БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 063
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
Doli, мажа кора, слагам отгоре втора, пак мажа и на всеки 3 кори слагам плънка, така ли?

***

Аууу, Морена, звучи много вкусно  eat Може ли да купя вишни в консерва?  newsm78

Видях и банановото руло, ама не знам, дали ще го направя на вид да е хубаво  Rolling Eyes





http://www.bonapeti.bg/collection/Shtrudel-s-banani-i-shokolad/

# 616
  • у дома
  • Мнения: 259
Момичета, да попитам - имам едно фъстъчено масло (бая буркан е) - дайте идея за нещо соленко (изпробвано), което мога да приготвя с него. Четох досега само за сладки и кекс, ама предпочитаме соленко. Мерси!

# 617
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
Аз правя крекери с него,като добавям най-различни семена-сусам,мак,коноп,овесени ядки,трици,слънчоглед...каквото се сетиш....Разстилам сместа на хартия за печене и се пекат около 30мин.на не много силна фурна,по-скоро трябва да изсъхнат,проверява се ,може и по-дълго,зависи от фурната

# 618
  • Мнения: 22 867

allaya, радвам се, че си оценила майонезата, наистина става вкусна. И руската салата с нея има по-различен вкус отколкото с другата от магазина. Само със зехтин все още не съм пробвала, правя я все с олио.  bouquet

А и на Лабрекс 1 чч може да й е 240 гр, моята е 200.
Лабрекс, днес след като е постоял вече кекса беше мноооого вкусен. ММ много го хареса, пак иска такъв Simple Smile Ще пробвам и с друго сладко, с по-киселко ще стане още по-хубаво сигурно. Пробвай и ти някой път без какао  Heart Eyes Много е вкусно само с канела и орехи.   bouquet

True Blue, 240-250 мл са чашите, които използвам. Обикновено го отбелязвам в рецептите, но в тая може и да съм пропуснала, ще погледна. Ще пробвам твоя вариант без какао, още като написа, си го намислих.  bouquet


Лабрекс, да попитам за БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА". В руската рецепта, която си дала, тавичката сякаш е с хартия за печене, а после има снимка и в йенска тенджера. Ти в какво ги пече?
http://forum.say7.info/topic29777.html

Късно отговарям, но едва сега се вредих на компа. missence, едва ли е хартия, не съм се вглеждала досега в снимките. Йенски съд е, може би е намазан с масло newsm78, въпреки че не го пише в рецептата.  Аз пека в тавички, едната е с незалепващо дъно, другата от йенско стъкло.

# 619
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Относно вишните- поради липса на много място във фризера ги правя в бурканчета 300гр( заради пая на Тина-Рина и кексчетата на labrex  Laughing ). Слагам  1/3 почистени плодове и наръсвам с 1 лъжица захар,  така още 2 пъти. Оставям ги в хладилника да си пуснат сока плодовете и заварявам 5 мин. да се вакумира буркана. Така плодовете остават доста твърди и са екстра за торти, сладкиши и гарниране. Сока също не изхвърлям - разреждам го с вода и се изпива или сиропирам десерта. 

# 620
  • у дома
  • Мнения: 259
Аз правя крекери с него,като добавям най-различни семена-сусам,мак,коноп,овесени ядки,трици,слънчоглед...каквото се сетиш....Разстилам сместа на хартия за печене и се пекат около 30мин.на не много силна фурна,по-скоро трябва да изсъхнат,проверява се ,може и по-дълго,зависи от фурната
Доли, мога ли да помоля за рецептата?

# 621
  • Мнения: 63
Има ли рецепта за крем за торта без масло?

# 622
  • Мнения: 11 607
Има ли рецепта за крем за торта без масло?

Ганаш, мус, с маскарпоне......

# 623
  • Мнения: 63
Има ли рецепта за крем за торта без масло?

Ганаш, мус, с маскарпоне......

А някакъв само с мляко и яйца?.....не ми се намират др.продукти, а нямам възможност да пазарувам

# 624
  • Мнения: 1 672
Крем за брюле или еклери, те са на основата на мляко, яйца и захар

# 625
  • Мнения: 11 607
А някакъв само с мляко и яйца?.....не ми се намират др.продукти, а нямам възможност да пазарувам

Ето тук, може и без шоколадите и сметаната, примерни пропорции - http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_9539.html

Още и тук Крем за торти(Pastry Cream) - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=26.msg82#msg82

В тортената библиотека сигурно и там може да се намерят рецепти....

# 626
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
То си е обикновен крем - яйца, мляко, захар и брашно, пък за каквото и да се ползва.  Simple Smile
С масло или бита сметана с обогатява.

# 627
  • Мнения: 63
Много ви благодаря!

# 628
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
Аз правя крекери с него,като добавям най-различни семена-сусам,мак,коноп,овесени ядки,трици,слънчоглед...каквото се сетиш....Разстилам сместа на хартия за печене и се пекат около 30мин.на не много силна фурна,по-скоро трябва да изсъхнат,проверява се ,може и по-дълго,зависи от фурната
Доли, мога ли да помоля за рецептата?
Проблема е.че няма точна рецепта,з-то аз съм си я измислила Wink,слагам на око с каквото разполагам,трябва да е гъсто,като се изсипе сместа на хартията се разнася на тънък слой около 3-4мм.,забравих да спомена,че и малко сода се слага...ако нямам фъстъчено масло слагам сусамов тахан,а може и двете....

# 629
  • у дома
  • Мнения: 259
Аз правя крекери с него,като добавям най-различни семена-сусам,мак,коноп,овесени ядки,трици,слънчоглед...каквото се сетиш....Разстилам сместа на хартия за печене и се пекат около 30мин.на не много силна фурна,по-скоро трябва да изсъхнат,проверява се ,може и по-дълго,зависи от фурната
Доли, мога ли да помоля за рецептата?
Проблема е.че няма точна рецепта,з-то аз съм си я измислила Wink,слагам на око с каквото разполагам,трябва да е гъсто,като се изсипе сместа на хартията се разнася на тънък слой около 3-4мм.,забравих да спомена,че и малко сода се слага...ако нямам фъстъчено масло слагам сусамов тахан,а може и двете....
ами ще гледам да измайсторя нещо, мерси!
Ако някой се сеща нещо друго соленко с това фъстъчено  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт