На море в Гърция 2014

• 72 651
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Редактирах се, дано сега да се отваря  Hug

Направи ми впечатление, че в графика за фериботите от 08.09.2014 изобщо няма Куфониси. Как мислите, това означава ли че няма да има ферибот до там след тази дата, защото в предходните периоди го има??

# 526
  • София
Moharet, проверих Пиреус-Куфониси, има ферита след осми септември.
Пуснах 2 възрастни и кола, да видя цените, и ми изкара:

Blue Star Ferries, пътя е към 13 часа, 143 евро.

Нашето фери до Наксос също е към 150 евро в едната посока. Но пътя е 5 часа.

На седми септември от Пиреус към Куфониси има друг кораб:
Hellenic Seaways (Highspeed 4), пътя е само 5 часа, но сумата е 196 евро (пак за 2 възрастни и кола). Ако сте без возило, сумата е доста прилична  Peace

Ей тук гледах: http://paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BO#RoutesTable

Сега пуснах в същия сайт Наксос-Куфониси - ами има си ферита и след осми. Има и двата варианта, за 30 мин, и за 2 часа. Можете да отидете на Наксос за няколко дни, и после да се прехвърлите на Куфониси..готино ще е  Heart Eyes Или пък да използвате Наксос само за междинна спирка  Peace

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 00:59 от Tаис

# 527
  • София
Medlab Ще направя всичко възможно след като тръгнем от Александруполис, да не се качваме на магистралата, а да минем да намерим нещо каквото ти трябва. Честно казано, в града и околностите познавам хотелите,  но това, което търсиш не ми е попадало, но сигурно има.
След като си свършим работата ние ще нощуваме в Комотини, намерихме изгодна оферта 4 звезди,36 евро. След това ще отидем до Ксанти, евентуално да си резервираме места за карнавала.

# 528
  • Варна
Прекрасно е 2 седмици на някой остров , прекрасно е круиз по островите , прекрасно е по градчетата на Халкидики , На Олимпийската Ривиера и някъде около Александропулис или някъде по Пелопонес и съвсем не е смешно че на някого му харесва повече Ситония от Наксос , на други пък им харесва Сиатъл , Пукет или Карлуково.Наистина изброените няколко острова са добри , но Самотраки примерно и още 200 като него са само камъни , тръни и кози - и пари да ми дават не отивам посред лято на жегата.Има хора си ходят 5 години подред на Тасос , а има едни немци които от 1977 година , от откриването му всяко лято идват на ГРАНД ХОТЕЛ ВАРНА.Имам двама колеги които си купиха яхти и сега живеят на и от тях кръстосвайки и давайки ги под наем не само из гръцките острови ,но и по нататък по Средиземно море.
Таня не се притеснявай , във всяко пристанище има десетки корабчета и яхти които предлагат всевъзможни варианти на дейли круизи по околноте плажове и острови.

# 529
Моля да споделите малко повече за карнавала в Ксанти  Peace Какво представлява, колко дни е, какво може да се види и прочее. Благодаря!

# 530
Ох, пак започна да се губи добрия тон в темата  Rolling Eyes
На мен ми е интересно да чета както за подробните планове за почивката на Таис, така и за почивките на всички останали, защото всеки е избрал местенце, което му е на сърце, а винаги е интересно да научиш нещо повече за място, на което не си бил. Поне за мен е така.
Нали все пак темата е точно за обсъждане на почивки.  Peace
Преди се мрънкаше, че през пост се пита за оферти, промоции и хотели, сега пък, че разглеждаме плановете на Таис за почивката им на Наксос.... е в крайна сметка, какво да пишем в темата, та всички да са доволни?  newsm78

feria99, попитай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.msg27290820#msg27290820  Peace

# 531
Предварително благодаря на Bled,
островите  и на мен са ми мечта и може би някой ден ще стигна до там,но засега плановете са една бюджетна почивка в Гърция с цялото домочадие /и куче/ ,и една-пълен релакс в Турция.Приземявам се ,невероятните плажове с невероятен цвят ще почакат и насочвам търсенето си наблизо до България,сигурно има и други,които се интересуват от района  Hug

# 532

offtopic

Преди се мрънкаше, че през пост се пита за оферти, промоции и хотели, с.......

Скрит текст:
desex с най - добри чувства. Ако визираш мен и още няколко човека.... Не сме мрънкали, а неколкократно изразихме негодуванието си публично и ясната си позицията, че темата се превърна от единични новопоявили се потребители в стен-табло на туристическа агенция. А напоследък (от други потребители) в тепих за изясняване кой е по, най и т.н. глупав от ...(да не цитирам имена). Няма нищо лошо да се обсъждат хотели и прочие, но наводняването на темата с линкове и огромни снимки е чист Флуд. За мен и още няколко потребители, които следим темата стриктно и постоянно, това е крайно досадно, безполезно и дразнещо. Модераторите обаче не намериха и не намират нищо нередно в това.   bouquet И поради тази причина (но не само) обстановката не е успокоена и ще продължава да бъде такава .... (лично мнение; като давам тържествено обещание на модератора, че ще направя всичко възможно да не реагирам по никакъв начин на предизвикателствата, колкото и трудно да е това понякога  Mr. Green). Лично смятам, че приятелската и задружна обстановка тук беше разрушена безвъзвратно. Напрежението произтича и от там, че се налага да бъдат опровергавани очевадно неверни неща.... (след които пък бива заема поза на страдалец и "дайте ми възможност да помагам на хората....")

bouquet

# 533
  • София
Таис, много благодаря за труда, който си хвърлила зареди мен  Hug Запазих си сайта и ще го ползвам в бъдеще. Много заразяващо ми влияеш с целия си ентусиазъм и съм сигурна, че и ние ще идем до Наксос Laughing Ще чакам с нетърпение да разкажеш твоите впечатления от островите.
Аз вече убедих ММ да се откажем от мечтаната му майската почивка в Турция и да инвестираме бюджета за Гърция през септември, за да нямаме проблем с пътните разходи. Тези дни ще пиша на няколко студиа да разуча какви са цените и ще започна да правя по-сериозни планове.

# 534
  • софия

Скрит текст:
desex с най - добри чувства. Ако визираш мен и още няколко човека.... Не сме мрънкали, а неколкократно изразихме негодуванието си публично и ясната си позицията, че темата се превърна от единични новопоявили се потребители в стен-табло на туристическа агенция. А напоследък (от други потребители) в тепих за изясняване кой е по, най и т.н. глупав от ...(да не цитирам имена). Няма нищо лошо да се обсъждат хотели и прочие, но наводняването на темата с линкове и огромни снимки е чист Флуд. За мен и още няколко потребители, които следим темата стриктно и постоянно, това е крайно досадно, безполезно и дразнещо. Модераторите обаче не намериха и не намират нищо нередно в това.   bouquet И поради тази причина (но не само) обстановката не е успокоена и ще продължава да бъде такава .... (лично мнение; като давам тържествено обещание на модератора, че ще направя всичко възможно да не реагирам по никакъв начин на предизвикателствата, колкото и трудно да е това понякога  Mr. Green). Лично смятам, че приятелската и задружна обстановка тук беше разрушена безвъзвратно. Напрежението произтича и от там, че се налага да бъдат опровергавани очевадно неверни неща.... (след които пък бива заема поза на страдалец и "дайте ми възможност да помагам на хората....")

bouquet
  202uu

Аз моля Блед, Теди, Блис, Параход, К2, Петър и всички останали откривателки/и да не спират да споделят подробни лични и картинни планове и впечатления. Ако не са те, дори не знам дали преди 6 години бих посмяла да помисля да тръгна в тази посока  Hug
Всеки има различен стил на почивка и споделянето на личните преживявания създава малко или повече нагласа да разчупиш и мислиш нетипично. Ние сме от мързеливците, но тази година, благодарение на споделените лични емоции, ще го съчетаем с "гооолямо" откривателство на по-далечна дестинация.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 10:14 от zvanche

# 535
  • В полите на Пирин планина
Всеки си има предпочитания. С две мрънкащи деца и до Халкидики си е цяло пътешествие. И след това с кеф си се мотая и събирам тен по плажовете, без каквито и да е круизи и планове. Не ми трябва никакъв стрес в допълнение и не ми се планира. Поне на почивка си падам по нищоправенето.

През м.06.2014 си избрахме да почиваме в Платамонас, на Олимпийската ривиера.

# 536
  • София
Таис, много благодаря за труда, който си хвърлила зареди мен  Hug Запазих си сайта и ще го ползвам в бъдеще. Много заразяващо ми влияеш с целия си ентусиазъм и съм сигурна, че и ние ще идем до Наксос Laughing Ще чакам с нетърпение да разкажеш твоите впечатления от островите.
Аз вече убедих ММ да се откажем от мечтаната му майската почивка в Турция и да инвестираме бюджета за Гърция през септември, за да нямаме проблем с пътните разходи. Тези дни ще пиша на няколко студиа да разуча какви са цените и ще започна да правя по-сериозни планове.

Ей, Moharet, много се радвам  Hug
М/у другото в букинк.ком има голямо разнообразие на оферти за Наксос.
Аз направо там резервирах..от чист мързел да пращам мейли, а и не ми се занимаваше да ходя по банки за капаро  Embarassed

Единствено на тези пратих запитване за юни месец, дадоха ми 30 евро:
http://www.akrogialistudios.gr/index.html

В хотела, където запазих, уцелих добро намаление и съм много доволна  Wink

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 11:24 от Tаис

# 537
Moharet,
аз падам малко капризна уж, но споделените от теб студиа на Куфонисия са направо неустоими Simple Smile Много харесвам това съчетание между простота, традиция и в същото време - внимание към детайла, чистота и добра поддръжка (поне така ми изглежда).

По повод днешните/вчерашни коментари на Клио искам само една вметка да направя:
Понеже познавам само Ситония, като чета някои постове, че морето на Каламици било мръсно, и Псакудя бил най/отвратителния плаж, почвам да се питам дали наистина съм била по тези места.
Също и (това е от старата тема и не може да се копира цитатът с дата и час Simple Smile
Цитат
"Имам поглед само за Ситония. Анабел пише за Сев. Гърция изобщо. Имало безброй хотели. Може. Ситония е много слабо застроена. Километри  диво, пусто. Малки, човешки хотели. Това е част от красотата й.
Всеки си има стил на пътуване. Пътувам по този начин. Знам къде ще отида. Дните за ваканцията ми са преброени и така икономисвам време и нерви".
Седмица-две по-късно потребителката дава компетентни съвети за Хидра, Арголида, Иос, Камена Вурла и какво ли още не.
------------------------------------

Девойки (и момци Grinning), не се отказвайте да мечтаете, чертаете маршрути и откривате нови места Grinning Искам да ви чета!!! Не само през лятото, но и през зимата!

# 538
Девойки (и момци Grinning), не се отказвайте да мечтаете, чертаете маршрути и откривате нови места Grinning Искам да ви чета!!! Не само през лятото, но и през зимата!
newsm74

Аз се извинявам, ако съм засегнала някой лично, това е било нещото, което най-малко съм искала.  Hug

Снощи оспамих с имейли хотелчетата на Ситония и сега постоянно ми връщат мейли с оферти и цени.  Mr. Green

# 539
newsm74

Аз се извинявам, ако съм засегнала някой лично, това е било нещото, което най-малко съм искала.  Hug

Снощи оспамих с имейли хотелчетата на Ситония и сега постоянно ми връщат мейли с оферти и цени.  Mr. Green

Скрит текст:
Не си ме засегнала и няма нужда да се извиняваш.
  bouquet

Щастливка. Аз също снощи пуснах сума ти мейли и Зеро.

Седмица-две по-късно потребителката дава компетентни съвети за Хидра, Арголида, Иос, Камена Вурла и какво ли още не.

Скрит текст:
И на мен това ми направи впечатление. И удивително подробните познания на гръцката митология и най-вече археология и забележителности в тази област. Но вероятно е чисто съвпадение на обстоятелствата и прекалената ми мнителност.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт