Този ужасен грип

• 65 950
  • 432
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
И при мен се получи точно същото-имах си хубава отхрачваща кашлица,и след като започнах АБ на втория ден стана суха,дразнеща,но усещах че имам секрети за отхрачане,а не искаха да излизат,и с много ,много кашляне излизаше по някоя малка храчка.Започнах 2-ри АБ- Зинат ,на 5-я ден откакто го пих бях пак на преглед и лекаря се чуди защо съм по-зле ,а не по-добре.И на фона на него вдигам 37 Т,кашлицата поне взе да става дълбока и отхрачваща,но вчера се чувствах много зле и отидох на снимка-еми няма нищо.Всичко е от трахеята ,там е проблема.И като кашлям ме заболява ту гърба,ту отпред ме стяга.Лекаря се чуди защо не ми е добре.
От вчера ушите ми заглъхват .Иначе да ви кажа 2 нощи си правя компрес отпред на гърдите с мед и ракия,и откакто го правя започнаха по-лесно да излизат доста големи храчки като кашлям,но толкова издълбоко имам чувството че излизат.
И сега ми изписаха 3-ти АБ-Фромилид.Зината като го пих имам чувството че все едно нищо не пия.Влошаване на фона на него.И аз си го обяснявам с това че заболяването си е вирусно и не се влияе от АБ.
И се чудя дали не спра всичко и да продължавам само с чай,компреси и витамини.Вече 20 дни се влача ....

# 121
  • 1st floor
Момичета, има ли моменти когато първите симптоми да започват с дразнене в трахеята без нищо друго?
Да, при мен така започна. После тези адски болки в гърлото и спаднал глас, ама той ми е най-малкия проблем... Tired

# 122
  • Талант на 2012,2013 г.
 ooooh!

Благодаря Hug

# 123
  • 1st floor
Почвай да пиеш фрешове, чайове и каквото още се сетиш и дано те подмине! Peace

# 124
Аз от една седмица имам само суха кашлица ,но доста често дори и през ноща. Ходих на лекар и тя ми каза ,че нищо ми няма гърлото ми е чисто ,дробчетата също. Нямам и не съм имала температура ,нямам хрема,запушване на носа ...нищо друго. Пия сироп за кашлица ГринТус предписан от лекарката ми и си правя чай от орехи , мурсалски  и т.н. смуча лукчета и други подобни ...но кашлицата не спира . Според вас това на какво се дължи ?

# 125
  • 1st floor
Айде, честито! Сега се гледах в огледалото, вече имам и бели петънца по сливиците... Tired

# 126
От лекари знам, че при грипно състояние или настинка е добре да се вземе препарат, съдържащ парацетамол не по-късно от 24 ч. след първите симптоми.
Грипът е вирус и затова не се повлиява от АБ, които са предназначени за лечение на бактерии. АБ е за да лекува усложнения от нелекуван грип - бронхопневмонии и т.н. И се изписва само от лекар, а не от нас самите  Peace

Вчера с медицински лица коментирахме грипа и те изразиха мнение, че е добре превантивно да се намали приема на захар и продукти, които съдържат брашно, защото вирусът се "подхранва" в сладка среда - не го обясних много научно, но това беше смисълът.

# 127
  • Другата България
За грип - Ремантадин.
Идеална работа върши. Но за грип, не настинка, ангина, бронхит или производните му.

# 128
  • 1st floor
Ами, вече не знам и аз какво е моето...стана след една порция сладоледена торта, която уж беше полуразтопена...първо мислех, че е от нея, после, че е вирус...сега видях, че съм с гнойна ангина...абе, въобще - чудесно. И знам, че не трябва така да се самолекувам, ама пусто като нямам време за лекар...ето, чак днес почивам. Шефката болничен не признава... Tired

# 129
Да споделя и нашата история с грипа. Сега гостувам на родителите си и се оказа, че всички успяхме да хванем грипа. Нашите по-рано се разболяха и вече са по-добре, въпреки че още усещат дискомфорт.
От 3 дни със сестра ми едновременно усетихме симптомите на грипа. Започна с умора и висока температура. Аз стигнах 38, а сестра ми 39,3-39,4. Започнахме антибиотик- Климокс, но температурата не спадаше - най-много с 2-3 градуса. На втория ден личният дойде у нас и ни остави кутийка Тамифлу. Каза, че са му отпуснали само няколко, а на някои лекари даже изобщо и им дават някакъв български заместител. Хапчето е някакво противовирусно. Като го пихме до няколко часа веднага усетихме промяна и температурите лека полека взеха да падат, преди това нищо не действаше. Сякаш процесът на въстнавовяне страшно много се забърза и процесите, които нашите караха в продължание на няколко дни, ние ги изкарвахме по-бързо. Сега и двете сме на силна кашлица. На сестра ми е суха, а моята със секрети, които ми засядат и душат. Много е наприятно и от там трудно дишам. Дано това по-бързо да премине, че се измъчих вече. Пия Амброксол за втечняване на секрета и все пак помага. Но според мен Тамифлу най-вече даде отражение и доста забърза процеса... дано нещата с отхрачването минат също бързо. Но ако някои пие тамифлу, да не пренебрегва съвета да се приема с храна, защото аз го приех с една ябълка и първото хапче предизвика силно гадене. На следващите приеми нямах проблеми вече. Успех и бързо оздравяване на всички! Simple Smile

# 130
  • 1st floor
На мен ми смениха антибиотика със Зинат! Да видим сега кога ще подейства, че вече сили не ми останаха!

# 131
  • София
Айде, честито! Сега се гледах в огледалото, вече имам и бели петънца по сливиците... Tired
ако петънцата са бели, а не жълти, няма нищо страшно - това се получава при боледуване по сливиците /педиатърката ми обясняваше, какво е, но така и не съм запомнила - синът ми доста често го прави при наличие на хрема/, не е ангина.

Синът ми изкара грипа с ремантадин - за ден и нещо му мина, само дето си стоя в къщи и избесня от скука  Peace

# 132
  • В тъмната гора.
Че ремантадина подходящ ли е за свинския грип? Нали той се повлияваше добре от тамифлу и реленца. Ремантадин е за друг тип вирус..как се деляха вирусите - тип А и тип В.

Ето едно мнение за противовирусните препарати.
"Ремантадинът се отнася към групата на инхибиторите на М2-йонния канал, пречещи на събличането на вируса. Доста стар препарат (на близо 40 години), преди се е ползвал за лечение на Паркинсон. Евтин е. Няма големи странични ефекти.
Минусите обаче са му много. Действа само на грипен вирус тип А, тъй като тип B няма М2 йонен канал. Слабо ефикасен е, поради факта, че грипен вирус тип А отдавна е мутирал в частите от РНК-то, които кодират М2 йонния канал.

Тамифлу-то (оселтамивир) и Реленца (занамивир) се отнасят към невраминидазните инхибитори. Пречат на разпространението на вируса в други клетки. Относително нови препарати са (Реленца е по-стар).
Действат на грипни вируси тип А и B. Резистентността на вирусите срещу тях е умерена и имат по-добър ефект.
Минусите също не са маловажни. Имат повече странични ефекти. Ужасно скъпи са. И при тях има резистентност.

Всички препарати трябва да се прилагат възможно най-рано, още при усета, че се разболяваш. След 48-ия час нямат никакъв ефект."

# 133
запис! изкарахме го. детето още покашля и има хрема /то само това му стана от грипа, слава богу/ но аз не съм добре все още. след 5 дни с 40 градуса, сега вече 7 дни ми е лошо, гади ми се, кихавици и отпадналост...чак почвам да се притеснявам дали е "от грипа"....
връщам се да чета вие как сте момичета.
здраве на всички!

# 134
  • 1st floor
ако петънцата са бели, а не жълти, няма нищо страшно - това се получава при боледуване по сливиците /педиатърката ми обясняваше, какво е, но така и не съм запомнила - синът ми доста често го прави при наличие на хрема/, не е ангина.

Синът ми изкара грипа с ремантадин - за ден и нещо му мина, само дето си стоя в къщи и избесня от скука  Peace
Браво, че бързо се е оправило детето!  Peace
Тия петна по моите сливици сега май ги няма. Отворила съм уста срещу прозореца и гледам с едно огледалце, ама не виждам нищо сега. Обаче лимфните възли са ми огромни и болящи при допир. И засягали някакъв нерв, от който пък ме болят ушите.  Ама не като нормална болка в ушите, а някак тъпо и гадно...В опита да приложа всичко казано за да ми мине по-бързо, си изгорих шията с компрес от ракия и черен пипер. Слагах четири пъти, по два пъти на ден, но последния го махнах почти веднага след като го сложих. И от долу кожата беше на ярки червени пета + 2-3  мехурчета! Shocked Сега и изгорено лекувам... Tired Иначе ме загряваше и успокояваше поне за малко...

Общи условия

Активация на акаунт