Този ужасен грип

• 65 960
  • 432
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, че той никога не е вдигал такава темп. и не ми е много ясно кое е нормално и кое не  Cry На мен тази темп. ми се струва много висока дори за дете, но е с нея само от снощи.

# 316
stelichka1 - около 3 дни държи тази температура. Сина ми е на 3 и половина и го изкара вече този гаден грип. Панадола не ни помагаше въобще. Минах на Нурофен. Той сваляше за няколко часа и после пак... След това още няколко дни беше 37.5 - 38, докато не изчезна напълно.

А след грипа, постоя в нас още няколко дни. После го пратих за 6 дена на градина и сега е в нас с бронхит - и съмнения за пневмония  #2gunfire Грипа го минахме без антибиотици, но това явно е някакво по-късно проявило се усложнение или де да знам и аз какво. И сега сме на Аугментин и Вентолин. Никаква температура, жизнен с апетит, обаче с хрипове и спазми. Иде ми да се застрлям. Тази 2014 година ако смята така да продължава ще се гръмна!

# 317
  • София
Здравейте,
искам да ви попитам колко време трая високата температура при децата ви при този грип. Синът ми, на 3 и малко, е от снощи с 39,3 - 39,7 и почти не можем да я свалим. Най-много до 38,2 - 38,5. И при вашите деца ли беше така или?
Мерси
Н.Б. Педиатърката твърди, че самият вирус се развивал и е нормално.
Моят е на 8 години. Първите два дни само,  на втория почна да приема реленца и  от там поспаднаха бързо. За моя радост тези несваляемите високи бяха в късния следобяд до към 21-22 часа само, в другото време имаше по-ниска или поне по-лесно сваляща се поне, давах нурофен, от него спадаха до към 39 и там заковаваше, няма душове, няма чудо, накрая се смъкваше от мазане на стъпалата с белтък, нещо което за първи път опитах и не вярвах, че ще подейства изобщо, но стана.

Принципно за вирусни е нормално до 3 дни, ако 4 и нагоре поддържа високи Т, се счита че почват да се развиват и бактерии вече.

# 318
Благодаря за отговорите. Сега е с 37.5 - 38 но надали дълго ще е така. Предполагам довечера пак ще качи. Лошото е, че сега и аз усещам болки в ставите и лека 37.3 темп. Sad А вече го карах преди 2 седмици това чудо!!!! Тази градина (особено държавната) ще ни съсипе и здравно и финансово  #2gunfire #2gunfire

# 319
Колко време се счита за нормално да има болка в гърдите и лека кашлица въпреки ,че на снимката в петък нямаше нищо Rolling Eyes newsm78?

# 320
  • София
Благодаря за отговорите. Сега е с 37.5 - 38 но надали дълго ще е така. Предполагам довечера пак ще качи. Лошото е, че сега и аз усещам болки в ставите и лека 37.3 темп. Sad А вече го карах преди 2 седмици това чудо!!!! Тази градина (особено държавната) ще ни съсипе и здравно и финансово  #2gunfire #2gunfire

Часта, държавна, у-ще, работа, все едно и също, щом се общува с хора и то в затворени помещения, заразите вървят.
Бързо оздравяване желая Simple Smile

# 321
Момичета как се оправяте с влажната кашлица? Малката не може да отхрачва и сутрин като се закашля няма спиране... Както бях писала не и достига въздух. Уж секрета от носа и беше спрял, но откакто минахме само на Стеримар без капки за нос по препоръка на лекаря - пак започна да се стича и то е някъде от зад, та не може и да се изчисти с бейби вак. Детето се мъчи, мисля си да и взема сиропче - Гринтус, но не зная дали е удачно. Иначе имаме още няколко дни на вентолин инхалации и като гледам понеже храчките няма да спрат мисля да и продължа инхалациите, но само с физиологичен разтвор, че ме предупредиха, да внимавам с вентолина.
Няма свършване тази гадост...

# 322
Имай предвид, че Гринтус е адски неприятен на вкус, една катранена гъста смес, мирише силно на мед и билки, не всеки го понася. Моят син се мръщи на аб, но Гринтус отказа да го пие, плюеше го. На него му изписаха Ердомед, но някаква особена файда не видях от него. Аз опитах Мукосолван, АЦЦ, няма и няма, най-накрая от самосебе си поччнах да отхрачвам.  Hug

# 323
  • София
Black Lady - излекувай носа, ще спре и кашлицата, дави се детето в сополи. Ветнолин - само ако има спазми на дробовете и то точно както и колкото е казал лекаря, иначе не. За задна хрема писах няколко страници назад, но най-важното е просто да се излекува. (ако не е на бактериална основа за задна хрема помагат коларгол често.)

# 324
Благодаря за бързите отговори момичета. Коларгола го изписаха в началото, но не помогна, после го смениха с олинт и цилоксан и оправихме нещата. Но като ги спряхме - почна пак. Казаха че трябва да отшуми  #Crazy Иначе сополите и са по-гъстички не са като преди вода и са жълтеникави. Но както бяхте писали преди вече по цвета не може да се каже със сигурност нищо. Ако продължаваме така мисля на своя главя края на седмицата да и пусна секрет.

# 325
  • София
При положение, че не слагаш капки(ако имате поне 3 дни без такива), просто утре я заведи за секрет. Само преди секрета не пръскай и стеримар. И без друго резултатите излизат бавно, няма какво да отлагаш.
По принцип преди да мине хремата е нормално да се сгъсти, тогава се и кашля повече.

# 326
Здравейте...и аз да включа към болните.....от снощи ме втриса,с висока температура,хрема,кашлица Sad.....започнах Ремантадин,витамини и нурофен за температурата.....Исках да попитам Ремантадина мога ли да го давам профилактично и на децата ми.Единия е на 11г. другия на 7г.На указанието пише над 7г.та това какво ще рече....ако е на 7год.Страх ме е да не се заразят от мен...... Thinking

# 327
Аз искама да попитам понеже виждам, че има доста вещи мами в темата , за колко време се елиминира цефелоспоринов антибиотк от организма, някъде бях чела, че те и пеницелините имат бърз разпад.Малко е off от темата, но ме интересува

# 328
  • София
Ужасен грип. Детето се разболя в петък, имаше само температура и суха кашлица за около 3 дни, до неделя, разбира се с болки. мускулите и такава силна отпадналост, че втория ден не стана цял ден от леглото. Вчера го водих да го чуят, гърдите били чисти, а по късно, от снощи тръгна хрема, чист, прозрачен направо вода, а кашлицата е къртеща се със храчки. Питам се защо сега пък тръгва хрема, това нормално ли е и докога ще кашля, нали вчера го чуха, може ли да се влишават нещата, но няма вече пък температура, само сопол и кашлица, играе си. Отдавна не спеше вече следобед, но вчера и днес след разходка навън после спи цял следобед......... от грипа ли е обезсилен, пролетна умора ли е....... притеснявам се

# 329
Добро утро мамита... Явно съм първа за днес - ми то като не спиш по цяла нощ...
Berina за Ремантадина щом пише над 7 год. може да го даваш профилактично на децата - виж само каква е дозата за тях. Пила съм го веднъж преди години и мисля, че останах доволна.
Mrs. Jones какво да ти кажа при нас грипа  беше първо само сополче, после преминахме изведнъж в ангина, тя се влоши на 5 ден вдигна темп. нищо, че пиеше АБ, после изчисти налепите, появиха се сополи и мократа кашлица, изчисти сополите - спряхме капките и кашлицата и сополите пак се появиха. По мои наблюдения този грип е  много странен. Не мога да хвана нишка как протича защото при всички познати е различно - освен дразнещата кашлица дето си я влачат със седмици... На моята дъщеря още са и доста подути лимфните възли в областта на гърлото, защото при нея там е основния проблем, каза снощи, че я болят и днес ще звъня на док. да го питам какво да я правя. Аз уж го прекарах бързо от снощи и моите лимфни възли се подуха и съм като парцал. Дядото го тръшва за втори път, Бабата с Ремантадин превантивно и тя го прекара та знам ли вече може ли да се спасиш от него.... Въобще...
 Давайте на дечицата повече течности. Ако не искат да ядат - оставете ги нека си почиват и събират силички. И повече вит. Ц.

Желая бързо оздравяване на всички.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт