Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 430
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Педиатърката (само на мен ли ми е кофти да ѝ казвам "педи?")

Благодаря коленопреклонно  Hug
(за мен е обидно, честно казано, надявам се пациентите ми никога да не ме наричат така)

# 676
Кайлис, давай адреса.
От скука подредих гардероба.
И аз вчера правих торта, бисквитена и грозна, но вкусна.

# 677
Мнооого бавно се точи тази тема.  ooooh! ВЕЧЕ орехавяхме, представям си след година! В другата ни отчетна сме останали 10-тина по-редовно пишещи мами и изписваме една тема за половина година.  Joy
Пак ни има де... Тук имам чувството, че доста по-бързо ще орехавеем.  boo smile3538

Мандаринке, онзи ден те мислих и вчера научих страхотната новина! Да ти е жива и здрава Бояна и да ви прави много щастливи!   bouquet Представям си през какъв стрес си минала заради тройно увитата пъпна връв и като не е започнала да диша. Sad Май за това съм 'за' раждане в болница, а не в дом. условия.  newsm78

И аз се вихря в кухнята от скука. Пак се запалих по сладкишите. Сега съм на мъфини. Скоро започвам и тортите.  Crazy Луд умора нЕма, само се поти!  Joy Домът ми мирише на сладкарница, мммммммм.   Heart Eyes eat Но пък скоро няма да отслабна.  hahaha

Чакам "педи"  Laughing Котке, не се засягай.  Hug Просто е по-кратко. Както и "док". На мен пък разни хора ми викат "джърни" - от журналист. Няма какво да се сърдя. Simple Smile

Долфин мама, Иви4ка, Елг Hug

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 14:39 от ♥Пандичка♥

# 678
И к'во... много бързаме и нямаме време да изпишем или изговорим "педиатър", "лекар", "журналист"? защо не питате вашите "педита" дали им е приятно да ги наричате така, макар и разговорно  Rolling Eyes За мен е въпрос на елементарно уважение  Peace

# 679
Мандаринката - честита Бояна - жива и здрава да е и много да ви радва. А за името  Heart Eyes пристрастна съм
Кайлис - чудя ти се как се наемаш да правиш и сладки работи.
Аз правя само когато ММ е у нас. Оня ден реших да правя мекици по рецепта от нета и малката не спря да мрънка. С ръцете от тесто, добре че ММ я взимаше на ръце  Peace
dolphin-mama80 бързо оздравяване на таткото и дано не прихванете и вие  Hug
Елг - вие си имате молове къде да се разхождате, когато на вън не подхожда. Пък аз в такова време не излизам с колата.  Имаме си толкова сняг, а по улиците е изчистено едва 2 коли да се разминат. Не рискувам аз  Peace
Панди, остави ти кг. Скоро да се стопли и като започнем редовно с разходките, няма как да не се отрази.
Мама ми даде нейния кантар уж да меря бебка, ама и аз се качвам на него. От както е паднал снега не съм излизала и резултата е +1кг отгоре  ooooh!
Излизахме до социала да пусна за детски за Йоана и се обзаведох с дънки. ММ  се опита да промърмори че скоро като отслабна какво ще ги правя  #2gunfire С това темпо ще отслабна на кукуво лято. Бързо качва и бавно свалям, но без диета не става. А диета докато се кърмим няма

# 680
  • София
Здравейте!
Побърках се вече. В къщи сме си всички, че баткото е в междусрочна ваканция, на всичкото отгоре той и баща му се разболяха. Та и двамата са в хола, а аз с бебето в спалнята. Тя мрънка от колики, а мъжете в хола от болно гърло и кашлица. Тичам от едната в другата стая, за да не се чувства баткото изолиран, а на таткото му е все тая. Окупирали са ми лаптопа и аз се чувствам като в изолатор.
Честито на мамите с бебчета! Да са ви здравички и много послушни.
Днес бяхме на консултация. Сложиха ни ваксина, а беборана е качила 1500 гр и 6 см е пораснала. А аз се чудя защо ме понаболват китките Grinning. Сложиха и лепенка на пъпчето, заради пъпната херния и се надявам до 2-3 месеца пъпчето да се оправи. Оставям ви, ще чета назад.
.....Започва да ми липсва работата. Твърде еднообразно ми е в къщи.
Лек ден на всички! Hug
Залепила съм се за малката, че с тази ваксина ми е притеснено. Въпреки болните в къщи докторката настоя сега да я сложи.

# 681
Хайде и аз да драсна някой ред, че нещо хич ме няма... Simple Smile

Кайлис, много се изкефих на последния ти пост... И се чудя, ама ак така ще ядете грозна торта Joy Иначе и Алекс има подобни моменти на будуване и до колкото знам все повече ще стават - ти си опитна де  Wink. Аз също мнооого се дразня на "педи" и ако не се лъжа само веднъж го бях написала, но определено ме дразни Peace
Успя ли да намериш Инфантс ?
Елг, ама тооолкова да се радвам на коментарите ти.. и с червеното червило изби рибата
Панди, и във фейс ти писах - бъди спокойна, всичко е наред.Ако имаш някакви притеснения относно здравословното състояние на Лизи - не се колебай и кажи на педиатърката. Всички се филмираме много покрай онази история...Ама нека се опитаме да сме позитивни Hug
Бейбифейс, аз също съм в чуденка за погачата,ама мисля на църква да идем с бебо, а парти - малко като се постопли
Мандаринка, още веднъж и тук честито за момата...Не ви е било лесно, но важното е,че всичко е минало благополучно и сега сте живи и здрави вкъщи  Hug
Коте, как е Мила?оОздравя ли напълно?
Миралюба, доколкото съм запозната за въпросната карта в ДМ - всеки месец се пускат определени бебешки артикули и с картата ползваш 20% от редовната цена. Мисля подобно карта има и в дрогерии Лили , като процедурата по издаване  е същата

Ние с Алекс също не сме излизали още - само веднъж за консултация, но на разходка - не, май ме е шубе в това време ,а и този ураган последната седмица. С нетърпение очаквам да се позатопли - следващите 10-ина дни се очертава слънчево, та ще сефтосаме  1stroller

Пропускам много със сигурност, но последните дни чета диагонално ( ще се върна за детайлите, обещавам), така,че много  Hug на всички и честито на новите мами  bouquet

а,сетих се да питам нещо момичетата със секцио - Усещате ли мястото около разреза като изтръпнало ?  newsm78

И още нещо за тези, които ползват Абоколикен и кърмят - в колко мл кърма разреждате капките? Изчаквате ли 30 мин. ,както се прави при АМ и трябва ли? newsm78 Кога давате капките в началото или по средата на кърменето и има ли значение ? Еми сори,ако звуча малоумно  Crazy

# 682
Привет и от мен!

Днес имах отново излизане - до университета за документи и до социалните! Всичко е прошнуровано и пронумеровано и сега само чакам паричките  Joy

Аз за депресия време нямам  hahaha Пък и не мога да кажа, че се чувствам зле в новата си роля - да, наистина само това правя, обаче нямам нищо против. Не мога да намеря време за ученето, обаче  нямам избор - и с това трябва да се справя. Социален живот - абсолютна нула засега, но се надявам, че като почнем да се носим със слинга навън или с количката, да възстановя общуването с хората. Още малко остана дето се вика! Само детето ми да е здраво, от нищо друго не се оплаквам!

В тази връзка отново благодаря на Зеленкото за включването със съветите за якета, жилетки и т.н. при носенето на слинг.
Зеленко, според мен май е възможно да прехраниш бебето с кърма. Моят се тъпче като за световно - дори понякога връща докато си маха устата най-сетне от зърното ми. А не се храни дълго - вече скъси времето на 10-15 мин!! После дори да се оригне, пак повръща. Държим го по 15-20 минути на рамо и пак повръща докато е там!! Просто съм се видяла в чудо. Дали е прехранване или е по-голям проблем?!?!?!?!

за кг за сваляне - аз от болницата съм само 7 кг минус - тоест само пълнежа на корема  Mr. Green Забелязвам, че когато имам движение навън, се потя изключително много - явно тялото ми не понася вече кг в повече, които му трупнах. Между другото за първи път се качих на висок ток от има няма 7 месеца - убийствено е, едва се крепя, пръстите ме болят, ужас!!! Обаче толкова се радвам, че вече си влизам в нормалните обувки и нямам подувания, че просто не мога да се сдържа и се самоизмъчвам  hahaha

за погачата - смятам с най-близките приятелки /5-6/ да направя по традициите. Останалите ще бъдат почерпени като идват на гости и това е.

Панди, Hug за Лизи, много е гадно това с коликите, уфффф!

Бейбифейс, ама тоя твой педиатър голям чешит!!! Съгласна съм с него единствено за това, че не трябва да си лишаваш детето от храна - това е моето мнение! Колкото иска - толкова! Просто някои деца се хранят повече от други, растат по-бързо и т.н. Аз лично не бих издържала да го пълня с вода или да го гледам да си яде ръкавичките. За коликите - той пък откъде знае, че твоето дете няма да се повлияе от някой от медикаментите? Защо трябва да се мъчи, като може да се подобри? За хълцането също не съм съгласна, че е от студа. Забелязах, че по-възрастните лекари нещо имат странни изказвания. В болницата имаше един дядка, уж голямо светило, пък плещеше глупости на кг. Моята педиатърка и тя, уж е свястна и разбираща, обаче само остарели неща ми говори - като извеждане след 40-и ден и при 15 градуса!!! Аз до април няма да чакам!

Мандаринката,  Hug големи изпитания сте преминали с бебчето ти!!! Горките! Добре, че всичко е преминало успешно!!! Да ти е жива и здрава беба и повече да няма подобни изпитания!

# 683
а,сетих се да питам нещо момичетата със секцио - Усещате ли мястото около разреза като изтръпнало ?  newsm78

Да, това е нормално, трае година -две. Прекъснати са повърхностните кожни нерви, които отговарят за чувствителността. Възстановява се, но бавно.
Абоколикен давам преди хранене, с малко кърма.

Мила май е с коклюш  Rolling Eyes и ще я черпя антибиотик...

# 684
  • София
mandarinkata, честита рожба! Ето една статия, която може да ти е от полза: Основи на кърменето: често срещани проблеми

tonniny
, просто имаш лакомо бебенце май  Hug Сигурно ще ти е интересна статията, от която да определиш дали имаш просто "щастливо повръщащо бебе" или има какво да направиш, ето я: Повръщане и рефлукс при кърменото бебе

КайлисHug Вчера момата вдигна температура. Повечето ден изкарах с нея и Лимонката из кревата. Обаче днеска нищо и няма - и е адски бодра, иска да си навакса за вчера. И Лимонката, и той не спа много, та веселото тепърва предстои  Tired

Аз в писмен текст ако много бързам,  пиша пед. (с точка), да е ясно, че съкращавам. "Педи" ми е грозно като дума, не като леко навявания смисъл  Whistling

Да сверим часовника? Как върви бебешкото акне при вас? Лимонката още е опъпчен, чак грапав по лицето.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:42 от зелено човече

# 685
Здравейте маменца,
и аз да се включа за днес.Моя калпазанин много на често се събужда и само е в ръцете ми.Но като заспи включвам на бързи обороти и свършвам каквото имам бързо бързо.И ние не сме излизали откак ни изписаха,едвам чакам вече да се стопи тоя сняг и да пекне малко слънчице,че да се поразходим,щото вече издивявааааааааамм,хваща ме нервата понякога и се цупя на домашните JoyПера в несвяст .понеже като го сложа на повивалника и господинчото си опикава кошарата #Crazy Айде вади всичко ,пери суши и така,а той доволен.
Днес се мама дойде за първи път откак сме се прибрали от болницата и ми донесе кантара ,та се претеглих и....... #Crazy #Crazy :crazyeyes:17КГ НАДОЛУ.Направо не можах да повярвам,то че бързо се възстановявам по принцип и след дъщеря ми,ама направо се шокирах-от 74 на 57кг.Теглих се и с Борката -качил е към 850-860 грама  грубо не мога да преценя точно,но като сравнявам с кака му тя е качила 1200гр. през първия месец.За 22 мисля е нормално,особено с това ядене дето го правиии #Crazy,изсмукал ми е силиците вече.
Анели,и моето секцио го усещам отвратително изтръпнало,докторката  каза,че така ще е докато отмине,ама поне 2 месеца трябва да минат.
После пак ще се включа  bouquet

# 686
Ние сме опъпчени.....много.....на дупето   Tired

# 687
  • София
Зелено човече и при малката личицето е като шкурка -пъпка до пъпка. Започнах да й мия личицето с преварена вода- така прочетох из нета. Педиатърката обаче каза, че е нормално.

# 688

Да, това е нормално, трае година -две. Прекъснати са повърхностните кожни нерви, които отговарят за чувствителността. Възстановява се, но бавно.
Абоколикен давам преди хранене, с малко кърма.

Мила май е с коклюш  Rolling Eyes и ще я черпя антибиотик...

Мерси, Коте;) за бързите отговори
Аз досега се цедях по 15-20 мл преди хранене, за да давам Абоколикен-а, значи може и с мъничко:)

А за Мила - дано се оправи като я черпиш само едно малко Wink Стискам палци

# 689

Да сверим часовника? Как върви бебешкото акне при вас? Лимонката още е опъпчен, чак грапав по лицето.

Зеленко, Алекс също има бая пъпчици по лицето (от около седмица- 10ина дни) и е малко грапавичко, само две-три са с беличко, другите - мнооого ситни - даже на дневна светлина личат само. Та се чудих - бебешко акне ли е, да не би пък да сме го претоплили ( но пък телцето му е чисто) newsm78. Като ми е за първи път и съм в чуденка

Общи условия

Активация на акаунт