Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 507
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Не и след пускане пак си е черно.
Отворих контейнерчето и количестното е
намаляло. При зареждането събра около
100 ml. В упътването пише, че 1зареждане стига за 80 измивания.

# 451
  • Ямбол
Не и след пускане пак си е черно.
Отворих контейнерчето и количестното е
намаляло. При зареждането събра около
100 ml. В упътването пише, че 1зареждане стига за 80 измивания.
Значи всичко би трябвало да е наред. Щом е черно, значи е пълно. Като светне, ще трябва да зареждаш.

# 452
 Благодаря Лиляна за отделеното време и внимание.
 Ще изчакам и ще видя.

# 453
Аз на моята периодично си допълвам гланц и от време на време поглеждам и солта на какво положение е .Нали е втора употреба лампичката за гланца ми свети ако свърши но на солта не е святкала и реших че е по добре аз да си я контролирам .От ноември до сега съм я пускала два пъти да се почиства с препарат единия път сложих едни тави и не ми се измиха добре за това я пъснах на почистване .

# 454
И моята е втора употреба.
Сипах сол, пое половин пакет, явно е имала
вътре. Пуснах я да се почисти, изчистих
филтрите. За сега всичко е наред. Но реших
да отворя да видя какво се е случило със
солта и..... от контейнера започна да изтича вода.
Каква ли е причината, иначе работи и мие добре.

# 455
  • Sunshine state
И от моя изтича,спокойно. Нормално е в него да има вода. Peace

# 456
  • на Мелмак
И от моя изтича,спокойно. Нормално е в него да има вода. Peace
+1

# 457
И от моята изтича вода за това я поглеждам преди да я включа да мие чиниите

# 458
  • Балчик
И от моята изтича вода за това я поглеждам преди да я включа да мие чиниите

Shocked Всеки път ли го правиш това? Така изтича соленият разтвор, намаля концентрацията и ще ти се налага да ползваш повече сол, отколкото всъщност би изразходвала машината, ако не я пипаш. Simple Smile

Дори индикаторът не е гаранция, че разтворът е слаб, той е за време настроен мисля,  а не отчита концентрацията.

# 459
Джемма не го правя всеки  път  Wink когато и правя профилактика и в месеца веднъж за мое спокойствие поглеждам при нас водата е мека и съм и дала съответната настройка .Когато я купихме индикатора на солта не светеше може и да е имало сол  newsm78 но нали е втора употреба помощничката че нямам вяра на лампичката за солта .

# 460
Знаете ли с какво мога да изчистя белият филм, който се образува по чашите в съдомиялната? Досега не бях обръщала внимание, че не се изчиства с веро и твърда гъба, защото съм ги проверявала, когато са мокри. А той се забелязва като се гледа сухата чаша на светлина. Пробвах с Циф, после с оцет и сода. Киснах ги, търках ги с четка и не изчезва.

# 461
  • Пловдив
Знаете ли с какво мога да изчистя белият филм, който се образува по чашите в съдомиялната? Досега не бях обръщала внимание, че не се изчиства с веро и твърда гъба, защото съм ги проверявала, когато са мокри. А той се забелязва като се гледа сухата чаша на светлина. Пробвах с Циф, после с оцет и сода. Киснах ги, търках ги с четка и не изчезва.
Питах същото преди няколко страници, но не получих отговор. Мен ме интересува и от какво се получава, при всички ли е така или зависи от препаратите.
Аз мисля да ги накисна в хипохлорид, дано се изчисти.

# 462
Аз така и не можах да разбера точно от какво се получава. При мен се получава до половината на някои високи чаши. Не мога да открия някаква зависимост. Сервизът, който ползвам в ежедневието ми съдържа чаши за ракия, вино и водни. Всичко са без столче и съответно имат различна височина. В миялната обикновено има от всички чаши, но проблем се получава на някои от високите.
Сега пробвам различни комбинации на сол и гланц и да видим дали ще уцеля подходящата. Но трябва да успея да си изчистя чашите за да видя дали има резултат.
Пиши, ако успееш с нещо да ги почистиш!

# 463
  • Sunshine state
Нямам бял филм по чашите.  newsm78

# 464
И аз нямам такъв бял филм по чашите  Rolling Eyes Също слагам различни видове чаши, а и от 5 месеца имам миялна, та ако има някой по-запознат дано да пише да ви помогне  Hug

Общи условия

Активация на акаунт