Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 515
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви, момичета Hug Само филма по чашите остава да разгадая. Сега я разтоварвах. От 4 високи чаши 3-те от основата до средата са така. Имаше и няколко ниски, при тях няма проблем newsm78
Буболина, ти по колко прах средно слагаш?

# 226
  • Sunshine state
Пусни я с препарат за почистване,почисти филтрите и перките, и виж дали няма да изчезне тоя проблем.

# 227
С препарат я пусках сравнително скоро, филтрите ги мия на едно-две пускания, но перките никога не съм ги мила. Как се свалят, да не има направя нещо? Чела съм, че търсят в тях проблема, когато част от съдовете не са добре измити, а моите са измити newsm78

# 228
  • На брега на реката
Слагам 1 супена лъжица прах, но съм виждала този разтвор и когато мия с други препарати /таблетки ГГ, капсули Феъри/ така, че това ме навежда на мисълта, че е от гланца. А щом мие плитките чаши , а високите не, да не би да има проблем с налягането newsm78 или задръстени разпръсквачи на перките /свали ги и ги почисти - нищо няма да им стане/. Каква марка и модел ти е миялната, та не можеш да регулираш солта?

П.П. Провери дали е затворено добре капачето на отделението за гланца.

# 229
  • Sunshine state
Ами моята перка се сваля с дърпане-захваната е отстрани с 2 държача,но не искат някакво отвинтване,а просто по-силно дръпване. Освен,че я 'продухвам' с вода,минавам и втулките с гъба,понеже по тях има наслагвания от котлен камък и утайка от кафе понякога.

# 230
  • На брега на реката
При мен долната перка се издърпва нагоре, а горната са развива.

# 231
Машинката ми е Канди CDI9P45-S.
За тези перки освен да видя в инструкциите как се свалят, че я ползвам 10 месеца без да съм ги мила.

# 232
  • На брега на реката
Прочети добре ръководството за употреба мисля, че солта се регулира/ поне такова инфо намерих/. Там където слагаш солта трябва да има  една стрелкичка с която да регулираш към + или -.

# 233
Гланцът ми е на 1, солта не мога да я регулирам. Мисля, че моята не се регулира. А твоята машина същия размер ли е? Ако ти остане в някой съд вода бистра ли е тя?
Преди миех с Феъри или ГГ и като че ли нямаше такъв проблем, а може и да не съм обърнала внимание. Говоря за проблема с бялата течност. А филм по някой чаши май винаги се е получавал и то само на високи чаши.

сигурно е от налягането на водата. Неизплакнат препарат или от отслабнала помпа или от затлачени перки. Белият филм ако се маха лесно не е корозия. Но наистина опитай да намалиш солта, защото ако ти прави водата много мека може препаратът на КК да не се изплаква добре.

# 234
Белият филм се измива с гъба.
А обръча на солта /който се вижда след като се свали капачката/ два пъти съм се опитала да го въртя. Явно така се сваля, защото като го завъртя донякъде и пусна машината да работи се чува тракане. Така цялата система със солта е нестабилна и се клати.

# 235
Здравейте!Предстои ни покупка на съдомиялна.Никога до сега не съм ползвала и от дни чета мнения във форума.За съжаление мястото ми позволява само от най-малките по размери и то с преправяне на шкафове Sad Спряла съм се на тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/682526/P11100501/Sadomiyal … RISTON-HCD-662-EU .Има ли някой от вас такава и какви са мненията ви?Ще съм много благодарна,ако ме насочите и към нещо подобно като цена,размери и функции.

# 236
Моите перки ги дърпах насам-натам, но не успях да ги махна. Аз мисля, че моят проблем е от власинките на плодовете, слагах чашите от фреш без да ги изплаквам, явно са се запушили перките.

# 237
  • на Мелмак
Здравейте!Предстои ни покупка на съдомиялна.Никога до сега не съм ползвала и от дни чета мнения във форума.За съжаление мястото ми позволява само от най-малките по размери и то с преправяне на шкафове Sad Спряла съм се на тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/682526/P11100501/Sadomiyal … RISTON-HCD-662-EU .Има ли някой от вас такава и какви са мненията ви?Ще съм много благодарна,ако ме насочите и към нещо подобно като цена,размери и функции.
Имаше мнения за подобни-доволни са бяха момичетата,
но нали капацитета им е малък-просто ще я пускаш по-често:)
Ще делиш таблетките на 4,като консумация на вода не знам,но ще по-малко от това да миеш на ръка,а и удобството си е най-важното:).
Успех!

# 238
Благодаря за "подкрепата" WinkПредполагам,че още утре ще я вземем,че е горе-долу спешно.Определено ще е по-икономична от мъжа ми,който се налага сега да мие съдовете и 80-90 литров бойлер не му е достатъчен newsm78

# 239
Ая, горната ми перка се развива. То си личи като я погледнеш, под нея има една кръгла част. А долната се издърпва. Има две щифтчета отстрани, които също се виждат.

Общи условия

Активация на акаунт