Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 839
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Въпрос към ЛЛЛ
До сега карах на изцеждане, защото бебо не иска, не може да засуче.
В началото изцеждах  достатъчно за цяло ядене. После леко дохранвахме с АМ.
Но от 1 седмица кърмата започна да намалява.
Изцеждах с Медела купих си и Авент, пробвах и на ръка и пак с бебето. И няма.
Снощи в21ч съм изцедила 40 мл, през нощта не цедих. А преди малко само 20 мл от двете гърди.
Не ги усещам да са напрегнати.
Въпроса ми е да взимам ли хапчета за спиране или не.

Elg, разбираемо е след като полагаш толкова големи усилия, а резултатът не покрива очакванията, да се замислиш за нови възможности. Не е нужно гърдите да са напрегнати, дори напротив, това би било мъчение, ако кърмещите майки ходеха постоянно с напрегнати гърди през целия кърмачески период.  Crazy
Решението как да продължиш нататък е лично твое. ЛЛЛ няма нито моралното , нито..законовото право да ти каже дали да вземеш хапчета за спиране на кърмата- това го решаваш ти сама и се консултираш с лекаря си. Става въпрос за медикамент все пак, който има и странични ефекти. Ако си твърдо убедена, че ще тръгнеш по нов път и спирането на кърменето е твоето решение, би могла постепенно да намалиш изцежданията. Така щом няма търсене- намалява и предлагането. Бавно и плавно хормоните ще се пренаредят без да е нужна непременната намеса отвън. Досега си успяла да дадеш толкова много на детенцето си,  вложила си толкова воля, време и усилия. Ти си майката, ти решаваш как да постъпиш, важното е ти самата да вземаш решенията, а не да ти бъдат налагани отвън. Едно е да се чувстваш добре с нещо случило се, друго е да ти е "спуснато отгоре" и да се противиш вътрешно и да ти остане като горчив спомен. И какво казва всъщност майчиното ти сърце?   Peace

Поради горчивия ми опит с първото дете, сега много се зарадвах, че имам кърма макар и бебо да не иска гърди.
В болницата много ми помогнаха. С изцеждането нямах проблем да го правя.
Мисля да продължа за да видя дали пак няма да тръгне както в началото.
Питах за медикаментите дали е задължително така да се спре кърмата колкото и малко да е тя.
Но получих отговор, за което благодаря.

# 466
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug
Пандичка, tonniny, desita  Hug благодаря, че ме мислите и не ме забравяте. Аз имах някакви контракции, но доста на рядко, та съм си вкъщи, изчистила цялата къща, чакаща, но уви. Малкият ни мъж си има мнение и го налага доста явно. Поне ни остави снощи да се наспим цяла нощ. Незнам за колко време може да се увеличи разкритието, при всеки май е индивидуално. С ходене мога да го увелича мисля  newsm78
Оххх, да минава и да се свършва вече, голямо чакане...   Praynig
Дано всичко е наред за всички родили и чакащи като мен   bouquet
Пандичка да ти е жива и здрава малката, вече голяма принцеса   Party Time Ще правиш ли погача?
babyface не съм те засичала отдавна, дано всичко вече е влязло в нормален ритъм и да си успяла поне малко да си починеш  Hug
Elg аз съм същата дейна като теб. Вчера даже си мисля, че имах да пускам една пералня и не ми се искаше да я оставям на ММ , та си викам, дано да си изпера и изгладя, пък тогва да раждам. hahaha То така ще й стане де. Не мога да бездействам, направо ме хваща нервата.

# 467
  • Варна
Пандичка мене ме има на първа Simple Smile galslr съм аз, просто си смених ника на Гаал да ви е по-лесно Simple Smile  Hug

# 468
Здравейте и от мен  Hug
Пандичка с дъщеря ми бях така, когато си махна сама нощното хранене. Аз се събуждах с болезнени, пълни гърди, цялата мокра, едвам изчаквах да се събуди да и дам да яде. Всичко това много бързо отмина, не помня но мисля, че беше не повече от седмица. Организма ми сам се напасна на нощния режим, до тогава просто стисках зъби, а понякога влизах в банята и на горещата вода изцеждах на ръка, колкото да облекча напрежението и болката. Много бързо организма ми свикна с този режим и това отмина, а аз продължих да си я кърмя без проблем. Тогава се ръководих изцяло от бебето и всичко беше наред.
Надявам се всичко с операцията вече да е наред.
Аз прекарах една кошмарна и безсънна нощ, явно на моите бухтички последното хранене снощи не им достигна, мрънкаха и плакаха, първо мислех, че са колики, но ми направи впечатление, че плачът не е като за колики (нали имам вече едно отгледано дете и мисля, че го познавам). За това реших първо на едната да додам АМ, но бяхме се мъчили вече час и половина след храненето и то си беше аха аха за следващо хранене, та дадох много малко, което я успокои и тя заспа веднага. После уж другата беше заспала, но след половин час и тя започна да мрънка и реве, додахо и на нея ииии от там се започна - размених им времето за събуждане и хранене, та се получи едно голямо мрънкане и будене една след друга през цас. Не можех да разбудя едната, когато другата се събуждаше гладна, слагах ги на гърди, но едната спеше и несучеше, така се събуждаше гладна след час и половина иии това се повтаряше с другата и така цяла нощ. Голяма беля си докарах, тааа няма да я направя тази глупост повече. Сутринта се събудиха и напаснаха, хапнаха и сега спят спокойно.
Но моите гърди са разранени и одъвкани, даже едната тази нощ прокърви, най-вероятно е от силиконовите зърна, които използвам малки са и остри и те захапват върха на зърното, но като сложа по-големите те не искат да ги захапят мрънкат, реват и се мятат и не могат да ги лапнат и захапят. Като се помъчим така няколко минути аз се предавам и слагам пак малките и ми се реве от болка, но се надявам да премине с порастването им. Иначе ги усещам, че са трупнали някой друг грам, вече видимо са пораснтали и ми тежат на ръката, като ги мия под чешмата, така че мисля, че са доволни.
Малко се улях ще ме извините. Пожелавам ви прекрасен и спокоен ден  Hug Hug Hug

# 469
Елг защо не даваш колкото и до когато има.....пък като спре- спре. Дохранвай ако се притесняваш, че ще остава гладно детенце. Ама колкото може там да изцоква, пък може да е временна криза и да се нормализират нещата, знае ли се.  newsm78 Пък ако спре тъкмо ще е без лекарства

# 470
И аз да се запиша с едно януарче Даниел роден на 10.01.
А на всички които им предстои, пожелавам леко раждане.

# 471
Много хубаво се разходихме в снега и баш като се прибрахме спря да вали, че и слънце излезе.  Crazy Нашите 40 били утре в същност, не знам какво сме озчислявали с майка ми. Та ако времето е като днес следобед, все пак ще се дотътря с количката до най-близката църква. Simple Smile

Pepelyashka, не знам кое от казаното от мен те кара да мислиш, че съм недоволна от отговора ти.  newsm78 Няма такова нещо. Hug Коректната дума е учудена. Просто след всичко изчетено за кърменето + опита ми с каката мисля, че на колкото и месеца да е бебето, количеството произведена кърма се влияе от честотата на предлагане. Има значение дали кърмиш 2 или 6 пъти. Допускам, че аз нещо не те разбирам съвсем правилно.  newsm78 Но няма значение, защото ни най-малко не искам да излезе като спор. : bouquet

Маги, то и аз съм минала през това, кърмила съм успешно една година, съответно всичко се е напаснало с времето.. Просто съм забравила правила ли съм нещо за целта, примерно цедила ли съм се нощем или съм търпяла буците; за колко време са ми се регулирали гърдите и т.н. Simple Smile Факт е, че с Анди почти мастит правих 3 пъти. Беше кошмар. Sad И си мисля, че беше точно след дълги нощни часове на некърмене/нецедене.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 16:42 от ♥Пандичка♥

# 472
Елг защо не даваш колкото и до когато има.....пък като спре- спре. Дохранвай ако се притесняваш, че ще остава гладно детенце. Ама колкото може там да изцоква, пък може да е временна криза и да се нормализират нещата, знае ли се.  newsm78 Пък ако спре тъкмо ще е без лекарства
Точно това мисля да правя.
А хапчета не ми се пият. Първо са хормони, втора са скъпи.
Надявам се да е криза.

# 473
За "чистата молитва" на 40те - защо имам спомен, че беше предназначена за майката, дори на мен, като ми я чете попа в църквата помоли таткото с бебето да излязат и те стояха пред църквата  newsm78 или е било някаква приумица на попа. Но си спомням, че обясни, че е предназначена за майката, попита ме дали ми е спряло кървенето и ми обясни, че се пречиствала жената защото един вид от бременността и раждането била "омърсена" - доста ме изненада тогава това обяснение, амаа викам знае ли човек. А си мислех тогава, че се чете и на майката и на бебето  newsm78 newsm78 newsm78

# 474
Маги, мама днес е питала и попът й казал, че молитвата е по-скоро за майката. Но аз си спомням с Анди, че ни я чете на двете - аз държах беба, той май ни покри с някаква кърпа.  newsm78 И мен ме попита дали съм спряла да кървя (колко тактично) и обясни същото за омърсяването и прочистването.

Деска987, честита радост!

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 18:21 от ♥Пандичка♥

# 475
Чистата молитва се чете на майката, но има и част, в която се балгославя бебето и се приобщава към църковната общност, един вид. Чете се в преддверието на храма. Нашият свещеник обясни, че всъщност една част от молитвата е много архаична и на практика жените не са били допускани в църквата по време на лохиите поради липсата на хигиенни средства, за да се предпази храма по чисто хигиенични причини. След като се прочете тази молитва, жената един вид отново се допуска в църквата.

# 476
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но и нямах време, малкият е много кротък, но ако стане дума за хранене е нетърпим Shocked, искам да ви попитам вие премахнали сте някое от нощните хранения ( с АМ сме), храним се 8 пъти дневно. Коликите при нас се регулираха, не са на често, и не са много болезнени. Една приятелка ми каза да давам чай от копър, който много помагал и за коликите, и за нощните хранения(залъгва глада на детето) Thinking Ама не знам до колко е подействало ( пием го от 3 дни). Моля пишете как са храненията при вас, че  ММ е  на работа и с тези хранения е много уморен и кисел.

# 477
Моля пишете как са храненията при вас, че  ММ е  на работа и с тези хранения е много уморен и кисел.

Извинявам се, дано не прозвуча грубо, но... правилно ли разбирам, че искаш да лишиш детето от хранене, за да е спокоен мъжът ти?  newsm78 На това бих казала "сори, с бебе е така".  Tired Новородените бебета нямат нужда от "силово" премахване на нощното хранене. Знам, че така педиатрите от старата школа промиват мозъците на някои майки и това много ме дразни. Аз лично не съм фен и на залъгването с чай/вода. Ако греша за премахването на нощното хранене, нека Котката и Зеленкото ме поправят.

# 478
  • Германия
....

Pepelyashka, не знам кое от казаното от мен те кара да мислиш, че съм недоволна от отговора ти.  newsm78 Няма такова нещо. Hug Коректната дума е учудена. Просто след всичко изчетено за кърменето + опита ми с каката мисля, че на колкото и месеца да е бебето, количеството произведена кърма се влияе от честотата на предлагане. Има значение дали кърмиш 2 или 6 пъти. Допускам, че аз нещо не те разбирам съвсем правилно.  newsm78 Но няма значение, защото ни най-малко не искам да излезе като спор. : bouquet
.....
Пандичке, сакън, как ще спорим! Та и двете сме майки и двете сме минали по собствен път и предизвикателства с майчинството. Споделяме опит и нещо чуто или прочетено; съвсем права си за принципа на търсене и предлагане- колкото повече толкова повече. Затова и началните месеци са важни за установяване на лактацията, визирам първоначалният въпрос до кога се регулира кърмата. После остава да се поддържа темпото  Wink  Peace  Hug

# 479
Здравейте, не съм писала от началото  Embarassed. Надявам се не е твърде късно да се присъединя по-активно към групата, вече като мама - на 04.01. се роди Борислав.   

Общи условия

Активация на акаунт