Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 498
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • Майничка
Бял филм ми се получава, когато сложа наклонена по-висока чаша и я извадя доста след приключване на миенето. Когато я извадя почти веднага след приключване на програмата, в наклонената част се е задържала мъничко вода (по-скоро като конденз), явно като изсъхне, става беличко (може би заради много твърдата вода при нас). Когато извадя навреме и избърша с плат или домакинска хартия, нямам такъв проблем. Същото ми се получава на едни водни чаши от обикновено и йенско стъкло, които са с леко вдлъбнато дъно - задържа се вода на дъното.

Нещо подобно ми се получи и на стъклото на водомера - сложихме го в едно много жежко лято, след един месец част от стъклото се замъгли и оттогава става все по-плътно бяло петно.

# 466
  • Варна
Бял филм се образува и при предозиране на гланца. За съжаление не съм намерила начин да изчистя моите. Като намалих настройките на гланца и се оправи.

# 467
Ако белия филм се почиства лесно е от това което казва Гаргамела и не е проблем. Ако не се чисти или иска много търкане сменетe препарата и търсете такъв който пази стъклото. Трябва да има надпис или  функция Защита на стъкло = glass protected, glasschutz

# 468
Аз сега ползвам прах КК. Преди бях на таблетки ГГ и Феъри. Не съм обърнала внимание дали и при трите ми се получава newsm78 Иначе от КК съм много доволна как мие. Интересното при мен е, че се получава само на някои високи чаши.

# 469
Скрит текст:

ето какво се получи при мен на тези две купички - втвърдено е ...

по чашите ми се е образувал бял слой, когато солта е била на по-висока степен, сега е на минимум и няма отлагания ...

# 470
Аз мия с гел на Somat  и нямам проблем, пише че има защита на стъклото, а солта съм си я настроила според твърдостта на водата  Simple Smile

# 471
  • Sunshine state
Какъвто и препарат да съм ползвала,все се връщам на КК прах. Не знам,но при мен има страхотно действие. Peace

# 472
И аз съм много доволна от прах КК относно измиването Peace

# 473
  • Пловдив
Понеже малко по-нагоре съм разказала случая си, имам въпрос - Какво правите с излезлите от строя уреди? Едва ли на боклука се хвърлят  newsm78 С други подобни практикувам връщане на старо при доставката на новото, но сега не е приложимо.

# 474
На колко време е нормално да се сипва сол....последно време много бързо свършва и затова питам newsm78

# 475
И аз имам подобен бял налеп по някои пластмасови кутии, грапав на пипане. Не си го обяснявам.

# 476
  • на Мелмак
На колко време е нормално да се сипва сол....последно време много бързо свършва и затова питам newsm78

Първоначално - слагах доста често-мине ,не мине и лампата светне,
Сега може би - два пъти годишно светва.
Виж си настройките за сол.

И аз имам подобен бял налеп по някои пластмасови кутии, грапав на пипане. Не си го обяснявам.

newsm78 хм, чудно-все си мислех,че белият филм се получава от солта, но явно не винаги

# 477
Здравейте!
Имам Беко, от по-евтините. Като я сложихме я напълних с 2 кг сол. И от тогава не е свенала солта нито веднъж, а скоро ще стане година ... Купила съм пакет отдавна, но тя така и не светва. Взех да и се притеснявам вече. Дали може този дълъг период да е нормален?

# 478
Здравейте!
Имам Беко, от по-евтините. Като я сложихме я напълних с 2 кг сол. И от тогава не е свенала солта нито веднъж, а скоро ще стане година ... Купила съм пакет отдавна, но тя така и не светва. Взех да и се притеснявам вече. Дали може този дълъг период да е нормален?

цяла година не е нормално. Каква е настройката на солта? Ако много се притесняваш, отвърташ капачката и разбъркваш с една лъжица. Ако подрънква и има сол, всичко е наред, ако е само вода може индикацията ти да не включва и да има дефект в датчика или индикатора.

# 479
Здравейте!

цяла година не е нормално. Каква е настройката на солта? Ако много се притесняваш, отвърташ капачката и разбъркваш с една лъжица. Ако подрънква и има сол, всичко е наред, ако е само вода може индикацията ти да не включва и да има дефект в датчика или индикатора.

Дори не ми се наложи да разбъркам - в момента, в който отвих капака изхвърли нагоре струя вода с кристалчета сол. Затворих бързо и я пуснах на 15 мин програма, за да се почисти. Настроила съм солта според лакмуса, който бяха сложили за тестване твърдостта на водата. Не помня дали беше на 4 или 5. Надявам се, че всичко ще и е наред! Само дето сега като отворих от вътре ме гледаше една щипка, паднала от някъде. После ще търся от къде може да е.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт