Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 426
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
към ЛЛЛ: Ния не е акала от вчера на обяд,изцяло е на кърма. Какво да правя?

# 316
Минка, няма проблем, че не е акала. Това, което знам е, че може и 3 дни да не ака, което също не е проблем. При нас също на около 2 дни се ака, но за да регулирам този процес давам вече от 3 дни Био Гайа и вече има резултат..вчера ака, днес пак Mr. Green

# 317
Im So Excited дали я приеха в болницата? Не писа,а зная,че днес беше на тонове и преглед... Thinking
Марион,Газела,и вие съвсем се загубихте! Thinking

Честито на новите ни мами-да са здрави бебчетата и бързо възстановяване на мамите!  bouquet
Елг, Hug Панди, Hug
121013,съгласна съм с Елг-тегли й една на твоята свеки.Аман от такива безочливи жени!!! Crossing Arms

Леле,момичета,през какво сте преминали. Направо ми настръхва косата като чета. Явно няма голямо значение дали си плащаш или не-всичко зависи от лекарите дали са на кеф. Нямам думи!

# 318
Това, че не е проблем да пропускат акане, важи за след 6-седмична възраст. Преди това може да е индикация, че детето не си дояжда.

# 319
Малчо, нали Gazela има бебе Натали?! Преди доста време писа във ФБ... Марион вярно изчезна, нея май я нямам във фейса... Там и мама Криси така и не писа какво стана с тях, тя солично преносваше. Стиснати малци на Im so excited!  fingerscrossed A s Долфинмама какво ли стана вчера?

# 320
Пробиотик - препоръчвам Инфантс Дофилус Плюс - на прах е, разтваря се във вода или млякото.

# 321
Im So Excited дали я приеха в болницата? Не писа,а зная,че днес беше на тонове и преглед... Thinking

Тук съм си. Бях на тонове в 11:00, после ходих до банка тук там и докато се прибера, че съм една "бързо подвижнааа" ooooh!, опънах се малко да си почина и хем да ви изчета и заспах. Mr. Green

Тонове отлични. Обаче няма да откажа още тази вечер да тръгне бебо да се ражда. И без това доктора е нощна смяна. Иначе утре ме вика пак на тонове, но по рано, още в 8:30, щял да ме изчака малко след нощната си.

Ив, Hug, ревнах и аз, докато те четох, хем от умиление, хем от облекчение от доброто развитие на нещата.

Зеленкото, благодаря ти за отговора. Доста ми се изясни картинката по въпроса.

# 322
  • Германия
Minka, би ли споделила колко често суче Ния? А напишканите пампи как са? Нещо друго освен кърма получава ли? Капки? Чай? .. Има кърмачета, които акат 1 път на ден, затова пък обилно или пък ако се случи да направят пауза след това "реколтата" в пеленката е .мамма мия ooooh! Mr. Green Принципно през първите 6-8 седмици се очаква бебето да ака поне веднъж, като изаканото е голямо колкото левче и да има повече от 4 напишкани пеленки. Това е при изключително кърмените бебета. Когато бебето е спокойно, кожата е розова и еластична, лигавиците на очите и устата влажни вероятно всичко е наред.

# 323
Minka, би ли споделила колко често суче Ния? А напишканите пампи как са? Нещо друго освен кърма получава ли? Капки? Чай? .. Има кърмачета, които акат 1 път на ден, затова пък обилно или пък ако се случи да направят пауза след това "реколтата" в пеленката е .мамма мия ooooh! Mr. Green Принципно през първите 6-8 седмици се очаква бебето да ака поне веднъж, като изаканото е голямо колкото левче и да има повече от 4 напишкани пеленки. Това е при изключително кърмените бебета. Когато бебето е спокойно, кожата е розова и еластична, лигавиците на очите и устата влажни вероятно всичко е наред.
Ния суче през около 2.5-3,а понякога и 4 часа. Само на кърма е,без капки. Иначе пишка при всяка смяна и като цяло е спокойна.

# 324
Марион,Газела,и вие съвсем се загубихте! Thinking

Честито на новите ни мами-да са здрави бебчетата и бързо възстановяване на мамите!  bouquet
Елг, Hug Панди, Hug
121013,съгласна съм с Елг-тегли й една на твоята свеки.Аман от такива безочливи жени!!! Crossing Arms

Леле,момичета,през какво сте преминали. Направо ми настръхва косата като чета. Явно няма голямо значение дали си плащаш или не-всичко зависи от лекарите дали са на кеф. Нямам думи!

Аз съм добре,  мерси, че си се сетила за мен. Просто с това безсъние вечер и кърмене през 2 часа трудно влизам в ритъм. Почти не ми остава време за нищо, а какво остава да пиша тук... дори и лентичката не съм си сменила.  Определено ми липса форума, все пак тук е  единственото
ми социално общуване за в момента. Надявам се занапред да успея да съчетая нещата.

# 325
СЛИВИ СУшЕНИ- за пълни памперси Mr. GreenДействат и на вас едновременно ако имате същия проблем.След второто хранене докато ядете сливи ,детето ще се изходи,при нас действа,пробвахме не един път Peace

# 326
И аз с въпрос към ЛЛЛ:

Моя Влади е с жълтеница, вече са му доста ниски нивата де, но суче като невидял, направо захапва като една малка пиранка гърдата и не я пуска по 20 минути минимум. Съответно имам изненада по 7-8 пъти на ден, след всяко кърмене сменям памперс пълен до ушите или пък понякога само като е пръцкал има по малко жълто, но все пак има и някаква консистенция. Та като чета, че е нормално да акат по един-два пъти и се питам нормално ли е моето да ака толкова често??? Само на кърма е, нищо друго не давам.

А снощи как ни изкара акъла просто не е истина.....пак заради тази жълтеница трябва да го храня на не по малко от 3 часа, че да може да се чисти, снощи тръгнах да го будя и той не става, бутах го лекичко, щипках го, закачах го, започнах да говоря, не ще и не ще, събудих баща му и половин час се мъчим да го събудим и се притеснихме ужасно, не отлепва очите бе хора, иначе пък диша, прозява се, ако го бях оставила щеше да спи поне още два три часа. После пак му ударих един рев, детето си спи, аз не мога .... стоя и го гледам да не му стане нещо ... Куку-руку....

Много  Hug и сега се връщам да ви чет Hug назад докато малкия спи

# 327
  • Пловдив
Ив, честото акане е напълно нормално за кърменото бебе.
Ще разреди честотата след около три до шест седмици (така четох).
Моето също ака често, ако не е много има поне пръци.

# 328
За колко време е нормално да се нацоква бебето имам чувството че моето мн бързо приключва с яденето или се измаря и заспива? За средно 20 минути е готова като това включва двете гърди, не е ли бързо, редовно ми заспива на гърдите докато цока и за това се чудя да не би да е гладна? Иначе си ака и пика буди се средно на 2,5-3 часа....

# 329
Добро утро на всички.
Имам питане към ЛЛЛ: бебето ми е на 9 дена и от 2 дена съм спряла даването на ам. Кърмим се на поискване, имаме доста напишкани и 2-3 наакани памперса на ден. Но не е почнала да наддава, и даже днес се оказа, че е свалила...До кога мога да очаквам да почне да наддава и да продължа с тоя начин на хранене, без да рискувам здравето на бебето? Правих и пробни кърмения, до сега все излиза, е е изяла към 50 мл, което е малко за нейните дни..слагам я често, но тя бързо заспива, и после дълго седи на гърда, правейки някакви сукателни движения, но не и гълтателни. Гледам да изпразни 1вата гърда и тогава да я сложа на втората, макар че понякога е само на едната т.к. вече спи и няма събуждане. Гърдите са меки и дори понякога като стисна не излиза абсолютно нищо. До преди два дена едната сама текваше като храня от другата, но сега вече не, а уж стимулацията е по-голяма (спрях да дохранвам)..Моля ви, дайте ми съвети какво да направя още. Звънях и на телефона ви, и ми дадоха съвет да следя дали гълта всеки път като я сложа, да следя да не потъмнее урината и да цедя 3-4 пъти на ден , примерно по 1 час след храненето. Също искам да попитам - компресията, до колкото разбрах се прави докато бебето суче, но моето бебе спира да суче (да прави сук. движения), в момента, в който натисна гърдата. Така ли трябва да е? Благодаря ви предварително  bouquet
п.п редактирам в 11 часа, че на следващото ядене според кантара излезе че е изсукала само 20мл..Sad(((

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 11:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт