Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 471
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,

Възможно ли е почти веднага след като се наяде, да го заболи стомахчето и да започне да плаче от коликите...Много се мъчи днес горкия....давам Лефакс и Биогя, да опитам ли нешо друго....Ака само веднъж,макс два пъти, явно защото се почти изцяло на АМ.
На 25 дни е, но и аз като фейсчето се чудя 100 мл стигат ли му?
Обмислям идеята за ел. възглавница или http://www.uniquebg.com/?go=product&p=list&categoryId=80,
какво ще кажете?
Да питам тези с нормално раждане, конците май резорбираха тотално,но още ме боли като пишкам,възможно ли е да е още неотшумяла травма от катетъра...Хора,препоръчайте нещо за хемороиди също,плс....

Благодаря ви,че ви има!

# 661
Ivanova Gr, ее супер, разписа се най-накрая. Гледам от няколко дни, че четеш, пък не пишеш. Честита радост и на теб! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!   bouquet
[/quote]

Панди, благодаря за пожеланията Hug Исках да изчета темата и да се включа по-адекватно, но с успявам само по няколко страници и гледам да почивам повечко...
Искрено ти съчувствам и пожелавам с любов и търпение скоро да имате успешен край на неволите Hug

# 662
Анели Hug

Нури, ми доки каза, че сега от този месец ще пиеме.

МамаТодорова, аз пих Ясмин 4 години, но последната кръвното ми прескачаше. Та сега не знам дали пак да не ги почна.

Иванова, честита радост

Панди Hug
Аз зарадитова ( и мразя да ходя по хранителни магаьини), като си взема купоните гинопуквам за 1ден. Пълня фризера, един шкаф и съм ок за цял месец.
И нашата кака е лоша на моменти, но към мен. Няма ревност, може би защото са различни.
Това за ваксините го има всяка година. Много е жалко за починалото бебче, на никоя майка не трябва да и се случва. Ако не си сигурна за Лизи, не я слагай.

Ел, промивки със смрадлика за травмата. А за хемароидите, драсни ми
ЛС да ти кажа аз какво ползвах и как

# 663
Elg ще ти пиша на лични за хемероидите..,не съм сигурна дали имам, но май да Sad

Панди милата...търпение....сигурна съм че ще се справиш...ама кофти да си сам, а ти и с две деца Sad гуш ххх

Кайлис, Елг - честита ви месечинка Simple Smile
 Десита нямам търпение да се оправи времето и да започнем разходките...

И аз ви благодаря момичета че ви има, че ми помагате във всичко Simple Smile нямам търпение да се запозная с повечето от вас софийски мамчета.

Фейси - и аз съм съгласна с другите...казвай им го в очите и на майка и на свекърва...ти си майка, ти най-добре ги усещаш нещата.

Тонини кога ще се върнеш във ФБ групата? Ххх
Лека от мен момичета....дано поспим тази и не кукуваме...

# 664
Здравейте момичета, благодаря ви за пожеланията и честитките. Успях да хвана последния януарски влак-сина ни проплака в 20.20 часа на 31.01. Тежи 4400 гр и е 54 см, все още сме в болницата. И честно да си кажа не се чувствам добре, много се притеснявам, първо дете ми е и незнам нищо, нито как да го обличам, нито как да го успокоявам и приспивам.Преди малко той хълца  а аз рева че незнам как да му помогна. Изобщо яко ме тресе хормона. Притеснявам се дали се е наял дали кърмя правилно, и хиляди неща ощеНадявам се с времето да вляза в ритъм ...

# 665
  • София
Ето ме и мен. Днес бяхме на консултация. Ходихме с кола - много му беше интересно и гък не каза. Там също се държа прилично. Станал е 54,5 см и 4400 гр, на 23 дни е, а се роди 3450 и 50 см. Педито каза, че не е  дебел, а по-скоро расте бързо и това било много добро тегло за тази възраст  Shocked. Изненада ме за храненето - каза, че 100 мл на хранене му е малко за това тегло. Изкуствено съм му задържала растежа с малкото хранене и каза да увелича количеството постепенно, да давам 110-120, ако и това не стига - до 140 можело. Наистина съм шаш и паника - моята позната педиатър каза да не давам повече от 100 мл до края на 1-ви месец и в родилното така казаха. Кой да слушам, вече и аз не знам  newsm78 #Crazy. Сега сядам да чета в нета някакво инфо за хранене. Той наистина е гладен, аз си го усещам. Каквото му допреш до устните е готов да го изяде.

Тонини, педито нищо не каза за коликите - каза че нищо не помагало, а принципно всичко било за наше успокоение. Каквото и да му дадем - все едно било. Малко ми идват в повече тези педиатри от старата школа. Като хълцало детето - било му студено. И свеки така ми говори. Нищо подобно - той хълца ако не се оригне добре. И ММ се дразни даже и вика а в корема ти беше ли му студено. А ти как мина на старата версия на форума??

Елг, честита ви месечинка, също на бебе Мерт и бебе Натали.   bouquet Вода нашия пие много - все се налага да дърпам шишето, иначе може да го изпие цялото. Изобщо лакомо бебе се извъди, а педиатъра му се радва, че наддавал добре. Пък майка ми каза, че брат ми качил 1 кг за 1 месец и й се скарали на детската консултация, а това далечната 1983-84 година още. Чудя се с кърменето на поискване как може да ограничиш бебето.

За пазенето и аз да кажа - ние сме като Тонини и Десита и не е имало гаф 5 години. Нещо тия презервативи не ги уважаваме с ММ.  Хапчета не искам да пия, че съдържат естрогени, а има недоказани теории, че естрогените влияят на нарастването на миомите - нещо, от което трябва да се пазя. За спиралата - Нури, не знам за каква спирала говориш - хормонална ли? Чела съм не много добри неща за тези спирали.

Lexy/Nety , ама как така ще идват болни при бебе? Ние още никой не сме канили, освен бабите, които уж помагат Simple Smile

Десита, бях се сдухала, ама вече влизам в ритъм:))) Памперсите какви са ти - премиум кеър ли? Аз позлвам зелените и не съм недоволна - стига да не се опишка докато го слагам. Утре ще мина и през ДМ да видя тези бейбилав дали ще ми допаднат. Иначе памперс прима, които взех от Пиротска 92 бр за 21 лв са добри. Сега като му стават не пропускат.

allian84 и на мен на колики ми приличат вашите. И ние сме така още от доста отдавна. Друго, което съм забелязала, че се гърчи и почервенява, когато не съм го оригнала добре. За кърмата и аз бях така и все дохранвах, пък не искаше и да суче отначало. Сега вече няма - суче, ама по 20 мл в гърда имам.

mariq13, аз се чудих за погача и как да я направя, че ще трябва много хора да поканя и не върви да са наведнъж, че ще стане лудница. Дали да не ги разделя на приятели и роднини или да не е погача, а направо бебешко парти? newsm78 newsm78 newsm78

penumbra, то и ние от умора отложихме кекса. Не че не искаме, ама като се стигне до там, я бебе наакано и плаче, я гладно и пак плаче, после аз едвам гледам и.... така.

aneli_7  Hug

Панди, ето че и на теб ти е криво за разни неща, пък аз това не го имам за депресия. Просто кофти ситуация и кофти настроение. За каката аз вече не знам какво да кажа, понеже моето мнение ще е доста различно от на останалите, които имате по-големи деца. Вие ще се оправите някак. Всичко е временно. А за липсата на време - много е неприятно това, като в капан си и не можеш нищо да направиш. Ама пак всичко е временно.

ell_83 , аз съм писала за храненето по-горе, ама не знам дали мнението на нашия педиатър е най-компетентно. Уж е възрастен с много стаж... За коликите, аз мисля, че може и да не се е оригнал добре и затова да се гърчи. Понеже и нашия бебок е така и имам някакви съмнения, че е това. Често след такова гърчене следва още едно оригване и тогава се успокоява и заспива.

Роси,  Hug

Мима, честито бебче, да ти е живо и здраво!!!!

Ех, почти успях да завърша поста, а от креватчето мрънкат вече - отивам да правя мляко преди да са оревали всичко:))))
Лека и мека

# 666
  • София
Ivanova_Gr, честита радост!

Чудя се с кърменето на поискване как може да ограничиш бебето.

Никак, ама то не се и налага, де. Това е един от "бонусите" на кърменето - на практика не е възможно да прехраниш бебето с кърма. Тя си променя състава според нуждите му. А и рискът от затлъстяване е по-нисък в сравнение с варианта ако детето е било хранено с изкуствено мляко.

# 667
Здравейте,
Моето малко мъжле ме тормози през нощта. В 2ч яде, уж, всеки ден различно. Та снощи хапна 30 мл и се укроти, заспа. В 4 започва да ръмжи като мечка. Иска да го гушкам. Да ама мен ме е страх да спя така. Та от 4 до 6 сме ръмжали, маа става, пуска пеещата играчка, гали. Сега яде полузаспал.

МимаР, като се приберете ще разбереш какво да правиш. А хълцането на каката и помагаше разтривка по гръбчето, на този нищо.

Фейсче, браво.
Аз забелязвам, че повечето комнсултации се преди месец. Нашата е след навършване на месец.
Слушаш детето иначе. Моя яде 120-150.

# 668
Добрютро! Simple Smile Сутрин към 5-6 на Лизи й се засилват коликите и я взимам да спи до/в/върху мен. Вчера така спахме до 11 сутринта и като станах... еми едвам станах от схващане. Днес пак така до 9, абе почти всеки ден. Ако не друго, то кръстът и гърбът ще ме довършат.  Confused Днес трябва с педи да се разберем дали да дойде днес или утре за ваксината. Дано е утре. Снощи извадих с клечка един дълъг сопол от носа + ми се струва, че през деня кихаше поевче от необходимото. Трески ме тресат. Но път няма къде да настине. Не съм я извеждала от петък, когато вярно имаше леден вятър, но пък беше с найлона в количката и много добре облечена. Възможно ли е от петък чак вчера да прояви симптоми на настинка??  newsm78 Филмирам се!!

Миме, всичко ще се нареди, мила. Нормално е да изпитваш всичко, което изпитваш, нормално е и да плачеш за всичко! Само се приберете, там и стените помагат. А дотогава мисли, че беб е здрав, ти също. Това е най-важното!  Hug

Панди, ето че и на теб ти е криво за разни неща, пък аз това не го имам за депресия.

Тук не разбирам съвсем какво искаш да каже, Фейсче. 1. Никога не съм казвала, че за нищо не ми е криво!! 2. Не казвам, че съм в депресия. 3. Не съм казала, че и ти си в депресия. Ти сама си го каза малко след като се прибрахте у дома, а аз ти припомних твоите думи към мен след като родих "това не е депресия, а нещо съвсем нормално"... Вече пишеш, че си по-добре, за което много се радваме. Така че разбира се, че на всички има за какво да ни е гадно и никой не твърди обратното.

# 669
Пандич, а защо не я отложиш ваксината за твое успокоение?

Аз пък ще изпадна в депресия. Нещо ми е едно и също.
Ще взема да се гримирам днес, да сложа едно червено червило. Ей така да си вдигна настроението. Joy

# 670
Елг, "уби" ме с това червено червило. Mr. Green
Аз пък днес съм решила да си купя някое парцалче. Имам доста да свалям и незнам колко време ще го нося тоя парцал, но имам нужда да се поглезя. От как е паднал снега не съм си показвала носа на вън, гости не сме имали, че всичките се изпоболяха и ми е супер сдухано, скучно и т.н.
Панди и аз като тебе се филмирам заради тия ваксини. Още повече че каката ни оня ден беше с Т 39.
Струва ми се че и Йоана прихърква от ден-два от сополки, основно сутрин, но ги има.
На консултация не ходихме мин. седмица, че педи била болна, уж остана за тая седмица, ама се чудя дали да ходя заради едните мерки - определено не искам да я ваксинират сега  Confused
Фейсче, радвам се че се чувстваш по-добре  Peace
Мима_р - честито бебче  Hug
Иванова - добре дошла  Hug

Плакахме за сняг, че да разкара гадната мъгла и вируси, а сега вече искам да се маха. Чувствам се като затворник - студено и непочистени улици  #Cussing out Ходи ми се някъде, много ми се ходи  Embarassed

# 671
Ивичка, аз не съм се гримирала по така откакто съм бременна, та това ми повдигна настроението.
Почнах една чантичка да си плета.
Аз иначе иьлизам, ама с колата до мола.
Искам да е топло и да хайманосваме както казва Звленкото.

Губят ми се доста родили мами

# 672
Здравейте, маминки!
Как ми липсвате, но време никакво не ми остава...нито съм чела, нито знам дали ще успея да се върна назад да ви изчета, а съм сигурна, че изпускам много важна информация, която би ми била полезна.
Нашата мома се роди на термина си, 21.01. в 4:32 сутринта, 3860гр. и 49см. Раждането не беше леко, продължи около 7-8 часа, а тоновете на малката бяха ок, докато не се стигна до финалната права...Бояна, както я кръстихме, се роди с тройно увита пъпна връв и то доста стегнато, в резултат на което не успя да започне да диша веднага и трябваше да й помогнат. Затова и се наложи да ни преместят от родилната къща в болница, където я наблюдаваха два дни. За радост всички показатели бързо влязоха в норма и ни изписаха по живо по здраво. Но и за нас и за нея стресът беше голям и сега лека по лека се отърсваме от преживяното и притесненията. Малката е неспокойна и не може да спи самичка, т.е. или е върху мен или върху татко си. Дано с времето стане възможно да я оставяме в леглото, че не се виждам като остана сама... Rolling Eyes
Иначе качва доволно и има апетит, едва смогваме с многократните пелени  Grinning.
Основният проблем в момента са разранените ми зърна, които не могат да се оправят, защото тя хапва горе-долу на всеки два часа. Даже почнах да ходя на някаква лазерна терапия като последна надежда...Толкова ще ме е яд ако се наложи да ползвам някакви силиконови зърна или да се изпомпвам...
Гледам, че на 21ви още две немски мами са се обебили - сякаш сме се наговорили  Laughing.

Много здраве и прегръдки на всички и до скоро! Връщам се да чета докато бебка дреме (върху мен, разбира се  Joy)

# 673
Здравейте:)
На кого му беше скучно, да си дам адреса, за да ми удари едно рамо  hahaha
Вчера двамата ме побъркаха:) Малкия цял ден не спа - ни на ръце, ни в слинг, ни в легло - н-и-щ-о!!1 Каката спа само един час...Изтрещях. БЯх започнала да правя торта за първия месец на малчо...Стигнах до измазването с маслен крем - ни фондан успях да сложа, ни украся...Така си я нарязахме - грозна. ConfusedИначе нашата кака до миналата седмица ядеше портокалови корички като разпрана. Затова реших да я зарадвам и да направя тортата с портокалов мус, сложих и наситнени корички. Е, познайте дали не ги търси и вади една по една и категорично отказва да ги яде... ooooh!
На консултация и аз не съм водила бебето. Педиатърката (само на мен ли ми е кофти да ѝ казвам "педи?") изрично пожела да качи малко повече килограми (нали ни изписаха 2500) и да мине грипавия сезон и ни вика тогава. Последно се уговорихме да се чуем след 07 февруари, за да се разберем кога ще ходим.
Фейс, според мен е нормално порастването, не е много Simple Smile Хубави мерки си имате!
Нурии - аз пък не успях да предада гените на нито едно от децата  Crossing Arms Едното е копие на татко си (външен вид), другото нямам идея на кого прилича (но определено не е на мен!!!!). Иначе е хубаво, че не знаеш какво е ревливо бебе...Аз определено съм запозната с този термин покрай каката Crazy
Това е един от "бонусите" на кърменето - на практика не е възможно да прехраниш бебето с кърма.
Снощи ММ ме пита дали не искам да му даваме вода нощем, че много пръцкал и май го прехранвам Mr. GreenЕдин път му скръцнах със зъби и спря да настоява. (Иначе това беше съвет на старата лекарка на каката, не съм го следвала никога).
Хайде аз имам повиквателна, усмихнат ден!

# 674
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте!
От доста време не съм се включвала но ми е трудно да намеря време да драсна някой ред. Вкъщи сме дядовата ръкавичка с две големи деца, бебко и болен татко  Sad картинката е пълна... Таткото е заточен в хола на дивана с маска и спи там от няколко дни че, да не ни зарази, децата са в детската , а аз и малкия Кубрат в спалнята. Много се притеснявам с тези грипове и вируси разни, дано се разминем с тях. Малкия го кърмя но от време на време го дохранвам с АМ, коликите май започнаха и при нас да се "обаждат" ,но за сега са са по- слаби. И ние като Пандичка се приспиваме на гърди ,че понякога така и си оставаме до следващото хранене. За сега толкова от мен  Hug на всички мами и бебковци живи и здрави да сте , малките да растат леко и да пълнят памперсите Wink !

Общи условия

Активация на акаунт