Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 60 934
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • На брега на реката
Надявам се всичко да е наред. Да споделиш после какво е станало - може да е полезно на някой друг.  Peace

# 91
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England

- функция "мултитаб"- пълна глупост, това копче не изключва функцията на солта и гланца, просто спира индикаторите да не светят и да не ви дразнят. Обратното още никоя фирма не е доказала с нагледни примери и схеми

- В таблетките не се съдържа солта, която е необходима на вашия уред !
- Гланцът не е задължителен, може и без него.

ooooh! ooooh! ooooh!

Хем си мислех, че трябва да й слагам сол, но не бях сигурна... почти година я ползвам така, дано не съм й направила нещо. При първа възможност, още днес ако мога ще отида да й купя сол.  Rolling Eyes  Нали се слага там долу до филтъра?  newsm78

# 92
  • София
Защо не почнете да четете преди да пишете глупости по форумите и да обърквате и другите?

Нямало сол... в кои таблетки няма сол? Тези които са 2, 3, n, All in 1 си има сол! Има и такива, които нямат сол наистина, но се водят класик или нещо от сорта. Така че, не във всички таблетки отсъства солта, просто трява да се чете како пише на опаковката !

# 93
Не знам кой не чете, преди да пише, защото аз виждам следното:

- В таблетките не се съдържа солта, която е необходима на вашия уред !

Т.е. - сол има, но не в нужното количество.
Всеки да си решава дали да слага сол или не, машината си е негова в крайна сметка. Аз лично ползвам сол, независимо от продукта, защото водата тук е много твърда и не искам след година-две да се налага да си купувам нова машина заради прецакан йонообменник.
Същото важи и за гланца. Пробвах да изключа отделния продукт, докато ползвам All in one на Finish и изобщо не съм доволна. Затова сега мия с прах и гланц на 3, ако ползвам таблетка на Финиш, слагам гланца на 2 и ми е ок.

# 94
  • На брега на реката
Защо не почнете да четете преди да пишете глупости по форумите и да обърквате и другите?

Нямало сол... в кои таблетки няма сол? Тези които са 2, 3, n, All in 1 си има сол! Има и такива, които нямат сол наистина, но се водят класик или нещо от сорта. Така че, не във всички таблетки отсъства солта, просто трява да се чете како пише на опаковката !

Никой не твърди, че в таблетките няма сол, всички знаем, че има сол в някои от тях. Въпросът е във втората, третата и четвъртата вода дали има , като разчиташ само на таблетата - според мен солта от таблетата си е отишла в канала още с първото изпомпване, а май ти трябва и за другите води. По същата логика и гланца който се съдържа в таблетата - изчезва с първото изпомпване , а как ще стигне до последното за да си свърши работата?
Въпрос на личен избор е дали ще сложиш сол в машината си, важното е да си информиран. Аз лично слагам, защото водата ни е много твърда.
П.П. kati_v - писали сме заедно.

# 95
  • София
Да...втората .. петата вода.... аз пък си мисля, че прозводителите на таблетки, са предвидили как да направят таблетката така, че да не се изхабява цялото количество сол с първото измиване, гланца също. Предполагам са наясно как работят миялните и колко пъти пълнят вода, след като създават продукт за тях. Но това си е мое лично мнение, не ангажирам никого с него! Всеки си има глава на раменете и може да си преценява сам за машината. Не разбирам защо когато някой изкаже лично мнение го нападате веднага? Аз да попитам ли как точно изчислихте, че солта в таблетките не е достатъчна? Само на предполагаемите теории, че се измивала с първата вода ли?

# 96
  • София
Никога не съм слагала допълнително сол и старата ми миялна издържа 10 години.

# 97
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз мия с Финиш с диаманта, как се казват не знам... днес не можах да взема сол Sad ще мия така пък дано не ми се развали машината....

При първа възможност ще й сложа, че все пак няма и година пък и си я харесвам как мие  Rolling Eyes

# 98
  • На брега на реката
Afrodita,
Приемам личното ти мнение и правото ти на информиран избор. Ти как приемаш чуждото мнение -

newsm78

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 18:12 от Бобулина

# 99
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, програмите, които ползвам, включват изпомпване, едно преплакване преди основното миене и същинско миене. Отделно изплакването на съдовете. Преценила съм, достатъчно ли е солта в таблетката за минимум три пълнения и изпомпвания и съм си направила избор.
И, ако обичаш, не обвинявай някого, че те напада, и в двата поста изрично пише, че е избор на всеки дали да слага отделен продукт или не. Обратното - твоят тон е нападателен и агресивен.
Аз да попитам ли как точно изчислихте, че солта в таблетките не е достатъчна? Само на предполагаемите теории, че се измивала с първата вода ли?
За да ти влезя в тона, аз да попитам ли как изчисли, че солта в таблетките е достатъчна? Само на честната дума на производителя ли?

Никога не съм слагала допълнително сол и старата ми миялна издържа 10 години.
В София водата е мека и момичетата, които слагат сол, казват, че им свършва много бавно. Ние сме с една от най-варовитите води, както гледах на картата на България. За себе си съм преценила, че е удачно да ползвам отделно сол, независимо от препарата, с който мия. Peace

# 100
  • София
kati_v Да, преценила си, но обясни как точно го прецени? След като твърдиш и не само ти де, че солта била недостатъчна, би следвало да имаш логично обяснение базирано на факти, а не само някакви си, твои си предположения, произлезли по неясен начин.
Нищо лично, просто ти се "нахвърляш", без да обясниш как си стигнала до извода, който си направила, въпреки че те попитах, най-учтиво.

Не знам какво точно означава за теб "честната дума на производителя". Аз на реклами и агитации не вярвам. Има си други начини да се преценява - в общи линии - химия. Така се определя колко сол да има в една таблетка. За всеки литър вода, съобразно твърдостта й, се изисква определено количество сол за рециклиране на йонообменната смола. Има и разлика в количеството вода, което миялните използват, но е в рамките на 2-3 литра, което не е толкова много спрямо използваната сол.

Скрит текст:
Всяко мнение различно от вашето превръщате в безмислен спор, но да се обосновете за твърденията си.. не, що пък, то по-лесно да се твърди нещо, което смятате за вярно, но не можете да се обосновете защо е така.
Пак повтарям - всеки сам си преценява какво и колко да слага в миялната си. Моето мнение си е мое мннение и не ангажирам никой с него, не разбирам защо се засягате.

# 101
Обяснила съм го в първия си пост:
Аз лично ползвам сол, независимо от продукта, защото водата тук е много твърда ...

А как разбрах, че количеството препарат не ми стига ли?
Същото важи и за гланца. Пробвах да изключа отделния продукт, докато ползвам All in one на Finish и изобщо не съм доволна.

Сега ще те помоля да цитираш момента, в който се нахвърлям.

# 102
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, ти се нахвърли с обвинения за писане на глупости и объркване на потребителките. Момичетата спокойно ти обясниха защо ползват сол. Ето и моето обяснение, надявам се, че няма да кажеш, че е неаргументирана глупост. Реално в таблетките няма сол, а препарат за омекотяване на водата от типа на Калгон. Който е съвсем различен като химически състав и като действие от солта за йонообменника. Защо не е достатъчна тази съставка? Защото в една таблетка от 20 грама има определена част, да приемем условно 5 грама, от съставката. Когато таблетката се ползва в район с мека вода, тези 5 грама са достатъчни за омекотяване и добро измиване. Когато се ползва в район с 4 или 5 пъти по-варовита вода, те не са достатъчни. Като това не се отнася за йонообменника, който без сол се разваля, независимо от съставките на таблетките. Peace

# 103
Надявам се всичко да е наред. Да споделиш после какво е станало - може да е полезно на някой друг.  Peace

Споделям веднага.  Simple Smile
Извиках един приятел да я погледне, издърпахме я напред както писахте по-нагоре, пуснахме я. Всичко беше ОК до момента, в който трябваше да изпомпи водата. Човекът рови, гледа, въртя, сука и какво мислите се оказа ...... коляното на сифона, в което би трябвало да се отцежда мръсната вода не е било пробито. Сраааааам!  Embarassed Моят мъж като го е монтирал не е обърнал внимание, че няма дупка. Добре, че не звънях на сервиза да се червя и пред тях.  Blush

# 104
Важното е, че всичко се е разрешило бързо. Безаварийно ползване занапред! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт