Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 495
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
От прочетената вчера история за починалото бебе след ваксина много се скофтих и не ми се пише. Поплаках си, ММ също я прочете и се разстрои. Тази седмица ни предстои ваксина - отложената заради грипа втора Хеп.Б. И по принцип умираме от страх с тези ваксини, а сега зимата в това вирусно време  И С КАКА, която ходи на градина и е ВЕЧНО със сополи, направо треперим...(Хем защото е лятно бебе, хем защото ни е първо дете и сме знаели по-малко, отколкото сега, тогава сякаш не сме треперили толкова. А казват, че с първото дете се трепери най-много. При нас определено не е така...) На всичото отгоре два дни й се засили хремата + снощи я чух два-три пъти да се изкашля. За съжаление отново ще я пратим при баба и дядо докато мине ваксината. Къса ми се сърцето и хич не искам пак да се разделяме, защото после на всички ни коства много. Признаците й на ревност се увеличиха, малко й се е влошило поведението в градината. Знаем, че преживява това, че вече не е само тя обект на нашата обич и внимание. Но няма как... В името на здравето на бебаето е по-добре да ги разделим за дните преди ваксината... Sad

Бяхме в ДМ. Продукти бейбилов имат намаления с една карта. Издава се с акта на раждане на бебето и е за 20% на тези артикули за период от 3 гидини.
Ние си взежме чай за коликите.

С тази карта с намаление се пускат различни бебешки продукти всяка седмица, не само продуктите на Бейбилъв. "Какво ми дава програмата dm babybonus?
Отстъпка от 20% при пазаруване на специално обозначени в магазина стоки, които са свързани с грижа за бебето: бебешка храна, козметика, пелени, мокри кърпички, перилни препарати."

ПС. Този уикенд за първи път съм сама с двете деца.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 09:49 от ♥Пандичка♥

# 601
  • София
Денислава, cvetito, честити рожби!

Бейбифейс
, преди мен са се изказали почти всички. Виждам, че си получила много адекватни идеи и споделен опит. Затова аз само тихичко ще цитирам Бу: "И майката е човек!".

Мами, тези, които сте изцяло на кърма - давате ли вода? А изплаквате ли устата след всяко ядене? И с какво - шише, лъжичка?

Не, и на двата въпроса. Накратко, и за двете не намирам да са необходими. Ето повече информация защо предлагането на вода на кърменото бебе не е необходимо, дори и в жегите:

Цитат
Нуждае ли се бебето ми от допълнителни течности? Бебета под 6 месеца, които са изключително на кърма и не получават други напитки и храни, в общия случай не се нуждаят от допълнителна вода, ако са кърмени на поискване (толкова пъти, колкото желаят), а това може да е по-често от обичайното, точно както възрастните пият повече течности. Опасността от обезводняване се състои основно в това, че със загубата на течности организмът губи и запасите си от соли и микроелементи; затова при сериозно обезводняване се предлага не вода, а солеви хидратиращи разтвори. Майчиното мляко помага по-ефективно при обезводняване в сравнение с водата, тъй като е с високо съдържание на необходимите за съществуването на организма соли и микроелементи. Проведени са изследвания в страни със сух и горещ климат (в Индия при температура 35-40ºС и влажност на въздуха от 10 до 35%, в Пакистан при температура 27.4-40.7ºС и влажност от 24 до 77%, в тропиците при температура от 34 до 41ºС и влажност от 9 до 60%), които еднозначно показват, че деца, на които им се предлага само майчино мляко, срадат от обезводняване по-малко, отколкото деца, на които в допълнение към кърмата са давали вода.

източник: Кърмене в летните горещини

Що се отнася до плакненето на устата след кърмене, това също по-скоро не е необходимо. Поради особеностите на механизма на сукане от гърда, кърмата буквално се излива в навътре в гърлото на бебето и не престоява излишно в устичката му. Освен това може да се каже, че тя има антибактериални съставки, които водата няма.

# 602
  • Пловдив
Дни преди да родя ходих до ДМ за козметика за бебето, но никой не си направи устата за картата и отстъпката  Confused

# 603
някой ползва ли баба слинг, и ако да, доволни ли сте? Thinking

# 604
Здравейте!
Ние поуспокоихме кризите с коликите, давам Лефаксин, даже днес и намалих дозата. Мисля, че и хванах цаката и с приспиването. Снощи съвсем случайно я усетих, че много я успокоява шума от абсорбатора. Както го чу, веднага заспа  Grinning и аз естествено след следващото хранене я сложих в коша и хоп в кухнята  Joy , пак заспа на момента.
Аз вода давам и на нея много и харесва, но ние сме на АМ.

Искам да попитам мамите студентки дали са подавали молба за еднократната помощ. Освен уверението, че си студент редовно друг документ от университета трвбва ли?

приятен следобед   bouquet

# 605
Май всички много сме се разтроили от вчерашната история. Панди, всичко ще е наред  Hug Всички си вкарахме голям филм и ще има доста да потреперим. Кога се слагат ваксините и какви са? На нас ни сложиха 1 в болницата. Следващата кога се слага. Вчера четох, че някои мами дават превантивно Панадол преди и след ваксината. Вие ще взимате ли някакви такива мерки?

Мерси за инфото за ДМ  Hug

Аз давам на моя Ревиславчо вода. Много я обича, пие като невидял. Ако не му махна шишето от устата имам чувството, че ще я изпие цялата. Голяма пиявичка ми е  Heart Eyes

Утре и аз ще мина през социала, че трябва да подам документи за 3 неща - еднократна помощ, детски и за студентството  Simple Smile Малеееее, много пари ще ощетя държавата  Laughing Някой може ли да ми каже за детските ще ми тпябват ли доходите на таткота като нямаме брак?!?!?!

# 606
Маги, Зелено човече, благодаря за отговора! И аз не съм давала вода досега и не ми се иска да давам, но виждам, че по езичето остава беличко след ядене. Притеснява ме да не е/стане млечница.
Зелено човече, какво мислиш?

Елг, мерси за инфото за ДМ-а.   bouquet

Миралюба, и аз така като теб.  Rolling Eyes Може би пише някъде или избирателно казват.

# 607
Петя2Петя, за помощта за студентки ти трябва молба-декларация по образец, копие от акта за раждане, уверение от университета и IBAN.

# 608
Някой ползва ли коша за кол като място за спане? От няколко дни установявам, че именно там Луиза спи най-спокойно, непропудно и дълго. Явно защото е скътанко и се чувства защитена. Дори се налага да я будя, за да яде. Колко е ОК да спят там? Аз знам за 2 часа и се притеснявам, че Луиза изкарва и по три, че и повече. Но в леглото си явно не се чувства така добре, защото сложа ли я, не след дълго се буди, с изкл. (в повечето случаи) през нощта.  

Цветно, дано всичко при ВСИЧКИ ни е наред!!!  Praynig Praynig Hug

С каката правихме един специален (тройно лимонов) кекс и е много щастлива. Simple Smile Много искам да й отделям повече внимание. Много ми е мъчно, че в момента преживява, а на всичкото отгоре и пак ни предстои раздяла. ОФ надувам ви главите, ама ми е криво. Нали съм сама, а навън вятърът ще ни отвее и вкочани и не можем да излезем.

# 609
Здравейте мами! Мисля че изпаднах в някакво не дотам добро емоционално състояние. Вчера се скарахме с майка ми и от тогава не се чувствам добре цялата се подух - в лице. Не можах да спя имам и киселини. Как тръгна спора ли?-Интересно аз и казах че този път нищо не е направила за семестърът ми....с баща ми има какво да продадат земи и друго... при което последваха обиди и нападки развика ми се че съм бил НАЙ–Неблагодарнато и дете! CryТова не беше всичко каза че не съм била работила от 5г. а това не е вярно, била си напусна сигурната работа в болницата-работеше като санитарка . Е тогава избухнах защото това не е истина и аз и се развиках. Чудя се на крайно неблагодарните хора около мен когато бях на работа и носех пари и то много нямаше по добра от мен а сега от брат ми по хубав и идеален няма. Чувствам се крайно неразбрана искам да се махна от тази къща но нямам пари за квартира а моя е безсилен да направи каквото и да е в момента не е на работа в такива моменти съжалявам че съм се омъжила за него мразя себе си че позволих да ми се случва това.  
Честито на Денислава и Цветито!
За починалото бебенце сега разбирам от вас както разбирате в много тегаво настроение съм. Мисля да пропусна тази информация.  

# 610
  • София
Маги, Зелено човече, благодаря за отговора! И аз не съм давала вода досега и не ми се иска да давам, но виждам, че по езичето остава беличко след ядене. Притеснява ме да не е/стане млечница.
Зелено човече, какво мислиш?

Може ли да имаме млечница? (множественото число е съвсем на място...)

# 611
Здраве желая!

Пандичка, Зеленко  Hug

miraluba С ДМ нещата са излишно дълги и широки. Трябва да носиш акта за раждане, че май и копие да оставиш. На мен ми се видя излишна картата след като се сдобих с нея, защото предлагат разни продукти дето не ползвам... често има промоции на пуфис, и разни козметики, но по-скоро не на бейбилов.

Аз да се похваля. Имам си Ерго раничка и съм сууупер щастлива... открих също така, че май много, много не ми е трябвала и на този етап слинг-шала е по-удобен Grinning а и се научих сякаш много по-добре да го връзвам и е по-лекичък и мекичък за Яна. Последните разбира се го спестявам на мъжа, който хареса раничката само защото ги няма безкрайно дългите вързани...
Излизали сме с Яна вече с нея. Тя с леко гащеризонче и двете опаковани в якето ми Wink Яна сумти, пръхти па се унесе. Естествено у дома ми виси като тигърче, а аз отново придобивам умения тип едноръкия пират.
Като са си каките у дома си поплаква, защото по-скоро обича да е носена. Това естествено не винаги в възможно. Все ще се присети, че е гладна, че й се ака, че я приболява коремчето и съответно ми го съобщава с рев Grinning. Има един много смешен гневен плач. Започва с нареждане - уааа, лаа, лаа, ааа, ааа и накрая вече извисява до аааААааАААа-а-а-а Grinning Grinning Grinning И така докато я вдигна. Simple Smile

хКотке Имам едно питане свързано с хепатитната ваксина. Малко се притесних, защото на голямото ми момиче са преливани плазма и сие... та по какъв начин се открива ако човек е заразен с хепатит - достатъчен критерий ли са високите стойности на асат, алат? На нея й бяха отложени ваксините за след 6-тия месец, а аз тогава отказах хепатитната... но съвсем не съобразих, че има такива вливания. Изследвани са й АСАТ и АЛАТ, защото взимаше едни лекарства и знам, че са в норма.
Прочетох, че вече практикуваш ЕБХ. Как я държиш? Пада ли по-голямата част от теглото върху крачетата или по-скоро придържаш таза?

Има ли вероятност Яна да е рахитясала? Аз забравих за тоя вит. Д и само се надявам вече да не е късно.
Това ми дете е най-малко следено. Досега педиатър, освен в родилното, не я е виждал. И аз малко го карам на усет, а с педиатърката й общуваме по мейл.

Присетих се примерно, че скоро е рутинния преглед при ортопед. Чудя се за очен лекар?

Наскоро реших да й тренирам вестибуларния апарат, като леко я подвърлям - стяга се и на третото подхвърляне цяла почервенява, че затаява дъх. Не съм много сигурна дали се тренира това или си е вродено, но първородното ми чеденце е бая подхвърляно и още от малка обича да се люлее много силно. Второто човече от своя страна се люля с упреци и наставления от нейна страна - "леко, по-лекичко!"

И дотук с моето включване, че Яна се наака пък други са гладни...

Grinning Пандичке, прочетох с едно око за вашия лимонов кекс и много се обърках... че тук нали думичката се използва вместо секс Grinning

бай-бай

# 612
Ето ме и мен!

Утре ми предстои първо излизане от вкъщи от постъпването в болницата - ще ми махат конците, в близост е общината та ще отида и за акта за раждане /дано е готов/, след това имам ходене до университета за бележки за социалните, а и до социалните. Не знам дали ще успея да свърша всичко с едно излизане и колко ще ме мотаят, но какво да се прави.

за коша за кола - не го ползвам, но за сметка на това шезлонга ни се превърна в постоянно легло. Много го харесва, а и през деня сме в хола и само в него спи.

за историята на бебенцето и ваксините - аз тв не гледам, вестници не чета точно, за да не се разстройвам. Знам, че това е заравяне на главата в пясъка, но за мен е по-удачния вариант. Иначе ще се мятам постоянно какво да правя. Това за Панадола за първи път го чувам, ще ми бъде интересно какви са ви мненията!! Лошото е, че в БГ нямаме избор - ако не сложим ваксините, няма да приемат децата ни никъде след това.

за водата - аз вместо вода, давам чайче срещу колики, обаче моичкият хич не харесва друго освен кърма, та 2-3 капки най-много да глътне и това е. Май вече ми се е поувеличила кърмата благодарение на чайовете и хапчетата, та вчера изцедих първото си шише с 60 мл.  Mr. Green Обаче ми отне 1 час. Явно бебо се справя много по-добре от помпата, защото се нахранва за 20 мин. Не съм сигурна обаче после колко бързо се възстановиха гърдите след това и дали бебо не остана гладен на следващото хранене.

за кекса - аз още нямам желание честно казано, а и лохиите ми всеки път ме изненадват - нямам 2 дни и прокървя за малко и така постоянно. Как ще разбера кога са свършили нямам идея!! А има вероятност и да ми дойде цикъла - четох, че при някои идва когато спрат кърменето, но при някои идва и докато кърмят. Та съм в чудо как да разпозная едното от другото, ако случайно съвпаднат. Иначе много ми се гушка - преди беше сложно с корема, но откакто поспада все към гушкане налитам  Mr. Green Обаче заради секциото не спада толкова бързо колкото искам - в момента съм като бременна в края на 6 месец.

petia2petia, пускай й от ютюб бели шумове, вместо да хабиш ток за абсорбатора Simple Smile за студентстването - друг документ от университета не трябва  Peace

Desi_89, Hug

Росичка, добре дошла!!! Дано скоро да се видим с бебетата по парковете!

Фейсче, пиши!!!

И накрая имам въпрос за пъпчето - когато най-сетне падне, какво се прави? Спирт и марля отгоре ли само? Или да напръскам с антибиотичен спрей също?

# 613
  • гр.София
Здравейте прекрасни  Simple Smile
Вода и аз давам по малко,пробвах с чай от копър за коликите,ама малкия нещо не го хареса.Но водичка си пийва по малко.
За секса,аз направо едва издържам  Embarassed .Но още си имам лохии,и аз като Тонини,тъкмо мисля,че са свършили и айде пак ми зацапа.Иначе малко ме е страх,с опазването..да не стане някоя беля.
Тонини ,нашето пъпче като падна,продължих да го почиствам със спирт още няколко дни  Peace
Моля мамите с 2 и повече деца и всички запознати да кажат,за ваксината на 1м. т.е. втория прием на тази за Хепатит Б,колко време след нея се очаква реакция?Знам,че бебо и всички около него трябва да са здрави,но ако например някой се разболее след 1 ден?
Незнам,сега на 7ми ни предстои преглед и съответно ваксина,ама се чудя заради грипа дали дда не я отложим малко  Thinking

# 614
някой ползва ли баба слинг, и ако да, доволни ли сте? Thinking

Аз- доволна съм!

Аз пък имам нов проблем, бебе неще да яде от друго освен от гърда , днес ми се наложи да ида спешно до болница , за да ми сложат система и мъжът ми не е успял да я нахрани, плюела и се дърпала от биберона  ooooh!  Как да процедирам в подобно ситуации, предвид, че ми се налага да отсуствам, как да я хранят вкъщи освен от цицата  Banghead  Да не говорим, че свикна така да заспива и пак ако не е на цицата-зор, кикерчи се мрънка и неще да заспива

Общи условия

Активация на акаунт