Този ужасен грип

• 65 942
  • 432
  •   1
Отговори
# 345
  • 1st floor
Хайде и аз в темата, да не остана по-назад.
Вече 3-ти път ме повтаря  newsm78. Писна ми  ooooh! .
Лелееее! Sad
На мен още не ми минава тъпата упорита кашлица. Като екстра вече и хрема имам...това - след като спрях АБ-ците!Лекувам я с Коризалия, друг път винаги съм се оправяла за 2-3 дена, сега не ще и не ще. Чудя се вече за някакви антибиотични капки аз нос...Уж е прозрачен секрета, но пък жилав, не воднист, и може и от хремата да ми е гадната кашлица. Tired

# 346
Е, сега и аз съм в шок.. Моята болка е като при счупено ребро, боли, та се не трае, но все си мисля, че е от напъване да кашлям, понеже така се и появи. Почти не кашлям вече, нямам хрема, възвърнах си силите, не ми е отпаднало. И ето, че при avdi това я е накарало да се снима трети път. Надявам се да е по-добре Praynig.
Спомням си преди 5г. мъжът ми беше с вирусна пневмония. При него основният симптом беше отпадналост до степен не можеше да ходи и няколко дни беше на легло. Тази гадост сега при всеки е различна и нищо друго освен снимка не я дисгностицира..

# 347
  • София
elian - когато аз карах преди години  вирусна пневмония, общо се чувствах добре, понеже беше жежко лято, само  след няколко часа ан 40 градуса слънце ми ставаше слабо, болка имах като кашлях само и аз като теб мислех, че е от пъненето да кашлям, но болката пък при мен беше по-точно отзад към гърба, та явно наистина при всеки различно.

# 348
Ейнджъл, точно отзад е, на задно ребро, като го пипам адски боли, но ме боли и във всяка друга поза, просто по всяко време, ще отида днес на лекар.

# 349
Да се включа и аз пак. Снощи ходихме на лекар с малката и днес и направиха изследванията-пкк, чернодробни ензими и антитела за мононуклеоза, а също и гърлен секрет. Взеха и кръв от вената и милата много се стресира и плака. Педиатърката се съмнява за мононуклеоза, предвид това, че месец се влачи, но можело и да е бактериална или вирусна инфекция. Чакаме резултати.
Нас с таткото ни повтаря. Препоръчвам Ремантадина, от вчера го пия и днес съм значително по-добре. Нурофен стопколд пия при вирусчета и съм доволна. В къщи пием нурофен в повечето случаи.
Иначе и мен ме болят ребрата отзад и не мога да дишам нормално. Ако продължава така ще отида в понеделник на снимка.
Желая бързо оздравяване на всички.

# 350
Ходих до личната, каза, че дробовете са чисти, няма хрипове и пр. За нея е интеркостална невралгия, предписа напроксен и милгама ен. Мен не ме е страх толкова от болката, понеже ми е позната, а от причината за нея. Сега съмедна идея по-спокойна, да видим.  Praynig Hug

# 351
  • София
Дано да е познала и да те облекчат предписаните неща... единственият проблем при вирусната пневмония е, че не винаги(даже често) не се чува и лови на слушалки...  Peace

# 352
Да, така е, но нали правих снимка преди седмица, която показа бронхит. За личната, а и за УНГ-то е абс неналожително да се снимам пак, ако сега има съмнения за плеврит, то още тогава би трябвало да е отразено на снимката. Аз не очаквам напроксена да сътвори чудеса, пила съм го, при мен не действа и се чудя за диклофенак.. Спомням си преди 1-2 години пак ме боля ребро все едно е счупено, но тогава за респираторно заболяване и дума не можеше да става. Сега обаче е коренно различна ситуацията, уффф ooooh!

# 353
Привет и от мен. Преди седмица ме тръшна и мен грипа Sad Личната ми лекарка ми каза,  че грип не се лекува с антибиотици и ми предписа други лекарства. Днес ми е последния ден от лечението, а все още си кашлям, имам хрема и ми е малко отпаднало  Tired Сега се чудя да отида ли пак при нея, при друг лекар ли да отида Thinking На вас казвали ли са ви, че грип не се лекува с антибиотици?

# 354
Вера, тук споделяме, че този грип пртодължава минимум месец и дава сериозни поражения. Отпадналост и кашлица са само част от 'букета', с който тази гадория атакува. Нужно е да се наблюдаваш и да си търпелива Hug

# 355
Не мога да си представя как ще съм в това състояние месец-два   #Crazy

# 356
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет и от мен. Преди седмица ме тръшна и мен грипа Sad Личната ми лекарка ми каза,  че грип не се лекува с антибиотици и ми предписа други лекарства. Днес ми е последния ден от лечението, а все още си кашлям, имам хрема и ми е малко отпаднало  Tired Сега се чудя да отида ли пак при нея, при друг лекар ли да отида Thinking На вас казвали ли са ви, че грип не се лекува с антибиотици?
Грипът наистина не се лекува с АБ,но усложненията от него-да.Аз например на втория ден бях с бронхит и ми изписаха Клацид(не че ми помогна,но....)

# 357
wera88 трябва да следиш състоянието си. Ако продължаваш да кашляш и да не се чувстваш добре е необходимо да отидеш на лекар за втори, ако трябва и за трети път.
Да, грип не се лекува с АБ, но когато от вирусна инфекция премине в бактериална  те са наложителни. И не забравяй за пробиотик с АБ, дано не стигнеш до там де Sad
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 358
  • 1st floor
Не мога да си представя как ще съм в това състояние месец-два   #Crazy
И аз не можех, но ето вече месец съм така... Tired

# 359
Сега виждам тази тема. Дъщеря ми първо направи отит и конюктивит от грипа. 5 дена беше добре и сега се съмняват за гнойна ангина или бронхиолит. Направо ми иде да се гръмна.

Общи условия

Активация на акаунт