Име на Момченце

• 11 669
  • 191
  •   1
Отговори
# 135
А на Калоян как ще му казвате на галено? Или не държиш да има такова?

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 22:31 от invierno

# 136
Никола и Георги (Джорджи, съкратено от Джорджия) в Англия са женски имена.
Според мен най-добре пасват на изискването да са модерни имена в БГ, но и приемливи в Англия са Мартин и Борис. Борис е известно име в Англия. Кмета на Лондон се казва Борис. Ударението и на двете имена е на втората буква.
Даниел как ви се струва? Незнам дали е обсъждано вече. Не съм чела всичко.

# 137
На Георги не съм се спряла, но пък ние имаме приятел тук с това име и всеки му казва Джордж не Джорджи, така че предполагам това няма да никаква пречка.
 Калоян го чух няколко пъти с тяхното звучене, малко го завалват, но пък си остава горе долу Калоян. И аз още се чудя за галено на това име, но както говорихме по-рано най-вероятно да 1-2 годинки все ще си е на мама съкровището, жив и здрав да е. Последно време забелязвам, че мойте познати все наричат децата си на цяло име. Аз винаги съм си мислила, че така не можеш да му се израдваш на детето обаче явно греша. Но така де за момента тези съм оставила пък ако ми връхлети някое ново ще го обмислям. Проблемът е, че колкото повече ги гледам толкова по чужди ги усещам (имам предвид не за моето дете). Вече не мога да спя, ами ако реши утре да се роди в бързината ще трябва да му сложа някое, та затова гледам поне да ги поотсея малко.

# 138
  • София
имаме  приятел с името Калоян, една част му казваме Коко , други му казват Кала

# 139
Ммм да и аз не виждам много други варианти

# 140
  • София
Яни/Янис/Ян може, ако трябва да има и галено.

# 141
Моето дете е си дойде с името.Георги е.И познай кога е роден  Laughing
На моя мъж бащата се казва така ,но е починал.А има поверие ,че не се кръщават на починали.
Но аз не можех да пренебрегна другия факт.
Аз също бих постъпила като теб.  Peace

Това за еднаквите имена на баща и син са глупости. Неудобство има от това, че при еднакви/близки имена се обръщат двамата/тримата носещи го, та се налага да се различават галените имена.

А вие накрая какво име избрахте след като отхвърлихте Максим
Ние ли? Филип, до болницата не бяхме избрали кое от двете, но остана Филип.
Максим все още ми харесва, но аз лично даже го предпочитам като Максимилиан. Щеше и да му отива защото е див  и палав като Макс и Мориц накуп.
Освен да имаш още едно дете и да е мъжко.
И двете имена са хубави, но Макс/им/илиан ми харесва съвсем малко повече.

Гласувах за Мартин.

# 142
  • София
Естел Бързоход - и да имам второ няма да е така кръстено(но и нямам такива планове за момента)... някак името си ми остава обвързано с първото дете и не бих го сложила на второ Simple Smile В момента в каквото съм настроение, ако раждах и имах свободата да решавам, сигурно бих избрала Росен Simple Smile

Сори за оффа Simple Smile

# 143
  • София
Бих предложила Даниел. Звучи добре и на двете места.

# 144
Много от имената са хубави, но въпросът е и да ги усещаш, поне аз така си мисля. Опитах се да си представя как ще кажа със всяко едно от имената на детето си и как ще го почувствам, разбрах от други майки че това е добър вариант да видиш как ще пасне името. Ако това наистина е начина то да ви кажа съм разочарована от резултата, а може би аз изкреизвам вече.

# 145
  • London
Не смятам за удачно да носи името на баща си, но вие си знаете. Гласувах за Ивайло, защото и аз съм го избрала като име за малкото човече, което е на път.

# 146
  • София
Много от имената са хубави, но въпросът е и да ги усещаш, поне аз така си мисля. Опитах се да си представя как ще кажа със всяко едно от имената на детето си и как ще го почувствам, разбрах от други майки че това е добър вариант да видиш как ще пасне името. Ако това наистина е начина то да ви кажа съм разочарована от резултата, а може би аз изкреизвам вече.
никога не съм прилагала подобни методи, просто гледах името да ми хареса, не малко след като се роди си го наричах бебео, бебчо, пънчо и разни такива, докато се пречупя да му казвам по име, но пък изобщо не съжалявам за избора, та не мисля, че изкрейзваш, така или иначе както и да кръстите детето в  последствие ще  се превърне в съвършенното за него име и надали ще си представяш, че е можело да се казва иначе.

# 147
  • UK
Галено на Калоян съм чувала и Кико, Кики. Ама то върви и за Кристиян и за всякакви имена с К.

# 148
  • София
Кико и Кики съм ги чувала предимно на Кирил и Константин.... общо взето  повечето умалителни са напълно безлични и могат да се прикачат към поне дузина имена Simple Smile
За Калоян - Кал, Кало, Кали...Но общо взето децата, които аз знам с това име ги наричат с цялото им.
Кристияните обикновенно са Крис, Криси, Кристи...

# 149
Калоян.

Общи условия

Активация на акаунт