На море в Гърция 2014

• 72 583
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Препоръчвам за спане на тези които ще ходят до Мани, вместо в Гитио да отидат в Ареополи. Сградите са каменни. На мен лично ми харесва повече. Стаите са в кулите на сградите.

# 676
Има много японци, но те не пътуват с децата си. По принцип японците обикалят цяла Европа за една седмица. Няма как да се насладят на всичко.
Според мен цените на Кефалоня може да паднат и ще е изгодна една отпуска на острова. А може и да не съм права и да се опитат  да си избият ремонтите с туристите. Знам ли?!?
Цикладите не са земетръсни. Само Санторини ако реши да се поразбуди, може да направи беля. Дано спи спокоен сън Санторини.

# 677
От там на връщане до София ми се иска две нощувки на  две различни места.
Дайте идея за къде да се насоча да чета. Ще ми се да не се отклоняваме много от пътя- Волос, Ламия, Камена Вурла, Платамонас?
Всякакви идие ще са ми от полза.
Предварително благодаря.

Самоцитирам се от преди няколко страници и моля за съвет.
[/quote]
Ако не си ходила на Метеорите, Каламбака или Кастраки. Уникално. Малко се отклоняваш, ама си струва.
Вместо Платамона, Солун.

# 678
Medlab, какво би препоръчала за Нея Ираклица като настаняване, че и районът на Кавала ми е любим?

# 679
  • София
Дано спи спокоен сън Санторини.

Praynig

victorias secret, преди време бях гледала част от документален филм, в който се разказваше за семейни войни в една гръцка област. Семействата живеели във високи каменни кули и поради непрекъснатата междуфамилна война използвали високите отвори на кулите за обстрел към съседните. Знаеш ли кое е това място? /Понеже не можах да разбера тогава от филма/

# 680
Туцка, , доста интересно - това са албански традиции по принцип. 

# 681
.За таз- годишната ни почивка сме се спрели на Сарти.Ровя в нета, разглеждам студиа  и така и не мога да се спра на нещо конкретно.Предлагането е малко или аз не откривам много  оферти.А и като не съм наясно  с района и спецификата му- няма как да си помогна за избора.Та- въпросите ми:за структурата на самото селище и спецификата на плажа.Виждам че плажната ивица е голяма , но има ли разлика в плажа в различните краища? В коя част на  градчето е по-добре да търся спрямо център и плаж? Има ли супермаркети  от големите вериги в района?Търсим студио за двама с дете на 7 г.Ще съм много благодарна на всеки, който  ме ориентира по някакъв начин Hug
Супер е на Сарти. Просто без забележки. Била съм откъм скалите. Красиви,  правят плажа живописен. Само пясък.
В този край има малък висок полуостров, за фотопауза, с гледка към Атос.
Голям супер от верига няма. Има старо и ново Сарти, слели са се. Всичко е близо до плажа. Трудно е с местата, хотелите са за унгарци. Не ги е страх   от теченията и от вълненията на морето. Joy Joy Joy

# 682
Туцка - да, точно там е в Мани. Просто и сега се води тази слава да не закачаш хората от Мани. Прекарали са трудни години, защото районът не произвежда много. Няма маслини и портокали примерно. Не е плодородно.

# 683
Calm .в Неа Ираклица ние бяхме тук-http://www.dimitra-apartments.gr/ и сме много доволни,писала съм някъде назад ама къде е  newsm78.Иначе и плажа и заведенията и магазините са без забележки.Ако имаш въпроси-заповядай  Hug

# 684
  • София
Туцка, Биби - нямам нищо против Корфу. Знам, че е много красив, своебразен остров.
Коментарът ми беше свързан със списъка на Клио - там фигурира Корфу, като един от най-красивите острови, но я няма Кефалония.

Не съм била и на двата острова, но все пак имам познати, които са ходили, гледала съм снимки, филмчета, чета ви редовно и тук.
В резултат съм си изградила мнение, че Кефалония е по-привлекателна. Съответно, всяка класация за гръцки острови, която включва Корфу, но изключва Кефалония, ми е странна. Това е  Peace

Лично аз, ако трябва да избера да отида само на един Йонийски остров, определено бих избрала Кефалония. Особено след уникалните разкази на Анна Бел миналия септември  Heart Eyes

# 685
Туцка, в Мани освен Ареополи, може да разгледате и Vatheia
При нашата обиколка отседнахме точно в каменна къща в Ареополи  Heart Eyes,
старото градче е много приятно за разходка, хапване, бар и т.н.

# 686
  • София
.За таз- годишната ни почивка сме се спрели на Сарти.Ровя в нета, разглеждам студиа  и така и не мога да се спра на нещо конкретно.Предлагането е малко или аз не откривам много  оферти.А и като не съм наясно  с района и спецификата му- няма как да си помогна за избора.Та- въпросите ми:за структурата на самото селище и спецификата на плажа.Виждам че плажната ивица е голяма , но има ли разлика в плажа в различните краища? В коя част на  градчето е по-добре да търся спрямо център и плаж? Има ли супермаркети  от големите вериги в района?Търсим студио за двама с дете на 7 г.Ще съм много благодарна на всеки, който  ме ориентира по някакъв начин Hug
Супер е на Сарти. Просто без забележки. Била съм откъм скалите. Красиви,  правят плажа живописен. Само пясък.
В този край има малък висок полуостров, за фотопауза, с гледка към Атос.
Голям супер от верига няма. Има старо и ново Сарти, слели са се. Всичко е близо до плажа. Трудно е с местата, хотелите са за унгарци. Не ги е страх   от теченията и от вълненията на морето. Joy Joy Joy

Ssani, в Сарти има доста хотелчета и къщи, може би не си намерила подходящ сайт  Peace
Аз ползвах навремето този:
http://www.sarti.gr/en/hotels-sithonia-halkidiki.html

Тук има хотели в Торони и Вурвуру също, но най-много са в Сарти. Чудесно е направен сайта, има подробно описание и снимки на стаите, цени според периода. Дано ти свърши работа  Simple Smile

# 687
Благодаря на отговорилите.
Bliss, ще прочета за Платамонас и ще разгледам места за настаняване. Дали бъркам, или  Тайс минала година не беше впечатлена о Платамонас?
   Bled, ще разгледам подробно картата, ако има нещо ще питам.
Peterky, но отиване от Олимпийската ривиера направо в Евия смятам. Ще бъдем близо до Кими и ще минем през Халкида.
Иначе за на връщане, че може наведнъж, може, но ми се ще да удължа почивката.
Туцка, ще обмисля твоето предложенние. За София нямам питане, имаме апартамент там, в който можем и така Сф ще ни е отправна точка.

# 688
  • София
victorias secret, phile, нещо дните за острова ми намаляват с тези включвания ...  Laughing

Таис, шегичка  Grinning. Аз не се наемам да кажа кое е по-красиво, за един - едно, за друг - друго, има участие емоцията, хората, с които прекарваш почивката си и мн. други фактори /да не напомням, колко харесвам Аспровалта именно, защото я свързвам с мои си преживявания/.

# 689
Medlab,, мерси - ще ги проверя!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт