Re:Güneşi Beklerken - В очакване на слънцето Тема 32 Обичам те....

• 18 305
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  bouquet за епизодите

Зиз, твоите сценарии са доста положителни, затова искам да си права  Peace
Миси, тва не са сценарии, а ''размисли и страсти'' Laughing Laughing Laughing Laughing

Ок  Peace Дано се сбъднат  Peace

# 571
Здравейте! За пръв път влизам в темата, тъй като не следя този сериал. Не зная дали гледате сериите на български, но искам да ви кажа, че днес са качени 17 и 18 епизод с български превод, благодарение на Стояна, Диана и Мария.
Приятно гледане!
Епизод 17 и 18 - бг превод
http://asi-bg.net/details.php?id=10856
http://asi-bg.net/details.php?id=10857

newsm68 newsm68 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm44 newsm44 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 572
Момичета-Кокичета, опитвам се да ви зарадвам с една снимка, но през телефона излизат празни постове  Shocked

# 573
  • Под Сините камъни

Зизунче ама ти така хубаво си правиш анализите,че аз до теб се чувствам проста
Ама Пепино, ти чуваш ли се какво говориш бе Shocked Shocked Shocked Shocked

Как може да кажеш, че се чувстваш проста...? ooooh! ooooh! ooooh!

Не е така...вЕрвай ми...и си пиши спокойно, ако има какво да кажеш... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Hug

Редактирах се ако искаш прочети ме  Mr. Green
Прочетох Grinning Grinning Grinning
И даже ще ти отговоря, ама преди това ще ида да дръпна един фас. Laughing Laughing Laughing

love001  love001  love001

# 574
  • В света на мечтите... ❤
Момичета-Кокичета, опитвам се да ви зарадвам с една снимка, но през телефона излизат празни постове  Shocked

Сега вече се вижда  Heart Eyes  Ние и преди няколко странички я видяхме тази фотка,но и да се повтори няма лошо,защото са големи сладурчета  Heart Eyes

Дея,защо да не е възпитано да влизаш с големи постове и с дълбоки размишления,тук е форум за коментиране на сериала и всеки има право да напише колкото иска дълъг коментар,все пак всеки излага собствената си позиция,а вече дали другите ще я приемат и дали ще се заемат да четат поста,ако е дълъг,си е въпрос на избор.Лично аз много обичам да чета дълги постове със смислени разсъждения по сериала като тези на Зиз и твоите,а и на всички останали слънчица,които изразяват своето мнение тук.Затова нека не те спира това,че си от скоро в темата да излагаш в пълнота своите размисли  Hug 
Аз лично рядко изпадам в състояние на такива дълбоки размисли,но ми е приятно да чета всички останали  Hug

# 575
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Зиз,
Ако репликата ти е към всички, ще кажа, че с удоволствие бих развяла чаршафа, ама не е културно за човек, дето току-що е пристигнал в къщата на домакините, да скочи в хипотезите. Макар че се изкушавам, но може би по-нататъка..
И се ограничавам само в констататциите...Но за семиотичните детайли си права - и в това е една от силните страни на филма. Детайлите са изпипани и са залагани постепенно и ненетрапчиво. Например цветовите повторения - роклята на Зейнеб от партито за РД на Баръш, от новогодишното парти (роклята е друга, но не съвсем..) и червеният шлифер на Демет при срещата с Джихан в антикварния магазин. И още, и още - детайли в подкрепа на моята хипотеза, че Демет може би ще повтори историята на Зейнеб (ако сценаристите решат да я пързулнат така...).
Друга тънка страна според мен е идеята за повторенията - за това, че нищо не се изменя във времето. Тя тръгна с това, че Тюлин стана старата Тюлин, Мелис за бързо се отърси от благородството си и се върна към стария си образ, може и за малко да се променят, но същността остава..
От тази гледна точка сценаристите са заложили идеята ЗейКер - същността ще е непроменена, каквото и да стане...Но проявлението на същността ще е болезнено...
С дългите разсъждения от мен за днес толкоз, че не е културно  Heart Eyes Laughing Hug

Ауууууууууууу, мац що чак сега се капична от парапета.... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ей този пост чаках...направо ми влезе в кръвната група... smile3544

Много ми хареса написаното, ама предлагам да опростим философията , че Пърс и Сосюр не са познати на всеки, както Хайдегер и Кант...

Иначе аз бих завършила твоя пост със следното....
Разбиването на ЗейКер както се показва до този момент ще се превърне в една целесъобразност без цел...както е казал Кант, та аз вярвам в тази любов и не вярвам да се разклати сериозно.
Да, ще е мъчно, но за кратко.
Някой от сценаристите тука си върши перфектно работата...аз лично колко турски сериали съм изгледала, ама такава двойка не бях срещала.
Та в този ред на мисли...сценаристите искат да направят драма, ама така са я направили, че да не разбиват ЗейКер за дълго.
Сериала е доста динамичен и не е нужно да чакам края, за да видя как лошия си получава заслуженото...

# 576
  • Под Сините камъни
Абе не благодарих на момичета за превода на 17 и 18 епизод.Гушки за целият екип  Hug Hug Hug

# 577
  • В света на мечтите... ❤
Имам молба,ако някой е свалил вече двата епизода от Аси,може ли да ми ги прати на скайп,защото при мен се теглят страшно бавно,може би защото ми е много нисък рейтинга в Аси и не знам дали изобщо ще се изтеглят. Благодаря предварително  Hug Hug Hug

# 578
Зиз,
Ако репликата ти е към всички, ще кажа, че с удоволствие бих развяла чаршафа, ама не е културно за човек, дето току-що е пристигнал в къщата на домакините, да скочи в хипотезите. Макар че се изкушавам, но може би по-нататъка..
И се ограничавам само в констататциите...Но за семиотичните детайли си права - и в това е една от силните страни на филма. Детайлите са изпипани и са залагани постепенно и ненетрапчиво. Например цветовите повторения - роклята на Зейнеб от партито за РД на Баръш, от новогодишното парти (роклята е друга, но не съвсем..) и червеният шлифер на Демет при срещата с Джихан в антикварния магазин. И още, и още - детайли в подкрепа на моята хипотеза, че Демет може би ще повтори историята на Зейнеб (ако сценаристите решат да я пързулнат така...).
Друга тънка страна според мен е идеята за повторенията - за това, че нищо не се изменя във времето. Тя тръгна с това, че Тюлин стана старата Тюлин, Мелис за бързо се отърси от благородството си и се върна към стария си образ, може и за малко да се променят, но същността остава..
От тази гледна точка сценаристите са заложили идеята ЗейКер - същността ще е непроменена, каквото и да стане...Но проявлението на същността ще е болезнено...
С дългите разсъждения от мен за днес толкоз, че не е културно  Heart Eyes Laughing Hug

newsm10
Дея  Hug добре дошла
Това с повторенията е просто очевидно, и освен Тюлин и Мелис смятам, че и Жале е в това число.
Това което е сторила на Демет преди години ще се повтори т.е. отново ще и направи някаква мизерия, така си мисля. Може би Гюнеш ще има някаква роля в тази работа.
Не смятам, че Зейно ще бъде много обидена на Керо заради истината за баща и. Когато откриха Тайфун тя му каза " Ти ми отвори очите" В случая е премълчал по много причини, все пак не е малко да знае, че сестра и иска да се самоубие. По скоро си мисля, че трудно ще прости на майка си и на Мелис

# 579
  • близо до брега на морето
Привет и честити ви нови преведени серии.Жената от Канада е желязна (не се отказва лесно и добре, че има такава хора иначе щяхме да си  останем с тези).Събра бая хора и с нейна помощ ще имаме превод на филма Peace

# 580
Зиз,
С дългите разсъждения от мен за днес толкоз, че не е културно  Heart Eyes Laughing Hug

Ауууууууууууу, мац що чак сега се капична от парапета.... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ей този пост чаках...направо ми влезе в кръвната група... smile3544

Много ми хареса написаното, ама предлагам да опростим философията , че Пърс и Сосюр не са познати на всеки, както Хайдегер и Кант...

Иначе аз бих завършила твоя пост със следното....
Разбиването на ЗейКер както се показва до този момент ще се превърне в една целесъобразност без цел...както е казал Кант, та аз вярвам в тази любов и не вярвам да се разклати сериозно.
Да, ще е мъчно, но за кратко.
Някой от сценаристите тука си върши перфектно работата...аз лично колко турски сериали съм изгледала, ама такава двойка не бях срещала.
Та в този ред на мисли...сценаристите искат да направят драма, ама така са я направили, че да не разбиват ЗейКер за дълго.
Сериала е доста динамичен и не е нужно да чакам края, за да видя как лошия си получава заслуженото...

+1
Определено сериала е динамичен, не се тъпче на едно място. В един епизод са и разделени и са заедно т.е действие има, е дълго чакахме да стигнат до признанието, че се обичат, но си заслужаваше чакането

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 17:49 от nezabravka_y

# 581
  • София
Привет и честити ви нови преведени серии.Жената от Канада е желязна (не се отказва лесно и добре, че има такава хора иначе щяхме да си  останем с тези).Събра бая хора и с нейна помощ ще имаме превод на филма Peace

bouquet

# 582
  • Плевен
Здравейте! За пръв път влизам в темата, тъй като не следя този сериал. Не зная дали гледате сериите на български, но искам да ви кажа, че днес са качени 17 и 18 епизод с български превод, благодарение на Стояна, Диана и Мария.
Приятно гледане!
Епизод 17 и 18 - бг превод
http://asi-bg.net/details.php?id=10856
http://asi-bg.net/details.php?id=10857

Ауууу че приятна изненада. Прибирам се от работа и хоп 2 серии  Simple Smile
Благодаря много на  Стояна, Диана и Мария.  Hug Hug Hug

# 583
  • Плевен
Имам молба,ако някой е свалил вече двата епизода от Аси,може ли да ми ги прати на скайп,защото при мен се теглят страшно бавно,може би защото ми е много нисък рейтинга в Аси и не знам дали изобщо ще се изтеглят. Благодаря предварително  Hug Hug Hug
Дани ще ти ги пусна сега ги дърпам. Бързо става.

# 584
Ох,така ме развеселихте момичета,изгонихте демоните,който ме бяха обладали. За големите таланти Зиз,Тери,Дани,Ирка newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51Творенията ви са един път, Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy,терапията с тях е сто процентова.
Благодаря и за красотите,терапия за очите. newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Мимко,Тери Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дея,Бабче,добре дошли и от мен Hug Hug Hug
Зиз,честит Рожден ден на милото,винаги да те кара само да се усмихваш.
Сега и аз да нагазя в дълбокото.Зиз  Heart Eyesпоста ти от дълбините много ми хареса и мойте мисли са в тази посока.
1.Гюнеша и мен не ме интересува особено и аз си мисля,че е пълнеж,но за да покаже на всички колко е голяма любовта на Зейкер.Той ще покаже на всички и пред всички,че тази любов я има и че тя няма да свърши току така,ще я бъде във времето.
2.Името на сериала и аз не го сързвам с този Гюнеш,а с изгрева и че всичко започва със светлината и новота начало.С това,че когато ноща си отиде и с нея си отива всичко черно,а истинското и непреходното остава и дочаква изгрева,защото истинските неща не изчезват и винаги има втори шанс.
3.Жале,въпросната  "приятелка"отново е на хоризонта,но отново за да мъти водата и продължавам да мисля,че всичко е насочено срещу Демет.Тя никога не е съжалявала и не напразно я приюти и целта и е да я унищожи.Най логично ми е Гюнеш да е ученик от училището,така и Джихан и Жале ще го познават,пострадал е болезнено от Керем и семейството му,за това и се е изолирал.Джихан и Жале му помагат,но единия за добро,а другия му мъти главата.Именно,чрез него Жале ще нанесе последния си удар по Демет и то като заложи Зейнеп,а и сега и на Керем ще си го върне за униженията на които я подложи.Очаквам Г. да отвлече З,а К да я спаси и като в оригинала З да пострада и да не може вече да тича.
4.Джел-чал-баластрене ли или сутрешнен крос няма значение от епитета и аз залагам да се случи в краткосрочен план,защото и двамата са готови да потичат заедно вече и няма да му мислят много.Както съм и писала преди тук отношенията са много освободени.
5.На фрагмента много се ядосах и не защото Зейкер ще търпят катаклизми,в крайна сметка съм непоклатима в мнението си,че края тук ще е ЩАСТЛИВ и никакви катаклизми не ще попречат да се запази световния мир,все пак си имаме един КЕРЕМ и една ЗЕЙНЕП.Едно нещо съм научила в този живот когато има ЛЮБОВ КАТО ТАЗИ,нито брат,нито сестра,нито майка,нито баща са в състояние да я заличат,тази любов единствено се обезличава от главните в историята,те единствени могат  да я разрушат.И въпреки това когато две сърца се обичат те винаги намират пътя едно към дръго.Керем бе бедствието в живота на Зейнеп,но тък малкото сътресение Зейнеп запрати К в дълбините на болеста любов  и сега и двамата придружавани непрестано от таралежа летят в облаците.И какво значение има сега кой и кога,вкусили от нектара на любовта слънцето винаги ще изгрява за тях.Кои виновен,кои невинен толкова са сладки младежките им грешки,но кой не греши,а след грешката винаги идва и прошката,която те прави свободен,а аз не съм виждала по голяма жажда от тяхната да летят свободни в живота.Това което ме ядоса тук е защо винаги силните са онеправдани, и на тях никога не им се подава ръка и винаги се очаква да са изправени.А на слабите всичко им е простено,това ме кара да се чуствам обезверена.А Керем е именно такъв силен и болезнено слаб,но кой ли го забелязва.Керем не това,Керем не онова,не наранявай,че ще срещнеш мен,не и пречинявай това,че...,Керем не видяли,че съм сам,Кемем неден....ФЛАШ<ФЛАШ. Най попурярната новина на деня КЕРЕМ ВИНОВЕН СИ,ЧЕ СИ СЕ ПОЯВИЛ НА БЯЛ СВЯТ!!!!
Не оправдавам загрижеността на Джихан,вместо да търси причините в К да се вгледа какво цвете е отгледал и как го е поливал,май е прекалил с водата и  затова е сега такава мека почвата на Мел.Тази любов и грижи който и е дал не са се отразили добре на детето му и са се изродили в болезнена психоза за притежание на всичко.Демет също ми е на прицел,човек който не може да признае истината и продължава да наранява детето си е тръгнала да я защитата,но от кого и за какво и тя не е наясно.Като тя е човека от който тя трябва да предпази Зейнеп.Да добра майка е ,не споря,но и всъщото време е и лоша майка защото за да си до детете си и да го подкрепяш и пазиш не е нужно да обвиняваш другите.Демет трябва да знае най добре от всички,а и как добре обясни на З какво е любовта и как тя идва и обърква всичко,но сегa забрави за думите си и се впусна да доказва загрижеността си,когато носи толкова вина пред З.Това към което се е насочила няма да доведе до нищо добро,тя просто крачка след крачка се доближава до момента когато сама ще сложи въжето на врата си и ще се обеси.Казва,че винаги е била предавана,а сама тегли детето си към пропаста.Какво значи "СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ НЕЯ".Именно от нея аз очаквах да застане и да защити З и К,след като знае,че любовта не може да стой настана и винаги си остава в сърцето.
Стига съм дълбала,че дупката стана голяма и ще се отекчите.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 18:00 от vera_7

Общи условия

Активация на акаунт