На море в Гърция 2014

• 72 906
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Горките хора..Дано всичко свърши скоро.

victoria secret, благодаря   bouquet
Изясни ми се тази пуста спирка на Парос  Joy

Не знам, аз все си мисля, че за Санторини си трябват поне няколко дни. Иначе всичко ще е доста на юруш..
Делос ми е на сърце, за Миконос имам отзиви от познати - говорят или за баровете, или за мелниците. Той не е ли нещо като парти остров?

Гледах клипчета в youtube за Куфунисиите..изглежда приказно. Но защо и до там пътя ми излиза 3 часа, не ми е ясно. Съвсем се обърках вече.

Ето клипче за Куфуниси, за който има 5 минути време за отмора:
http://www.youtube.com/watch?v=emKdSWfzKYk

# 496
clio1978,Bled,
не съм историк , но обикновено използувам пътуванията като възможност да обогатя знанията си и в този аспект. Опорни точки и красиви места са добре дошли като начало, за почивка говоря.
Според мен, задължително правиш екскурзията. Близо си до тези места. Много са зареждащи. В античността не са строили дворци, театри и храмове на случайни места.

# 497
Нищо не съм прочела за Иос.  Не съм ходила, но от ферито ми се видя много по - интересен от Наксос и Парос. Спред мен, най-добрия вариант за егейските острови е круиза. Също и за йонийските. С едно пътуване разглеждаш най-хубавите острови, без да се трепеш. Западноте туристи поне до Атина са със самолет, други с  чартъри,директно на острова. С кола излиза, че за едно море ще пътуваш 2 дни и 1 нощ. Мерси. Халкидики е на 6 часа път.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 16:38 от clio1978

# 498
Параход, Биби,  Hug благодаря за отзивите. От разказа на 2К миналата година знам, че Vrachos е с пясък и малко камъчета на брега. ММ не ще и да чуе за акваобувки. Ако не усеща пясъка под краката, не го брои за плаж  Simple Smile И без това трудно го навивам да търсим нови дестинации. За него е ок да сме на едно място всяка година. Дано плажа да не е дълбок. Не искам да е метри навътре все до глезените, но да не е няколко крачки и вече си без дъно. А на снимките в гугъл ми изглежда, че хората се къпят доста близо до брега.

Параход, може ли линк към този справочник?

# 499
Ето клипче за Куфуниси, за който има 5 минути време за отмора:
http://www.youtube.com/watch?v=emKdSWfzKYk
Боже, бях забравила колко са хубави и пясъчно-синьо-бели тия места и изведнъж си спомних Simple Smile! Таис, страхотно ще изкарате!

Миленита,
май че ги има на 1-ва, но нищо, ето пак.
Ето и една снимка от Амудия, демонстрираща нагледно думата "плитко":

Е повечето не са толкова плитки, ама то няма и нужда, на това въобще не може да се плува, само за деца става (обърни внимание на хората в далечината докъде им е водата, това е поне на 100 метра от брега).

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 16:49 от Параход

# 500
  • София
Клио, Не съм съгласна, че само с круиз си струва човек да отиде до Егейските и Йонийските острови.

С един круиз, който спира по няколко часа или най-много за ден на определен остров, какво ще се усети от местната атмосфера? Какво ще се разбере от плажовете, местните тавернички, църквите, руините (ако има такива)? А селцата скрити в планината, като на Кефалония, или на някои Циклади например, как ще успее да види човек?

И какво ако трябва да се пътува 700-800 км до някое място, което си струва? Хиляди хора го правят, че и с кеф. Иначе всеки ще си седи само в БГ, или най-много ще мърда до Вурвуру.

А да ми сравняваш Халкидики със Санторини, Наксос, Сирос, Кефалония, Закинтос и т.н., да не изброявам всички Егейски и Йонийски острови, ми е меко казано смешно.

ПараходHug Цветовете наистина са уникални просто..и аз си мисля, че ще е страхотна почивка, пу-пу, да не се самоурочасам  Wink

# 501
Bled, лек път и приятно изкарване!
Дано затихнат нещата ... Ще чакам с благодарност отзиви за Сивири! Simple Smile))

# 502
Tаис - зависи какво корабче или кораб ще вземете. За круизно корабче пътят до там може да е защото ще спирате и на другите острови и да смятат и това. Иначе ако ходите с бърз кораб е половин час. Вие обаче ще ходите с круизно корабче. Бавните кораби също спират на много острови и товарят/разтоварват.
Санторини - зависи и това от корабчето какво ще предложи. Ако предлага хубави неща, според мен ще е хубаво да го вземете и него. Все пак да видите разкопките, Калдера и Ия си заслужава.  
Миконос - е парти остров. Естествено има и спокойна част. Няма да имате време да опознаете Миконос обаче. Просто ще се разходите из градчето и ще отидете на Дилос.
Доста дни ще сте на Наксос така че си заслужава да прескочите до тези места.

# 503
  • Софето
Да ви следя за плитките и пясъчни плажове, че миналата година  наистина си починах с две деца на такъв плаж  Grinning.

# 504
Таис, от изброените и аз бих предпочела Куфонисята, по-малки са и ще се види повече. Като съм гледала снимки ми се иска още утре да тръгна натам  Heart Eyes Особено плажовете Италида и Гала, направо...

За Санторини един ден категорично не стига за нищо. Екскурзията до вулкана е половин ден и тръгват само в определени часове, ако изберете нея, няма да видите нищо от острова, освен столицата евентуално.  Ия и Фира за един ден стават, но ще е бързане. На Санторини имаше уникални снимки от Иос и разни плажове на него, но пак не е малък остров и придвижването на него си отнема време.

victorias secret, ти кои разкопки имаш предвид?  newsm78 Древната Тира е от другата страна на острова, не откъм калдерата, няма никаква сянка и ще им е трудно с малко дете да се изкачват там.

# 505
Параход и другите ходили в Парга....

http://www.letistaparga.gr/photos.html

http://www.villaniki.com/

Отзиви? Едва ли имате подробни впечатления, но ако сте ги мяркали?

# 506
  • Младост 4
За Миконос също не стига един ден. Аз не го възприемам като парти остров. Отсядали сме в хотел в Ано Мера - по средата на острова. С колата обикаляхме плажовете и вечер - до столицата да вечеряме. А в един от дните пеша кръстосахме целия остров - надлъж и нашир Laughing Беше октомври и почти нямаше хора. Но трябва да имате предвид, че улиците са доста тесни, с високи каменни парапети, така че не се вижда много добре има ли кола след завоя, а местните шофират като луди...

Бяхме за 6 дни и мога да кажа, че не ми се тръгваше! А тези бели къщички със сини черчевета... направо изживях културен шок тогава, казвах си "е, не може да има такава красота"!  Laughing

# 507
Deviant Art - да, древната Фира/Тира. Не знам как ще ги водят точно.Просто казвам че ако може да се включени тези неща си заслужава. Иначе и на Дилос е слънце и няма сянка. То навсякъде е слънце. На Калдера пак е слънце. Заслужават си всички места според мене. Все пак може да не дойде пак скоро на тези острови. До колкото разбирам Таис казва че иска с корабче от Наксос да отиде на daily cruise на определените места.

# 508
Ох, тотално съм объркана и не знам какво да предпочета. Като видях снимките от Врахос и ахнах и си казах ей това търся  Simple Smile Има и гледка море от балкона. Амудия наистина е супер плитък, но там къщите не ме грабват и няма гледка от балкона. За кой ли път си сменям мнението и резервацията  Simple Smile Накрая ще резервирам без опция за отмяна и ще спра да го мисля. Така дори ще е по-изгодно.
Последно обърнахме нощувките и ще бъдем 5 нощи на сушата и 3 на Корфу.

Таис, Санторини ми е мечта. Според мен си струва да го посетите дори за малко. Пък друг път, ако имате възможност, отделете му и седмица.  А няма ли вариант да го посетите с редовен ферибот без колата само с една нощувка? Поне да се насладите на залеза. С нетърпение ще чакам разказите ви от там лятото.  Всъщност кога е подходящото време за цикладите, за да не е прекалено горещо, но и водата да става за къпане?

Лично аз обичам да пътувам на дълъг път с колата. Предпочитам по-дълго пътуване със спирки и нощувки и разглеждане на интересни места по пътя. Самолета те ограничава- в количеството багаж, в часовете. И пак се губи време в трансфери или пък прекачване. Хубаво е, че съществуват различни възможности и всеки да избира според предпочитанията си.  Simple Smile

# 509
  • София
Момичета, благодаря ви, че се включвате с личен опит и съвети   bouquet

Санторини отпада, за там след някоя и друга година, ще си отделим цяла почивка.
Принципно повече ми се иска да се метнем на еднодневен круиз, да. Но ако по някаква случайност не стане, ще търсим ние да си организираме нещо.

victoria secret, объркала съм се, не са 3 часа до Куфуниси с ферибот, а 2. И това с Blue Star, докато със SeaJets е наистина само 30 мин. Говоря за ''самостоятелния вариант".
Тъпото е, че SeaJets не вървят преди 16 юни. Иначе ги има на 16-ти, билета е по-скъп, естествено, (40 евро за двама възрастни), но пак си е прилично - и доста по-кратко.
https://ssl.directferries.com/ferry/secure/multi_price_quote.asp … False&rfidr=0

Абе задължително ще отидем до още един Циклад. Преди малко увеличих нощувките с още една, че леко ме достраша дали ще ни стигне времето. Сега с 13 нощувки си мисля, че е достатъчно за всички църквички, селца, и плажове на Наксос, плюс допълнителния остров(и)  Peace

миленитаHug Параход каза, че юни когато ще ходим ние, е много подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт