На море в Гърция 2014

• 73 010
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Виви, права си. Аз обърках посоките  Simple Smile Ще се редактирам. Хотелът на Биби е в западната част на острова в Скала Принос. 
За Ставрос нямам лично мнение, а само отзиви от тук, че след Ставрос има много хубави плажове. Споменавам го като алтернатива да не заформим нов спор -Никити-Сарти-Вурвуру като в миналата тема  Simple Smile

# 286
  • София
Vivi, това е бил някакъв ефект от силните бури през миналата зима и пролет. Аз многократно съм ходила на този плаж /южния/ в Ставрос и винаги е бил със супер ситен пясък, затова когато има леко вълнение водата помътнява, но съм виждала и в този залив красивия син цвят на гръцкото море. Камъните във водата /също завлечени от другия край на залива от бурите/ и мен ме изненадаха миналия юни - да видим някой ще докладва ли тази година как е.

# 287
  • софия
Не е ориентирано много по този начин, но мисля, че Понти е на север. Плажа е един, почва от Василики и свършва в Понти. Пак повтарям, става въпрос за миниатюрно селце. За селския плаж нищо не мога да кажа, в Понти бил по-хубав, но като цяло не е хубав плажа там, аз не съм ходила. При положение, че на Лефкада има световно известни плажове със синя вода и изумителни гледки, не знам кой освен сърфистите ще се изплющи на плажа на селото. Той е много известен за сърфисти и всеки следобед излиза вятър и залива е пълен със сърфове.

http://www.vasiliki.eu/charte/
Пристанището където е е Василики, на другия край е Понти, което се състои от трийсет къщи сигурно.

# 288
  • София
В кой край на Василики е Понти- доколкото четох е квартал, но никой не знае къде са границите между двете Simple Smile. Аз гледам хотелче в  северния край на селцето. Изглежда ми на високо ( като на склон) и се опасявам да не е далеч от плажа. Не ми се ходи с кола до там и обратно. Понти е в южната част, нали?

Не знам дали е квартал на Василики или отделно селце, но между двете се е напълнило с вили и хотелчета и на практика са свързани. На запад от Василики е и са с общ плаж. Според мен цялото Понти е на равно, но има и Понти Агио Петру, което вече е на склон. Плажът не беше лош, но само го видяхме за 10 минути. Очаквах да има вълни, но беше абсолютно спокойно. Пясък е, макар и едър.

Това е съседният хотел, до който бяхме. Има карта точно къде се намира. Ние бяхме на втора линия и е абсолютно равно. На картата има и някакви Katerina Rooms & Studios. Според мен те вече са на склон.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 19:19 от Тaня67

# 289
  • софия
Е не, Агио Петро е доста по-нагоре. В Понти има и къщи на едно стръмно.

# 290
  • София
bibi76 Сега видях и другите хотели,които си пуснала.
Kalives Resort ми е много любопитен хотел, дава едни от най-ниските цени на Халкидики. Все да мина да го видим и все забравям.
Другите не ги познавам, този в Посиди май не е точно в селището, трябваше да го знам. Писах за там малко по-назад. Местата Vivi ги е описала....
Питиетата не се заплащат само на Ultra All Inclusive, при другите варианти максимум да има бонус вино.
Остана хотел Alkion, него го знам.

ВИЖ И ДРУГИТЕ СНИМКИ

От всичките мисля, че той е най-хубав и най-нов. Лошото е, че нито е в Криопиги, нито е на морето. Просто е на пътя. Обстановката е отлична, басейна е супер, хубав бар. Това което на нас най вече ни трябва, го имаше, паркинг и интернет, безплатно.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 19:40 от Vivi

# 291
  • София
Здравейте,
С риск да ми се накарате имам и аз няколко въпроса като за начинаещи в Гърция:
-харесала съм си следните хотели, моля ако някой ги е виждал и има впечатления от тях да ми каже:
http://www.booking.com/hotel/gr/kalives-resort.bg.html?sid=52886 … =2;wl_id=33752141

В Каливес спахме една вечер през 2011-та. Не е лошо, чисто е, приятно е, но е на главния път и далеч от всичко според мен. Иначе е с добро съотношение качество-цена.

# 292
  • София
Благодаря тодоричка , много ми беше любопитен този хотел. И в момента има цени за него по 25 евро на вечер.

mim_pl Виж този хотел, възможно близо, и плаж какъвто ти трябва.

http://www.hotel-aphrodite.gr/

ТУК ОЩЕ СНИМКИ

На метри е от морето, стаите не са лоши. И най-важно дава цената, която искаш за 01-09.

# 293
  • Варна
Vivi, това е бил някакъв ефект от силните бури през миналата зима и пролет. Аз многократно съм ходила на този плаж /южния/ в Ставрос и винаги е бил със супер ситен пясък, затова когато има леко вълнение водата помътнява, но съм виждала и в този залив красивия син цвят на гръцкото море. Камъните във водата /също завлечени от другия край на залива от бурите/ и мен ме изненадаха миналия юни - да видим някой ще докладва ли тази година как е.

Аз нали последните 57 години живея почти на плажа макар и на друго море да докладвам за плажовете Simple Smile
Всяка зима морето , ветровете и теченията са различни и съответно по съвсем различен начин разнасят пясъка и оформят плажовете.Имал съм случай любимия ми плаж да е бил и 20 и 60 м. широк  и  морето пред него съответно всяка година е различно.Конкретно Ставрос и плажовете му, също и наоколо към Аспровалта и Тузла или надолу към Олимпиада и под нея се славят като хай - хубавите по северна Гърция.

# 294
  • София
peterky2002, сигурно си прав. Но в Ставрос миналата година и през юни, и през август-септември плажът не оправда славата си. Любопитна съм какво ще кажат тези, които ще се върнат това лято от там.
Иначе плажовете на юг от Олимпиада са друго нещо.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 23:21 от Vivi

# 295
  • Варна
peterky2002, сигурно си прав. Но в Ставрос миналата година и през юни, и през август-септември плажът не оправда славата си. Любопитна съм какво ще кажат тези, които ще се върнат това лято от там.
Иначе плажовете на юг от Олимпиада са друго нещо.

Е да де , Божа работа , прави си каквото иска и хич не слуша Simple Smile
И все пак не разубеждавай хората , Ставрос е едно от хубавите места на Северна Гърция и може пък Дедо тази година да се смили Simple Smile

# 296
  • София
Миналата година /края на август-нач. на септември/ в Хорефто /Пелион/ местните също се оплакаха, че морето не е било хубаво почти през цялото време на нетипично краткия летен сезон ...

Имаше питане за Иерисо - била съм тук: http://www.lithari.gr/, на първа линия, доволна съм от чистотата и условията, не всички апартаменти гледат към морето обаче. Плажът е с едър пясък, морето е чисто, без камъни, но сравнително бързо става дълбоко. В селцето има приятни кръчми, малка крайбрежна с детски съоръжения и един аквариум. Има сладкарници, има и два големи супермаркета. На мен ми беше малко шумно, защото бяхме в топ сезона - август, но като цяло ми хареса.

# 297
Блед, напитките местно производство не се заплащат и при обикновения AL, а при ултра и вносните влизат в цената.  Simple Smile

Говорите си за Лефкада, а аз само плакна очи с божествени снимки от там. Все още си мисля как ще сме само на 100 тина километра, а няма да скокнем да видим острова.

# 298
  • София
millenitta Тя питаше при закуска и вечеря дали има. Ние не ползваме All Inclusive, а и не пия, но в много хотели където сме били и е имало All без Ultra /без ние да го взимаме/ съм останала с впечатление, че си плащат алкохола, може да е различно. Но ти благодаря, макар и да не ми трябва.
А и с тия кораби, там алкохола все се плаща......който пие !!!

# 299
...Но в Ставрос миналата година и през юни, и през август-септември плажът не оправда славата си. Любопитна съм какво ще кажат тези, които ще се върнат това лято от там. Иначе плажовете на юг от Олимпиада са друго нещо.
Подкрепям за Ставрос през юни. Само на плажа, който е още преди Ставрос на идване от Олимпиада не спряхме. Може би там е по-добре, но си остана загадка за нас къде плажът на Ставрос е пясъчен и подходящ за деца.

Уранополис - ходили сме веднъж през месец май, преди доста години, заради обиколка на Атон. Едно от малкото места в Гърция, където ми е било ултра пренаселено, дори по това време на годината, а не искам да си преставям какво е в пик сезон. Това обаче не касае хотелите, за които обикновено се пита в темата. Те са извън населеното място, видяхме няколко такива пътьом, до тях обикновено имаше плаж, така че почивката в тях предполагам е спокойна.

Лефкада - избрахме я миналото лято заради снимки на Егремни публикувани тук  Grinning Плажът си струва да се види, както и Порто Катцики, разбира се. Препоръката ми и за двата е да се отиде колко се може по-рано, преди навалицата, ако е възможно. Егремни е много голям и не знам дали става пренаселено, при нас не беше, но на Прто Катцики местото е доста ограничено и като по-лесно достъпен, към 11 часа вече беше навалица. Ние отидохме много рано, бяхме втора кола на паркинга. Плажът беше празен, пълен разкош! Насладихме му се изцяло и към обяд се изнесохме. На Егремни стъпалата не ми се видяха толкова много, може би защото бях психически потготвена за голямо слизане и качване. Но пък отидохме в час пик и трябваше да спрем колата доста нагоре по пътя, който от своя страна е ужасяващо прашен. На връщане от плажа, освен че трябваше да се катерим по стълбите, вървяхме поне 20 мин. по стръмния път до колата и станахме като посипани с брашно. Колата ни също беше посипана от минаващите покрай нея коли и цвета и не личеше. Целият прахоляк естествено го внесохме вътре и съответно си донесохме в София. Тук вече не ме дразнеше толкова, даже не исках да се разделяме с него  Mr. Green Съветът ми е да спрете на платеният паркинг, който е най-близо до стълбите и е на асфалтиран път т.е. ще си спестите много ходене и целият прахоляк. Всичко обаче си струваше, заради тези прекрасни йонийски плажове.
Тази година може би ще повторим Лефкада, защото половината остров остана непознат за нас, а в останалата половина се влюбихме  Heart Eyes Насочила съм се към район, още не съм избрала место за настаняване, но има време.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 21:47 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт