Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 429
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
И нашият бебо е от лакомите.Суче най-малко по 30 мин. на 3 часа,като непрекъснато преглъща.Съответно сменям по 10-12 памперса на денонощие и винаги има наакано.И аз се чудех дали е нормално толкова много да ако,но все пак и яде много  Thinking.От толкова много акане дупето му се зачерви,въпреки,че сменям често памперсите,мием се и всеки път мажа с крем.Уж кремовете,които ползвам са хубави,но пак се зачерви.Ползвам крем против подсичане на Мустела и Судокрем.Вчера взех и цинкова маз,не знам какво да направя за да му се оправи дупето Sad

# 331
Здравейте,
 Момичета моята дъщеря се роди на 17.01.2014г. тежи 3360гр. и е висока 50 см.Много съм щастлива.

# 332
Лили, честита радост! Да ви е жива и здрава!   bouquet

Момичета, лека-полека подготвям темата в "родени". Тези от вас, които някога само са се записали на 1стр и повече не са писали та дори само да кажат, че са родили предполагам се досещат, че няма да фигурират там. Simple Smile Вече се натъквам на няколко такива мами в други теми... Така че последна покана да се разпишете, че сега наведнъж ще ми е по-добре да нанасям. Simple Smile Ще нанасям толкова инфо, колкото сте предоставили. И искрено, ама искрено се надявам после да няма "добави име, добави грамаж, добави см, промени грамаж, промени това и онова".  Crazy

# 333
lili_gm26, честита дъщеричка! страхотни мерки  Hug Много да е здрава и щастлива и да ви носи само радост!   bouquet

Честито и на останалите нови мами  Hug
Не знам кога имате време да пишете, аз страдам от хронично безсъние. Почнаха и колики и въобще е една веселба...

Ползвам крем против подсичане на Мустела и Судокрем.Вчера взех и цинкова маз,не знам какво да направя за да му се оправи дупето Sad

И ние ползваме судокрем, но това когато много се зачерви. Иначе мажем дупето с крем Бела. Така го бяха почнали от болницата и така си продължаваме. На мустела ползваме шампоан за коса и тяло и крем за след баня.

Момичета, още не е паднало пъпчето на бебето, а сме вече след втора седмица... Уж всеки път го мажем със спирт и пудрим, както ни показаха в болницата, а това чудо още си седи... Гледаме да го въртим също така колкото може, ама е упорито това пъпче... Не знам дали е била обсъждана тази темата за пъпчетата... Много ми е тегаво с тая клампа...

# 334
За пъповете бях писала, че не е хубаво да се пудри, защото се образува коричка, която при движение се разпуква и се нарушава раневата повърхност. Препоръчва се антибиотичен спрей Неомицин.

# 335
Котке, благодаря за съвета! От днес се отказваме от пудрата. И ние по принцип имахме съмнения за нея, но бяхме решили да спазваме указанията от болницата. Обаче е време това нещо да пада и няма да пудрим.

# 336

И ние ползваме судокрем, но това когато много се зачерви. Иначе мажем дупето с крем Бела. Така го бяха почнали от болницата и така си продължаваме. На мустела ползваме шампоан за коса и тяло и крем за след баня.

Момичета, още не е паднало пъпчето на бебето, а сме вече след втора седмица... Уж всеки път го мажем със спирт и пудрим, както ни показаха в болницата, а това чудо още си седи... Гледаме да го въртим също така колкото може, ама е упорито това пъпче... Не знам дали е била обсъждана тази темата за пъпчетата... Много ми е тегаво с тая клампа...
[/quote]

И ние сме със судокрем от болницата и така си я караме,засега няма и следа от пъпчици.шампоан и олио на Джонсън ползваме,засега добре се чустваме,обаче тея Пуфис са ужасни-на всяка пелена сменяме дрехи,намокрени винаги на страната на която лежи.
Пенумбра и нашето пъпче не е паднало а вече сме на 12 дни-мажа със спирт,пудря,сменям марли обаче тц.

# 337
А за пудрата по принцип педиатърката ми каза след като падне пъпа тогава да се пудри,ама от два дена го пудря,но ще спра и аз засега.

# 338
По принцип с пудрата убивате бактериите, които трябва да мумифицират пъпа, за да падне. Поддържайте чисто и сухо (спрете къпането за няколко дни). Спирт и АБ спрей, само ако се зачерви кожата около пъпа.

# 339
Пандичка,благодаря за инфото за бургаските мами. Hug
Газела,радвам се,че се разписа! Hug
Много благодаря за инфото за кърмене от Зеленкото и ЛЛЛ, и на всичко,което Котката казва в темата. Тонини си записваше,аз отмятам страници,та ще има какво да чета! Hug  bouquet
Ние сме си все още 2 в 1,а днес ми е термина,иначе ритаме стабилно,явно вече й се излиза,но все още други признаци няма. Но когато-тогава...
На всички-много  Hug Hug Hug Hug

# 340
  • София
Здравейте  Hug Ние също сме на 12 дни и пъпчето не ни е паднало,но не го пудря,а го минавам със спирт и спрей Неомицин,а бебешката ни козметика е на Хималая и съм много доволна.За дупето бях подготвила Судокрем,но педиатърката ни ми каза,че бил много силен и да го ползваме като навърши 3 месеца,а сега да ползвам крем Бочко (в него имало смрадлика и лайка) и не ни е червено дупето както беше като ни изписаха.

# 341
Пандичка, да се разпиша и тук. Иначе във ФБ редовно се оплаквам, че все още сме 2в1. Ей го март месец наближава  Laughing

# 342
И аз съм още 2 в 1. Преди малко като ходих по малка нужда имах 2-3 капчици кръв. Незнам от какво са защото от няколко дни съм със сърбеж от гъбите и може да съм се разранила. Иначе съм с разкритие 1см. Скъсена ми е матката с 25%. От време на време имам контракции ама слаби. Вие ще се местите в родени а аз май още няма да съм родила.  Rolling Eyes

# 343
Спокойно, до края на месеца остават 5 дни + като гледам колко бавно изписваме тази тема, тамън тогава ще дойде времето за нова. И съм сигурна, че всички ще се излюпите дотогава, пък и да има някое неизлюпило се пиленце, няма значение дали темата е в "очакващи" или в "родени". Важното е всички ние да сме си на линия.  Hug

mima_r, хихи, ха на бас, че няма да дочакаш и февруари.  Hug

За пудрата - мисля, че в думите на Котката има много логика и в момента, в който преди го беше написала, ние спряхме да слагаме пудра и продължихме само със спирт - още два-три дни. Не разбирам защо педиатрите и акушерките въобще съветват да се слага И пудра???  newsm78

# 344
Пандичка, златни ти уста  Hug  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт