Този ужасен грип

• 65 898
  • 432
  •   1
Отговори
# 15
Колкото по-малко лекарства пиете, толкова по-бързо ще се справите с грипа  Peace

За съжаление не е точно така. Цялото семейство се тръшнахме. Аз бременна, 5 дни с 40 Т, само и единствено на парацетамол. Децата само на нурофен, защото и те с 40Т толкова дни  Confused И щом и мъжът ми го тръшна, който се разболява изключително рядко, положението е сериозно.
Ама то да беше само температурата, ами зверската кашлица, болките в ставите и мускулите, гърлото.... ooooh! Какво беше това чудо и откъде ни дойде на главата не разбрах. И както в началото всички доктори повтаряха да не се пият много лекарства, да се наблегне на течностите, особено водата, така на 6-я ден изписаха АБ  Confused Не, че ми помогна на 100%, но вече беше опасно за бебето  Tired

Вчера в класа на синът ми са липсвали 7 деца, днес ще видим колко още са окапали. Но казват, че 3 часа са достатъчни, за да се развие вируса.

# 16
Три пъти ме хваща с разтройство и болки в стомаха. Малкия само един път с разтройство и веднъж с температура и гърлобол. Мъжо и той с гърло 2 пъти. Не пиеме почти лекарства аз пих хомеопатични за гаденето само. На детето дадох пак хомеопатия за температурата свали я веднага на същата вечер и на другия ден Ок. За ден минават ама са гнусни няма как. Колкото и да се пазим пак ни хващат храната, която ядем е пълна с химия и нищо хранително няма в нея. Това е причината за честото разболяване спрямо това преди години. Който може да си го позволи да си купува по-качественна храна и плодове това е няма друго освен храната и чист въздух.

# 17
  • Fort Worth, TX
Аз  слагам маска на малкия като се наложи да излизаме на места с повече хора.Дано успеем да се опазим.Скорошно оздравяване на всички.

# 18
Мен трети ден ме наболява стомах/корем + температура. Вече затихват симптомите, но не знам какво да пия за стомаха  Thinking който е ходил на лекар, изписвали ли са  нещо специфично? Засега  го карам на нурофен стоп колд.

# 19
В момента вървят два вида грип - единият е с много висока температура , последвана от ужасна кашлица. Моят син е с този, ужасно е. До сега никога не ми се беше случвало 2 дни да не мога да сваля 40 градуса... Вече включихме Аб. Абсурд е да не се пият лекарства. То и с тях не е гаранция, че ще се спасиш от усложнения, пък без тях съвсем. Вече  5 ден е болен, освен че падна Т, друго подобрение няма. Кашли ужасно Tired Личната ме прдупреди, че лечението може да отнеме 2-3 седмици. Този грип с кашлицата бил много упорт и последиците от него били опасни,ако човек е недоизлекуван.
Другият вирус бил точно с проблеми със стомаха и температура. Предполагам, че би било добре и пробиотик да се вземе, освен лекарства за Т.

# 20
  • София
при нас помага инфлуцид, имунобор, тонзилотрен, сироп за кашлица на д-р Тайс Мукоплант лека нощ, капки за нос Тобрадекс и едни други по рецепта на лекарката, които се приготвят на място в аптеката (не е коларгол, прозрачни са)... и нон стоп чистене на сополите с помпа за сополи бейби вак, мен се опита да ме тръшне температура ама я пресякох с два парацетамола наведнъж, повечко движение, и вечер преди сън една гореща баня, и като се изпотих се преоблякох, вече се чувствах нов човек...

# 21
Привет на всички! Днес прочетох, че в някои области на страната вече е обявена грипна епидемия. Не знам какви са тези вируси, какво е това чудо тая зима, но почти цялото семейство  се изпоразболяхме по няколко пъти. През две седмици я температура, я запушен нос, я болки в стомаха. Изпохарчихме се за лекарства включ. антибиотици и след две седмици пак си болен. Вече започвам да се питам какво превантивно да започнем да взимаме да укрепим организмите, че така не върви през две седмици да сме болни. Чудя се и се мая какво може да свърши работа...
И аз се чудя от какво е този грип, мъжа ми е болен и колегите му и те.Пием витамини друго не знам и аз!

# 22
  • Пловдив
При грипа има ли силно главоболие?
сина ми имаше 2 дни Т-до 39 беше и спадна сама ,но много го боля главата.И мен също-втори ден вече имам Т- и главата ме боли.Освен Т имаме лека хрема и кашлица.

# 23
При грипа има ли силно главоболие?
сина ми имаше 2 дни Т-до 39 беше и спадна сама ,но много го боля главата.И мен също-втори ден вече имам Т- и главата ме боли.Освен Т имаме лека хрема и кашлица.
Да, тръгва с главоболие и много висока Т. След това Т рязко спира и се започва хрема, а до 24 ч след нея и кашлица. В началото леко покашляне, сега чак се дави и се държи за гърдите.  Tired Добре, че е 13г, голямо момче, че като се закашли и е страшно Tired

# 24
Мъж ми го изкара предната седмица, не пи нищо, ама съвсем нищо. Само намали цигарите  Crazy 2 вечери кашля и духа сополи цяла нощ... и вече е като нов. Съмнявам се ако беше пил каквото и да е да му беше минало по-бързо Simple Smile

# 25
  • Варна

За съжаление не е точно така. Цялото семейство се тръшнахме. Аз бременна, 5 дни с 40 Т, само и единствено на парацетамол. Децата само на нурофен, защото и те с 40Т толкова дни  Confused И щом и мъжът ми го тръшна, който се разболява изключително рядко, положението е сериозно.
Ама то да беше само температурата, ами зверската кашлица, болките в ставите и мускулите, гърлото.... ooooh! Какво беше това чудо и откъде ни дойде на главата не разбрах. И както в началото всички доктори повтаряха да не се пият много лекарства, да се наблегне на течностите, особено водата, така на 6-я ден изписаха АБ  Confused Не, че ми помогна на 100%, но вече беше опасно за бебето  Tired

Вчера в класа на синът ми са липсвали 7 деца, днес ще видим колко още са окапали. Но казват, че 3 часа са достатъчни, за да се развие вируса.

При нас положението е абсолютно същото. И четиримата сме болни, никога досега не се е случвало да боледуваме така едновременно. Кашлицата вече е налице при всички. Единият е с антибиотик, но като гледам - останалите ще го последваме. Голяма гняс тоя грип.

# 26
При нас е странно, че с детето сме си вкъщи, а ние се разболяхме, а мъжа ми работи с хора по цял ден и за сега държи фронта, но за всеки случай купих витамини и всеки ден цедя сок.

# 27
Ние сме с вируса с високата температура и кашлицата. В събота през деня бяхме цял ден да играе на въздух. Вечерта вдигна температура и на сутринта започна кашлицата. Температурата е висока и пада трудно. Почти не яде.
 Течности да не говорим как давам с хиляда зора. Много е отпаднал и се дере на почти всяка секунда. Правя инхалации с физ.разтвор и ефект няма. Не давам антибиотик за щяло и нещяло,но преценката и състоянието на всеки е различно. Днес го почнах на малкия. Оносно правилното хранене и вирусите-не винаги помага. И аз искам да пие фрешове и чай, но като не иска да яде и е много отпаднал,как да стане това.... При нас кашлицата беше първо дразнеща, на другия ден стана лаеща и гласа прегракна,сега се дере на всяка секунда и дадох противоалергични капки.
Колкото и да съм против,правил е такива спастични кашлици и е кошмар.....даже ми е идвало да бием урбазон само и само да може да си вземе въздух. За това не казвайте,че хората винаги само с плодове и чай могат да се оправят. Всеки организъм е различен и различно се повлиява от лечение с билки,хомеопатия и т.н.

# 28
  • Fort Worth, TX
Така както го описвате моя син кара същото, само че началото на ноември.Едно към едно.Почна с висока температура.Няма сваляне сума ти дни.След това лаеща ка;лица и прегракване.Много трудно се излекува.Възможно ли е още тогава да го е имало грипа?

# 29
  • Пловдив
Всеки го кара различно,макар общите симптоми да са сходни.
Моя син например двата дни в които имаше Т,не спря да яде и пие,първия ден му бях дала Панадол,но втория го оставих цял ден с 39- и имаше усилена жажда за студени неща-вода и много айрян пи,той така искаше-студен айрян.И много ходи до тоалетната.И откакто му спадна вчера Т не му се пие вече толкова.
При нас обаче преди да вдигнем Т ни почна с лека кашлица,и когато вдигнахме Т кашлицата стана отхрачваща.
Забелязали ли сте след колко време се разболява след контакт с болен?
защото сина се разболя в събота следобед ,а аз в понеделник вечерта-дали от него съм се заразила ,или сме имали общ контакт

Началото на ноември моя син кара нещо -имаше Т 38.5,ларингит със задух,загуба на гласа,ларингитна кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт