Име на Момченце

• 11 647
  • 191
  •   1
Отговори
# 60
  • Сопот, Пловдив
Имам сериозно наблюдение върху мъжете водолеи. С каквото и име да го кръстите, все на неговата ще е.  Laughing Казвам го с най-добри чувства, това ми е любимата зодия.  Peace

# 61
ох това със сънищата е откачена работа, обаче виж при теб как са се навързали нещата със съвсем малки разлики, удивително

# 62
Благодаря за комплимента, не че съм същата обаче и спрямо хората които познавам предимно мъже Водолей и аз я харесвам

# 63
Аз гласувах за Мартин - хубаво, интернационално.
Много харесвам Борис, но не харесвам кръщаването на таткото и затова го пропуснах.

# 64
  • Сопот, Пловдив
ох това със сънищата е откачена работа, обаче виж при теб как са се навързали нещата със съвсем малки разлики, удивително

Те при мен нещата и за друго се навързаха, въобще моето си е едно дете на знаменията. С извинение към тези, които вече са ми чели по няколко пъти историите:  
Скрит текст:
- Десет години преди да родя внезапно почина близък мой приятел. Аз бях категорична дълго време, че ако някога имам син ще се казва като него. Като забременях обаче ме хвана страха от разните суеверия, че на починал човек не се кръщава, особено ако е починал млад. Отказах се. Детето се роди, чак след няколко месеца обърнах внимание, че сина ми е роден на същата дата, на която почина този приятел десет години преди това.
- Като бяхме на 21 с една приятелка си правехме някакви гадания коя кога ще роди, ще се ожени и т.н. И на двете ни се падна, че ще родим на 29. Тогава ни се виждаше много далеч. И двете си родихме първите(и засега единствени) деца на 29 години.
- Година и нещо преди да забременея една африканска гадателка,с някакви странни миди, предрече на мен и моя приятелка англичанка, че скоро и двете ще забременеем, и ще родим момичета. Много се смяхме, и двете току се бяхме преместили в друга държава, никоя нямаше сериозен приятел, не ни беше на дневен ред. След година тя забременя, аз забременях меесец след нея, тя роди март, аз - април, само че и двете момчета.
- Докато бях тийнейджър, бях лудо влюбена в един чернокож, холандски футболист от суринамски произход. Години наред в портмонето си разнасях негова снимка и снимка на едно бебе мулатче, която си изрязах от едно списание. Разправях на всички как някой ден ще имам такова дете. Голям смях падаше. Синът ми е мулат.  Grinning

# 65
  • София

http://www.babycentre.co.uk/a25008171/top-baby-boy-names-2013
Това е класация на мъжките имена в Англия за 2013, където фигурират и много от разпространените тук. В статията мярнах и друго мое много любимо име - Калеб (Кейлъб), което по звучене си прилича с Калоян. Peace

Тук наистина има страхотни имена , които биха звучали добре и в БГ . Най-много ми харесват :
Оливър , Ноа. Лео ( имах колега Леонид , но всички му казвахме Лео), имах и колега Едуард ( викахме му Еди) ,Зак

# 66
Rois много интересна историята и не бих казала, че е само низ от съвпадения или случайности, аз вярвам в съдбата и всичките и знаци, които не всеки обаче успява да разчете. Просто няма как някога да мисля,че нещата просто така си се случват.

# 67
Sourcherry присъединявам се към мнението ти, и аз принципно не харесвам кръщаването на бащата, на бабата, дядото или който и да е бих го направила само, за да го зарадвам, защото товаби означавало много за мен. Но иначе съм върл противник да се кръщава на някого детето трябва да е със собствено име и самоличност (мои размисли). Още повече като се замислиш с тази днешна мода да се кръщавана бащата какво се получава:
Името- на бащата
Презимето- на бащата
Фамилията- и тя неговата иии
какво остава Износване, гадене, киселини, раждане, кърмене и всички съпътстващи една бременност и следродилен процес неща- това е за майката
Ее радостта да не забравяме, но тя е и за двамата нали така!

# 68
Елена, Борис беше един от вариантите ми, но бащата е Борислав и Борис Бориславов ми дойде повече.
Затова избрах съвсем друго име.

# 69
Rois много интересна историята и не бих казала, че е само низ от съвпадения или случайности, аз вярвам в съдбата и всичките и знаци, които не всеки обаче успява да разчете. Просто няма как някога да мисля,че нещата просто така си се случват.

Ще те посъветвам в такъв случай да се поинтересуваш за значението на харесаните от теб имена, за да направиш окончателен избор.
За мен това е имало винаги водещо значение - Дара е от дар , Ана е благодат .
Ето нещо полезно за Борис - името, зо което аз гласувах :
Борис е българско мъжко име от [старобългарски] произход. Първият известен носител на името е българският княз Борис I. По-късно под влияние на българската църковна литература с името Борис са кръстени и някои руски царе, най-известният от които е Борис Годунов. Оттам името става популярно в Европа и целия свят. Много известни личности носят това име - Борис Бекер, Борис Елцин и др. Борис е единственото българско име, което се е наложило в световната именна семантика. Произходът му се свързва с разпространения тотемизъм сред прабългарските имена / разбирането, че всеки род води произхода си от определено животно/. Етимологията на името Борис - думата се превежда като барс (леопард)[1].

Диалектна форма на Борис е Боби (неславянска, съвременна и силно повлияна от англо-саксонската именна система, ако не и директно взета оттам). Борис празнува имен ден на Борисовден - 2 май.

# 70
ооо и да не забравя гадните гъбички в следствие отслабената имунна система, от които отърване няма и който ми пречат да осъществя така желаното от мен водно раждане. Когато бях на оглед в болницата и ми показаха стаята за водно раждане, леле една приятна обстановка никакви медицински джаджи те са си там, но скрити по шкафовете и разказа на акушерката как 2 седмици по-рано помагала при такова раждане и жената и казала ох нещо се случи, а то бебето излязло така се омаях, че този метод ми се видя мечта. Тя жената е била под въздействието и на обезболяващо, което ти дават през една тръба газ и въздух май смешен газ се казва, то и това е облекчило болката все пак, но има сведения, че наистина е в пъти по-безболезнено.

# 71
sash_stefanova и аз така изчетох сума материал по темата, че ми е важно значението, но някъде прочетох и че по-важно всъщност било звученето на името, тези вибрации всъщност оказвали по-силно влияние върху живота на човек. Но реално погледнато няма как човек да се съобрази с всичко понеже накрая ще бъде значително по-объркан при избора си.

# 72
иначе и двете имена, които си избрала за дъщеричките си много красиви и с хубаво значение, явно все пак е възможно  Simple Smile

# 73
sash_stefanova и аз така изчетох сума материал по темата, че ми е важно значението, но някъде прочетох и че по-важно всъщност било звученето на името, тези вибрации всъщност оказвали по-силно влияние върху живота на човек. Но реално погледнато няма как човек да се съобрази с всичко понеже накрая ще бъде значително по-объркан при избора си.

Като се роди малкото човече, ще знаеш как да го наречеш, сигурна съм  Peace

# 74
То така де, тогава искаме неискаме ще трябва да отреагираме бързо. Смеехме се онзи ден с една позната и те така чакали да се роди и да им просветне и детето цял месец след раждането било "Бебето" докато измислили Кай

Общи условия

Активация на акаунт