Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 490
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте мами  Hug Ние сме с колики от 3 дни и е малко тегавичко,ноо и това ще мине.Аз да се пооплача малко  Sad От две седмици не съм излизала на вън и никой не ни е идвал на гости(с изключение на миналата събота,когато дойдоха моите родители-сега са болни и не смеят).А и ММ не дава никой да идва щото с тая епидемия да не го разболеят малкия....абее просто нямам думи-немога да излезна на глава с тоя човек и това е  Sad А аз се усещам,че почвам да се изнервям и тази изолация не ми действа добре.Добре че ви има вас та се разнообразявам по някакъв начин  Wink Аз ставам,че малкия пак започна да мърмори.Извинявам се,чее ви мрънкам,ноо просто трябваше да споделя.Пращам много  Hug на всички

# 616
Зузи79, пробвай с друг вид биба например? Може от формата да протестира. Моят пие лекарството срещу колики от лъжичка - може и така да се пробва, макар че сигурно ще трае с часове и ще има много разлято...

Забравих да питам . Нурие писала, че извежда малката със слинга облечена само в гащеризонче, увита и в якето на мама. Вие как извеждате облечено бебето? А ако слинга е отгоре, върху якето? На мен бебето не ми се побира отдолу... Освен това кенгуруто Бейби бьорн, което го дават от 0 месеца още за ползване, дали все пак не е удачно да поизчакам до първия месец??

# 617
  • Пловдив
Прахче, и аз бих те посъветвала да пробваш с друга биберона. Ако сте със силиконова, вземи каучукова с друга форма.

За ДМ аз мислих или грешно разбрах, че с картата се ползва постоянна отстъпка и отделно стоки на промоция.

# 618
Здравейте, момичета! Очаквах да сме вече в Родени Simple Smile Минавам само набързо и ще дочитам, когато имам повече време. Не знам дали някой не ви е информирал за моята радост.

Бебе Борис се роди на 26 януари, неделя, в 9:00 сутринта, 3630 г, 51 см, след доста травматично раждане, но за това друг път евентуално. Важното е, че вече сме си вкъщи, изписаха ни в петък, въпреки че родих нормално, защото имахме малко проблеми.

Имам доста въпроси относно кърменето и създаването на режим като цяло. Ако някъде има писано тези дни за това, моля насочете ме, ако не, като дочета пропуснатото се надявам поне нещо да ми се изясни.

ще трябва и да свиквам все пак с новия изглед на темите

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 17:58 от Im So Excited

# 619
някой ползва ли баба слинг, и ако да, доволни ли сте? Thinking

Аз- доволна съм!

Аз пък имам нов проблем, бебе неще да яде от друго освен от гърда , днес ми се наложи да ида спешно до болница , за да ми сложат система и мъжът ми не е успял да я нахрани, плюела и се дърпала от биберона  ooooh!  Как да процедирам в подобно ситуации, предвид, че ми се налага да отсуствам, как да я хранят вкъщи освен от цицата  Banghead  Да не говорим, че свикна така да заспива и пак ако не е на цицата-зор, кикерчи се мрънка и неще да заспива

Същият проблем го имам и аз - едно към едно...

# 620
някой ползва ли баба слинг, и ако да, доволни ли сте? Thinking

Аз- доволна съм!

Аз пък имам нов проблем, бебе неще да яде от друго освен от гърда , днес ми се наложи да ида спешно до болница , за да ми сложат система и мъжът ми не е успял да я нахрани, плюела и се дърпала от биберона  ooooh!  Как да процедирам в подобно ситуации, предвид, че ми се налага да отсуствам, как да я хранят вкъщи освен от цицата  Banghead  Да не говорим, че свикна така да заспива и пак ако не е на цицата-зор, кикерчи се мрънка и неще да заспива

Същият проблем го имам и аз - едно към едно...

Момичета, аз знам за алтернативно хранене с пипета или лъжица, ама доста време ще отнема. Моята дъщеря така и не пожела ни шише/биберон, чашата с накрайник я гризеше, пропи директно от спортна бутилка. А на гърда заспиваше до 1 г и 2 месеца, когато не издържах повече и я отбих Tired Много се надявам с малкия да са по-различни нещата за заспиването....

Пандичка - аз за кошницата за кола знам - максимум 2 часа, ако ще слагаш бебето пак трябва да има промеждутък.
Иначе да споделя трик за слагане в легло - слагам го в плетено чувалче(може и с такова от плат), кърмя го докато е в чувалчета и после така го слагам в леглото. Чувалчето също се затопля и местенето е по-лесно.  Peace
Тони, аз също смятам да слагам бебето под якето, че ако е върху него - много ще е навлечено и ще тежи, пък няма да е на завет (от вятъра или дъжда/снега), няма да може и да се кърми.
Вода - не давам, не ми се занимава със стерилизация, честно казано.
Днес бях в ДМ и аз, купихме доста неща и питам ММ "Нещо забравихме ли?", продавачката се обажда "Ами не си купихте препарат за съдове на Бочко.", обяснявам аз "Съдове не ползвам." и жената потресена "Ама и шишета ли?  #Crazy"
Нури, добре че се обади  Hug
Усмихната вечер! Hug

Последна редакция - честити бебета на Денислава и Ексайтид.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 18:38 от Кайлис

# 621
 Цветно, благодаря!
Пандичка, и на малката и харесва да спи в коша, тази сутрин спа 4 часа и половина, което е страшно много за нас. И то дълбок и спокоен сън (като спи в леглото мрънка на сън), не мисля, че ще и навреди, ако си поспива там, а не в леглото.
tonniny на бял шум не реагира  Laughing ей сега пак я сложих в коша за кола, 1 мин на абсорбатора и заспа  Laughing .
Относно ваксините и аз малко като щраус, главата в пясъка, и се моля да минат безпроблемно ваксинациите. Нямаме голям избор, няма ваксина - няма ясла, градина  т.н.

newsm03

# 622
Здравейте,
Цял ден съм на пазар- разни неща за погачата, за колегите да почерпя, за вкъщи продукти.

Панди- мерси за инфото, аз мислях само за тази марка.
Коша и аз го ползвам доста често хем му е удобно, хем аз го люшкам с крак и ръцете са ми свободни.

Зузи, аз имам баба слинг, но бебо не го хареса. Много е удобен. Моя го пуснах да се продава.

Петя, трябват копие от акта, уверението, айбана и там на място попълваш декларации. Ако имате брак, носи и ЛК на мъжо.

За ваксините- винаги има такава истерия. Ако е вярно, много съжалявам за детето.
Аз съм на мнение, че родителите сами трябва да решават. На Елия съм слагала всички по ЗК и допълнително хепатит А и след навършване на 2 за минингит.

Деси89, аз винаги сама съм симплащала всичко. Като нямах пари за магистратура, не учих. Дано след време да не ти натякват, че са направили еди какво си.

Нури, аз също не давам витамин Д.

Мария13, на мен каката не ми е правила реакция от ваксини.

m So Excited, честит бебо.  bouquet

Денислава, честито бебче и на теб.
Много да ви радват.

# 623
Im so excited, неее, кой трябваше да ни информира, а не е да му дърпаме ушите??? ЧЕСТИТА РАДОСТ!! Да ти е жив и здрав Борис, много щастлив и с късмет!!   bouquet  Мама Mima_r също е станала мама на здраво момченце, хванало последния влак от януари - 31-ви. Simple Smile Да й е жив и здрав!    bouquet

Ииии така наистина скоро се местим в "родени", къдео вече ни чака и дългоочакваната нова темичка. Wink НО ще ви помоля да си доизпишем тази поне до 48стр, да не ни се скара админ.  Hug

Нурии, радвам се, че се разписа!  Hug

Петя2Петя, ммм доста си е почти 5 часа. Изкривяват им се гръбчетата при дълго ползване... Казвам го и за себе си, защото толкова лесно се изкушавам да я оставя там да спи с часове...  

Тонини, Лизи не спи така добре в шезлонга, предполагам защото е съвсем открит, за разлика от коша.  Thinking

Кайлис, така и правя, но на нощния сън. Имаме хубаво плътно чувалче с цип и закопчаващо се на рамената. Но през деня някак си не се виждам постоянно да го слагам и махам, а и тя нали много повръща, та няма как да пера чувалчето постоянно. Sad

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 20:09 от ♥Пандичка♥

# 624
Много неща исках да коментирам - във ФБ писах за ваксините, тук малко по-назад също. Относно случая искам само да кажа, че детето е ваксинирано НЕ НАПЪЛНО ЗДРАВО. Освен това ваксинацията с Пентаксим и Синфлорикс едновременно е доста агресивна, може да се помисли за разсрочване.

След хепатитната ваксина реакциите обикновено са в рамките на 24 часа - стандартните - повишена Т, зачервяване и оток на мястото на убождането, раздразнителност или поспаливост на бебето. Превантивно Панадол не съм давала. Така или иначе той ще повлияе само на повишаването на Т, не и на реакцията сама по себе си.

Nurii, за да си сигурна, че няма ХепБ трябва да се изследват антитела, само чернодробни ензими не са достатъчни. Мисля, че рискът е относително малък.

За слинга - обличам бебето с космонавт върху другите дрехи (боди + гащеризон), слагам слинга върху моите вътрешни дрехи и обличам отгоре две жилетки една върху друга или жилетка + палто.

За яденето от шише - Кифличка също така и не се научи. Баща й я хранеше с лъжичка, когато я оставях. Лошото е, че по някое време й писваше и започваше да бръмчи в лъжичката  Mr. Green

За местенето в леглото - освен номера с пашкула, за който е писала Кайлис, помага също бебето да се повие преди кърмене, и да се кърми повито, после да се премести, като пусне гърдата. При нас работи. Също спи 2-3 часа в люлката.

# 625
Много неща исках да коментирам - във ФБ писах за ваксините, тук малко по-назад също. Относно случая искам само да кажа, че детето е ваксинирано НЕ НАПЪЛНО ЗДРАВО. Освен това ваксинацията с Пентаксим и Синфлорикс едновременно е доста агресивна, може да се помисли за разсрочване.

След хепатитната ваксина реакциите обикновено са в рамките на 24 часа - стандартните - повишена Т, зачервяване и оток на мястото на убождането, раздразнителност или поспаливост на бебето. Превантивно Панадол не съм давала. Така или иначе той ще повлияе само на повишаването на Т, не и на реакцията сама по себе си.

Nurii, за да си сигурна, че няма ХепБ трябва да се изследват антитела, само чернодробни ензими не са достатъчни. Мисля, че рискът е относително малък.

За слинга - обличам бебето с космонавт върху другите дрехи (боди + гащеризон), слагам слинга върху моите вътрешни дрехи и обличам отгоре две жилетки една върху друга или жилетка + палто.

За яденето от шише - Кифличка също така и не се научи. Баща й я хранеше с лъжичка, когато я оставях. Лошото е, че по някое време й писваше и започваше да бръмчи в лъжичката  Mr. Green

За местенето в леглото - освен номера с пашкула, за който е писала Кайлис, помага също бебето да се повие преди кърмене, и да се кърми повито, после да се премести, като пусне гърдата. При нас работи. Също спи 2-3 часа в люлката.

Бояна кога се смята бебето за напълно здраво ?
1. Когато не е имало контакт с болен човек т.е. всички в къщи трябва да са здрави поне от седмица.
2. Естествено няма зелени, кафяви сополи. (тук вмъквам един въпрос, сега ще правим пак носов секрет, за да видим дали бактерията все още я има в нослето, ако я има това пречка ли е да се постави ваксина?) Бели сополи които се издърват с помпа (т.е. не течат от нослето ) опасни ли са?
3. Преслушано и прегледано (гърло, уши, носле, температура) от педиатъра ( за хрипове и прочее)

Друго какво може да се добави?

# 626
Включвам се набързо да благодаря на Панди за новата страхотна тема с още по-страхотно заглавие - ние сме първите бебета за 2014 г. във форума!!! Момичета, искам да изкажа огромната си благодарност, че вървяхме заедно през тези девет месеца и споделяхме - от вас се учих, вие ме успокоявахте и благодарение на вас не направих доста грешки, които неминуемо щях да направя. Надявам се тепърва да бъде така!

И мен живо ме интересуват последните въпроси около ваксините. Благодаря на Котката Марта за включванията по темата.

I`m so excited, честито бебче, много да те радва!!!

И да се похваля - най-сетне успях да измеря бебо /с един кантар от спортно състезание - ама говоря кантар кантар  hahaha/ Вече съм спокойна, че въпреки повръщанията се храни добре - върнал си е кг от раждането, което си е добре. Спокойна съм и че му давам достатъчно кърма. Всичко постепенно влиза в релси - до следващия проблем  Mr. Green

# 627
  • Пловдив
Коте, какво разсрочване е допустимо или пък желателно между Пентаксим и Синфлорикс?

# 628
Здравейте скъпи мои  Hug
И аз намерих две минути свобода да драсна два реда, нали ми се счупи смартфона и сега само на компютъра сядам, което пък си е жив късмет ако изобщо се случи...

Моя Владок си хапва яко, спи и започна по малко да будува и да иска да се занимава с нещо или пък да му говоря, той да ме гледа и да ми пипа носа  Joy Много ми е сладичък Simple Smile

С тези ваксини се втресох тотално, аз и без това се филмирам за всичко, защо хърка с нослето, защо диша тежко, защо гледа така, защо почервенява.... Изобщо треска ме тресе като дойде време за ваксините... И тука са яко коне с капаци, за тях всичко е "нормално", та не знам как ще преживея лично аз ваксинирането. За случая с майката от Ст.Загора просто нямам думи...

МАМИ имам един въпрос относно бъркането на кекс: как смятате да се предпазвате от забременяване, каква контрацепция ще ползвате? Тук ми дадоха една брошура да чета с разни варианти, защото пък аз след моето тежко секцио трябва да се пазя поне 4 години по думите на моята лекарка.

Вода и аз не давам по същите причини като Кайлис предложих му един път и той ме погледна толкова лошо и му се повдигна на милия, няма смисъл да му давам и да го тормозя. Кърмата му е предостатъчна.

Момичета, и аз като Тонини искам да благодаря на всички, че ви има, че вървяхме заедно по този най-прекрасен път и че си помагахме и споделяхме, без вас нямаше да бъде същото  Hug Hug Hug
Хайде стига ми толкова интернет, моя юнак се събуди, ще се опитам да пиша пак скоро, много  Hug за всички, поименно ще ви пиша когато имам време!!!

На Mima r и Im so Excited честити бебчовци!!!

# 629
Аз ли нещо пропуснах ... Къде е новата тема?
Няма ли да пишем до 48стр в тази ?

Общи условия

Активация на акаунт