На море в Гърция 2014

• 72 931
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не разбирам защо в събота ще тръгвате в 4-5 сутринта, като няма да гоните ферибота в 17:30ч.  newsm78 По-добре се наспете добре и когато пристигнете тогава. Ако за мъжът ти не е проблем да кара 800км, по-добре да нощувате някъде около пристанището в Пирея и да успеете да хванете ферито в 7:25ч. Ама, ако не се сменяте на волана не знам дали ще успеете.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 17:10 от dechy

# 421
  • София
Да се включа и аз, темата я следа редовно , и благодарение на съветите и препоръките  от 2008 г. сме редовни посетители на гръцкато море и по точно на Ситония.Благодаря на всички за увлекателните разкази и снимки.  За тези които се интересуват от релаксираща почивка на Вурвуру ,бих препоръчала ето тези  студия -  http://www.topstudios.gr/ -/настаняване  в новата сграда/ ,намират се на тихо и спокойно място,  на 400м от Кариди бийч , който за мен е един  добър плаж за деца . Към хотела има пицария , магазина и най-близката таверна според мен са не не повече от 1,5  км. или малко над.

# 422
Момичета, някой дали има инфо за http://www.booking.com/hotel/gr/christina-studios-apartments.bg.html в Парга дават прилични цени като за 5 човека, но не мога  да преценя колко път пеша е до Валтос например и в градчето ли е  / разстояние да магазини, заведения, забавления за децата/ .....  

На почти равно разстояние е от пристанището(града) и Валтос. Слушай Параход какво ти казва. Не са 800-900 м. със сигурност. В Гугъл сокаците и всички малки улички не са трасирани. Не повече от 10 мин. ходене с деца. Вярно денивилация има, но чак пък толкова....нали? И наистина осигури си паркинг преди да резервирате.

Таис   bouquet Без да имам опит с пътя лично бих пътувала спокойно предния ден, ще нощувам близо до пристанището и рано сутринта на ферито. Дете ще возиш все пак.

# 423
  • София
Sani+, и от мен един глас за Топ Студиос  Simple Smile
Останахме изключително доволни от мястото и хотела, а Кариди е наистина много близо. Препоръчвам и пицарията към хотела на всички, които отсядат във Вурвуру, чудесна кухня.

dechy, то проблемът е, че аз съм алчна: искам хем да разделим пътя на две и да си имаме нормална нощувка м/у София и Атина, хем и да хванем ферито от 7:30.
Няма как да стане, и все нещо ще се ''жертва". Абе има време достатъчно, ще избистрим подходящ план  Wink

Блис Hug Точно това е работния план засега, освен ако ММ не се навие да тръгнем още в петък, и да си направим 2 нощувки по пътя, хихи  Mr. Green

# 424
  • в града на вечния купон
вече имам резервация за 30.04-05.05.
Като ми остане време ще прочета старата тема за Корфу и от тук като инфо да си направим програма.

Вероятно няма да става за плаж /по-скоро къпане/, но така ще имате цялото време за разходки. Не видях с какво ще пътувате, но в общи линии едният ден ще ви отиде в път и ако имате сили за друго извън кръчма, добре е да планираш нещо близо до настаняването ви.
Не съм сигурна това дали сме го пускали, но можеш да вземеш някакви идеи и от тук: http://www.cycladia.com/travel-guides-greece/corfu-guide-tips/
миналата година по същото време на Тасос и тен хванахме и малката не излизаше от водата.
Дано и тази година да улучим същото време.
Мислим да тръгнем през нощта и към един часа да сме на ферибота.
Мерси за линка!
За круизите само трябва да проверя,ние ще бъдем в района на Моратика.

# 425
Таис, я направете един тур на централна Евия (през Халкида Grinning) в петък-събота и пристигнете късно вечерта на 31 май в Атина. Аз бих спала в Глифада или Палео Фалиро.
И после на 1-ви юни сутринта - с песен. Смятам, че ще му го продадеш на мъжа ти в този вид.

# 426
  • София
Радост Николова, да, миналата година имаше невероятна аномалия: горещо в края на април и първите дни на май, и ужасен студ чак до втората половина на юни. А и по принцип водата там е една идея по-хладна. Но желая ви чудесно време и приятно изкарване Simple Smile

# 427
  • София
Таис, според мен 800 км при това магистрала са нищо за вземане наведнъж.Тръгвате вечерта, детето спи в столчето, вие си говорите, пиете си кафенце,редбул и т.н. и на сутринта сте там.Ще спите във ферито, все пак 5 часа са.

# 428
  • Младост 4
Момичета, Скиатос така ме умори ooooh! Два месеца се занимавам с него и накрая се отказах Laughing

Затова пък влизам да се похваля, че имам резервация за къща на северния бряг на Коринтския залив  Peace На около 780 км от София. На 1 час от Делфи и на 2 часа от Олимпия Peace Остава ми да обмисля по една нощувка на отиване и на връщане. Тези, които познавате района, какво ще кажете за Ламия на отиване и Платамонас - на връщане? Приемам и други идеи за разглеждане по пътя Hug

Таис, по твоя въпрос - с две нощувки си е най-добре! Нали е почивка Peace Иначе, може да изчакаш и третия ферибот (този в червено) кога ще е.

# 429
Ау, Сали, прекрасно! Много хубаво място, и аз отдавна го гледам Simple Smile като наближи, ще споделя с теб някои свои размишления за района (ако искаш да ги чуеш, естествено).

За спане: в Ламя няма нищо интересно. Обаче може на морето между Стилида и Камена Вурла, тамън да разгледате Термопилите. На връщане: Палеос Пантелеймонас.

# 430
  • София
Параход, мм, хубав план  Joy

Сали, ние миналата година на отиване към Евия спахме в Паралия Пантелеймонас.

Разглеждахме  крепостта Платамонас, хареса ни. Иначе плажа не беше нищо особено, морето беше бурно, но нали бяхме за една нощувка, та не ни пукаше. Друго за разглеждане е Палеос Пантелеймонас, старинното селце. Ето линк: http://www.profesia-turist.com/?p=459

veka, това е и мнението на ММ  Peace
Това е единия вариант, другият е с нощувка в Пиреус. Ще го избистрим, важното е, че ще се пътува към Цикладите..все някак ще стигнем до дока  Simple Smile

# 431
  • София
Сали  Ламия според мен не ви трябва, спрете по добре в Камена Вурла в едната посока. От къде мислите да минете, през Thiva или ще карате по магистралата ? Ако на отиване ходите в Делфи, отклонението е преди Камена Вурла и после пак през  Thiva/пътя става по тежък/. По-добре на връщане през Livadia-Arachova/също си заслужава/-Делфи.
 Много неща могат да се разгледат по пътя, включително и около Коринт....

# 432
  • Младост 4
Ау, Сали, прекрасно! Много хубаво място, и аз отдавна го гледам Simple Smile като наближи, ще споделя с теб някои свои размишления за района (ако искаш да ги чуеш, естествено).

За спане: в Ламя няма нищо интересно. Обаче може на морето между Стилида и Камена Вурла, тамън да разгледате Термопилите. На връщане: Палеос Пантелеймонас.

Ооо, Параходче, разбира се, че искам да чуя размишленията ти за района Hug Може и сега, ако имаш вдъхновение, но наистина има мнооого време до пътуването ни, чак края на август е. А-ха, намерих къде е Камена Вурла. Ще го имам предвид. Минавала съм от там преди години на път за Атина, дори спирахме, но не си спомням много Embarassed

Блед, още не сме обсъждали от къде да минем, но по-скоро ще е по магистралата. Делфи го мислим за някой от дните там, както и Олимпия, а защо не и Микена... Не знам още...

# 433
Ще комбинираме Корфу със сушата. Харесах си настаняване на Vrachos beach. Колко бързо става дълбоко там? На снимките ми изглежда, че хората се къпят доста близо до брега.

# 434
  • София
Сали От Коринт да отидете до Делфи, и да се върнете, просто не си струва. По-добре при отиване или връщане, дори с нощувка. Колкото до Микена, препоръчвам, тя си е до вас, а Олимпия е далеч, трябва да го обмислите добре. По-добре в друго пътуване. По-близо ви е, да минете през Микена и да отидете до Нафплион, Argos....дори Толо. До вас, е Лутраки/водопадите/, ако отидете до там ще видите и подвижния-потъващ мост на Коринт и.т.н

Общи условия

Активация на акаунт