Този ужасен грип

• 65 946
  • 432
  •   2
Отговори
# 105
Цитат

Да, аз също съм ЗА пробиотика!
Чела съм, че пробиотика е естествен био агент, който се бори срещу вирусите и засилва имунитета на човека!

И при мен, и при приятеля ми, пробиотика води до диария. Не знам защо, уж функцията му е да регулира, а то разводнява положението.  ooooh! Спираме го и го почваме няколко пъти - от него е. Приемахме Линекс форте

# 106
( при мен се покачи за кратко до 37 - 37,2) два дена подред
Ужасна е хремата, направо сълзи ми капеха от очите и не можех да спя, но всичко мина за 3 -4 дена. И кашлицата с хрипове и хремата.
Мъжът ми се разболя последен - симптомите са като на описаните от Мереленда. Накрая е тази ужасяваща хрема и сълзене от очите. При нас останалите нямаше, само при младежа, но много слаба.
Някой беше писал, че пак можем да се заразим, че не се създава имунитет. Дано не е така, че ужас! И да бяха обявили грипна ваканция, много са зле. Нямало достатъчно болни, е нали това е идеята - да не се разболеят повече хора... #Cussing out

# 107
Явно при мен няма да стане, сега вдигнах 37.8 и хич не ми е добре, а не кашлям и нищо друго ми няма. Само дето пак се чувствам като парцал. Tired
Изпратих мъжа ми да го купи тоя АБ и да се приключва вече, защото сили не ми останаха от тая температура. Само се надявам по-бързо да започне да ми действа. Praynig

Ако имаш бактериална инфекция - ще подейства, но ако температурата си е от вируса, както беше при нас - няма да подейства никакъв антибиотик, само ще ти отслаби организма...

Малкия след 6 дена температура и 2 дена кашлица след това, сега да чукам на дърво е доста добре. Ще го оставя вкъщи още няколко дни, но слава богу, преборихме го този гаден вирус.

# 108
За сълзенето да не е конюктивит?! И той върлува...

# 109
Явно при мен няма да стане, сега вдигнах 37.8 и хич не ми е добре, а не кашлям и нищо друго ми няма. Само дето пак се чувствам като парцал. Tired
Изпратих мъжа ми да го купи тоя АБ и да се приключва вече, защото сили не ми останаха от тая температура. Само се надявам по-бързо да започне да ми действа. Praynig

Ако имаш бактериална инфекция - ще подейства, но ако температурата си е от вируса, както беше при нас - няма да подейства никакъв антибиотик, само ще ти отслаби организма...

Малкия след 6 дена температура и 2 дена кашлица след това, сега да чукам на дърво е доста добре. Ще го оставя вкъщи още няколко дни, но слава богу, преборихме го този гаден вирус.

Ами не знам какво имам, снощи го започнах АБ, а тази сутрин пак се събудих с 37.8...какво е това чудо, не знам!

# 110
АБ да не е магия  Crazy Прекалено много разчитате на универсалното му действие.. затова така се проточва грипа. Защото изобщо не е за АБ - камо ли 2-3 ... Това само отслабва организма и няма край..

# 111

Ами не знам какво имам, снощи го започнах АБ, а тази сутрин пак се събудих с 37.8...какво е това чудо, не знам!
Това "чудо " най-вероятно е, че нямаш бактериална инфекция, а само вирусна.
А тя не се влияе от АБ.
А дори да е преминала в бактериална, няма как само 1-2 приема на АБ веднага да те излекуват.
Неслучайно лекарите препоръчват АБ да се пие най-малко 5 дни.Дори и след като симптомите са отшумели.

# 112
  • Ланкър, планините Овнерог
......Мед с джинджифил и лимони + вода да стане лимонада............

Как го приготвяш? На колко мед колко джинджифил и лимони (само сок или нарязани с корите)? Всъщност щом е лимонада, явно е само сок  Laughing

# 113
......Мед с джинджифил и лимони + вода да стане лимонада............

Как го приготвяш? На колко мед колко джинджифил и лимони (само сок или нарязани с корите)? Всъщност щом е лимонада, явно е само сок  Laughing
Simple Smile
Джинджифил - отрязвам от коренчето около 3х3 см ( и повече да е, не е проблем, но става по-люто за моя вкус), обелвам и настъргвам на ренде.
Сокът на 1 лимон
4 с.л. мед ( на вкус)
2 литра вода

# 114
  • 1st floor
От понеделник ми е зле! Tired Първо ме втрисаше само и се чувствах неразположена. Във вторник ми спадна гласът и по едно време почна леко да ме боли гърло. В сряда и четвъртък положението стана направо трагично - ужасна болка в гърлото, въобще не мога да преглъщам, подути и болящи при допир лимфни възли!  Tired Сливиците ми изглеждат ок - не са подути и с налепи. Но болката в гърлото е ужасна, направо не се търпи!. Температура - 37,5. Почнах антибиотик, защото не издържах. На своя глава - Оспамокс. Купих го в сряда късно вечерта...просто болката е ужасна и помолих аптекарката да ми даде нещо, защото ще полудея. Tired Не мога да преглъщам, дразни ме и ако се закашлям леко, направо така ме срязва, че очите ми се напълват със сълзи и спирам да дишам. Ето вече сме петък сутрин - нещата са си същите - спаднал глас и адски болки в гърлото. Tired

# 115
  • В тъмната гора.
От понеделник ми е зле! Tired Първо ме втрисаше само и се чувствах неразположена. Във вторник ми спадна гласът и по едно време почна леко да ме боли гърло. В сряда и четвъртък положението стана направо трагично - ужасна болка в гърлото, въобще не мога да преглъщам, подути и болящи при допир лимфни възли!  Tired Сливиците ми изглеждат ок - не са подути и с налепи. Но болката в гърлото е ужасна, направо не се търпи!. Температура - 37,5. Почнах антибиотик, защото не издържах. На своя глава - Оспамокс. Купих го в сряда късно вечерта...просто болката е ужасна и помолих аптекарката да ми даде нещо, защото ще полудея. Tired Не мога да преглъщам, дразни ме и ако се закашлям леко, направо така ме срязва, че очите ми се напълват със сълзи и спирам да дишам. Ето вече сме петък сутрин - нещата са си същите - спаднал глас и адски болки в гърлото. Tired

Оспамокс е толкова слаб Аб, че по-добре да не се пие. Комшийката пиеше оспамокс + амикацин(инжекции) и пак влезе в болница с вирусна пневмония.
И да вярно е, че с АБ се проточват нещата и стават по-сложни. Аз също имах отхрачваща кашлица и след прием на АБ ми стана суха и мъчителна - съсипваща. Този вирус засяга сърцето и двамата със сина ми имахме леки болки в гърба, а аз и в гръдната област. Направих си снимка, няма нищо, ходих и на кардиолог - също няма нищо, но той поне ми каза, че вируса ме е засегнал леко, даде ми и направление за гастроентеролог за консултация.
Наистина отвратителен вирус. Казват, че си върлувал пак свинския грип, но на мен не ми се вярва.

# 116
  • 1st floor
Знам, че е слаб, но от по-силните получавам такова разстройство, че с месеци не мога да се оправя... Sad

# 117
И ние всички се натръшкахме. И ни повтори, та и потрети. Все тези симптоми, които описвате. Антибиотик не помага. Това е вирусна инфекция и няма край, но се лекуват локалните симптоми - сироп за кашлица, какпки за нос, таблетки за смучене. Температурата стига до 38.5, че и повече, ама под 38 не е нужно да се пие нищоза температура. То тя така си играе. Минимум седмица е борбата. Желая оздравяване на всички. Мене ме влачи 20 дена, ама вече се пооправям. Дъщерята още не е добре.   bouquet

# 118
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, има ли моменти когато първите симптоми да започват с дразнене в трахеята без нищо друго?

# 119
  • Варна

Казват, че си върлувал пак свинския грип, но на мен не ми се вярва.

Точно свински грип е. Само че тази година някак не е модерно да се споменава и казват другото му наименование - Калифорния. Инак все си е AH1N1. Ама е свинщина отвсякъде. Трета седмица след като се разболях, вече нещата са по-добре. Антибиотик не пих, оправих се малко по малко. Но ми беше много зле в началото.

Общи условия

Активация на акаунт