На море в Гърция 2014

• 72 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Покрай проблемите в букването за Вурвуру, се вдъхнових да поразгледам по-далечни дестинации и съм се огледала в Пелион Simple Smile Само не мога да разбера плажовете там каменисти ли са или има пясъчни? Пътят също ми изглежда доста криволичещ в едната част...

За Сатри също разглеждам, така че благодаря за сайта на Таис.

Завиждам благородно на всички, които могат да отидат по-надалеч и особено на островите и само си копирам идеи Simple Smile

# 691
Туцка - преди Ватия има една пещера която също не е за изпускане, Diros Cave. Разходката става по суша и вода. Ако отидете зимата понякога не пускат защото водата се покачва от дъждовете. После Ватия, както написа phile е много интересно, надолу има още селца покрай морето. Ако имате време се спуснете до края на пътя и в двете страни. В Геролименас има приятни таверни.

# 692
  • София
ТуцкаHug Подсети ме, че ММ има приятелка, която от години си ходи единствено и само в Тузла (Офринио). Казва, че е супер красиво там, с прекрасен плаж и т.н. Не съм била, но не бих тръгнала да споря с нея..важното е, че на нея си и харесва  Simple Smile

SZA, радвам се, че сайта ти е полезен. И аз много го харесвам.

Ако иска Параход, може да го включи в следващата тема на първа страница. Трябва да погледна пак, но мисля, че сега го няма  Peace

# 693
Покрай проблемите в букването за Вурвуру, се вдъхнових да поразгледам по-далечни дестинации и съм се огледала в Пелион Simple Smile Само не мога да разбера плажовете там каменисти ли са или има пясъчни? Пътят също ми изглежда доста криволичещ в едната част...

За Сатри също разглеждам, така че благодаря за сайта на Таис.

Завиждам благородно на всички, които могат да отидат по-надалеч и особено на островите и само си копирам идеи Simple Smile

Много има писано за Пелион тук в последните две години. Ако можеш, пусни търсачка. На мен все не ми се получава. Накратко, Пелион- няма такава красота! За мен стана нарицателно и мярка за прекрасност. Пътищата са трудни, с много завои, големи денивелации, но гледките около тях са приказни. Източният бряг е по-каменист (не че няма и пясъчни плажове), морето-по-бурно, но изключително живописен. Западният бряг е по-спокоен, морето е по-топло и пак - удивителни красоти! Мен Пелоин ме стресна и очарова. Една мацка беше писала тук, че на Пелион забравяла да пуши  Simple Smile!
  Твърдо съм за Пелион пред Халкидики!

# 694
  • София
Туцка, Биби - нямам нищо против Корфу. Знам, че е много красив, своебразен остров.
Коментарът ми беше свързан със списъка на Клио - там фигурира Корфу, като един от най-красивите острови, но я няма Кефалония.

Не съм била и на двата острова, но все пак имам познати, които са ходили, гледала съм снимки, филмчета, чета ви редовно и тук.
В резултат съм си изградила мнение, че Кефалония е по-привлекателна. Съответно, всяка класация за гръцки острови, която включва Корфу, но изключва Кефалония, ми е странна. Това е  Peace

Лично аз, ако трябва да избера да отида само на един Йонийски остров, определено бих избрала Кефалония. Особено след уникалните разкази на Анна Бел миналия септември  Heart Eyes

Аз пък не бих така категорично противопоставяла два наистина красиви острова или места на континенталната част без да съм ги виждала на живо. Още повече пък дали някакъв остров, който примерно на мен ми харесва фигурира в някаква класация (съставена по не толкова ясни критерии), изобщо е без значение, щом като съм усетила, че ме привлича. Peace

# 695
Мами, имам няколко отговора от разни хотелчета на Сивири, Касандра, Халкидики, за което село питах за отзиви. Ако някой се интересува от студио с кухне там за края на август или началото на септември, мога да му пратя линкове и писма на лични ...

# 696
  • София
SZA, миналата година почивахме на Пелион - на източния бряг, в селцето Хорефто. Пътят до там е отвратен като завои, иначе си е качествен асфалт, де - не е като по някои наши пътища. Можеш да погледнеш в Гугъл мап - пътят Волос-Хорефто е като специален машинен бод, 55 км се изминават за около 1 час и 30 мин. Обаче като свикнеш веднъж нищо не мож те уплаши. Плажовете на мен много ми харесаха, но аз нямам мания за ситен пясък: камъни, скали, едър пясък - всичко ми харесва, даже и аква обувки не нося. Морето е кристално, кръчмите са чудни. Пътищата по източен Пелион ми напомнят мноого далечно на обиколка с кола на Витоша, дори има морени. Мястото е ззззелено, но това е нормално, на практика всичко е планина. Параход беше на юг и на изток, дано се включи с някакво сравнение, но на мен лично безумно ми хареса. Ако миша някакви питанки - насреща съм.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 14:47 от Туцка

# 697
  • София
Биби, какъв е смисъла от този спор  Tired

Аз изразявам лично мое мнение. Да, бих предпочела да отида до Кефалония, вместо до Корфу. Както бих предпочела да отида до Йордания, вместо до С. Арабия, бих предпочела да отида до Тибет, вместо до Тайланд..и т.н., и т.н. Всичко това са мои лични предпочитания.

За щастие, някой ден най-вероятно ще отидем и до Корфу, и до Кефалония.
Близо са, и са съвсем постижими.

# 698
  • София
Смисълът е в това, че когато едно мнение се изразява, не означава непременно, че трябва и да се налага.

# 699
  • София
Специално се върнах да чета назад в темата, за да видя къде, по дяволите, съм налагала моето мнение. Ето моят коментар:

"Относно списъка - нищо лично към Корфу, но някак не ми се струва реално да е в топ бройката, а острови като Кефалония да липсват. Какви са критериите, да попитам и аз като Мохарет."

И от съвсем спокойно изразено лично мнение, ти вече реши, че аз съм против Корфу, и че насилствено налагам мнението си. Извинявай, но нищо такова не съм имала предвид.
Както ясно си личи и от поста ми.

# 700
  • София
Таис, права си. Ти никога, нищо не налагаш. Шегичка. Simple Smile

# 701
  • София
Абе гадна съм  Mr. Green
Налагам Евия, сега Наксос и Куфониси. Последните пък даже и без да съм ги виждала през крив макарон, тц, тц. Признавала съм неведнъж, че не харесвам Катерини, съответно налагам не-ходене там. Сега излиза, че налагам и не-ходене до Корфу  Wink

Анна Бел, Туцка, чета ви за Пелион и си мисля.
Ако си правим кратко септемврийско море, дали е подходяща дестинация.
Най-вече ме притеснява дали няма да е доста хладно  Thinking

# 702
SZA,
по-важното за Пелион са ти го казали, пътищата са тесни, криволичещи, на места ужасно тесни. За мързеливи и капризни мъже, които искат ленива почивка на плажа, по-скоро не е подходящо - това е място за много обикаляне, експерименти и откривателство.
Настаняване на хубав, пясъчен плаж, без безобразни вълни в морето - са две места, Микро и Потистика (първото е малко селце с две таверни, 3-4 къщи/хотели и минимаркет в единия), Потистика е извън населени места, там са съвсем изолирани няколкото къщи за гости.
На североизток има хубави и живописни плажове, някои от тях с пясък, но морето може да е извънредно бурно и развълнувано.
На югозапад водата е кристал, плитка, топла, прозрачна, неподвижна като езеро, но плажовете са чакълести.
А в планината пък колко е хубаво, на площадите под чинарите -  Портаря, Лафкос, Аргаласти... но пак са завои и пропасти, вярно настилката е хубава на повечето места, само няколко слизания към плажвоете са по черен път.

Целият полуостров е прекрасен.

Таис, ако сте в планината и на североизток, може и да е позахладнее (особено при вятър и бурно море по крайбрежието). От вътрешната страна на залива е много горещо и безветрено винаги, задушно дори. И през септември ще е така.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 16:53 от Параход

# 703
  • София
Така.... как ми топлите душата с тази темичка  Simple Smile Изобщо не забелязвам снега навън  Crazy
Аз кроих някакви планове за поредното пътешествие и зададох само крайната цел: Елафонисос. После моят любим каза, че този път ще вземем и детето (миналата година за пръв път пътувахме без нея, бяхме на Кефалон(и)я, стори ми се далеч за нея). Отделно семейството, с което пътувахме миналата година биха искали да се присъединят пак с нас, но дамата е бременна и честно казано мен ме е страх да поема надалеч в тази ситуация... а тя не се притеснява от дълго пътуване  Rolling Eyes
Сега чета тук, чудя се, наслаждавам се на снимките и се надявам да не ви преча....
Дали да не отидем до Скопелос, той е по-див и мой тип... или на източния бряг на Пилио ... или на източния бряг на Евия (ще ми изпратят телефоните на няколко хотелчета, за да проверя, дали изобщо работят в началото на май месец).
Та сега съм се захванала да чета старите ви постове  Blush и коментари за тези земи.
Прочетох, че пишете за атмосферата из Гърция: мен точно тази атмосфера ме плени преди време. Обичам да ходя по места, където няма нет, дори и телефоните нямат обхват, на забутани местенца, но при сърдечни и доброжелюбни хора. А хотелите предпочитам да ги избирам на място. Само по-миналата година резервирах предварително на Вурвуру, но водих още три семейства с нас и ме хвана шубето...
 Параход, идеално си разяснила полуострова, супер. Била съм само на Кала Нера, и то на къмпинг, предиии..... 100години

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 14:17 от viper

# 704

Общи условия

Активация на акаунт