На море в Гърция 2014

• 72 581
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
bibia, Параход ти е обяснила вариантите, аз само ще вметна да погледнеш и Лимнос.
От Кавала до Лимнос билетите за трима възрастни и малка кола са 100 евро (еднопосочни).
Волос-Скиатос е 116 евро. До Скиатос се пътува по-кратко, три часа, а до Лимнос - пет, но пък пътят до Кавала е по-кратък, а и на вас сигурно ви е познат.

На фона на другите острови (Егейски и Йонийски), Лимнос сякаш малко се подценява..а доколкото знам, е прекрасно място  Heart Eyes

Ако не се лъжа, Таня беше ходила и беше очарована.

Единственото, за което не съм сигурна, е доколко ще се хареса на един тийн.
Но то си зависи и от тийн-а, познавам деца на по 15-16 години, които обичат да се излежават на плажа с книга в ръка, и не са много по шумотевицата  Wink

# 721
Таис,
Платанидия е малко селце, до което въобще не сме слизали, познато ми е само от табела на пътя. Може би ще ти е интересно да знаеш, че точно над него се намира Ано Лехония - едната спирка на ретро-влакчето (другата е Милиес).
Иначе като цяло, колкото по-близо е до Волос мястото, толкова повече има тенденция гърците да го  превземат масово през уикендите и празниците - внимавай да съобразиш дните на почивката ви с това.
Ние уцелихме 3-дневен национален празник и дори затънтеното Лефокастро и доста отдалечения плаж Потистика се пукаха по шевовете. През нормалните дни на септември ще е много спокойно. Само районът на Агиос Йоанис е "по-курортно" сякаш, но дори и там Анабел се настаниха в началото на септември, на първа линия без резервация и добра цена.
На западния бряг по-оживени са Кала Нера, Афисос и Милина, но не си представяй нищо прекалено оживено Simple Smile

И не само към теб, а и останалите, които гледат към Пелион - в Букинг са листнати сравнително малка част от хотелите, особено в по-малките и нетуристически селца. Ползвайте ето този сайт от първа страница - http://www.aroundpelion.com/, там са качени доста повече опции за настаняване.

# 722
  • София
Писали сме заедно, аз за Лимнос, ти за Пелион  Simple Smile
Благодаря много, Параход   bouquet Знаеш ли, аз влакчето го бях загледала миналия септември. Почитател съм на малките железници, размазвам се от кеф когато се возя на такива. Дори с теснолинейката до Велинград ми беше кеф навремето да пътувам, въпреки наличието на патки, гъски, кокошки и друг дребен добитък по седалките  Crazy

От влакчето вероятно се откриват уникални гледки..

Преди малко изгледах един клип в youtube за Пелионските плажове..и направо се хипнотизирах.
http://www.youtube.com/watch?v=4QUCLz80Rr4

Харесах си Агиа Саранда (или нещо подобно), после видях, че и Туцка го хвали много  Peace
Но наистина в букинг-а няма нито едно предложение за настаняване за там.

# 723
Нали и аз разучавам Евия.... намерих карта на плажовете на юг:

https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&oe=UTF8& … 99&dg=feature

Не занм доколко е достоверна. Ще я разучавам, но е отправна точка.  Peace

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 17:59 от Анонимен

# 724
  • София
Таис, то е по-скоро местност и име на плажа, има две-три вилички и една кръчма. За плаж е перфектно, но за отсядане ... дори на мен би ми било твърде скучно /аз обичам забитите места/

# 725
  • София
Блис, не ми се отваря линка   bouquet Към коя част на Евия си се насочила? От чисто егоистична гледна точка, ми се иска да отидете в центъра или на изток, за да може после да разказваш мноого нови неща  Wink

Туцка, разбирам. Сега ми се изясни защо не намирам там дори едно студийце  Simple Smile

# 726
Ето една готина карта с плажове, може и да е пускана, та се извинявам ако е така.

# 727
Ето една готина карта с плажове, може и да е пускана, та се извинявам ако е така.

Не е пускана или поне аз не я помня. Коригирах линка горе.

Таис изобщо още не съм решила. До сега четох какво вие сте писали миналата година. Принципно ми се ходи на юг, но май ще е много топло и далече. Търся спокойни и топли плажове (без вълни) заради диването, което не излиза от водата.

# 728
  • София
Момичета, виждам, че обсъждате приказни дестинации. Аз все още не съм съвсем убедена за дестинацията тази година. Уж трябваше да е по - близо заради бебето, но нещо май се разколебавам, предвид цените, а и малко и ми е малко неприятно, защото точно студиата, които искам не ми отговарят. Мрън, оплаках се.
http://milenak8.snimka.bg/sea/g-rciya.801418
Хайде и аз с малък принос за островите, не успях да кача по нормалния начин, но и така става.
Дано всичко да се успокои на Кефалония.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 18:14 от Контесата

# 729
  • София
Блис, линка сега е ОК  Peace
За южните плажове почти нищо не знам.. На север, спокоен, голям и тих е Кавос - прекрасен, прекрасен плаж. Лошото е, че до там се ходи с кола. По протежение на плажа има къщи, но аз въпреки всички положени усилия, не издирих сайтове.
Може и да не се дават студия, знам ли.
Срещу Кавос е Лихадонисия, чудесно местенце, ходи се с лодка.

Друг пясъчен и спокоен плаж е Хриси Акти, Златния бряг. Но и до там си трябва кола.
Разстоянията са малки, но пеша няма как да стане.

Или пък района Агиос Николаос, точно до Едипсос. Там общо-взето всичко е на ''първа линия''.
Водата е плитка, кристална, като чай. Дълга и тясна ивица, на места с камъни, на места с пясък. Ние си намирахме без проблем местенца с повечко пясък..но на нас като цяло камъчетата не ни пречеха. На децата - също.

Има и други плажове на север на които бяхме, но те са с камъни, не знам доколко ще ти харесат.

А на много други не успяхме да кацнем  Peace

Контесата, ще намериш своята дестинация  Hug
Хей, много красиви снимки!!

# 730
Здравейте,
бихте ли казали през какви туроператори си запазвате хотели в Гърция? Гледам всеки хотел през букинг.сом, е няма такъв смотан сайт за мен. Нещо друго да ми предложите?

Аз се ориентирам към Тасос, и по-конкретно или източния бряг, или западния. Всъщност не знам кое е за предпочитане? newsm78

Още един въпрос Mr. Green

ТАСОС - може ли да препоръчате хотел, близо до плажа, и плажа да е плитък пясъчен? Praynig Hug

# 731
  • София
Аз не ползвам никога туроператори, гледам гръцки сайтове, намирам си място, търся и сравнявам в Букинг, понякога започвам от там търсенето, сравнявам си цени и така. В 99 % от случаите цените на хотела/студиото са малко по-ниски от Букинг. Но в Букинг изпадат и добри неща, миналия юни спахме в много приятен хотел в Ставрос, с басейн и вкл. закуска за  30 евро на нощ.

# 732
  • София
Лурдес Виж тук, наскоро пуснахме почти всички добри сайтове за хотели....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759208.120
Пост 121 и 126

# 733
  • в града на вечния купон
Здравейте,
бихте ли казали през какви туроператори си запазвате хотели в Гърция? Гледам всеки хотел през букинг.сом, е няма такъв смотан сайт за мен. Нещо друго да ми предложите?

Аз се ориентирам към Тасос, и по-конкретно или източния бряг, или западния. Всъщност не знам кое е за предпочитане? newsm78

Още един въпрос Mr. Green

ТАСОС - може ли да препоръчате хотел, близо до плажа, и плажа да е плитък пясъчен? Praynig Hug
Аз пък си запазвам хотел през агенция.Ще ти изпратя на лични две агенции ,с които съм резервирала,едната ползвах за Тасос.

# 734
  • София
Аз не ползвам никога туроператори, гледам гръцки сайтове, намирам си място, търся и сравнявам в Букинг, понякога започвам от там търсенето, сравнявам си цени и така. В 99 % от случаите цените на хотела/студиото са малко по-ниски от Букинг. Но в Букинг изпадат и добри неща, миналия юни спахме в много приятен хотел в Ставрос, с басейн и вкл. закуска за  30 евро на нощ.

+1  Simple Smile
Понякога в букинг има и добри оферти. Резервацията ми за юни е от там, цената е супер ниска.

Лурдес, за Тасос има цяла отделна тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748911.0

Общи условия

Активация на акаунт