Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 385
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Всеки си има мнение,миялната си е негова и може да си прави с нея каквото си иска.
И хайде да не размахваме пръст и да не определяме кой колко знае и кой на кого да вярва. Не съм чула да е минал конкурс по компетентност във форума.
Само питам-щом "Съвременните препарати за миялна са толкова агресивни, че не оставят възможност на варовика да се отлага" защо,аджеба глупавите производители,всички при това, продължават да си произвеждат такива миялни-с йонообменник и резервоар за сол? Защо не вземат да направят без?Хем ще са по-евтини. И  ще им се купуват от практикуващите миене без сол.

# 646
Всеки си има мнение,миялната си е негова и може да си прави с нея каквото си иска.
И хайде да не размахваме пръст и да не определяме кой колко знае и кой на кого да вярва. Не съм чула да е минал конкурс по компетентност във форума.
Само питам-щом "Съвременните препарати за миялна са толкова агресивни, че не оставят възможност на варовика да се отлага" защо,аджеба глупавите производители,всички при това, продължават да си произвеждат такива миялни-с йонообменник и резервоар за сол? Защо не вземат да направят без?Хем ще са по-евтини. И  ще им се купуват от практикуващите миене без сол.
Защото има варианти да се ползват препарати САМО за миене, а не комбинирани - както повечето ползват.
И при това положение (с Хв1 препарати) ако не солта, то допълнителният гланц е напълно излишен Simple Smile

Но колкото повече - толкова повече - нали индустрията трябва да се храни Simple Smile
Като се слага от всичко по двойно - добре дошло Simple Smile

# 647
Ами ще има два вида миялни - за всекиго според вкуса и разбиранията. Laughing

# 648
  • Пловдив
В Пловдив (водата е варовита май, не съм сигурна) не слагам сол, мия по две миялни на ден. И единствения проблем с миялната е, че вратичката се затваря много трудно, защото изтървах големия гювеч и се изкриви ламарината. Наместих го с чука, но не е същото. Самата миялна си мие като пушка.
И изобщо, аз където слагам сол (на вилата) слагам обикновена морска, от 40ст за килограм. Миялната там е втора ръка за 70лв, къде ще му излезе края, ако сипвам сол от 4лв килограма?!

# 649
В книжката на моята миялна пише, че сол и гланц се ползват, ако се мие с препарат /течен или прах/, а иначе да се изключват, когато се слага таблетка /all in one - например/. Има си такава функция. Та мисълта ми е, че в таблетките си има всичко и няма нужда от допълнително сол.

# 650
  • Русе
Купувайте само SIMENS,AEG,BOSH-втора употреба или нова с транспортни дефекти,произведени за Германия.Железни са.Моята е AEG-60670,за450лв,за 14к-та,яздя я нон-стоп,ни гланц,ни сол,само таб 3 в 1.Събира големи тави и тенджери,дуралексовите ми чинии скриптят при допир от чистота.Като чуя за Беко,Нео и др.,се сещам за Москвич осмак на бай Т... от времето.Вижте в продавалник,базар.бг,технохит...

Въобще не бих казала, че е така, още повече, че съм ползвала 7-8г Беко и 2,5г Бош. Никаква разлика, даже на не кажа, че Бекото беше по-добро и по-тихо. Писала съм многократно. Техниката е на късмет. Приятелка като има АЕГ, защото всичко трябва да е "марково у тях, два пъти беше на ремонт за 4-5г.

# 651
Немското качество е номер едно.Смешно е дори да сравнявате Беко и АЕГ.Аз също съм с ограничен бюджет,но никога няма да си купя Беко,ако ще и да е позлатеноПералнята ми е Сименс,също втора употреба за 330лв,вече 5-та година я експлоатирам и е безотказна ,и пере,та се къса.Перилните препарати,омекотители,таблетки за миялнята също са ми немски-всичко си е номер едно.като се счупи,хвърлям и пак такива ще си купя.

# 652
Без да се заяждам, но къде се прави това немско качество? В Полша, Словения и т.н.
Между другото, доколкото знам, Беко се прави в заводи, където правят маркови уреди - от порядъка на Бош, Аристон и просто разликата в цената идва от буквите на уреда. Не защитавам марката, вече писах - всеки си прави сметката с какво да направи компромис.

# 653
  • Sunshine state
Абе много категорично взеха да се изказват всички по технически въпроси. Ще кажеш,че rainbow2012 е пробвал/а всички видове съдомиялни на цитираните марки.. Rolling Eyes
Какво да кажа аз,горката с моята окаяна Мидейка.  Laughing

# 654
  • Пловдив
Абе много категорично взеха да се изказват всички по технически въпроси. Ще кажеш,че rainbow2012 е пробвал/а всички видове съдомиялни на цитираните марки.. Rolling Eyes
Какво да кажа аз,горката с моята окаяна Мидейка.  Laughing
Мие ли? Ако мие значи си върши работата.

# 655
  • Sunshine state
Мие,та се къса вече 3та година и нямам никакви оплаквания.  Sunglasses

# 656
  • Русе
Ти въобще не се обаждай  Laughing, тук всичко трябва да е аег, сименс и бош, другото са боклуци.
Въобще не мисля да влизам в безсмислени разговори. И да, мога да си позволя ново миеле примерно, но не мисля да си купувам уред за 20 г. След 6-7-8 г , ако този се развали, ще си купя нов със сигурност по-хубав, икономичен, с някоя нова твхнология и той ще бъде по-добър от стар такъв.
И майка ми имаше 25 г пералня АЕГ, но накрая се предаде и я смени със самсунг. Още веднага каза: Тя по-хубава от аег-то и пере по-добре.

# 657
  • Пловдив
Ами аз съм с АЕГ, ама цената беше добра в конкретния момент и много изгодно ми излезе. Имам досег и с едно Беко - и то си мие добре. И с втората ръка на вилата - и тя мие. Аз само миялни Нео не харесвам изначално заради марката, всички други ги гледам дали мият и дали се развалят. Говоря за 60 сантиметрови.

Майка ми има една от малките, настолните. Емииииии не са добри. За един или максимум двама възрастни са добре, но ние като отидем се пълни само със съдовете от закуска и остават. Тави и тенджери не мие както голямата.

# 658
  • Русе
Най-малките не стават никак. Нищо не събират, то вече и почти не ги продават май. Иначе големите като цяло нямат голяма разлика. И аз имам някои марки, които не харесвам, но това не означава, че няма сполучливи модели.
Както обичам да казвам Кола (техника) и жена са на късмет.

# 659
  • София
Най-малките не стават никак. Нищо не събират, то вече и почти не ги продават май. Иначе големите като цяло нямат голяма разлика. И аз имам някои марки, които не харесвам, но това не означава, че няма сполучливи модели.
Както обичам да казвам Кола (техника) и жена са на късмет.

Не съм съгласна. Имам малка Бош за 6 комплекта, мие перфектно, 2-ма човека сме и ми е напълно достатъчна. Върху плота е в близост до мивката, не се налага да се навеждам за да я редя и разтоварвам.
И Мидея малка съм ползвала 10 години, нЕма такъв змей, още работи даже и никакъв дефект не е дала до момента.

Общи условия

Активация на акаунт