На море в Гърция 2014

• 72 901
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Tаис -  с daily cruise си заслужава да прескочите до където искате. Може да видите водни костенурки или делфини. По-лесно се виждат някак така. С круизчетата ще ви покажат и хубавите места, а ако отидете с корабите които пътуват по линията ще слизате на пристанището и после е сложно. Не чак толкова сложно, но не е същото. Миналата година си организирахме пътуване от Парос до Санторини за два дни с кораб. Е, изморително беше. Не бих повторила. С круизните корабчета обаче е друго. Ние имаме приятели с къща на Санторини и затова организирахме сами. А, ходиме и всяка година. Така че май затова ми изглежда и един ден че стига.

# 511
Tаис - тук има кораби за Куфонисия с http://www.seajets.gr/htm/Page.aspx?menuID=4&cul= . Според мен си заслужават обаче малките круизни daily cruise корабчета. До колкото видях super jet започва Наксос - Куфонисия от 10/6. Другите не съм ги гледала.

# 512
  • София
Страхотно, много благодаря  Hug
Наистина има кораб на 10-ти, значи ни върши идеално работа. Запазих си сайта, в случай, че не успеем да отидем на daily cruise. За половин час ще сме на Куфуниси. И без това четох, че там коли няма - всичко живо се придвижвало с колела и лодки. С детето ще е малко сложно, но все някак ще се измисли.

Разглеждах организираните круизи, намерих само 2 компании:
Panteleos Cruises, които имат фейсбук, но нещо не им намирам сайт.
И ето тези:
http://www.naxos-travel-agency.com/excursions-en.html

Интересува ме най-вече Ираклия-Куфуниси-Схинуса, и мисля утре да им пиша и да питам за подробности (цени, времетраене).

Опс, сега видях, че те имат и круиз до Аморгос. Значи ще питам и за него. Голяма чуденка ще е кое от двете  Crazy

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 18:52 от Tаис

# 513
Горките хора..Дано всичко свърши скоро.

victoria secret, благодаря   bouquet

Гледах клипчета в youtube за Куфунисиите..изглежда приказно. Но защо и до там пътя ми излиза 3 часа, не ми е ясно. Съвсем се обърках вече.

Ето клипче за Куфуниси, за който има 5 минути време за отмора:
http://www.youtube.com/watch?v=emKdSWfzKYk

О, Тайс, прекрасно е!
Ще стискам палци да посетиш всички тези прекрасни места

# 514
Да кажа и аз за Букинг, че нали работя в туристическия бранш и работим с тях  - по договор минимумът стаи, който трябва да "пазиш" за сайта е 2. Но, ако по някаква причина не можеш да осигуриш тези стаи, можеш да се разбереш с Букинг и да "затворите" дните, за които няма свободни стаи. Но контингентът от тези 2 стаи трябва да бъде прехвърлен към друг период. Т.е., ако за един уикенд нямаш налични 2 стаи, можеш да ги прехвърлиш за следващия и за тогава да пазиш 4 стаи за сайта. Няма вариант, ако в сайта са заложени 2 налични стаи, да се резервират 3 примерно.  Peace А в случая на Bliss, учтиво я молят да анулира резервацията, защото иначе ще трябва да платят комисионна или да изчакат да мине датата на настаняване по тази резервация и да я обявят в сайта като no show /непристигнали/.  Crazy

Нашето посещение на Спорадите се очертава да отпадне за тази година  Sad. Изникнаха непредвидени разходи и ще трябва да намалим бюджета на лятната ваканция. Насочвам се към Халкидики, само още се чудя къде по-точно - дали Ситония или Касандра. Със сигурност ще отидем до остров Амулиани и може би ще направим круизче да разгледаме Атонските манастири. То чак е за срам, но от 5 посещения на Гърция, така и не съм била на Халкидики.  ooooh!
Набелязах вече и 2-3 пещери за посещение, ще допълвам списъка със забележителности пътьом.  Sunglasses

# 515
  • София
parcalesa, благодаря  Hug Аз се надявам все повече хора да се запътят към тези места, ще се радвам ако ние ''повлечем крак'' към Куфуниси и другите малки циклади  Simple Smile

desex, ако не сте ходили на Халкидики, по-добре започни със Ситония. За мен поне е по-красива от Касандра. А и ще ви е по-близо до Амулиани и Атон  Peace

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 19:33 от Tаис

# 516
Да кажа и аз за Букинг, че нали работя в туристическия бранш и работим с тях  - по договор минимумът стаи, който трябва да "пазиш" за сайта е 2. Но, ако по някаква причина не можеш да осигуриш тези стаи, можеш да се разбереш с Букинг и да "затворите" дните, за които няма свободни стаи. Но контингентът от тези 2 стаи трябва да бъде прехвърлен към друг период. Т.е., ако за един уикенд нямаш налични 2 стаи, можеш да ги прехвърлиш за следващия и за тогава да пазиш 4 стаи за сайта. Няма вариант, ако в сайта са заложени 2 налични стаи, да се резервират 3 примерно.  Peace А в случая на Bliss, учтиво я молят да анулира резервацията, защото иначе ще трябва да платят комисионна или да изчакат да мине датата на настаняване по тази резервация и да я обявят в сайта като no show /непристигнали/.  Crazy

Ами защо не са ги прехвърлили. Резервацията е потвъредна на 9-ти. На 15-ти потвърдиха допълването й с още едно редовно легло без допълнително заплащане. Ако са знаели, че около Коледа стаите са букнати изцяло, не трябваше на 9-ти да потвърждават резервацията(или ако е автоматично от 9-ти доста време е изминало) и не трябваше на 15- ти да потвърждават промяната й (това вече е с тяхно изрично съгласие и не е автоматично).

Те кога плащат комисионна? Сега или при пристигането ни?

# 517
Tаис - ще се радвам и аз да посетите всички тези места. Пожелавам ви да имате хубаво време за пътувания и спокойно море. Дневни круизчета май има повече, не са само две. Ще чакам да пишеш впечатления. Може да навия и аз ММ за едно круизче после.

# 518
Ами защо не са ги прехвърлили. Резервацията е потвъредна на 9-ти. На 15-ти потвърдиха допълването й с още едно редовно легло без допълнително заплащане. Ако са знаели, че около Коледа стаите са букнати изцяло, не трябваше на 9-ти да потвърждават резервацията(или ако е автоматично от 9-ти доста време е изминало) и не трябваше на 15- ти да потвърждават промяната й (това вече е с тяхно изрично съгласие и не е автоматично).

Те кога плащат комисионна? Сега или при пристигането ни?
Потвърждението от хотела не е автоматично. Комисионната се плаща в началото на месеца, следващ месеца, в който е датата на заминаване на резервацията.  Peace

# 519
Здравейте отново момичета.По прочетох, полутах се и сега съм се спряла на едно местенце за което ще помоля някой ако има мнение да каже.По точно ме интересува самият плаж, че гледам нещо каменист ми идва.Всичко друго ми е ок сякаш, но плажа ме притеснява.
Спрели сме се на апартамент в Mishel Mar Studios на Neos Marmaras Sitonia.
Много благодаря предварително  Hug
Били сме в тази къща преди 5-6 год. Нова е, с широки студиа и самостоятелни тераси. Беше чисто. Собственичката е много разбрана мацка. Къщата не е на първа линия, пред нея има един парцел, който по това време не беше застроен и се виждаше морето. Сега не знам как е.  
Вече са ти казали, че на плажа има и камъчета, но той се различава в различните си части, така че може да се поразходите и да намерите мястото, което ви допада. Ние ходихме по-често на Лагомандра - по-живописен и по-спокоен е.

# 520
Клио, Не съм съгласна, че само с круиз си струва човек да отиде до Егейските и Йонийските острови.

С един круиз, който спира по няколко часа или най-много за ден на определен остров, какво ще се усети от местната атмосфера? Какво ще се разбере от плажовете, местните тавернички, църквите, руините (ако има такива)? А селцата скрити в планината, като на Кефалония, или на някои Циклади например, как ще успее да види човек?

И какво ако трябва да се пътува 700-800 км до някое място, което си струва? Хиляди хора го правят, че и с кеф. Иначе всеки ще си седи само в БГ, или най-много ще мърда до Вурвуру.

А да ми сравняваш Халкидики със Санторини, Наксос, Сирос, Кефалония, Закинтос и т.н., да не изброявам всички Егейски и Йонийски острови, ми е меко казано смешно.

Aми и на мен ми е смешно. Като ти гледам програмата няма да ти стигнат и три живота. Кога ще обиколиш 180 острова. Едно е да отидеш 7 дни на море, заради морето, на едно място, пълен релакс и избираш най-близката дестинация, съвсем друго е да обикаляш  островите. Това си е динамично пътуване и изисква повече време.  Островите  са обединени в групи: Циклади, ССпоради, ЮСпоради, Йонийски, Североегейски, Саронически и т.н. И островите от една група са с много близки характеристики,  1-2 от тях, обаче са най-космополитни, най-уникални. Заради плажове, местни тавернички,  няма да бия 1500 клм. И точно тези острови трябва да се видят. И те са включени в круизите.  Отиваш на Куфониси, но ще прескочиш Санторини или Миконос. И какво си видяла от Цикладите. За С-ни, след 2-3 години хайде пак същия път.
Какъв е смисъла.
Ще дам за пример японците. Най-пътуващата нация. Те са по обиколките. Това лято ще обиколят Цикладите, другото лято Спорадите. Всичко е разчетено. За по-икономичен бюджет пътуват с феритата, по 1-2 дни на един остров, моторчето под наем, обиколка, след два дни на ферито, другия остров. И така. Без да са вързани за едно място. Той е тръгнал да обикаля, но целта не му е да натрупа тен.

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 23:22 от clio1978

# 521
  • София
Абе просто не мога да разбера, защо непрекъснато трябва да се заяждаш с хората и с чуждите планове. Явно се изживяваш като най-най-големия капацитет по всички въпроси свързани с Гърция. Хаиде спри се малко и не с този тон, ако обичаш  Naughty

За мен две седмици са достатъчни да видя целия Наксос, да си починем с мъжа ми качествено, и като бонус да отидем до още някой остров. А ако са по-малки островите, като Ираклия и Куфуниси, значи ще видим допълнително два Циклада.

Това е моят план и смятам, че е напълно постижим. За Санторини и Миконос ще се ходи друг път. Както и за още една камара острови там. Млади сме, здрави сме, финансово сме добре, така че ни предстоят мноого почивки из гръцко.

Не ми пука как си планират почивката японците, бутанците или исландците. Аз така съм си планирала моята почивка, че да ми харесва на мен. И на мъжа ми.

Все едно планирам твоята почивка, баси  Crossing Arms

# 522
За мен две седмици са достатъчни да видя целия Наксос, да си починем с мъжа ми качествено, и като бонус да отидем до още някой остров. А ако са по-малки островите, като Ираклия и Куфуниси, значи ще видим допълнително два Циклада.

Това е моят план и смятам, че е напълно постижим. За Санторини и Миконос ще се ходи друг път. Както и за още една камара острови там. Млади сме, здрави сме, финансово сме добре, така че ни предстоят мноого почивки из гръцко.

Не ми пука как си планират почивката японците, бутанците или исландците. Аз така съм си планирала моята почивка, че да ми харесва на мен. И на мъжа ми.

Все едно планирам твоята почивка, баси  Crossing Arms
Наистина е много досадно да описваш с подробности всички детайли на пътуването си. Темата е на Море в ГР, а не Таис на Наксос.

# 523
  • София
Таис, много хубава почивка си измислила , не се нервирай на глупости  Hug
Даже си признавам, че като видях клипчето с Куфониси и тайничко цяла вечер кроя планове да променим дестинацията. Вече съм харесала няколко студиа даже  Laughing
Влюбила съм се в това студио - http://www.nostos-studios.gr/en/gallery.php
И си го представям като една лежерна почивка 2 седмици на малък остров далече от цялата суетня - разочарование за японския турист  Laughing

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 00:22 от Moharet

# 524
  • София
Мохарет,  Hug Японският турист определено ще бъде разочарован. И Клио ще те насмете, мани другото.
Обаче линка нещо не ми се отваря  Peace

Клио, обсъждаме всякакви неща. По-назад в цели страници се обсъждаше Корфу, Лефкада и обиколки из съседните острови. Никой не си е и помислил, че се прекалява.
Аз нямам път натам това лято, но ми е страшно интересно да прочета нещо ново, да науча нещо..

Гледай си, моля те, твоята отпуска и не се занимавай с чужди планове.
За теб 2 седмици са малко време, за мен са си достатъчно. Да прекратим спама вече.

Общи условия

Активация на акаунт