Как да помогна финансово на приятелка без да я обидя?

• 4 208
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
А ако дариш сума на самото лечебно заведение, където се лекува? Сигурно пак ще се досети, че си ти, но наистина в тази ситуация, вариантите не са особено много. Поклон пред това, което правиш за нея!

# 16
  • София
А ако дариш сума на самото лечебно заведение, където се лекува? Сигурно пак ще се досети, че си ти, но наистина в тази ситуация, вариантите не са особено много. Поклон пред това, което правиш за нея!

Трябва да питам майка й, дали човекът, който идва у тях, е изобщо към някакво лечебно заведение  newsm78 Той всъщност е, но те плащат на процедура, защото тези процедури не се заплащали по ЗК newsm78

Това би усложнило нещата (банки, преводи и т.н.), но в крайна сметка е все пак някакъв вариант, мкар и неудобен  newsm78

# 17
  • I want it all and I want it now.
Като пуснеш превод каква е гаранцията ,че няма да вземе пари и от майката за същата процедура.
Най добре се разбери с майката.
Според мен, няма да откаже .

# 18
  • София
За празниците беше подготвила торбичка с лакомства за детето ми и една паричка имаше вътре. Не я върнах, благодарихме й за жеста. Исках да покажа, че и аз вземам от нея и не се притеснявам. Сега се чудя, дали да не го използвам като аргумент  newsm78

# 19
Да, можеш да го използваш. Опитай се да я убедиш по някъкъв начин, дори и да се наложи бъди по-рязка, кажи й, че приятелите са именно за да си помагат, а не само да се виждат за кафенце и т.н. Наистина ще ти бъде трудно, но все пак ти я познаваш по-добре от нас и трябва сама да откриеш правилния подход, така че да не я засегнеш. Успех!

# 20
Много деликатна ситуация. Според мен трябва да обърнеш внимание на това как се чувства твоята приятелка. Казвам ти го от опит. С най-добри намерения съм правила разни неща, но те са карали отсрещната страна да се чувства неудобно, задължени и...може би малко унизени. Затова не настоявай безкрайно да даваш помощ. Отделяй повече време за срещи, за разговори, защото тя и от това има нужда! Купи и книги и кажи, че са твои и вече си ги прочела, затова сега и ги даваш. Занеси плодове....
А с родителите говори за парична помощ. Или спри да говориш и прати анонимен запис по Еконт примерно

# 21
Тя ти е приятелка и има сериозен проблем ти имаш възможност и искаш да помогнеш / това ще е помощ и за родителите и / ,кажи и че на нейно място ти би разчитала на приятелите си .

# 22
  • София
Истината е, че тя е доста затворен човек по природа. Много трудно допуска хора до себе си, но пък е добродушна, чистосърдечна и т.н. Има много положителни качества и заслужава помощ, защото тя винаги ми е помагала  Peace

Gianna, точно затова се притеснявам  Tired Да не стане "непоискано добро"  Embarassed

.....
А с родителите говори за парична помощ. Или спри да говориш и прати анонимен запис по Еконт примерно

Може ли така? Без подател?

Iliana__, аз пред нея никога не говоря за възможности, за да не я обидя. Имам, нямам, решила съм да й помогна т.е. искам да избегна момента "давам, защото имам". Искам да е "давам, защото искам". Сумата за процедурата не е огромна, просто за тях е много, защото я дават всеки месец по няколко пъти  Rolling Eyes Мислиш ли, че ако й кажа, че имам възможност, би приела по-лесно?  newsm78 Знам ли?  Thinking Освен да помисля и върху това  newsm78

# 23
  • I want it all and I want it now.
Кажи ,че в момента имаш възможност да и помогнеш финансово.
Примерно ,че на мъжът ти  са му дали бонус от работата, спечелила си петица от  от тото.  Laughing
Продали сте нещо и т.н. Затова са приятелите, а другият път пък тя ще ти помогне .
Обичаш я и искаш да и помогнеш. В момента имаш възможност и затова го правиш.

# 24
Именно де искаш ,но все пак имаш и възможността т.е. няма да стоиш гладна за да помогнеш и няма нужда тя да се чувства зле от това .
Казваш ,че е добродушна и винаги е помагала ми ред е сега ти да почувстваш удовлетворение ,че си имала възможност да помогнеш .
Разбираш ме накъде бия ,надявам се .Когато някой ти е давал / време ,вниматие ,материална помощ/  ,когато си имала нужда е леко обидно да откаже помощта ти .

# 25
  • София
Да, това вече звучи правдоподобно  Hug Точно така ще се измотивирам, дано мине номерът   Praynig

Сега първо има повод- РД, после ще кажа и за възможностите, пък дано второто да е по-дългосрочно т.е. да не приеме само веднъж и после пак да провеждаме същите разговори  Rolling Eyes

Замислям се и за запис по ЕКОНТ (анонимен)  newsm78

# 26
Ако някой анонимно ми прати пари бих се шашнала да ти кажа .

# 27
Обясни в офиса на Еконт, че искаш анонимно да пратиш запис, мисля, че няма да ти откажат да НЕ съобщават името на подателя.
Сетих се, че можеш да платиш ток, вода на апартамента, в който живее приятелката ти. Така няма да разберат кой е платил вместо тях, но със спестената сума ще могат да си помогнат.
Не настоявай прекалено много, разбирам че искаш да направиш добро, но може да накараш приятелката си още повече да се затвори, а така няма да и помогнеш

# 28
  • София
Ако някой анонимно ми прати пари бих се шашнала да ти кажа .

Но, ако може без подател, тя няма как да ги върне. Звучи глупаво от моя страна (осъзнавам го), но важното е да ги получи, пък нека си се шашка  Embarassed

Gianna, а може ли по адреса да платя сметките, защото нямам клиентски номер  newsm78

# 29
А приятелата ти умее ли нещо? Да плете терлици, да прави мартеници и т.н. Т.е има ли начин да остане с усещането, че получава пари срещу труда си?

Общи условия

Активация на акаунт