На море в Гърция 2014

• 72 941
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Tаис В началото на юни няма да имате проблеми с качването на фериботите. По принцип до втората половина на месеца компаниите пускат по едно фери на ден, от юли тръгват и по два на ден, ако се засекат в деня 2, дори 3 фирми стават повече. Трябва да се следи разписанието.
Ето тук виж примерно на bluestarferries...цени
http://www.bluestarferries.com/site/content.asp?sel=634&pid=117&loc=2
Натисни върху....Piraeus-Paros-Naxos-Ios-Santorini и съответните дати
разписание...
http://www.bluestarferries.com/site/content.asp?sel=624&loc=2&query=

Виж тук, при едно наше обиколно пътуване съм си запазила цените и времето за пътуване:
Скрит текст:
RAFINA-ANDROS  75 евро/2 часа +-/
ANDROS-MYKONOS   60 евро/2 ч. -/   Andros – Tinos  54 евро/1,30 ч.+ -/   
MYKONOS-NAXOS  75 евро/2ч.+/
NAXOS-IOS  80евро /1,30ч. +-/
IOS-THIRA(SANTORINI)  75 евро /1ч. +-/
THIRA(SANTORINI)-HERAKLIO  160 евро /2ч.-/
HERAKLIO-RODOS  180 евро /2ч.-/
RODOS-KOS  100 евро /2,30ч. +-/
KOS – BODRUM  125 евро /1ч. +-/
KOS-PIRAEUS  210 евро /11ч.+-/

Радост Николова Някои от интересните места...Корфу
Плажовете
Манастирът Св. Богородица или Панагия в Палеокастрица
Византийска крепост  Ангелокастро
Старата венецианска крепост в Корфу Таун
Дворецът на Сиси Ахилион
Замъкът Корфу Corfu castle
Angelos's castle Angelokastro
Antinioti Lagoon
Old Perithia  Palaia Peritheia

# 391
И аз не успявам да измисля начин как да съчетаем двата острова лежерно  Simple Smile Мислите ми се въртят около идеята да бъдем по-голямата част от времето на Корфу - 5 нощи примерно и другите две на Лефкада. Да направим обиколка на Лефкада в търене на зашеметяващи гледки и да отидем на плаж на 2-3 от по-известните плажове. За сега ще си остане само идея, а като наближи почивката ще видим  Simple Smile

Радост, и вие ли сте се насичили към Корфу? Освен столицата, аз съм набелязала Палеокастрица, Сидари, двореца на принцеса Сиси, Канони, Аквапарка. И един ден ми се ще да отидем до по-южните плажове Исос и Марафия. Мислех и за круиз, но на място ще преценим.

# 392
Миленита,
ако основната ви цел е Корфу, за чий ще ги биете тия 150 км на юг до град Лефкада само? (И после още през целия остров, те онези плажове са в южната част.)
Аз ги правя такива комбинации с много път за малко време, но не знам какви са вашите табиети и действително дните не са много. В съвсем волно съчетание, бих съчетала 5-6 дни на Корфу с ден-два за Паксос, който е съвсем близо до Лефкими, или пък Парга и Сивота на сушата.

# 393
  • София

Не спирам да мисля за вариант да включа и Лефкада в плановете. Ще сме толкова близо. Мислите ли, че е възможно да стане в рамките на 7 нощувки заедно с пътуването и да е лежерна почивка а не постоянно препускане?

Aко нощувките са на Корфу, насладете се на острова и не се занимавайте с Лефкада. Оставете я за друг път. На Корфу има достатъчно неща за гледане. По-добре не се раздвоявайте. А като видите колко лесно се стига по магистралата, догодина ще смените острова с по-южен.  Wink

# 394
  • София
Ураа, казах на мъжа ми и планът е одобрен!
След първоначалния шок, доста бързо го убедих, че всеки цент за фериботни билетни си струва когато става дума за Цикладите.
Живот и здраве, юни ще изкараме 12 прекрасни дни на Наксос  Heart Eyes  Sunglasses

Предстои много четене, но се надявам да смеля достатъчно количество инфо преди да заминем..

Блед, благодаря ти, обаче от скрития текст не можах да се ориентирам много добре..аз доколкото проверявах, от Пиреус до Наксос са 5 часа.. а като гледам твоите часове излизат шест  Thinking В главата ми е още каша, та сигурно аз нещо не разбирам.

Всъщност и от Рафина ли може да се хване ферито..по-изгодно ли излиза?

# 395
  • София
Tаис Объркано ти е, защото радостта е на първо място. Ти за по-близкото разстояние имаше по-големи проблеми, а сега се пребори много лесно. Много се радвам...
Спокойно, всичко ще си дойде на мястото. Да, има фериботи и от Рафина. Но не искам да те заблудя, за това скрих текста, знаех че ще ти хареса, но това е съвсем друго пътуване. Спиране и слизане на всеки остров, престой по-няколко дена и напред.
Времето за пътуване до Наксос варира от 3,25 м./бързи/ до 6,30 м., като някои варианти не предлагат опция за кола.
Честно да ти кажа/ако се пребориш/имаш идеалната възможност да видиш още някои остров. Щом става въпрос за цели 12 дена.

# 396
  • София
Да, съгласна съм с Параход, че Корфу може спокойно да се съчетае с Паксос. Ако наемете лодка от западния бряг /Палеокастрица/ и се пуснете на юг ще видите такива гледки, че не знам  Heart Eyes, има приказни плажове с достъп само откъм море, взимате си храница, водица, и плажни принадлежности ... Е може да ги видите и с груповите лодки, но не знам дали има опция за спиране по плажовете.

# 397
Tаис - В Парос и Санторини бяхме миналата година. Наксос е спирката след Парос. По принцип корабите от Рафина за Парос , Наксос и др. острови не взимат коли. Е, може да пуснат някой кораб, но зависи от фирмата. Миналата година бяха пуснали такъв кораб до колкото знам юли -август. Най-вероятно ще вземете кораб от Пирея. Юни месец няма проблем с билетите за кола. Като отидете на Наксос може да прескочите до Парос, Санторини или Иос. Това са май най-близките острови по линията. А, морската температурата по принцип на цикладите на мен ми изглежда студена. Ще е толкова хубаво обаче че ще влизате в морето с радост.

# 398
Tаис - ето разписанието на бързите кораби https://www.hellenicseaways.gr/files/navlologia/2014/en/nTaxNax_2014_1_en.pdf

# 399
  • в града на вечния купон
И аз не успявам да измисля начин как да съчетаем двата острова лежерно  Simple Smile Мислите ми се въртят около идеята да бъдем по-голямата част от времето на Корфу - 5 нощи примерно и другите две на Лефкада. Да направим обиколка на Лефкада в търене на зашеметяващи гледки и да отидем на плаж на 2-3 от по-известните плажове. За сега ще си остане само идея, а като наближи почивката ще видим  Simple Smile

Радост, и вие ли сте се насичили към Корфу? Освен столицата, аз съм набелязала Палеокастрица, Сидари, двореца на принцеса Сиси, Канони, Аквапарка. И един ден ми се ще да отидем до по-южните плажове Исос и Марафия. Мислех и за круиз, но на място ще преценим.

вече имам резервация за 30.04-05.05.
Като ми остане време ще прочета старата тема за Корфу и от тук като инфо да си направим програма.

# 400
Момичета, някой дали има инфо за http://www.booking.com/hotel/gr/christina-studios-apartments.bg.html в Парга дават прилични цени като за 5 човека, но не мога  да преценя колко път пеша е до Валтос например и в градчето ли е  / разстояние да магазини, заведения, забавления за децата/ ..... 

# 401
  • София
вече имам резервация за 30.04-05.05.
Като ми остане време ще прочета старата тема за Корфу и от тук като инфо да си направим програма.

Вероятно няма да става за плаж /по-скоро къпане/, но така ще имате цялото време за разходки. Не видях с какво ще пътувате, но в общи линии едният ден ще ви отиде в път и ако имате сили за друго извън кръчма, добре е да планираш нещо близо до настаняването ви.
Не съм сигурна това дали сме го пускали, но можеш да вземеш някакви идеи и от тук: http://www.cycladia.com/travel-guides-greece/corfu-guide-tips/

# 402
  • София
Момичета, някой дали има инфо за http://www.booking.com/hotel/gr/christina-studios-apartments.bg.html в Парга дават прилични цени като за 5 човека, но не мога  да преценя колко път пеша е до Валтос например и в градчето ли е  / разстояние да магазини, заведения, забавления за децата/ ..... 

Съдя само по-картата, но е в края на Парга, далече от централните части на градчето и е на високо. Поне аз не бих ходила пеша до Валтос, нищо че според тях е на 200 метра (сигурно са ги мерили по въздух).  Laughing

Виждаш ли групичката къщи горе в дясно? Би трябвало да е там някъде. Сама виждаш колко е стръмно. А шарените точици на пътя, почти под червената къща са коли, но не знам по време на сезон дали може да се спре. Снимката е през октомври и затова е "рехаво".  Wink

Дано се включи и някой, който е бил в тази част на града и да даде по-точна информация.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 12:34 от Тaня67

# 403
  • София
Момичета, благодаря ви за инфото и линковете   bouquet

Значи най-вероятно ще хванем ферибота от Пиреус, не е проблем.

Вчера до късно обсъждахме, и ММ предложи да разгледам варианта София-Атина със самолет. Колата да остане тук, а на Наксос да наемем.
Аз съм по-скоро ''не'' сякаш...знам ли. Според него първо, така се пести много време, и второ, ако сравним нафтата+двете нощувки до Атина (на отиване и връщане)+фериботните билети, горе-долу ще излезе като самолетните билети и наемът на кола на острова.

Според мен бърка, но трябва да му го докажа с цифри, приблизителни  Mr. Green

Аз обмислям иначе екскурзия до околните острови, круиз или нещо подобно, и тепърва ще се ровя из сайтовете.. Wink

# 404
G.K.,
Парга е много, много малка. "Кристина" е в самия град - на последната улица под главния път и има денивелация, но според мен не е нещо драматично - с 4-годишно сме го вървели около 6-8 пъти тоя баир нагоре и надолу, около 10 минути е до крайбрежната.
Задължително се информирай за безплатно и сигурно паркомясто!!!! Ако къщата не предлага такова, аз не бих я резервирала.
До Валтос може да се върви, но не е 200 метра. Особено нагоре, на връщане Grinning. Може да се ходи от кея на Парга дотам с водно такси, 2 евро на човек, върви на всеки час, или дори на 30 минути може би беше.
Валтос тъй или иначе той не е много подходящ за ежедневен плаж - едър пясък, платени чадъри и шезлонги, бийч баровете не сервират на плажната ивица. По-добре е да обикаляте различни плажове в района.
В Парга няма много развлечения за деца - няма лунапарк и общински площадки.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 12:49 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт