Име на Момченце

• 11 645
  • 191
  •   1
Отговори
# 150
Не смятам за удачно да носи името на баща си, но вие си знаете. Гласувах за Ивайло, защото и аз съм го избрала като име за малкото човече, което е на път.

La Catrala преди години преди изобщо да забременея това е било единственото спрягано име за вариант ако имаме един ден момченце и някак бях свикнала с него, от къде сега се навъдиха всички тия имена незнам, само да си блъскаме главите, че и всички вас да занимавам. Вие в Лондон ли живеете,притеснявали те как ще му изговарят името?

# 151
Иначе и аз на Калоян поне сега на малките момченца чувам да си им казват на цяло име, първо малко странно ми се стори обаче явно както си започнеш и свикваш. От снощи едно име ми се върти, обаче първо ще говоря с бащата да не стане като със Симеон даже и галено вече бяхме измислили, пък после направо ми го резнаха.

# 152
  • София
Въпрос на усещане предполагам, на мен обратното, повече ми харесват целите имена, не умалителни.
Особенно когато  името е като Калоян и няма кой знае колко свясно умалително.

# 153
Ивайло е страхотно име, Мартин също. Но гласувах за Ивайло. Peace

# 154
  • Бургас
Николай.
Калоян.

п.п. Не ми допада децата да носят същите имена като майка си или баща си.

# 155
Малко оф-топик, но все пак да споделя нещо интересно. В университета имах една преподавателка от Испания. Както знаете там има такава традиция децата да носят имената на родителите си. Та тази моя преподавателка носеше името на майка си-Мерседес, големия й брат носеше името на баща си - Фернандо, а по-малките им брат и сестра бяха кръстени на бабата и дядото. Много ми беше странно като го чух, а за тях това си е напълно в реда на нещата. Представям си каква неразбория настава когато се съберат на някой голям празник заедно с цялата рода, в която всеки трети е Фернандо или Мерседес.  Crazy

# 156
Малко оф-топик, но все пак да споделя нещо интересно. В университета имах една преподавателка от Испания. Както знаете там има такава традиция децата да носят имената на родителите си. Та тази моя преподавателка носеше името на майка си-Мерседес, големия й брат носеше името на баща си - Фернандо, а по-малките им брат и сестра бяха кръстени на бабата и дядото. Много ми беше странно като го чух, а за тях това си е напълно в реда на нещата. Представям си каква неразбория настава когато се съберат на някой голям празник заедно с цялата рода, в която всеки трети е Фернандо или Мерседес.  Crazy

Със сигурност е наставала голяма бъркотия. Аз навремето когато още използвахме предимно домашни телефони като се обаждах на моята приятелка все се налагаше да уточнявам коя Златка търся понеже баба й също носеше това име. И някой път ако забравех да уточня се изреждаха и двете през телефона докато се разберем. Та не мога да си представя ако има повече от 2 в семейство с едно и също име.  Laughing

# 157
  • UK
И аз не съм фен на кръщаване на таткото/майката в повечето случаи, не с точното име. Иначе момиче не баща си с разновидност на името, или момче на майка си по-бива. Бих кръстила, например, Боряна на баща й Борис/Борислав. Иначе щях да гласувам за Борис, името на моя син.  Heart Eyes
Ама обяснете ми сега, защо познавам сума народ кръстени на бащите си, и нито едно дете на майка си?
Харесвам много името Ивайло, но никак съкратеното Иво. Гласувах за Камен иначе, но не ми е в топ 5.

# 158
И аз не съм привърженик на това да се кръщават децата с имената на родителите си, но всеки сам избира.
Иначе, не знам защо се притесняваш как ще го наричаш галено, като първо не е задължително да го наричаш по име, второ - и да го наричаш по име, може да не е галено. Моята дъщеря е Сиана и като ме питат как да я наричат, казвам "Сиана", защото нито "Сиси", нито друго умалително ми се вижда подходящо.

# 159
  • София
Здравейте и от мен wavey Гласувах за Никола,защото моят фаворит за име го няма в анкетата.Много харесвам името Славян ,така ще се казва нашето човече живи и здрави и ще си има имен ден на 5 декември.

# 160
Ама обяснете ми сега, защо познавам сума народ кръстени на бащите си, и нито едно дете на майка си?

Аз познавам няколко жени, които дословно са кръстили дъщерите си на себе си.
Аз съм достатъчно егоцентрична и страхотно си харесвам името и преди да узная пола на моето бебе си мислех да го кръстя дословно на себе си.

# 161
  • Сопот, Пловдив
Много хора си мислят, че едното име на сина ми съм го сложила, за да го кръстя на мен си.  Grinning

# 162
  • UK
Е, аз такива егоцентрички като съфорумките в реалния живот не познавам, явно затова. Ето, даже и Роис и тя... Joy Шегувам се.   bouquet

Аз съм щяла да бъда Нора, но майка ми е била подложена на страхотен натиск и в крайна сметка съм на баба си. Затова никога не съм харесвала и традицията за кръщаване на баби и дядовци.

Много харесвам името Славян ,така ще се казва нашето човече живи и здрави и ще си има имен ден на 5 декември.
Чудесно име сте избрали!

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 14:06 от dejie

# 163
Аз съм щяла да бъда Нора, но майка ми е била подложена на страхотен натиск и в крайна сметка съм на баба си. Затова никога не съм харесвала и традицията за кръщаване на баби и дядовци.

Щяхме да сме адашки, ако твоята мама беше устояла Heart Eyes.
Аз съм казвала и преди - баба ми по бащина линия е Дана. Тати е настоявал да съм Даниела (той беше разкошен мъж, с модерно мислене, но явно дословното Дана му е било бабешко), но мама се е тръшнала и е устояла да бъда Нора. Как е успяла - не знам, баща ми беше един авторитарен класически Лъв, първа декада Heart Eyes.

Сори за офф-а.

# 164
И аз я мразя тази традиция по сходни причини. Мен майка ми е искала да ме кръсти на своя баща, т.е. измислила е име, което да започва с неговата първа буква, но все пак да е комбинация и с това на нейната свекърва. Обаче свекървата (т.е. майката на баща ми) се разфучала, че не може така и трябва да съм кръстена изцяло на нея. Станал голям панаир, майка ми през сълзи се съгласила да стане на нейното, но казала, че не иска свекървата да се появи на изписването. Така и станало, баща ми сам дошъл да ни вземе, а майка ми все плачела и накрая той й казал :"Щом толкова държиш, отиди в родилното (или не знам точно къде) и смени името, аз нямам против." Тя веднага хукнала, въпреки, че навън имало ужасна виелица (баща ми сега разправя, че не е вярвал, че майка ми ще тръгне в този студ) и ми сменила името. Та аз 5 дни съм била с друго име и ми е някак странно. В детството си съм усещала по-различно отношение от страна на обидената ми баба и съм се чувствала зле. Затова и реших да не спазвам подобни традиции с моите деца.  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт