На море в Гърция 2014

• 72 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
G.K.   Тaня е абсолютно права, прекрасна снимка. До колкото познавам Парга, местоположението на хотела е на около 600-700 метра от морето, независимо през центъра или към Валтос. Още повече, че директно към плажа трудно ще слезете, трябва малко да обиколите. Самият плаж е дълъг над километър, ако сложим и разстоянието къде ще бъдете, още повече. Зависи, дали обичате да ходите или не.........

Tаис Самолета ще излезе скъп/после трябва и трансфер до Пирея/, но има автобус, директно до Пирея. Въпреки, че никога не пътуваме без кола, може и мъжлето да е право. Спестяват се разходите по пътуването, хотелите, таксата за колата на ферито. Взимането на кола за ден-два ще е доста по-малко от другото. Липсва само удобството, за което пък ти си права.

# 406
Ние почивахме тук в края на лятото.
http://www.poseidonpalace.gr/
Бяхме много доволни. Пеш ходихме 3 пъти до Лептокария (най- близкото населено място, страхотно и китно курортно градче), а с влак до Лариса и Паралия Катерини. Бяхме и до Метеора с организирана екскурзия. Хотелът е от малкото All inklusive, и е топ хотел за 2012 и 2013 Holidaycheck!

# 407
Пак се пише наизуст по интернет...

G.K., пусни в гугъл мапс този адрес - Christina Studios & Apartments, Αγίων Αναργύρων 20, Parga 480 60, Greece, и ще се ориентираш по-точно къде е къщата спрямо околните обекти. Валтос е плажът вляво, центърът е надолу към полукръглия залив с кея.
Градчето е наистина много малко, с тесни, засенчени сокачета, разстоянията ги оценявам на около 300-350 метра. Мястото ми изглежда ОК, тъй като по-надолу е много нагъчкано и шумно, а е възможно и да има хубава гледка към морето.

Таис,
билетът ти за ферибота 300 евро целият масраф за двете посоки ли е? Най-вероятно няма да излезе по-евтин вариантът със самолет и рент-а-кар.
По принцип ще е по-лесен и бърз (ние предимно така сме пътували до южните острови), но се пресича цяла Атина с метрото от летището до Пирея, през центъра, със смяна - или пък се хваща обиколен автобус през Глифада, който пътува към час и нещо. Така че този момент хич не е приятен при трансфера със самолет, особено пък с дете и багаж.

# 408
Благодаря Ви много Simple Smile, паркинг има пише, че е с предварителна заявка, но това ще го уточня. За 9-10 дни които планирам да сме там и обикаляме различните плажове май 1-2 дни вървене няма да е кой знае какъв проблем, а и дребните са тренирани и за път, и за вървене .... / то те искат тази къща повече заради басейна / ... ще помислим още малко newsm78
P.S. Параход и аз така го прецених долу-горе, но исках да разбера и да се убедя, от някой който е бил там.
Вила Diamond / по в центъра изглежда / пък предлагат апартамент с 4 легла - нямало място за 5-то 

# 409
  • София
Градчето е наистина много малко, с тесни, засенчени сокачета, разстоянията ги оценявам на около 300-350 метра.

Taka e. Там всички разстояния са малки. Мъжът ми все сравнява целият град Парга с големината на Стария Пловдив.  Laughing Не за друго, а защото съм от Пловдив.  Wink Но пък за големината е прав, а и уличките и на двете места са стръмни.  Grinning

# 410
  • София
Благодаря за адреса, да помогнем на момичето, нагледно.....
Както казах, познавайки обстановката, разстоянията излизат приблизително същите, даже повече, може и през чукарите/червеното/, но трудно.
Да Таня, малко, но неудобно и той е прав.....
G.K. Ето виж вариантите , и реши сама.
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004f … 7c86ce0&msa=0

# 411
Параход, толкова красоти чакат да бъдат видяни, че нямам търпение и ми се иска по няколко на веднъж  Simple Smile Иначе сме правили различни комбинации с много път за кратко време или пък с по 2 -3 нощувки на едно място и сменяме. Но сякаш последните години повече ни наляга мързела и морето го превръщаме в активно спане по плажовете.

Таня, надявам се да си права. И догодина още по-на юг да отидем  Simple Smile Наистина като сложим, че два от дните са за път, един за аквапарка и един за Двореца и Корфу таун, то не остана много време за излежаване.  Все още не съм решила дали да вземем малката с нас. Определено ме е страх да рискувам.

Туцка, да наемем лодка е абсурд  Simple Smile Аз имам панически страх. Едва издържам на ферибота. Затова и круизите за сега остават на заден план. На място ще ги мисля, ако събера смелост.

Не исках да влизам в горезаформилият се спор, но не издържам.  Simple Smile Не мога да се съглася с тезата, че само българите замърсяваме, а гърците са толкова чисти и по техните плажове и морета няма найлончета, фасове и така нататък. Снимала съм по пътя мини сметища. Има ги и там, не само тук. Водата и там носи боклуци. Дори се възмущавах, че не полагат елементарни усилия да почистят плажа. Миналата година бяхме в къща с нещо като частен плаж. Свършва тревата и започва плажа. Мечта. Да но собствениците и персонала им нито веднъж не излязоха на плажа, за да го почистят. А имаше нужда. В Никити също никой не чисти плажа. А иначе се карат по между си кои гости пред чия вила си разпъват чадъра и си поделят плажа. Алики - чадърите и шезлонгите се плащат, но пясъка е пълен с фасове и боклуци. Примерите не са малко. Затова всякакви генерални заключения са неточни. По нашите плажове последните години има по няколко души, които целодневно събират фасове и боклуци. В Турция пък виждахме всяка вечер отряд момчета да събират по пясъка фас по фас.

# 412
  • София
Tаис, може и мъжът ти да е прав и да излезе по-евтино със самолет, зависи на каква цена ще намерите билети. Akо намерите самолетни билети за тримата под 400-500 евро и добавите рента-а-кар за около 10 дни за 200-250 евро ще изравните цената на ферито + парите за дизел и 2 нощувки по пътя. Но ако пътувате с детето е по-неудобно от гледна точка на количеството багаж, който побира колата и това, че не го носите на ръка при трансферите от летището до пристанището (имам предвид по рейсове или както там се придвижвате).

# 413
Здравейте,
попаднах на чудесна кокетна къща със студия и апартаменти във Вурвуру: http://halkidiki.com/manolaki/index.htm и http://sithoniagreece.com/sithonia/vourvourou/apartments/maria-manolaki/
Студиата на ground floor са реновирани (contact person Dimitris Manolakis: <demanolakis@yahoo.gr>)
За съжаление нямаше свободни точно моите дати.
Намира се на 50 метра от плаж със ситен пясък и плитко море, който беше силно препоръчван от други потребители в темата за море в Гърция.

Не съм била там и не давам препоръка, а идея за място. Ако някой потребител е бил там, нека да даде обратна връзка за мястото.
Още снимки: http://www.flickr.com/photos/36173401@N07/sets/72157614963870849/ и http://www.flickr.com/photos/36173401@N07/sets/72157614963870849/

# 414
  • София
Момичета, благодаря за съветите  Hug

Самолетът отпада, най-вероятно ще сме си с колата.
Параход, да, 300 евро е цялата сума, отиване и връщане  Wink

Цяла сутрин гледаме сайтове с разписания на фериботи, и обсъждаме. На първи юни има 2 кораба, от 7:25, и от 17:30. Има и още един кораб, но е отбелязан с червено..предполагам, че означава, че няма свободни места. А може и да бъркам, де.

Ранният час би означавал, че цяла нощ ще пътуваме, без почивка Сф-Атина. Май ще останем за втория кораб. Не знам и аз..не ми се иска да пристигнем чак в десет вечерта, но друг вариант не можем да измислим  Thinking

# 415
Вариант е минете целия път до Атина предишния ден и да спите някъде в района. Особено ако сте си купили билети от предишната вечер и проверили на кой док тръгва, можете да се класирате в последната минута сутринта.
Аз като представителка на поспаливите бих пътувала - и съм пътувала - със следобедния (и пристигала в Санторини в 4 сутринта с него, без резервация за спане Grinning), но тогава ще трябва бая да се напнете, ако искате да минете София-Пирея за един ден и да сте на линия в 17 ч.

За червеното - не мисля, че е липса на места, означава, че още не продават или че разписанието на този съд за момента не е потвърдено и подлежи на промяна, до юни има много време.

# 416
  • София
Taис, ферибота, който тръгва в 17:30ч. пристига в Наксос в 23:35ч., защото има 2 стопа. Доста е късничко.  http://www.danae.gr/ferry-search.asp?DepLocationGTPId=166&De … ;IsRoundTrip=true
Не са много удобни тези часове.

# 417
  • София
Параход, то ние ако хващаме кораба от пет и половина, ще направим почивка с нощувка някъде по пътя София-Атина. Да речем, около Катерини, или пък по-надолу, около Волос.

Dechy, права си, не са удобни тези часове  Peace

ММ по-скоро иска да хванем сутрешния кораб, от седем и половина. Гледаме картата и се чудим общо взето. Той твърди, че 800 км наведнъж не е кой знае какво, аз обаче мисля различно.

Какво ще кажете за следния вариант: тръгваме от тук рано, към 4-5 сутринта в събота, пристигаме ранния следобед някъде около стотина км преди Атина. Ядем, спим, и сутринта на първи юни ставаме рано, пием по кафе и правим всичко възможно до седем и двайсет да сме вече на дока.

Това е моят план, ММ твърди, че не било постижимо. А що пък да не е постижимо?
С една дума: хванахме се за гушите  Mr. Green  Joy

# 418
Прав е мъжът ти Grinning

# 419
  • София
Много си лоша  Mr. Green  Hug
Мъжът ми казва: не е постижимо и това е. Ма защо, някви доводи..не.

Ако му отстъпя, ще означава непрекъснат път 800 км  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт