Този ужасен грип

• 65 988
  • 432
  •   2
Отговори
# 165
Вярно е ужaсен този грип. Дъщеря ми пaк е болнa зa трети път е рaмките нa двa месецa. В моментa пие Цефзил и Флудитек, имa много упоритa кaшлицa. Вчерa бяхме нa лекaр, утре отново. Все е кaшлялa, aмa пък тaковa чудо не е било. Някой пробвaл ли в чернa ряпa издълбaнa, пълни се с мед и се дaвa по лъжичкa през чaс? Нaпрaвих го, дaфох вече двa пъти, дaно облекчи поне мaлкa кaшлицaтa.  Praynig

# 166
  • София
Предполагам сте гледали снощи новините. Сега започва много гадна плевмония. Вече има и смъртни случаи. Cry

# 167
Aз доколкото рaзбрaх смъртните случaи сa зaрaди сaмолечение. Кaзaхa,че aко нерaзположението не минaвa до три дни дa се отивa нa лекaр.

# 168
Болките в ставите са придружаващ симптом при грипо-вирусни заболявания, да. За съжаление при мен са водещи, трети ден не спират, заедно със сухота в очите. На аугментин съм, УНГ-то каза, че по този начин се избягват усложненията, настъпващи обикновено след четвъртия ден. Друго много неприятно е суха, непродуктивна, дразнеща, лаеща кашлица, имам чувството, че и въздухът ме дразни като дишам. Треса се от студ, въпреки че вкъщи е 25*. Вземам нурофен стоп колд и ацц от 600мл за отхрачване. Никога преди това не ме е хващал вирус за повече от 2 дни.. Малкият и той прихвана, отваратително е, не можем да смъкнем т, снощи поддържаше 39.6. Най-странното е, че хексалгинът при него НЕ действа. Първият път си помислих, че си внушавам, след втория вече се изясни, че не му действа. Има ли други като нас? Hug

# 169
  • София
Аз и за други чух, такива, при които дори хексалгина не сваля, аз давах нурофен и той не сваляше.
Накрая се сетих, че съм чела тук за мазане на ръце и стъпала с белтък, та това  се оказа, че му помага за Т, поне временно и постоянно компреси и  мокри чорапки на краката... накрая като почна да пие реленцата се успокои и температурата.

# 170
Другото лошо на този грип е, че повтаря заради различните щамове, които навлязоха от различни ширини на наша територия и затова се разболяваме по няколко пъти, и няма край. Кофтито е, че покрай нас има и възрастни хора, които са чуствителни, като децата, но имунитета им е значително по слаб. Наложи ми се да викам лекар в къщи та човека разбран, ми свърши работа. Обаче се яви и проблем, като каза, че е добре да му направим рентгенова снимка на дробовете.!!!  Laughing Върна ме в началото с тази негова снимка. Питах го как точно мисли това да стане, имайки предвид, че трудно се движи! Слава богу познавал едни където можели да свършат работа. Та като ги извиках момчетата, на снимката показа добър резултат. Отървахме се поне засега.

# 171
Здравейте, не съм чела цялата тема, но бих искала да споделя своя начин на лекуване. Почти не боледувам, но тази година и аз се борих с грипа. Причината да се разболея е, че малко преди това бях на силни антибиотици заради бактерии. Преди доста години открих, че каквото и да се опитва да ме събори най-силното лекарство не е химическо, а природно. Изяждайки горе долу 1кг. киви на веднъж си решавах проблема.
Освен това през останалото време се опитайте да приемате разнообразна и полезна храна. Много хора познавам, които казват аз не ям това не ям онова и всяка зима носят сополите и се гърчат по болниците. Вместо пари за антибиотици и капки за нос ( това наистина не го разбирам, да не можеш да изтърпиш запушен нос и веднага да си ръчкаш химиите ) си купете сокоизтисквачка. Правете си сокове.Сега зимата е пълно с плодове за вкусни и полезни сокове.
Не си мислете, че ви упреквам в неспособност да се грижите за здравето си, но ако спрете лекарствата и се обърнете към природата, лека полека ще видите, че има и по бързи методи за спасение от гадните вируси.
И последно да кажа, че от години не съм прекарвала  тежко ОВИ, буквално чувствах как обзема тялото ми защото нямаше какво да ме предпази - всичките ми войници бяха избити броени дни преди самата битка!

# 172
  • Варна
Последните две страници два пъти чета пишете ПИЕ РЕЛЕНЦАТА. Как я пиете тая Реленца като навсякъде пише че това е инхалер? И как го давате на малки деца инхалера правилно.

# 173
  • София
Е добре де, диша го Simple Smile на 8 години е моя син, то е за деца над 5 години.

# 174
Синът ми се разкашля преди 2 дни с ларингитна суха кашлица. Ама понеже си го знам, веднага хомеопатия - за 3 приема спря да кашля като с копче.
Особено едната вечер 1/2 час се въртя в леглото и кашляше доста... дадох Дросера и след 5 мин не го чух, спа спокойно до сутринта, не е кашлял и в училище... Днес също да се е закашлял два пъти цял ден.

Но това с него ми е познат сценарий и знам какво да го правя Simple Smile

# 175
Това хомеопат  ли ти го каза ? Само за ларингитна кашлица ли важи ? Само в началото ли ? Ако кашлицата е "стара " ?

Имам още няколко въпроси ?  Ако не съм имала температура мускулни болки ,главоболие ...а директно съм започнала да кашлям и така две седмици без ама никакви други симптоми ...може ли да направя пневмония без да разбера ? На слушалки два пъти лекаря нищо не чува.

# 176
Това хомеопат  ли ти го каза ? Само за ларингитна кашлица ли важи ? Само в началото ли ? Ако кашлицата е "стара " ?
Хомеопат ми го е изписвал, но пак казвам това е повтаряща се картина, която ми е позната от години затова си позволявам и сама да давам.
Не е за всяка лаеща суха кашлица.
В началото действа най-бързо. Но пак зависи от кашлицата, какво я е провокирало първоначално, от какво се подобрява или влошава .. Всяка кашлица е съвсем различна - за суха знам поне още -4 лекарства (сигурно са много повече). Не го пий, просто споделям как се лекуваме вкъщи Simple Smile

# 177
  • София
duhi_puhi - само, че има малка разлика между  подкашляне по познат сценарии...и това ужасно нещо, което върлува да ви връхлети... дано и така да ви подмине, искрено ви го желая...

# 178
duhi_puhi - само, че има малка разлика между  подкашляне по познат сценарии...и това ужасно нещо, което върлува да ви връхлети... дано и така да ви подмине, искрено ви го желая...
То винаги се започва отнякъде. Разликата е докъде стига Simple Smile

Мъжа ми го изкара така че го видях какво е.

# 179
  • София
Много зависи какво почва, за това до къде ще стигне Wink  Както и да е...

Общи условия

Активация на акаунт