Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 814
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Коте, как могат да се комбинират Еспумизан и Абоколикен примерно..по колко капки и колко често? Аз давам и Био гайя и съм много доволна между другото от нея.

# 541
Аз съм доволна от колийфа, давах инфакол, нямаше ефект. От няколко дни давам и прибиотик протексин ресторе, че бяхме с диария, още след първият прием се нормализираха нещата, даже и колики няма  Peace

# 542
Коте, как могат да се комбинират Еспумизан и Абоколикен примерно..по колко капки и колко често? Аз давам и Био гайя и съм много доволна между другото от нея.

Ми по колкото си пише на листовките.
Аз лично смятам, че лекарствата със симетикон са по-скоро за успокоение на родителите и нямат реален ефект, а лекарствата с лактаза е добре да се ползват, ако има съмнение за истински лактазен дефицит, а не на общо основание.

Тъй като никой не знае какво точно са коликите и се тъпче всякаква симптоматика под общ знаменател, понякога други неща се наричат "колики", а са нещо различно. Например лактазен дефицит, чревна инфекция, дисбаланс на чревната флора, ако бебето е гладно, преяжда или има рефлукс, алергия към белтъка на кравето мляко или свърхчувствителност към нещо от храната на майката, преминало с кърмата - това не са "колики" и трябва да се открие и отстрани причината.

Като "колики" се дефинира няколкочасов неутешим плач, особено в късните часове на деня, без други признаци за проблем. Дължат се на физиологична незрялост на червата, в чиито стени има "вградени" мрежи от нервни клетки (http://www.ted.com/talks/heribert_watzke_the_brain_in_your_gut.html), които правят храносмилателната сиситема особено чувствителна. И както мозъкът на бебетата вечер е изморен, претоварен и дава "на късо", така могат да имат чревен дискомфорт, който ние наричаме "колики".

Та, за мен най-доброто лечение на коликите е максимално наподобяване на вътреутробната среда - гушкане, люлеене, топлина, тъмнина, бял шум - с помощта на слинг, люлка, гушкане кожа-в-кожа, затопляне на коремчето, повиване на бебето.

# 543
имах предвид за начина ан комбиниране..в смисъл редувам едно хранене с Еспумизан, едно с Абоколикен или няколко капки от едното и няколко от другото на едно хранене..нямам идея.

Преди малко дадох вит. Д и малката повърна на фонтан ooooh! От утре ще мажа с пръстче капката вит.Д директно на бузката й.

# 544
имах предвид за начина ан комбиниране..в смисъл редувам едно хранене с Еспумизан, едно с Абоколикен или няколко капки от едното и няколко от другото на едно хранене..нямам идея.

можеш да редуваш, можеш и заедно, по колко капки си пише в листовките.
аз лично бих внимавала със симетикона, може да даде запек.

# 545
Здравейте мами, като чета та се сетих да попитам - давате ли Вигантол? Аз с каката давах, но имам спомени, че преди години гръмна някакъв скандал с тези капки и (не помня какъв беше случая) мисля, че тогава ги обявиха за не толкова безопасни.
Сега нашата докторка не каза нищо за даване на такива капки, нито нищо допълнително в друг вид Витамин Д. Сега като ви чета май вие давате, та се сетих да ви попитам, аз не давам нищо и се чудя ако трябва да и се обадя и да я подсетя да каже, да не взема нещо да объркам  newsm78 newsm78 newsm78

Котка - при едната ми беба, точно така стана - дадох 2 пъти Еспумизан и тя спря да ака, за около ден, а иначе ака на всяко хранене (не бях сигурна дали е от капките, но не виждах друга причина и ето, че ти потвърждаваш съмненията ми), та от снощи не съм го давала и пак възстанови доброто акане. Така, че към момента докато няма сериозни колики не мисля да давам каквото и да било, явно на нас така ни действа симетикона. При другото ми бебе пък - тя е с по-сериозни колики, давам го само вечер, но тя няма проблем дори ака доооста обилно и то на всяко хранене. Така, че явно е различно при всяко бебе. Но да чукам на дърво не мога да се оплача, че имаме сериозни колики, така че за сега не мисля да давам нещо друго.

# 546
Благодаря, Коте! Аз засега нямам намерение да давам Еспумизан, просто искам да съм подготвена, ако се влошат коликите  Whistling

# 547
  • Пловдив
Маги, Вигантол все още се изписва за прием, особено за зимни бебета като нашите.

Това, за което имаш спомен от преди няколко години е с определена партида, която беше с неподходящ материал за капкомера /опасен капкомер/.

# 548
Привет мамита!

Останаха ли още коремчета! Хайде строй се, преброй се! Някои януарчета май ще станат февруарчета! Simple Smile

Ние се прибираме от първата разходка на Алекс с количката. Той беше изключително послушен. Спа през цялото време и много му хареса. Баба му и тя голям мерак да бута количката, та се изпокарахме кой ще вози принца. Mr. Green На всичкото отгоре, голямо мрънкане от нейна страна че ще го простудим, вънка било студено... дрън дрън. Като се прибрахме и му пипна ръчичките видя че са топлички и разбра че не е толкова страшно. Бяхме на консултация при педито. Пораснали сме с 5 см и сме наддали 900 грама. Вече сме 4100. Grinning Обещавам че повече няма да се шашкам колко яде и дали яде достатъчно. Малкия ми мъж си знае работата. Heart Eyes

Маги, и нан нас ни изписаха Вигантол. По 2 капки на ден, разтворени във кърма. Почваме ги от днес.

И да помрънкам малко. С млечница сме. Изписаха ни дактарин, но проверих в 2-3 аптеки и го нямаше. Казаха че го няма и на склад. Мамите с млечница ще споделите ли дали сте го открили някъде?

Утре ще навиваме тати да ходим да му купиме шезлонг - люлка, че нашия е развален и не работи, а Алекс толкова обича да спи в него.

# 549
Десита,браво за първаата разходка.И аз много искааааааммммм #Cussing out ама нямааааааа.Тука има обявена грипна епидемия и докторката не ми дава да го изкарвам,дори и с колата и идва в нас на консултации.Пък и тука е - 4-5 Градуса.

# 550
Десита,
Дактрина е скъп, голям и ще го исхвърлиш. А и май не ставаше за бебета. Ние млечницата я борихме с http://apteka.framar.bg/30000932/%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%BE% … u-50-%D0%BC%D0%BB
За две давания ни мина.

Според обясненията на Котката( благодаря за което), Илиян няма колики. Не мрънка, ака нормално, макар и 1 път на ден, спи си без проблем. Аз давам био гая и еспумизан.

# 551
Мама Тодорова, при нас от вчера нямаме грипна епидемия, уж и лекарката ни привика на консултация, но пък се радвам че отидохме и сега съм спокойна че бебо се храни и наддава.

Елг, мерси за съвета. Току що и звъннах на педито и тя също ми препоръча фунгостатин - 2 пъти по 2 мл.

# 552
Не са ни теглили,незнам колко е наддал,а усещам,че ми тежи повече от раждането.чак на 18.02. сме на консултация,но ми каза първо да звънна по телефона дали им е отменена епидемията и ако не пак тя ще идва.Ми ще откача вече #CrazyА толкоз много пари за специално кантарче за бебе нямам,а и няма да дам-към 50лв. някъде.

# 553
  • София
Аз не съм казвала, че съм добра майка - напротив, провалих се в доста неща и нищо не стана, както си го представях. То пък човек и по-добре да не пише тук, че все упреци, ама друго си е като имате и опит, и помощ кой от мъж, кой от родата. Не съм казала, че не го гушкам, но като ми висне по 4 часа на ръцете и не мога да отида до тоалетна, съжалявам много, но просто не мога да издържа!!! ММ е активен от 18 до 21 часа - като се прибере от работа до момента, в който си легне. Майка ми идва от 3 до 5 за да изляза и до сега само 2 пъти ми е гладила дрешки. ММ помага в миенето на съдове и на шишенцата и прави мляко, като си е в нас и е буден, също носи вода за къпане, че го къпем в спалнята. И до там. Хранене, смяна на памперс, цялото къпане и мазане, преобуване, преобличане и всички нощни ставания за хранене и смяна на памперс се падат на мен. Готвенето и чистенето също - ММ никакъв го няма. С изключение ако нашите пратят някоя манджа. И аз имам капацитет все пак, уморявам се. Стигна се до там вчера с ревящо бебе на ръце в 12 часа да се опитвам да направя млякото и то за кое по-напред да мислиш - дали да не изпуснеш бебето или да не предозираш лъжичката... Сега го чакам да си дойде от работа и край - ще имаме разговор за нощните ставания, защото не мога аз всичко да правя. Пък като не ставам за майка, повече опити за провал с други деца няма да правя. Това криво-ляво ще го отгледаме и до тук от мен.

# 554
Влизам само за да анатемосам официално Памперс Сензитив - цял ден се преобличаме заради тях - или пишкано ще пропуснат, или аканото ще му е стигнало до гърба. Вярно, че съм неопитна, обаче цяла опаковка изхабих Бейбилав и такова нещо не ми се случи и веднъж!!! А взех голям пакет от Памперс  #Cussing out

И на мен ми е мъка, че не знам колко е наддал моичкия. Мама Тодорова, вече беше споменато, че можеш да си наемеш кантар за 15 лева на ден - в магазин Дундьо пред МД. На нас май ще ни дадат тази седмица, затова не бързам да ходя до там. Но от статията на ЛЛЛ, която беше постната последно, видях, че щом има 2 наакани памперса минимум на ден и 5 напишкани - значи всичко е наред!!!!

Бейбифейс, не приемай съветите за упреци!!! Тук сме, за да си помагаме. И аз вчера не издържах цял ден с бебе на ръцете и се оплаках и не мисля, че съм се провалила или че не съм добра майка. Знам колко е трудно когато трябва да си все с бебето в ръце - вчера например закусих в 12 ч и то докато бебо сучеше - точно за 5 минути беше всичко. Обаче може да пробваш както те съветват - да спиш докато суче, легнали, много е ефективно. И той се успокоява, и ти почиваш малко. А за излизанията - аз не съм излизала откакто се прибрахме от болницата, 10-и ден вече!!! В понеделник ще ми махат конците, та тогава!

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 18:15 от tonniny

Общи условия

Активация на акаунт