Име на Момченце

• 11 671
  • 191
  •   1
Отговори
# 105

Но ако все пак е на другадата трябва да имам и друг вариант. Гледам на 3 е Симеонов ден. Харесва ли ви това име, всъщност добавих го в анкетата.

Симеон го предпочитам във вариант Симон  Grinning . А това е всъщност и другото име на сина ми.  Mr. Green И английското Саймън ми е много любимо.

По принцип не познавам много Симеоновци може би един, двама и всички им казват Симо. До преди 2 дни не бях чувала Симон, знам за името Симона и някак направих връзката и сега като видя Симон все за Симона се сещам, може би не е правилно и вероятно това си е пълният вариант  на това име, но пък да си кажа повторих си го 2 пъти на ум, ами Хареса ми.

# 106
А вие накрая какво име избрахте след като отхвърлихте Максим

Ние ли? Филип, до болницата не бяхме избрали кое от двете, но остана Филип.
Максим все още ми харесва, но аз лично даже го предпочитам като Максимилиан. Щеше и да му отива защото е див  и палав като Макс и Мориц накуп.

Angel_Dust много ти благодаря, че сподели името на мен Максимилиан малко дългичкото ми идва обаче Максим ми абсолютно това, което искам и на галено са страшни и двете.  Thinking как така не успях да го прокарам незнам.
Всъщност знам просто не искам да бъде без мерак от негова страна иначе е много лесно тропваш с крак и туй то. Амаа нали трябва да има компромиси.

Момичета само още нещо шашнахте ме с този Камен аз така си го добавих, е мъжът ми настоява за него и аз си викам ок чакай тук някъде по-надолу ще го вмъкна, а вие какво направихте  Simple Smile то това име ще вземе да изпревари всички предложени. И сериозно почвам да си мисля Аз ли съм в грешка с него, че ми стои малко като за по възрастни хора или може би трябва да мухвърля още един поглед.

# 107
  • Сопот, Пловдив
Най-правилния БГ вариант за името си е най-вероятно Симеон. Но във вашия случай, ако не искате името да се променя, то ест в БГ да го произнасят по един начин, а в Англия - по друг, вероятно не бих ползвала нито Симеон, нито Симон, защото, според мен, което и да е от двете да е, там все ще му казват Саймън.

При мен от време на време все се появява някой, който се опитва да ме убеди, че Симон било женско, пък аз си го приемам за унисекс, харесва ми и за мъж, и за жена  Mr. Green . Доколкото знам, утвърдено женско си е само във Франция, в испано и португалоговорящите държави го приемат за мъжко.

На мен Камен ми харесва, но има имена в анкетата, които ми харесват много повече.

# 108
Аз се примирих вече, че няма да произнасят името 1:1 като в България сега въпросът е да се спра на някое. Иначе за Симон нямам предвид, че женско просто си помислих, че вероятно това може да е мъжката форма на Симона. Но пък виж ти казваш унисекс, имената унисекс и тук много вървят като Ашли например и момичета и момчета носят това име или пък нашето Ангел тук Ейнджъл и него за двата пола го ползват. Много удобно.

# 109
Rois, Симон изобщо не е женско, дори и във Франция си го има това име за мъж: мъжкото е Simon, женското - Simone. Просто при произношението на мъжкото има носово "н" накрая, а при женското "н"-то се озвучава. Аз го заобичах това име заради един френски биатлонист - http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Fourcade.
ElenaD_R, на мен Камен също ми е някак тежко, като за възрастен човек, но това си е лично мнение. Много хора си го харесват това име, даже в последно време е доста популярно.

# 110
Симон е хубаво име, еврейско.

# 111
Един познат симпатяга фотограф е арменец и се казва Симон:)

# 112
invierno този биатлонист е голям симпатяга и така като го гледам името му върви доста

# 113
Един познат симпатяга фотограф е арменец и се казва Симон:)
"Симон, Симона евангелско име от еврейски произход, различно от Симеон, но го смесват с него; в превод означава "великата пустиня"
Имах предвид името като произход  Laughing

# 114
Св. апостол Симон Зилот

I век

Чества се на 10 май това намерих току що.
Може ли само да попитам къде се слага ударението на И или на О.
Rois вие на кой ден празнувате имен ден?

# 115
invierno този биатлонист е голям симпатяга и така като го гледам името му върви доста
Да, и аз съм на същото мнение.  Grinning

Аз пък знам, че Симон и Симеон са производни, с еврейски произход са и имат еднакво значение-"изслушване" (на молитва) или "Бог слуша". Това значение "великата пустиня" го чувам за първи път. Thinking

# 116
Симон е май, Симеон е септември Peace

# 117
Julia_21, може ли линк по въпроса, че ме заинтригува значението "великата пустиня"?

# 118
Пу, не съм аз Grinning

# 119
  • Сопот, Пловдив
Аз се примирих вече, че няма да произнасят името 1:1 като в България сега въпросът е да се спра на някое. Иначе за Симон нямам предвид, че женско просто си помислих, че вероятно това може да е мъжката форма на Симона. Но пък виж ти казваш унисекс, имената унисекс и тук много вървят като Ашли например и момичета и момчета носят това име или пък нашето Ангел тук Ейнджъл и него за двата пола го ползват. Много удобно.

Аз нямам предвид, че ти казваш, че е женско, все се намират разни други доброжелатели около мен  Simple Smile . Те и за двойното име не спират да се дивят някои, ама не ми пречат  Grinning . invierno, и за мен не е женско, иначе нямаше да си го сложа на детето  Simple Smile, тази разлика при изписването с е-то отзад май се отнася и за другите държави, не само за Франция, но аз имах предвид, че като произношение аз не намирам чак такава осезаема разлика и си го определям за унисекс  Simple Smile . Иначе от английските унисекс имена най-любимо ми е Джейми.

Това за първи път го срещам за "великата пустиня", може ли линк към източника? Досега винаги съм намирала и Симон, и Симеон, и Симона като варианти на еврейското Шимон, чието значение се интерпретира като "слушам, чувам, Бог ни слуша" и подобни.

Св. апостол Симон Зилот

I век

Чества се на 10 май това намерих току що.
Може ли само да попитам къде се слага ударението на И или на О.
Rois вие на кой ден празнувате имен ден?

Аз слагам ударението на втората сричка, така, както го произнасят в Испания - СимОн. Иначе аз имен ден какво да ти кажа - на сина ми му честитят имен ден пет пъти в годината  Grinning - 3-ти февруари, 1-ви март, 14-ти април, 10-ти май и 1-ви септември. На мен ми се вижда най-логично да празнуваме на 14-ти април и 10-ти май, но пък той е роден на 29-април и ще ми дойдат в повече три негови празника в рамките на месец. Засега е малък и не отбелязваме почти именните дни, може би като порасне ще го оставя сам да избере кога да празнува именден.

Общи условия

Активация на акаунт