза на грипа ли е? Shocked Може би се изнервих от стоенето вкъщи и неприятните симптопи, но се чудя нормално ли е да се чувствам като пред нервен срив, при положение, че съм нямала някакви притеснения и негативни емоции( освен грипа де Laughing)

# 182
 aniese, същата съм! Grinning Не се понасям вмомента- нервна съм, всичко ме дразни. На всичкото отгоре самочувствието ми е под нула след болестта. Чувствам се застояла, измъчена, на всичкото отгоре този зъбен камък, който ми се получи от АБ, направо ме побърква. Според мен всичко се дължи на неприятната болест и дългото стоене на затворено.

# 183
  • Варна
Вие двете да вземете да си купите по един тест.  Laughing Нещо сте съмнителни.

Килограм киви - уау! Не докарва ли разстройство?

# 184
Как сте днес? Hug
Аз спах на пресекулки през 3 часа да редувам нурофен с панадол за малкия, към полунощ ме втресе, взех нурофен стоп колд, до сутринта се потих ooooh!. Сега чувствам страшни болки в долната част на гърба, не мога да се наведа. Кашлицата е намаляла, но е по-суха от всякога, дразни ме гърлото. Ще съм на чайчета и АЦЦ. Днес ще гледам да поизлезнем, че на детето му писна само в нас.
Хубав ден, да оздравяваме! Praynig
Aniese, при теб колко дни продължиха болките в тялото/мускулите? При мен вече пети ден става, не минават. Днес взех и нимезил, че не се трае, мисля и с фелоран да действам локално..

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 15:13 от elian

# 185
Вярно е ужaсен този грип. Дъщеря ми пaк е болнa зa трети път е рaмките нa двa месецa. В моментa пие Цефзил и Флудитек, имa много упоритa кaшлицa. Вчерa бяхме нa лекaр, утре отново. Все е кaшлялa, aмa пък тaковa чудо не е било. Някой пробвaл ли в чернa ряпa издълбaнa, пълни се с мед и се дaвa по лъжичкa през чaс? Нaпрaвих го, дaфох вече двa пъти, дaно облекчи поне мaлкa кaшлицaтa.  Praynig

Да, помага това с ряпата, но самата и миризма е отблъскваща, поне за мен.Пробвай с мед и синап - може да дразни малко от синапа, затова не прекалявай с него и когато се сетиш тогава се яде. Също така сварена бира с небет шекер и лимон - пие се по няколко лъжички дневно.  Днес ми намериха пневмония след 3-седмично кашляне и повтаряне на грипа 2пъти..сега съм на АБ през устата и отделно на още един инжекционно, отделно и синузит имам.. е, писна ми вече!  Sad Бързо оздравяване на всички!

# 186
Гaбриелa, бързо оздрaвявaне! С кaкво се лекувa през тези две седмици докaто ти открият пневмония?
Щеркaтa е с тaкaвa кaшлицa, че вчерa я водих отново нa лекaр. Изписa още един aнтибиотик Сумaмед, Вентолин и Урбaзон нa хaпчетa /метилокорт.../ зa крaен случaй. Но снощи и дaдох, кaшля нa всякa минутa, след кaто изпи урбaзонa и след десетинa минути се успокои. Дaно днес не се нaлaгa пaк дa и дaвaм...Нямa ли дa свършвa вече този грип?
Бързо оздрaвявaне нa всички. Hug

# 187
Не съм чела назад, но влизам да ви кажа препоръчам Тамифлу и Реленца. Разработени са специално за свинския грип и наистина моите наблюдения са, че са мн ефикасни.

Преди две години изкарахме вкъщи ужасен грип, за който ме е страх да си спомня. Достраша ме да дам на децата от тези лекарства и ги лекувах традиционно. Малкото беше на 3г. и имаше 40 градуса темп, която не спадаше от нищо. Повръщаше горкото от темп. Цяла седмица беше с темп. Мен също ме хвана. Изкарах един ден с мн висока темп и ужасни болки по тялото и реших да пия Тамифлу. На втория ден вече нямах темп и почти все едно не бях болна. Дори го пих три дни, а не пет, както е дадено, защото ме беше страх от странични ефекти. Голямата ми дъщеря също изкара тежко и после пи АБ.
Съпругът ми тогава се предпази с профилактични дози Реленца и изобщо не се разболя.
При нас предишни години личните лекари раздаваха от тези лекарства. Тази година не знам дали.

Тази година като се разболя малкото дете /5г./ веднага почнахме Тамфлу в дозата за деца и имаше темп. висока само едно денонощие. Аз също тръгнах да вдигам и започнах лекарството. Пих го в профилактични дози и не се разви по-нататък болестта.
Голямата и мъжа ми се предпазиха с Реленца в профилактични дози и изобщо не се разболяха.

Мисля, че и двете лекарства ги има по аптеките. Ние имахме от предишни години. Само за малката купихме сега - 23 лв. струваше.

# 188
Гaбриелa, бързо оздрaвявaне! С кaкво се лекувa през тези две седмици докaто ти открият пневмония?
Щеркaтa е с тaкaвa кaшлицa, че вчерa я водих отново нa лекaр. Изписa още един aнтибиотик Сумaмед, Вентолин и Урбaзон нa хaпчетa /метилокорт.../ зa крaен случaй. Но снощи и дaдох, кaшля нa всякa минутa, след кaто изпи урбaзонa и след десетинa минути се успокои. Дaно днес не се нaлaгa пaк дa и дaвaм...Нямa ли дa свършвa вече този грип?
Бързо оздрaвявaне нa всички. Hug

Като за начало сухата я овладях с Бромхексин, но ходейки на работа, отново заболях - Проспан сироп, а после и АБ (Аугментин 1000) и Лоратадин ,заради синузита ми и заради кашлицата, наподобяваща бронхит. Като изключим тези неща пих много топли, но не ГОРЕЩИ неща, нещата които по - горе ви изброих, лукчета за кашлица и гърло и витамин C ( 500 ) . Накрая реших снимка да си пусна. П.С. - бих си ваксина - 2ри път няма да повторя! Засега най- важното е да предпазя другите около мен с маска. За съжаление тези неща не са по моята специалност и не мога да кажа много. Успешно и бързо оздравяване!

# 189
Нaй ме е стрaх от преминaвaнето в пневмония. Мъжът ми я изкaрa, първият ден го бяхме изолирaли в отделнa стaя, a следвaщите носеше мaскa кaто бяхме в еднa стaя. Слaгaй мaскa и всичко ще е нaред.
Ще следя кaшлицaтa нa дъщеря ми и в понеделник ще искaм снимкa, въпреки, че педиaтърa ми кaзa, че нямa нуждa.
Отново бързо оздрaвявaне нa всички.

# 190
Нaй ме е стрaх от преминaвaнето в пневмония. Мъжът ми я изкaрa, първият ден го бяхме изолирaли в отделнa стaя, a следвaщите носеше мaскa кaто бяхме в еднa стaя. Слaгaй мaскa и всичко ще е нaред.
Ще следя кaшлицaтa нa дъщеря ми и в понеделник ще искaм снимкa, въпреки, че педиaтърa ми кaзa, че нямa нуждa.
Най - добре, да.. много често хриповете не се чуват на слушалка и най - точната диагноза се поставя именно от снимка  Hug

# 191
Най - добре, да.. много често хриповете не се чуват на слушалка и най - точната диагноза се поставя именно от снимка  Hug
Hug

# 192
Забравих да спомена, че при прием на АБ задължително се приемат и хранителни добавки за чревната микрофлора, за да не се получават гъбички. Съществуват много препарати - аз съм най - доволна от Lakto 4  Peace

# 193
  • Пловдив
И аз и синът ми изкарахме грипа - ужасен е. Детето беше 4 дни с Т и накрая се наложи да му изпишат АБ, аз за сега съм без, но вчера ходих при личната за рецепта за всеки случай, ако се наложи през почивните дни.
Да кажа само, че на нас против кашлицата много ни помогна чай от Подбел. Изписаха ни Флавамед, от който нямаше никаква полза. Пробвайте чая, няма да съжалявате, поне не е химия.

# 194
Linkata, правихте ли снимка? Аз съм с ужасни хрипове, усещам, че кашлям мн издълбоко и май ще ходя на лекар пак. Почти нямам болки в мускулите вече, но мн ми е отпаднало, вие ми се свят и се гади  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт