На море в Гърция 2014

• 72 959
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
millenitta дано се включи и някой, който го е правил, но на мен лично 7 дни не ми стигат само за Корфу  Heart Eyes, островът си е голям.

# 376
  • София
clio, в Офринио не само чистотата на водата ми беше проблем. Освен това има доста камъни, вълни, вятър, не е особено плитко и т.н. А за вливането на реките не знам, то и Керамоти е близо до устието на Места, но плажа е много добър, нищо общо с този на Офринио.
millenitta, aз смятам да съчетая Амудя с Корфу за не повече от 8-9 дни, защо и ти да не успееш да съчетаеш Лефкада с Корфу? Е по-далечко е малко, пък и на Лефкада си има обикаляне...Почивката определено няма да е лежерна, но не е мисия невъзможна. Е, няма да видите всичко, но най-хубавите места ще имате време да посетите.

# 377
Ние останахме доволни- плитко ,нито вятър, ни вълни

# 378
  • София
И ние преди 2 години видяхме доста боклуци из Ситония, явно заради пожарите. Не е проблема само в реките.

миленита, благодаря  Hug На мен Цикладите са ми стара мечта, и след много умуване реших, че няма смисъл да се отлага повече. Наистина проблемът е основно във високите цени на ферибота, иначе като километри - миналия септември слязохме ''надолу'' 600+ км до Евия, пътят беше песен. Още 200 до Атина не е кой знае какво..

Пожелавам и на теб някога - скоро - да отидете до там  Wink

# 379
Не спирам да мисля за вариант да включа и Лефкада в плановете. Ще сме толкова близо. Мислите ли, че е възможно да стане в рамките на 7 нощувки заедно с пътуването и да е лежерна почивка а не постоянно препускане?
Според мен ще е по-скоро препускане. Няма да е лежерна почивка, защото си е доста пътуване и 3 дни ще ви отидат само по пътищата.

# 380
  • софия
Таис, в миналата или в по-миналата тема да търся за Евия?

# 381
  • София
Ровейки из нета, попаднах на този сайт за Лефкада - http://www.lefkada.gr/default.asp?langid=2
Надявам се да не е пускан тук.
Има дълъг списък с места за настаняване, но рядко има посочена собствена страница, а само телефон за контакт.

# 382
  • в града на вечния купон
millenitta дано се включи и някой, който го е правил, но на мен лично 7 дни не ми стигат само за Корфу  Heart Eyes, островът си е голям.
7 дни не стигат да се разгледа острова?

# 383
  • София
Е, хем с лежерна почивка не виждам как ще се съчетае. Разбира се всичко е въпрос на приоритет, можеш да ходиш 3 дни на плаж, да разгледаш столицата за 1 ден и да приключиш. Аз казвам, че за мен не стигат 7 дни, защото аз обичам хууубавичко да обиколя мястото, на което съм избрала да почивам, барабар със старите села и десетките плажове  Peace.

# 384
newsm78  Защо мислиш така?В този ред на мисли само реките ли влачат боклуци?А нима теченията в морето не го правят?На Каламици също съм виждала боклуци в морето.
Основните замърсители на крайбрежието са вливащите се реки и човешката дейност/застрояване, индустрия по брега и района. Най-общо. Липсата им  предполага чисто море.
Теченията не са проблем за Х-ки.  Като география това са два дълбоки заливи/около 40 клм дълбочина. По-закътани места, не са открити части.  Виждала съм бури, големи вълни, които донасят клечки и изяждат плажове. Има си и приливи, и отливи. Това си е природа.  5 клечки донесло морето,проблем ли е. Теченията в Гърция, там където ги има, действат върху температурата на водата. Има някой плажове където и през юли е студена водата, точно заради теченията. обикновено между материка и острова има такива течения. Но, водата си е чиста.

# 385
clio, в Офринио не само чистотата на водата ми беше проблем. Освен това има доста камъни, вълни, вятър, не е особено плитко и т.н. А за вливането на реките не знам, то и Керамоти е близо до устието на Места, но плажа е много добър, нищо общо с този на Офринио.
Има голяма разлика между Места и Струма. Погледни картата. Струма минава през гъстонаселени райони и събира боклуците на ЮЗБългария. Места тече през планини,  чисти райони. И се влива като делта в морето, няколко клм, забелязала си кафявите табелки. Устието на Места е резерват, там живеят много птици. Вероятно и те прочистват реката от органични отпадъци. Видяла ли си една птица при устието на Струма.

# 386
  • софия
Таис, връщах се назад да те чета, то пък толкова хубаво да пишеш  Hug
Айде, пак подпалих за Гърция  Grinning
Ошашавих се, сто прозореца съм отворила и с твоите писания, и на Теди, и снимки зяпам  Crazy

# 387
  • София
shhh, извинявай, сега влязох и ти видях въпроса...Щях да пиша, че не помня вече в коя тема сме писали за Евия, но ти си издирила пътеписите  Hug

Благодаря за хубавите думи, то тогава писах с кеф щото и вдъхновението ми беше голямо  Wink
А снимките от острова са ми любими..имаме десетки кадри от всякакви места, но тези от Евия (и един огромен хартиен албум от Италия) са ми слабост, нищо, че са съвсем любителски.

# 388
  • София
newsm78  Защо мислиш така?В този ред на мисли само реките ли влачат боклуци?А нима теченията в морето не го правят?На Каламици също съм виждала боклуци в морето.
Основните замърсители на крайбрежието са вливащите се реки и човешката дейност/застрояване, индустрия по брега и района. Най-общо. Липсата им  предполага чисто море.
Теченията не са проблем за Х-ки.  Като география това са два дълбоки заливи/около 40 клм дълбочина. По-закътани места, не са открити части.  Виждала съм бури, големи вълни, които донасят клечки и изяждат плажове. Има си и приливи, и отливи. Това си е природа.  5 клечки донесло морето,проблем ли е. Теченията в Гърция, там където ги има, действат върху температурата на водата. Има някой плажове където и през юли е студена водата, точно заради теченията. обикновено между материка и острова има такива течения. Но, водата си е чиста.

Не съм писала за клечки, написала съм боклуци.Под боклуци имам предвид пликчета, етикетчета, разни дребни пластмаси.Виждала съм такива и на плажа Арменистис и с моите познания по география смятам,че тези изхвърлени боклуци в морето ги влачи отнякъде.И да ми се вдигат лозунги,че Халкидики било най-чистото място в Гърция само защото няма реки, няма как да се съглася!Просто човек трябва да внимава с изказа и то много.Както и следващия пост за това как виждаш ли Струма влачи боклуците на Югозападна България,а пък Места - не.Чак започвам да се съмнявам кое надделява в пишещия българското или гръцкото.А гърците те не замърсяват Струма въобще!?

# 389
  • в града на вечния купон
Е, хем с лежерна почивка не виждам как ще се съчетае. Разбира се всичко е въпрос на приоритет, можеш да ходиш 3 дни на плаж, да разгледаш столицата за 1 ден и да приключиш. Аз казвам, че за мен не стигат 7 дни, защото аз обичам хууубавичко да обиколя мястото, на което съм избрала да почивам, барабар със старите села и десетките плажове  Peace.
всеки си е с различно виждане.
Освен столицата,круизите,какво друго трябва да видим ?

Общи условия

Активация на акаунт