Най-добрият град за живеене в България според БГ-МАММА

• 46 242
  • 637
  •   1
Отговори
# 465
А престъпността как е? Чувала съм, че там някъде е развъдникът на телефонните измамници.
ooooh! Грешно си чула.

# 466
А престъпността как е? Чувала съм, че там някъде е развъдникът на телефонните измамници.
Те не мамят Разградлии, а жителите на други градове, които ги смятат за най-добри градове за живеене. Така се получава един вид инвестиране в Разград. Пари от друго място идват и се харчат тук.

Наистина ли го каза това - "инвестиране в Разград" от откраднатите пари на баби и дядовци  Shocked Вярно, че всички инвестиции в страната ни са по някакъв начин обвързани с мръсни пари, но чак да го изтъкваме като предимство, по-скоро е срамно и то много  ooooh!

# 467
  • Ямбол
ooooh! Грешно си чула.
Не съм, не съм. Чух го от полицай от икономическа, с който си говорехме, когато трябваше да издирват едни такива инвеститори.

# 468
Лиляна си мисли, че Омуртагските села са досами Разград.

# 469
  • Ямбол
Лиляна си мисли, че Омуртагските села са досами Разград.
Много точно отгатна мислите ми.
Аз затова първо попитах как е в Разград, ти ми заговори за инвестиции и ме подведе.

# 470
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Бургас  Peace

Държавната болница е на второ място по брой раждания след Майчин дом в София (наскоро го съобщиха по новините),  инвестициите в инфраструктурата няма какво да ги коментирам - в центъра  на места нямаше улици - само чакъл, а сега е асфалтирано, с паркоместа, морската градина, главните улици...
Екологичното състояние също се подобрява - в в Лукойл остана да работи само рафинерията и не мисля, че замърсява както е замърсявал едно време, а и най-голямото замърсяване в градовете е от автомобилния трафик - аз колата не съм си я вадила последните няколко дни - то с тези модерни автобуси, на които платформата им се накланя, има място и бутон за детски колички няма смисъл от разглобяване, за да я сложа в багажника и т.н.
Детски градини - приеха ни от воле и в ясла и в градина  Peace В комплексите има поне по 2 спортни центъра с игрища за футбол, стена за катерене, зали за борба и т.н. велоалеите също се увеличават, в момента тече реконструкцията на басейновия комплекс, конна база си имаме  Mr. Green
С паркирането в центъра аз лично нямам проблем, може и да паркирам малко по-далече (пресечка или две) от крайната си дестинация, но винаги успявам  Peace
Кафе, интернет - няма какво да ги коментирам - на лице са.
За инфаркта не знам, за кувьозите - в частната и държавната болница имат, дори за съжаление ни  се е налагало да ползваме. В Дева Мария имат и транспортен кувьоз. Смея да твърдя, че родилната помощ е на много високо ниво в тази болница и работят наистина добри специалисти  Peace
За летището - скриваме им шапката на всички през летния сезон - 2 милиона за 2 месеца - няма друго такова летище. Уникални сме  Mr. Green
За курортите - всички го плюят Слънчев Бряг, но на колко хора дава хляб  Wink  пък и който иска да му е тихо и спокойно на 2 км. е Св. Влас, на 6км. Несебър, ако пък сте на вълна еко туризъм - ей я къде е Странджа  Party
И за слънчевите дни - има изследване, според което в Бургас има най-много слънчеви дни на Балканите, че дали не са и в Европа. Трябва да се поразровя да видя източника на изследването, но това е и причината летище Бургас да се нарича "най-слънчевото летище в България".  Wink

Туй то...аргументирах се  Laughing

# 471

За летището - скриваме им шапката на всички през летния сезон - 2 милиона за 2 месеца - няма друго такова летище. Уникални сме  Mr. Green

А информацията за това е от?
Аз намирам само това в Дарик:
Цитат
Основен показател за увеличения брой на туристите е близо 4-процентният ръст в чартърните полети на Летище Бургас. Всъщност това е и единственият ориентир, по който приблизително можем да предположим колко туристи са посетили курорта, коментира Златко Димитров. Точна информация за пребивавалите в комплекса летовници няма заради несъответствието между регистрираната, реално действащата леглова база и реализираните приходи от нощувки. Диспропорцията в данните е факт от години. За 2012 г., например, община Несебър отчита приходи от курортен данък на база реализирани нощувки в размер на 1 500 000 лв. при регистрирани около 80 000 легла. Същевременно за същата година само в Слънчев бряг се посочват над 250 000 легла, а летище Бургас твърди, че е посрещнало над 2 000 000 пътници.
Намерих и това, но цифрите за туристопотока са за цяла година.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 14:16 от Merelenda

# 472
http://www.burgas-airport.bg/Presscenter/News/tabid/66/language/ … g-BG/Default.aspx 

Оттук се вижда, че до края на август вече са 2 млн.

През 2012г. през юли са обслужени над 705 хил. (http://news.expert.bg/n398986)
като тогава рекордът за ден е бил: 34 829
Като се има предвид, че през 2013 рекордът за ден е 37 579 (http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2223561), може да се предположи, че през юли са приблизително милион.

Както и да е, всички в града знаят, че през тези 2 месеца има най-голям трафик и тогава летището обслужва по-голямата част от пътниците си.  Peace

# 473
Не издребнявам, но от любопитство исках да прочета къде е посочена цифрата 2 милиона за 2 месеца, затова и потърсих.
А това, че всички в Бургас знаят, че през тези 2 месеца има най-голям трафик, не определя посочената цифра. Peace
Лично мен не ме вълнува на този етап туристопотока, но преди съм се интересувала от тези неща, защото са ми трябвали данните, затова и цифрата ми направи впечатление.

# 474
Не казвам, че издребняваш, но това, което казвам е така - 2 млн. за 2 месеца, не само защото всички бургазлии го знаят, за последните 2 години си е факт Wink

Данните ги има на страницата на Фрапорт  Peace

# 475
  • Луната ни пази
Разград е най-добрия град за живеене. Средната работна заплата хвърчи нагоре, има колеж, алеи за велосипедисти, най-дългата в страната алея е тук, летище Букурещ е на 150 кинта с такси, ние избираме детска градина на децата си и всички са на тихи места, с големи зелени дворове. Лудогорец мачка, момиченцата пеят при Слави, кувьозите ги раздава Домусчиев. Друго?
Места за паркиране бол 50 ст на час. Паякът бездейства - за година два вдигнати автомобила.
А, какво е това "задръстване"?
Вълчо е прав. А за телефонните измамници обект са гражданите на Република Турция, а не местните. Тук си харчат парите.

# 476
Shagya, ти говориш за "алоджийките - любовчийки", а преди това дойде реч за "блъсна едно дете" и "далаверата с лагерите за трактори".
Първите дал господ - то в Ясеновец, Студенец, Цар Калоян и къде ли още не .. бизнес за милиони. Последно дори съдът ги осъжда не за измами, а за укрити доходи и неплатен ДОД и осигуровки  Mr. Green
От другите по наште земи няма - Омуртаг, Вятово, и по шуменските села има..

Вълчо, добре си обрисувал пасторалната картинка .. само велоалеята наистина ми липсва и детските площадки обновени..

# 477
Гласувах за Пазарджик, въпреки че съм от Стара Загора. Харесвам Бургас, Пловдив, Хасково, Габрово и Велико Търново.

# 478

София, винаги ще си остане едни гърди напред, заради това, че е столица и всичко, което се случва в България, се случва първо там, въпросът е - дали ако не е столица на България ... тогава какъв град за живеене ще е  Rolling Eyes ?

предполагам, че нямаше да е така пренаселен и щеше да е още по-добьр град за живеене Simple Smile

# 479
ooooh! Грешно си чула.
Не съм, не съм. Чух го от полицай от икономическа, с който си говорехме, когато трябваше да издирват едни такива инвеститори.

Може и да си права. Аз пък съм чувала, че е региона Горна оряховица - Велико Търново.

Общи условия

Активация на акаунт