Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 487
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте момичета!:)

Бебе Сиана се роди на 23.01 сутринта, 3.650 кг., 50 см. У дома сме и засега всичко върви добре. Кърмим се, спим много и сменяме памперси. За раждането ще разкажа малко по нататък. Поздрави на всички!:)

# 631
  • София
Честито и от мен на всички обебили се мами! На някой съм честитила и във фейса.
Благодаря за успокоителните думи по мой адрес. Не че не съм искала да пиша, но тези 2 дни не можех да смогна да стигна до форума. Нашия бебок е малко неспокоен и все по-малко спи. Има доста будни часове. Сега по ваш съвет съм пуснала шум, имитиращ този в майчината утроба и май се кротна от това, или си внушавам. Само дето и ММ го приспах. Laughing
Ние си имаме гости - свеки дойде за 1 вечер и утре си отива. Винаги е била съобразителна, но сега какво й става - не оставя бебето на мира, не ми го давам само тя да го държи. Не че имам против, но не прави нещата правилно - не го оригна след хранене и той повърна, после го слага да спи по гръб и като го обърнах настрани ми казва да не го пипам, че ще го събудя и... такива неща. Много се дразня, ама хайде ще издържа още малко.Иначе аз се чувствам ОК когато ММ си е вкъщи - това забелязах. Чудесно си се справихме и с домакинстване и с всичко. Яни ми е много миличък, все повече се гушкаме, а вчера дори спа между нас с ММ, понеже не беше спокоен, а там веднага заспа и не е мръднал 3 часа.
Деси89, сори за проблемите ти, не че аз ги нямам. Честно казано, дори и да се махнеш от вас, надали неразбориите ще свършат, понеже аз го направих, но пак намират начин да ме ядосват. Това за парите е много кофти. При нас много се засяга тази тема, независимо дали ги има или няма - просто хората са си такива. Дават, ама после се натяква. Колкото до ТМ, той опитва ли се да си намери работа?
За коликите - как да разбера дали има колики, понеже от родилното откакто сме го донесли, все се напъва, почервенява, свива крачета. Много пръцка също и не виждам голяма промяна до момента. Сякаш от там си го докарахме с тях. Още там чувах черъвцата как му къркорят.
Тонини, акта за раждане ни е бил готов за 2 дни, така че провери за твоя. А ние чакахме 10 работни, както ни казаха от родилното.
Аз имам въпроси към тези, които сте на АМ. Колко често и по колко мл давате вода? А имате ли режим на хранене? При нас е малко странно - огладнява денем на 1,5-2 часа и плаче. Не ми разрешават да му давам повече. Казаха ми 7 хранения по 100 мл средно на хранене - в смисъл един път може 110, друг 90 мл и т.н. Наистина не знам какво да правя.
За шишето - нашия е толкова гладен, че и пръст да му дадеш засуква. Всичко хапе, дори и лигавника като му слагам го яде. Като го къпя се опитва да пие от водата. В тази връзка от няколко дни го слагам да суче. Знам, че няма много мляко, заспива за 10 мин максимум, но виждам, че е сукал нещо, понеже се е омазал с мляко. За съжаление не му стига, събудя ли го и е освирепял от глад.
Панди, за чувалчето исках да те питам, дали слагаш одеялце отгоре? Аз му мятам едно, че сякаш не е много плътно, а пише тог 2,5.
Оф исках да пиша още, но не мога да ви отразя всички, че пак се размрънка и трябва да яде. Ще пиша когато мога. Лека на всички и много  Hug Hug Hug Hug Hug

# 632
MimaR, Jeanny, честити бебенца - да са ви живи и здрави!!!!

Бейбифейс,мъките на бебо ми приличат на колики. Педи не му ли е изписа нещо? Ако не - звънни му, че е грехота мъника да се гърчи ако може да му се помогне с нещо елечентарно. Иначе звучиш много по-добре - дори си твърде Дзен със свекито хахаха аз нямаше.

Расичка, още сме си в тази тема - просто с Ив благодарим предварително Wink

# 633
Здравейте,
Ей сега папкагме и то няма смисъл да лягам.

Ставаме на 1 месец. Честита месечинка на Мерт и Натали

Честито момиченце на МимаР. Честито и на Дени. Да са ви живи и здрави.

Ив, и аз питах същото за кекса преди време. Преди след каката пиех хапчета. Сега мисля спирала да сложа, но още го обмислям.

Вода дадавам, давам и чай от копър. Пие.
Но предпочита само авентски шишета.

Фейс, не и се нерви на свеки. Те са баби, гледат ги по остаряли методи. Аз едно време като я давах Елия на свеки пишех ''инструкция за употреба на бебето''. По часове и кое как се прави.
Вода давам след ядене 2,3 глъдки. Като е буден предлагам, пие пак толкова.

Айде и аз да ви благодаря.
Благодаря, че ме търпите, че ми е забавно, приятно и уютно тук, че сте готини всичките, че научих доста нови неща, че ви има.

# 634
Честито. Ели, живи и здрави!  Hug

Преди след каката пиех хапчета. Сега мисля спирала да сложа, но още го обмислям.

И аз мислех за спирала, но сега искам още бебета.
Искам да си купим голяма къща и да я напълним с бебета, бебета, бебета!!!  newsm32

# 635
Здравейте, майчета! Simple Smile
Отдавна не съм се разписвала тук. Отбих се да поздравя всички родили майчета, които не пишат във Фейса. Да са ви живи и здрави бебчетата! Да пораснат големи! Да имат своето щастливо, безгрижно и пълноценно детство, изпълнено с игри и забавления с деца и близо до мама и тати! И мнооого да се радвате и обичате взаимно!   bouquet  Hug
Честита рожбичка I'm so Excited! Да е много здрав бебока! И всичко, което пише в пожеланието горе! Simple Smile

# 636

Ставаме на 1 месец. Честита месечинка на Мерт и Натали
Честито и от нас!
По случая днес съм се захванала с един мащабен проект, ако става за пред хора ще се похваля  Whistling Ама с малчо и кака сама в къщи не знам до къде ще я сколасам Rolling Eyes
Преди след каката пиех хапчета. Сега мисля спирала да сложа, но още го обмислям.

И аз мислех за спирала, но сега искам още бебета.
Искам да си купим голяма къща и да я напълним с бебета, бебета, бебета!!!  newsm32

А какво пречи спиралата за следващи бебета? Тя нали се маха...Извинявам се за лаишкия въпрос - ние винаги сме ползвали презервативи...Сега обаче и аз съм в чуденка, защото поне в следващите 6-8 години не искам други бебета (а и не съм сигурна, че избощо ще заискам).

# 637
  • София
За местенето в Родени, обикновено се чака да родят всички от темата... или поне досега където съм писала е било така  Peace

Jeanny, Im So Excited, Mima_r, честити рожби!

Аз пък имам нов проблем, бебе неще да яде от друго освен от гърда , днес ми се наложи да ида спешно до болница , за да ми сложат система и мъжът ми не е успял да я нахрани, плюела и се дърпала от биберона  ooooh!  Как да процедирам в подобно ситуации, предвид, че ми се налага да отсуствам, как да я хранят вкъщи освен от цицата  Banghead  Да не говорим, че свикна така да заспива и пак ако не е на цицата-зор, кикерчи се мрънка и неще да заспива

Както се е споменавало неведнъж, има доста алтернативни на шишето методи за хранене. Напр. с лъжичка, пипета, спринцовка, чашка, система за хранене (не е за този случай, а по-скоро за алтернатива на дохранването при запазване на изнтереса към гърдата)... Мога да споделя лични впечатления от храненето с лъжичка, пипета и с чашка. С лъжичка ми беше най-бавно и трудно, имаше най-много "загуба" (разсипано количество). С пипета/спринцовка (вкл. напр. от сиропче) - точно както с лъжичката - се изсипва количеството леко отстрани в устата, за да не се задави бебето. С чашка ми беше най-лесно. Допира се до устничките, съвсем лееекинко се накланя и буквално бебето си изсуква от нея. Подходящо е и за новородени, малки бебенца. При всички случаи бебето се гушка и държи като за кърмене, само по-изправено. Може да е добра идея да се увие напр. в хавлия - хем да се приберат шаващите ръчички, хем да попие, ако има изтичане. Важно е храненето да става бавно, за да може да има време сигналите за насищане да достигнат до мозъка (както при възрастните).

Забравих да питам . Нурие писала, че извежда малката със слинга облечена само в гащеризонче, увита и в якето на мама. Вие как извеждате облечено бебето? А ако слинга е отгоре, върху якето? На мен бебето не ми се побира отдолу...

И аз като Нурии. Добавям шапка. Ползвам основно слинг шал - той има три слоя върху бебето, които допълнително му топлят. Отделно аз му топля, и отгоре закопчавам моите дрехи (най-често 2 или 3 жилетки според студа). Ето една хубава статия: Топло и удобно – бебеносене през зимата

Im So Excited, ето няколко линка, които може да са ти от полза:
За кърменето скоро след раждането, от Пепеляшка
Основи на кърменето: получава ли достатъчно бебето ми?
Как се хранят бебетата
Сито ли е бебето ми? (+ коментара за нааканите пелени отдолу)
За кърмаческия уикенд и още добри идеи, от Пепеляшка
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
Дали пробното кърмене е добра идея?
Средно наддаване на тегло при кърмените бебета
Първо довърши първата гърда
Как да увеличим кърмата си
Съвместен сън за кърмещи майки

# 638
А какво пречи спиралата за следващи бебета? Тя нали се маха...Извинявам се за лаишкия въпрос - ние винаги сме ползвали презервативи...

Не пречи.
Ами и ние, от както се роди каката, до сега, все с презервативи сме се пазили.

# 639
Ели, благодаря Simple Smile честита месечинка и на бебе Илиян и на бебе Мерт, да са ни живи и здрави само, друго не искам! Аз напоследък почти нямам време да пиша, но поне смогвам да ви изчитам. Малко съм ядосана на много близки наши приятели, които се цупят, че не са виждали Натали още. А те и тримата бяха болни и бяха по болници как да ги поканя?! На 17.02 ни е ваксината и до тогава не желая никой да идва, а и педиатърът каза същото. Най- тъпото е, че и те имат дете, но много бързо са забравили как ти се променя живота. А преди всичко искам аз и детето да сме спокойнои и това е моя начин, освен бабите и дядовците, братята и сестрите друг не е идвал на гости. Малката ту е с ужасни кризи от коликите, ту е много спокойна. До събота родителите на ММ бяха в нас и както се казва не сме останали сами тримата да се напаснем и да се видим само ми е до гости... Сори, че така се размрънках, ама ми е много криво Sad
Фейсче, няма да си мислиш, че не ставаш за мама. Аз първия път като й смених памперса вместо да сложа пудра й изсипах спирта върху пъпчето, тя се разплака аз също.... След тази случка не я бях оправяла аз до вчера, когато стана ясно, че днес ще сме само двете и ще ми се наложи аз да я оправям. Тасега ми е малко притеснено дали ще се справя, а за "късмет" днес е супер крива, боли я коремчето Sad
Хубав ден и много гушки от нас Simple Smile

# 640
Честити месечинки на бебета Илиян, Мерт и Натали!!! Да са живи и здрави мъничетата!

Благодаря на всички за отговорите за пъпчето и слинга. За съжаление май няма да мога да ползвам слинга зимата навън - просто нито едно яке не побира бебето, тоест не мога да го закопчея, пък камо ли ако отдолу има и жилетки. Много ме е яд. Може да нося якето отворено, а отгоре завито с одеало - просто няма друг начин. Но и не ми се вади количката само за да отида до поликлиниката, която е на 200 крачки от нас.

за кекса забравих да кажа, че ММ ме е пазил винаги и успешно се справя с тази задача. Нужен е малко самоконтрол и всичко е наред, не е необходимо да се слагат спирали и да се пият хапчета. Презервативите нещо не ги харесвам - това е когато си с един постоянен партньор, разбира се!! Та и сега ще си процедираме така - до момента за следващото бебе  Mr. Green

cybercat, Catseye, хубаво е, че се разписахте и тук. Форумът малко оредя - почти всички се преместиха към фб групата. Catseye, ти  кога роди, какво е бебчето, как мина?

# 641
Здравейте и от мен. Не мога да повярвам моята калпазанка колко бързо заспа след сутрешното ядене!

Честито на новите мами! Много здраве и щастие с бебоците   bouquet

Бейбифейс, на мен на колики ми приличат. Възможно е да си ги носите още от болницата. Една от мамите тук беше споменала, че при тях е било така. За даването на вода - аз давам само когато много се разхълца или ако будува много и не може да се успокои. Но задължително да има половин час преди или след ядене.

Направо ви завиждам за кекса. Аз не мога да гледам от умора вечер, камо ли да мисля за... романтика. Като ми се прииска мисля да пия хапчета, че нали съм си пъзла, да не вземе да се получи нещо след секциото.

# 642
Im so excited, неее, кой трябваше да ни информира, а не е да му дърпаме ушите??? ЧЕСТИТА РАДОСТ!! ...
Никой конкретно, Панди. Просто ако някой от фейсбук групата, който ми е и в приятели, но те не са много - три, четири момичета,  ако случайно е видял и написал и тук. Дърпането на уши отпада.
И благодаря ти!

Благодаря на всички ви! Радвам се, че сме тук.

На Зеленкото   bouquet! Започвам линковете един по един.

# 643
Хайде хоп, най - накрая втасах и седнах на компютъра да ви видя как сте. smile3535

Тамън съм умирила малкия човек и сега спи кротко, но неизвестно докога. Имаме все повече будни часове през деня и съответно носене на ръце. Сериозно обмислям инвестирането във слинг, че вече не се издържа. Иначе в събота ходихме с ММ и му купихме нова шезлонг - люлка, че старата която ни беше дадена спря да работи и музикална играчка за леглото. Сега Алекс е хипер щастлив и много си обича шезлонга. Даже поспива вътре, а аз се притеснявам дали му е удобно и най - вече дали няма да му навредя на гръбначния стълб. newsm78

Im so excited, Честита ти радост!   bouquet

За кекса не ми говорете. Така ми се е приискало, но имам още лохии, пък и майка ми е в нас. Само си сънувам розови сънища и си чакам момента, когато ще разпердушиня ММ. Като го гледам и него, хич няма да се дърпа. Crazy Embarassed
За пазенето, досега сме се пазили като Тонини и гаф не е имало. Презервативи не обичам, хапчета пък въобще. А второ дете планирам след около 4-5 години, живи здрави.

Честита месечинка на бебчетата на мами Кайлис, Елг и Лекси/Нети!  Hug

За алтернативние методи на хранене, да споделя че моя Алекс много обича лъжичката. Разбрах го, понеже от 3 дни му давам Вигантол, разтворен в кърма и тъй като не исках да му бутам биберон в устата пробвах с лъжичката и се получи.

Catseye, Cybercat, радвам се че се разписахте и тук! Hug

Фейси, ама яко си се сдухала. Мое мнение е че искаш да угодиш на всички и не гледаш собственото си спокойствие. Пълен игнор на всички и си казвай право куме в очи. Няма значение майка, свекърва, мъж. Виждаш че като сте си двамата се справяте чудесно. И ние с ММ сме така, но за съжаление той е на работа всеки ден до 19 часа и ни остава много малко време заедно да си се радваме на детето. Отпуска му дадоха едва 5 дни от полагащите му се 2 седмици, но...какво да се прави. За сметка на това като си дойде от работа, първото нещо което прави е да гушне Алекс. Въпреки че мама е тук не и давам да ни се бърка и ние си го къпем, обличаме и т. н.

Jeanny, Честито бебче Сиана и на теб!  bouquet

За ваксините и за разказа на майката, загубила бебчето си не мога току така да си заровя главата в пясъка. Всичко ми е свито, като знам какво може да се случи. Но пък поставянето на ваксините ни е необходимо за детските градини. От 2-то пъти в които виждах педиатърката съм на мнение че мога да и се доверя, за да прецени дали да постави ваксината или не. Търпеливо ми отговаря на всичките въпроси и засега я харесвам. Simple Smile
По повод това да помрънкам, че ММ е с хрема от 2 дни. Не му давам да гушка Алекс, нито да се мотае близо до него. Много съм лоша, но пък си пазя детето. Иначе той е взел мерки, пие Колдрекс, витамини, чайове и се надявам бързичко да мине. Само се моля дребния да не прихване някой бацил. Praynig

Честито бебе  на мама Мима Р.   bouquet

Росичка, добре дошла в БГ. Хайде още малко да се стопли и да се разходиме с бебчовците в парка!

Честито бебче и на мама Денислава! Да расте здраво и щастливо дете!  bouquet

Петя, нашия Алекс пък обича прахосмукачката. Пускам му и от телефона бял шум, но явно прахосмукачката му бучи по-силно и той е заспал на момента. Joy

Тонини, беше се оплакала от Памперс Премиума, нали? И аз от 2 дни ползвам такъв, но засега пропуск няма. Имаше по рано, но просто, защото 2-ката ни беше голяма. Сега са ни ОК, само ме дразни че миришат много, но пък на дупето на бебчо му няма нищо и продължавам да ги ползвам, поне докато свърши пакета. Задължително ще пробвам и Бейбилов, щом има толкова доволни мами.

Май исках и още да пиша но моя калпазанини май се разбужда и отивам да го проверя! Хубав ден на всички!

А и аз да благодаря, за прерасните месеци, прекарани тук със вас. Намерих толкова много приятели и научих толкова много неща. Без съветите получени тук, едва ли бих се справила толкова лесно. Много ще се радвам всички да се преместим дружно в "Родени" и все така да си помагаме!  bouquet

# 644
  • София
Привет и от мен!

Малката най-накрая се поуспокои. Цяла нощ не е спала. Напъва се, свива крачета, чревцата и къркорят, но от болницата и педито казаха, че е рано за колики, а на мен на това ми прилича. На 5ти сме на измерване и ще питам.
Иначе от 2 дни се храни много странно - слагам я на гърда и тя суче поне 30-40 мин, понякога повече, след това оригване, малко спане и се събужда озверяла, давам и АМ, после вода и така.
Добре че мама е тук и ми помага, не знам как щях да се справя, тя пере, готви, глади, пуска моп, пълна програма. Даже няколко вечери тя стоя и я гледа.
Аз все още влизам в час, но скоро ще трябва сама да се оправям.

За даването на вода - давам, харесва и и си пие редовно, а аз пия чая на Хип. Давам и с шише и с лъжичка и по двата начина и харесва.

За пелените - с памперс премиум сме - 1цата, малко се притеснявам да не и е малка. Само веднъж ми е пропуснала, но тя много се беше омазала. За миришенето - не усещам да ми миришат.

За кекса - още ни е рано, а и сме още в джаза с ММ Simple Smile

Честити бебета на новите мами, и честита месечинка на навършилите месец   bouquet  bouquet

Фейсче, наистина звучиш по-добре! Прегръдки  Hug

Човече, Пепеляшке, благодаря за полезната информация. Редовно чета отговорите ви и намирам много полезни неща   bouquet

Елг, Тонини, Панди, Кайлис  Hug

Десита Бонина и Вики ми се губят тук. и на тях  Hug

За който иска да чете как мина секциото ми в Щерев:

Скрит текст:
Операцията мина неочаквано бързо. В интерес на истината бях спокойна и даже спах предната вечер. На обяд ме приеха и се започна с подготовките. Малко ме ядосаха, защото ми сложиха система и чак тогава ми казаха, че трябва да пишкам в чашка, а аз вече бях ходила няколко пъти до ВЦто.
В операционната всичко мина много бързо. Не успях да се свия хубаво и спиналната упойка ми я сложиха от 2я път. Анестезиолога през цялото време (50 мин. ) беше до главата ми и ми обясняваше всичко, което правят лекарите зад паравана.
Малката като изплака сърцето ми се качи в гърлото, толкова бях развълнувана Simple Smile Въобще не усетих кога мина времето, докато ме преместят в реанимацията. Пуснаха ММ да ме види и показаха беба, а вечерта нощната сестра ми в донесе и се гушкахме час и половина. Болките от операцията започнаха с раздвижването на следващия ден. Много съм благодарна на рехабилитаторите, защото бяха много търпеливи и много помагаха.
Като ни качиха в стаята с поуспокоих. Стаите им са хубави и топли, но е последен етаж и с тези кападнури е малко подтискащо. Имаше и 1-2 много дразнещи акушерки, които се държаха по-грубо, но общо взето останалите бяха любезни, особено като се оплакахме на педиатърката, че никой не е показал как точно да се държат бебета на гърда. Веднага след това дотича дежурната акушерка и започна да обяснява.
Изписването не беше точно каквото си го представях, защото уцелихме грипната епидемия и само ММ дойде да ни посрещне. Но беше много емоционално, защото лекарката ми ни изписа и тя беше много развълнувана, нарече много хубави неща за бебка и въобще беше много емоционално изпращане.

ПП. Десита е писала докато аз публикувам Simple Smile
ППП. Вие виждате ли лентичките. На мен ми се губят всички, явно е нещо от настройките, но не мога да го намеря.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 12:32 от allian84

Общи условия

Активация на акаунт