На море в Гърция 2014

• 73 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Параход, а за Афисос имаш ли инфо..по-точно ме интересува дали е бурно морето. Камъчетата не ми пречат, вече имам закалка. Преди малко си отделих ето това:

http://www.booking.com/hotel/gr/mirto-pelion.en-gb.html?sid=7160 … a9b91a1f00fc0c2X1

viper, добре дошла  Simple Smile Твоите стари постове за Евия са едни от най-ценните изказвания за този остров. Би ли споделила някакви линкове за източния бряг, ако е възможно   bouquet

# 706
Много ви благодаря, момичета, за коментарите за Пелион. Всъщност, имам спомени от миналото лято за много разкази от там и съм го запомнила, но търсачката не ми вади нищо смислено, а аз не съм копирала.

Всъщност харесах точно Хорефто и Потистика. Обаче това със завоите и бурното море ме навява на мисълта, че тази година ще ме отсвирят мъжете у дома. Не че е проблем да шофираме по завои, но не знам как ще понесе на децата. Опасявам се и че са ми задали критерий за ситен пясък, по възможност без камъни и да става за плуване. Ще поогледам още, поне ще мога да събера информация за следващата година евентуално.

# 707
Никъде на запад не е бурно морето, навсякъде е езеро - заливът
Пагаситикос е много затворен, а Афисос е много "навътре".
Но точно там плажът на мен въобще не ми хареса, не са проблем камъчетата (има син флаг, който не знам за какво са му го дали). Освен това селото става много гъч, ако има малко повече хора - уикендите примерно и през високия сезон, а улицата е страшно тясна, на места има големи наклони, а е широк колкото една кола и ако идва друга отгоре... кво прайм Grinning А пък ако е камион?
От селата, които видях, това ми се класира на последно място като избор - а и някои, до които не стигнах и за които само съм чела във форума и другаде, също бих поставила по-напред.

# 708
  • София
Здравейте,
здравейте препоръчате ми хубаво място за почивка през юли. Били сме на Халкидика, Тасос, Корфо и Закинтос. Търсим си апартамент или студио, да е близо до плажа и той по възможност да е пясъчен. Да е тихо и спокойно. Цена на вечер 60 евро за двама възрастви + дете на 15 /всъщност трима възрастни Grinning/.

# 709
  • София
Параход, благодаря   bouquet Сега видях, че си дописала за септември. Т.е. ако се отиде от ''вътрешната'' страна, ще е по-топличко, така ли  newsm78

Ей туй много ми хареса, ако кажеш, че не става, ще убиеш всичко детско  Mr. Green

http://www.booking.com/hotel/gr/spyrou-platanidia.en-gb.html?sid … f9cd3X14#tab-main

bibia, горе-долу на какво разстояние търсите? И в каква посока? Така е доста общо..щом искаш пясъчни плажове, веднага се сещам за Лефкада, Кефалония, Скиатос, Олимпийската ривиера, Лимнос..и още много други места  Peace
Всъщност, трябва ли да е на място различно от изброените от теб?

# 710
Otkrivatel Съвсем скоро писах в тази тема за хотела, прочети на Стр. 21 пост 309 и стр. 23 пост 339.
Ако има нещо неясно питай.....

Благодаря за отговора, но по-скоро ме интересува каква е храната, плажната ивица спокойна ли е, има ли камъни..../за Alkion, Kriopigi/

Другия хотел, който разглеждам в този район е Palladium, Kriopigi-някакви отзиви за там?

# 711
  • София

bibia, горе-долу на какво разстояние търсите? И в каква посока? Така е доста общо..щом искаш пясъчни плажове, веднага се сещам за Лефкада, Кефалония, Скиатос, Олимпийската ривиера, Лимнос..и още много други места  Peace
Всъщност, трябва ли да е на място различно от изброените от теб?

Тайс, точно към Лефкада основно сме се насочили, но не пречи и да сменим посоката. И да, не искаме на ходим на местата където сме били, не че не ни харесаха, напротив, но предпочитам да видим и нови места, а в Гърция изборът е огромен.

# 712
  • София
За морето на източния бряг на Пелион: когато пристигнахме и около седмица /до края на август/ водата беше чудесна - без забележки, после времето се развали, морето се ядоса, но не сме се отказвали от къпане, де, все пак сме черноморски деца  Laughing. Но местните хора казаха, че морето по изключение се е държало така палаво през този необичайно кратък сезон.
Таис, може да следиш прогнозите и в последния момента да решите за Пелион. Peace

Пясък има плажът на Агиос Йоанис /чудесно градче/, точно до него е Папа Неро - също много хубав плаж. Агиа Саранда е много красив, пясъчен плаж /не от най-ситния, защото не е миден, но е хубав/, но там местата за настаняване са малко /благодаря ти, Anna Bel  Hug/, на нас ни беше удобен, защото е буквално на 5 мин. от Хорефто.

# 713
  • София
viper, добре дошла  Simple Smile Твоите стари постове за Евия са едни от най-ценните изказвания за този остров. Би ли споделила някакви линкове за източния бряг, ако е възможно   bouquet

Добре заварила, Таис  Laughing Сега се опитвам да намеря. Предупреждавам, че аз си падам малко по "дивото зове" Ето това е от плажа Лимнионас. Прекосява се цялата планина, за да се стигне до там. Мисля, че пътят вече е асфалтиран целия: http://www.greece.com/photos/destinations/Central_Greece/Evia/Se … ment/Limnionas/1/
А на Хиляду имало вече много хотели  Rolling Eyes http://www.evia-booking.com/en/reservations/hiliadou-camping-evo … diakopes-holiday/ , което вече ме радва, де, защото ще пътуваме с детето и е рано за палатката.
Скрит текст:
Спомням си, че бяхме като истински откриватели с моят съпруг там. Имахме една стара карта с хиксчета, на които ни бяха отбелязали къде да отидем. Да, но на тази карта имаше пътища, които явно са били в проект, а ние решихме да минем от там. Набрахме височина, асфалтът свърши в едно село, баш на мегдана, но ние продължихме. Пътят беше гърмян, дори не беше трамбован, а вече беше късно да се върнем, защото нямаше как да обърнем. Лявото огледало аха да се удари в скалата, а аз от дясно се любувах на разбиващите се вълни в скалите  SickИ така 10км. Моят мъж мълча, мълча, едва караше на първа, изобщо не ми отговаряше, беше събрал вежди и гледаше зле. По едно време яко ми се развика. Бяхме в пустощта, а аз толкова се радвах. Помолих го да спрем за малко, а той ми каза: "а ако те ухапе змия, как да се обадя на бърза помощ, като и обхват нямат телефоните? Всъщност ти болница видя ли някъде изобщо? Или направо да пращат попа. Ама за какво да го пращат, той тук не може и да те закопае, трябва да ти прави дупла с експлозив!!! Crossing Arms А даваш ли си сметка, че ако изкочи кола пред нас трябва да карам на задна 4км в скалите? А, човек, този пък какво прави тук с тази моторетка? Аскет някакъв.... Питай го моля те още колко има до асфалт, че не ми издържат нервите вече..." А човекът беше втрещен като ни видя регистрацията. И ни пита: "Деца, какво правите тук? От къде дойдохте, деца?" И ни каза, че има още 5км и започва асфалт. Така и беше

# 714
viper, направо със затаен дъх прочетох ... ами то си е като в приказка вашето преживяване

Туцка, разкажи още малко за тази част на Пелион - Агиос Йоанис става ли за плаж?

Параход, за Афисос прочетох какво си писала, а какво препоръчваш на западния бряг на Пелион, извън Афисос? Поне ако решим, да не караме в завоите на планината...

Знам, че много питам, но мъжът ми ме инструктира да събера мнения за района около Катерини, на мен не ми се иска да е на шумно място, а по-скоро от типа селата по Ситония (само с това мога наживо да сравня).

# 715
  • София
viper, много интересно разказваш  Hug Ние бяхме миналата година в Северната част на Евия и толкова много ни влезе под кожата този остров, че не ни се тръгваше. За седмица успяхме да видим доста неща, но все пак останаха много за домашно. И това само за севера, а какво остава за централната и източната част.
Островът наистина е див, красив и много гръцки. Излекува ни от претенции тип ''искам само пясъчни плажове''..аз преди не признавах плаж щом има камъчета  Embarassed Там се оказа, че мога щастливо да шляпам из камъните на Ровиес или Илия, детето и то, и да се кефим на пейзажа.

Лимнионас ми е мечта, но за Хиляду четох още преди, че има силни ветрове и морето може да стане доста бурно  Peace

bibia, много от момичетата тук са били на Лефкада, сигурна съм, че ще ти помогнат в избора.
Ако искаш можеш да поровиш из темите с търсачката, за Лефкада много се е писало..последно май Mur беше ходила  Peace

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 15:29 от Tаис

# 716
SZA,
в южния край на Олимпийската Ривиера (доста по-надолу от Катерини, вече близо до Волос), има няколко села, които по затънтеност и спокойствие могат да наподобят тези на Ситония - Стомио, Велика, Агиокампос и т.н. Но, там навсякъде - в продължение на над 100 км - морето е открито, крайбрежието е ниско и плоско, няма го този начупен релеф и задушевни заливчета като на Халкидики.

Пелион, вече казах, за мъжете ти (понеже доста сме обсъждали за почивката ви и встрани от тази тема) - твърдо Микро. Ако обичат вълни и море тип Черно, предложенията на Туцка за източния бряг са изчерпателни. Там бурните води са "изработили" по-ситни пясъци, на запад няма тяга да ги натроши Simple Smile

Viper,
много жив разказ, ако знаеш колко пъти съм се доближавала до това усещане Simple Smile Мъжът ми по същия начин се мръщи, кара с омерзение и ми се цупи, а като стигнем - се успокоява от гледките и сваля адреналина веднага Grinning Напоследък след два супер ниски автомобила сме с по-нормален и дори почва сам да търси черните пътища, хаха.

Bibia, ако цената + 250e за ферибот ви е по джоба - мятай се на Скиатос Simple Smile Там са най-хубавите пясъчни плажове и градът е оживен, няма да скучае толкова тийнейджърът. Лефкада също става, разбира се, но там с къща до плажа е малко проблематично - знаковите заливи са по-скоро отдалечени и някои от тях - труднодостъпни, в някои част почти винаги духа...
Можеш да разгледаш и контитенталния бряг на Йонийско море - доста пишем в последната година за него (и в тази тема включително) - между Игуменица и Превеза, Парга е най-интересният град, но не и с най-хубавите плажове. Те са в Амудия, Луца-Врахос, Сивота, Митикас, абе има много в района да се види.
Някак не ми се ще да ви препоръчвам идилията на усамотени, затънтени селца с това 15-годишно.
В цените ще се впишете ОК на всички препоръчани места (от Таис също), Скиатос е сякаш най-скъпата дестинация от посочените, не само заради ферибота.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 15:54 от Параход

# 717
  • София
Тайс, да не хванете само за Лимнионас "крайбрежния" път, защото няма такъв, че.... него описвах по-горе  hahaha Как издържа корсата тогава, направо не знам  Rolling Eyes
Иначе на Хиляду има вълни, да, но може да се разходите до там.
Скрит текст:
Но и на двете места има вятър през нощта, много, много силен вятър. Вие няма да сте на палтака няй-вероятно, де..  Ние като слагахме палатката на Лимнионас и гледаме другите палатки захванати с някакви огромни камъни. Викам си хе хе, тези са си загубили алуминиевите колчета и най-демонстративно вадя моите и ги слагам. Леле, като задуха през нощта, ужас... Моят любим вика "ще се издавим тук бе, жена, вятърът ще ни закара в морето" Като се разхвърча всичко .... да видиш как посред нощ сложих челника и търсих камъни. О, тогава небето беше невероятно, с толкова много звезди...
Пак се отплеснах
Между прочем ми казаха, че тези два плажа са толкова страхотни, колкото и плажовете по източния бряг на Пелион

# 718
  • София
viper, разсмя ме с палатката и камъните  Joy
Благодаря за инфото за пътя, когато се насочим пак към Евия, ще трябва да отговаряш на доста въпроси   bouquet

Освен Лимнионас, съм си набелязала още няколко плажа, които на всяка цена ми се иска да видим, Agia Anna, например, (май е на север), Almyriki..
А, и Каламос, страхотно изглеждат 2-те части на плажа  Heart Eyes
http://www.greece.com/photos/destinations/Central_Greece/Evia/Gr … .com_kalamos_evia

И много градчета и селца, особено планинските са такава красота..

# 719
  • София
SZA, не мога да си спомня точно, май Anna Bel бяха отсядали в Агиос Йоанис. На мен градчето много ми хареса, по-светско е, с много кафенета, кръчми, крайбрежна, пясъчен плаж и кей, който до някъде успокоява водата, когато има вълни. В съседство има къмпинг /Папа Неро/ и също няколко готини кръчми, май правят и някакви клубни забави там на плажа, но в активния сезон.

Общи условия

Активация на акаунт