Този ужасен грип

• 65 963
  • 432
  •   1
Отговори
# 135
Ох, този вирус е наистина ужасен! ММ го влачи седмица и половина вече, накрая успя да зарази и дъщеря ми (на 1 годинка е). Той го изкара без температура, а нея с това я започна. Първо й се промени малко гласът, веднага я заведох при личната й лекарка да я преслуша - гърло и дробчета бяха ок. Това се случва в петък. През нощта на събота срещу неделя я пипнах и беше топла, Т 37.8. Дадох Панадол и се смъкна, през нощта качи пак до 38.2. Едва й дадох Нурофен. И се започна с въртележката, след температуропонижаващите е ОК, и след няколко часа се качва пак до 37.8-38.0. В неделя започна и страхотна хрема - като вода се стича, а тя не ми позволява нито да изчистя носа, нито да й сложа капки Виброцил. Ходихме на спешен кабинет в неделя - изписаха Изопринозин и ампули вит. Ц освен нещата, които давам (Панадол/Нурофен, Проспан). Обаче това дете направо ми разказа играта - всички лекарства ги повръща!  #Crazy  Когато съм давала Панадол заради зъбки никога не е имало проблем, даже й харесваше. Обаче от болестта ли, или от това, че сополите се стичат в гърлото и я давят, всичко повръща. В понеделник до обяд беше малко по-добре и реших да не я водя при личната й лекарка, но следобед направо повръщаше сополи и се изплаших. Извикахме вкъщи една много добра педиатърка, наша позната, която я прегледа и констатира силно зачервено гърло. За сополите изписа капки за нос Коларгол, а за гърлото - Сумамед (АБ, за да не слиза надолу към дробовете). Да, ама първата, уж ударна доза АБ половината я повърна... Коларгол пък слагам само, докато малката спи, иначе просто не ми позволява да докосна носа й. Днес сутринта беше ужасно кисела, с Т 37.8. С 300 зора изпи Нурофен, смесен с адаптираното мляко и обедния сън беше като нова - нито Т, нито сополи. Привечер пак спа и старата песен започна на нов глас - Т 38.1, кисела, мрънка постоянно. Едва успях да й дам антибиотика с 60 мл. АМ, пи го час и половина! След това още толкова време пи АМ с Нурофен. Направо ми се разказа играта! Дано поне вече вземе да действа този антибиотик и спре да вдига Т. Утрре мисля да я заведа най-накрая да я види и нейната лекарка, много се страхувам да не слезе към гърдичките тоя гаден вирус  Cry И за капак на този екшън, май и аз започнах да се разболявам! Гърлото ми "драска" и се чудя какво да вземам превантивно...  #2gunfire

# 136
Аз не разбирам защо без доказана бактериална инфекция се тъпчете , и себе си, и децата, с антибиотик.Той вируси НЕ лекува, нито смъква температура.

Когато аз усетя някакви симптоми (преди, сега още грипа "стои" далеч от мен), взимам Фервекс 3 пъти на ден, парацетамол, беналгин....много лимони и портокали.Обикновено има ефект.
Нямам идея обаче дали ще помогне за грипа.От грип не съм боледувала от години.

# 137
Аз не разбирам защо без доказана бактериална инфекция се тъпчете , и себе си, и децата, с антибиотик.Той вируси НЕ лекува, нито смъква температура.
мда.. само скапва имунната система съвсем и болестта се проточва и усложнява допълнително  Rolling Eyes

И какво като има температура 38  newsm78 - аз тази даже не я меря с термометъра. Смъква се сама за 2-3 дни и няма и помен от болестта.

# 138
Пффф и аз съм болна от началото на януари, много добре ми тръгна годината няма що  Sick Отначало общо неразположение температура, естествено болки в гърлото и лека кашлица (разбирайте по 2-3 покашляния на ден) и така 2 седмици, гърлото ми мина на 5-ят ден. Бях добре около седмица и изведнъж ставам сутринта с 39.2 температура, страшен гърлобол и буквално бях на "сопол" - не мога да мисля, да дишам, да си държа отворени очите, да стоя права - ужас, никога не ми се беше случвало подобно нещо, все съм се разболявала ама пък така никога не съм била. Какво се оказа - бактериална инфекция, лекарката ми изписа Нурофен стоп колд, капки за нос и витамини. От една седмица даже и на работа ходя ама не щеш ли преди малко установявам, че не се чувствам добре, гърлото ме наболява и имам температура - какво е това нещо не знам, как да се лекувам също не знам. Не обичам много много да пия хапчета ама май без тях няма да ми мине  ooooh!

# 139
  • 1st floor
Enichka, леле, пак ли те повтаря?! Shocked

Еми, аз пробвах първите дни с лукчета, максгрипчета и упсарини...ама не се получиха нещата... Rolling Eyes
Сега гърлото почти не ме боли, но имам някаква тъпа постоянна болка, според дежурната подутите лимфни възли на шията притискали нерв....та и от там болката. Днес съм на контролен преглед при моето джи пи, да видим тя какво ще измъдри. И направо ми се реве, като си помисля колко ще чакам за преглед и още какво ще си лепна... Tired

# 140
  • В тъмната гора.
Дава усложнения вируса мръсен. Аз го карах две седмици близо и към края на януари се оправих напълно. От тогава ме хваща още два пъти, но определено съм изградила имунитет и ми минава за ден-два - леко сополи, дращене в гърлото  и кашлям за нощ -две и толкова.
Проклета работа, няма ли да се свърши вече.

# 141
Да споделя, че днес ми е 5ти последен ден на прием на антибиотик и Тамифлу.... пих и сироп за кашлицата. Остана ми само запушването на носа и мноого лека остатъчна кашлица. Имам енергия вече от два, три дни... излизам навън, спортувам от вчера. Изобщо доста бързо мина и съм почти сигурна, че е от Тамифлу-то. Съветвам, който усети първите признаци да потърси, защото трудно се намира в наличност и да започне прием до 36 часа от първите симптоми. Ако минат тези часове хапчето вече не действа. То просто спира разпространяването на грипа из тялото и после възстановяването е много по-бързо.
Пожелавам бързо оздравяване на всички! Simple Smile

# 142
Enichka, леле, пак ли те повтаря?! Shocked

Еми, аз пробвах първите дни с лукчета, максгрипчета и упсарини...ама не се получиха нещата... Rolling Eyes
Сега гърлото почти не ме боли, но имам някаква тъпа постоянна болка, според дежурната подутите лимфни възли на шията притискали нерв....та и от там болката. Днес съм на контролен преглед при моето джи пи, да видим тя какво ще измъдри. И направо ми се реве, като си помисля колко ще чакам за преглед и още какво ще си лепна... Tired

От сутринта даже ме потретва Sad
Ох, миличка дано всичко да е наред и да не те тъпчат с лекарства, че подути лимфни възли си е упорита работа. Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 143
  • В тъмната гора.
Да споделя, че днес ми е 5ти последен ден на прием на антибиотик и Тамифлу.... пих и сироп за кашлицата. Остана ми само запушването на носа и мноого лека остатъчна кашлица. Имам енергия вече от два, три дни... излизам навън, спортувам от вчера. Изобщо доста бързо мина и съм почти сигурна, че е от Тамифлу-то. Съветвам, който усети първите признаци да потърси, защото трудно се намира в наличност и да започне прием до 36 часа от първите симптоми. Ако минат тези часове хапчето вече не действа. То просто спира разпространяването на грипа из тялото и после възстановяването е много по-бързо.
Пожелавам бързо оздравяване на всички! Simple Smile

От него е. Дори не съм съгласна, че не действа след36-тия час...за предпочитане е пред АБ.

# 144
  • гр.Варна
За грип - Ремантадин.
Идеална работа върши. Но за грип, не настинка, ангина, бронхит или производните му.
Подкрепям. Peace

# 145
Момичета, бих искала да се консултирам с вас. Допреди няколко дни бях с болки в цялото тяло, силно главоболие, хрема, кашлица, първия ден с температура-38. Не съм ходила на лекар, лекувах се с разтворими прахчета, сиропи за кашлица, спрей за нос, чайове и т.н. Сега вече съм добре,всички изброени симптоми преминаха. В същото време, през тези няколко дни, в които уж съм добре, изведнъж престанах да се храня. Преди, дори когато бях най-зле, се хранех, макар и да нямах особен апетит. В момента изпитвам тотално отвращение от всякаква храна. Само кафе ми се пие( което е ужасно, че се наливам с кафе на гладно) отвреме-навреме ми се яде шоколад, по някой плод изяждам, колкото да не умра от глад...Не мога да си обясня на какво се държи това, дали не е някаква следваща фаза на грипа?

# 146
Ами и аз в началото нямах проблеми с апетита. Преди да започна с по-сериозните хапчета си хапвах и дори пийвах чашка вино с вечерята. Обаче на втория, третия ден загубих всякакъв апетит, че дори ми се гадеше от храна и също кафе. Според мен това е нещо нормално и до няколко дни ще отшуми. Майка ми се оправи, но после още няколко дни по същия начин нямаше апетит и всяка храна й горчеше  Wink

# 147
  • В тъмната гора.
Момичета, бих искала да се консултирам с вас. Допреди няколко дни бях с болки в цялото тяло, силно главоболие, хрема, кашлица, първия ден с температура-38. Не съм ходила на лекар, лекувах се с разтворими прахчета, сиропи за кашлица, спрей за нос, чайове и т.н. Сега вече съм добре,всички изброени симптоми преминаха. В същото време, през тези няколко дни, в които уж съм добре, изведнъж престанах да се храня. Преди, дори когато бях най-зле, се хранех, макар и да нямах особен апетит. В момента изпитвам тотално отвращение от всякаква храна. Само кафе ми се пие( което е ужасно, че се наливам с кафе на гладно) отвреме-навреме ми се яде шоколад, по някой плод изяждам, колкото да не умра от глад...Не мога да си обясня на какво се държи това, дали не е някаква следваща фаза на грипа?

И аз имах такива симптоми за няколко дни само, приблизително 4-5 дни. Ядях единствено мандарини, портокали и нищо друго. Сина ми също мина този период, мъжа ми също. Явно си е симптом на грипа. И това ще отмине, яж и пий каквото ти е на сърце, лека-полека ще се съвземеш и  ще започнеш да се храниш нормално.

# 148
  • 1st floor
Аз съм с друг вирус и хич не съм спирала да ям!  Mr. Green Сега се връщам от контролен преглед - нямаше хора както очаквах. Минах за половин час. Както и да е - утре като ми свърши петдневния курс със Зинат, почвам нов антибиотик - пет дена - Лефлокс, или нещо такова беше...Почнах да кашлям от днес и това не й хареса. Ако към края на този антибиотик още не съм спряла, каза пак да ходя...

# 149
Сега видях, че в Клю-то има съвети на лекари относно грипа - рекламна е публикацията, но поне е нещо практично. Миналата година бях много доволна от Хюмекса и съвсем бях изключила за него, че ми помогна

Общи условия

Активация на акаунт