Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 534
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
kati_v супер е така, явно по-големите миялни имат . Нашата е 45см широка, че нямахме повече място и е същата, но без чекмеджето  Sad

Аз да питам - колко често миете миялната с препарата за почистване на Финиш и филтрите и тях на колко време да почиствам ?

kokovi4 наистина ужасен късмет си случила с тая миялна  Sad Дано накрая се разберете и да си миеш без проблеми вече  Praynig

# 436
  • на Мелмак
kati_v супер е така, явно по-големите миялни имат . Нашата е 45см широка, че нямахме повече място и е същата, но без чекмеджето  Sad- Оххх , така ми харесва това чекмедженце отгоре Crazy , но ще почакам за него

Аз да питам - колко често миете миялната с препарата за почистване на Финиш и филтрите и тях на колко време да почиствам ? Мия на месец с препрата - имам един автомат за кафе в къщи , който си иска всеки месец да го чистя - така е програмиран и аз кото го пусна него с препарат пускам всики останали машинки  Laughing

kokovi4 наистина ужасен късмет си случила с тая миялна  Sad Дано накрая се разберете и да си миеш без проблеми вече  PraynigМоята е Тека - развали се - оправиха я , след това отново - пак я оправиха - много любезни , внимателни , доволн съм , уред е - разваля се , но е важно и отношението.

# 437
kati_v моята съдомиялна е същата. Взех я по Коледа, когато старата отказа. Много съм доволна. Аз ползвам основно 2 програми -тази, която е 58 минути на 60 градуса и интензивната на 70 градуса Икономичната все и се каня, но много време отнема и най вече това ме възпира. Всичко мия в нея, ама абсолютно всичко,дори и дървени лъжици и шпатули слагам, идеално се измиват Чекмеджето за прибори пълня най вече с ножове , бъркалки и лъжици за готвене, за прибори за хранене почти не ми остава място там и затова си ползвам кошницата. Много по удобна е от старата -45 см Краун. Имам какво да се уча още -подреждането като че ли не ми е оптимално, защото понякога на някой съд не мога да му намеря място. Програмата за изплакване мисля ,че е добра за лятото. Като цяло страхотен модел и на добра цена.

Много съм доволна и аз. Аз също ползвам тези две програми - бързата, когато сме вкъщи почивните дни и пускам през деня и интензивната за замърсени съдове, но най-често си мия на икономичната - през деня събираме съдовете, вечер зареждам, пускам и си лягам и я оставям да плацика. Сутринта всичко свети. Много съм доволна, още повече ние я улучихме на промоция и излезе около 600 лв. В чекмедженцето зареждам прибори за хранене и ножове, по-големите лъжици и бъркалки ги слагам в горната кошница при чашите и затова не ми се налага да ползвам кошницата за прибори.

kokovi4, много е неприятно това, наистина. Мен ако питаш, хич не се занимавай да си носиш мръсните съдове, ами пиши до КЗП, като приложиш протоколите от сервиза, пък може и на тях да им туриш някоя мръсна съдина. Crazy
nub55, от ноември досега съм я мила два пъти и то единия път, защото не се усетих и бях позамърсила с едни остатъци от тесто от пълнозърнесто брашно и беше почнала да не мие добре.

# 438
kokovi4, какво казват в сервиза, какво е обяснението им за миризмата, неизмиването?
Какво са почиствали по машината 3 пъти?

# 439
  • Варна
kati_v, а сол добавяла ли си? На моята все още не съм добавяла сол, не е светвал индикатора. Ползвам я през ден от Коледа насам, а в почивните дни всеки ден. Забелязах ,че като настройвах солта, в инструкциите пишеше, че е готово когато светне индикатора с една таблетка, в ляво на дисплея, а при мен така и не светна. Сега си мисля че е възможно да не ми е приела настройките. Но пък качеството на измиване е идеално. Иначе я "настроих" на степен 3, ако изобщо съм направила нещо Blush

# 440
Солта много се харчи при нас, защото водата ни е една от най-твърдите и ни е настроена на 5. Досипвали сме няколко пъти вече, със сигурност 2, а може би и 3 пакета да отидоха, защото като светне индикатора и досипваме. Но ние мием всеки ден, а някой път и по 2-3 пъти дневно. За настройките не мога да помогна, мъжа ми ги прави, ще го питам, ако си спомня, дали е светвало нещо. Иначе солта няма отношение към чистотата на съдовете, тя омекотява водата и пази йонообменника, доколкото знам, та чистотата на съдовете не е показател според мен. Другото, което ми хрумва, е да отвориш съдържателя на солта и да погледнеш с фенерче, за да се ориентираш харчило ли е сол или не. Но би трябвало да е приело настройките, все пак за три месеца, както казваш, че миеш през ден, просто солта ви се харчи по-бавно.

# 441
  • Стара Загора
kokovi4, какво казват в сервиза, какво е обяснението им за миризмата, неизмиването?

според тях миялната била изрядна,не са ми дали обеснение какво са почиствали.......

# 442

според тях миялната била изрядна,не са ми дали обеснение какво са почиствали.......

Страхотно неприятно, наистина.

# 443
  • Пловдив

Страхотно неприятно, наистина.

Моята АЕГ/Електролукс прави също мизерии и вече съм в чудо какво да правя с нея. Понеже и гаранцията изтече, сигурно съм дала пари за ремонти, колкото за 2 нови. Бях се заинатила, че не може да няма решение, даже си писах с представителството за България в изблик на крайно възмущение. Не може машина с такава цена и със СИСТЕМА ПРОТИВ ПРЕЛИВАНЕ (заради която я избрах също) да ми наводнява кухнята периодично. От представителството за БГ се свързаха с мен, препратиха ме към оторизирания им сервиз (тълпа малоумници без извинение). Отново дадох сума ти пари за профилактика-почистване-ремонт и незнам-си-какво-си. Е, познайте  Sick Резулатът е, че вече със сигурност няма да си купя уред с тази марка и задължително ще проверявам обслужващия сервиз по гаранцията на уредите, да не случа отново на същия ....

Въпросът е какво да правя със съдомиялната? Не ми се дават повече пари на вятъра, нито ми се чисти пак наводнена кухня.... А иначе - казаха техниците - била в перфектно състояние  Mr. Green И дипломи щяха да късат, щото нямало никакви причини тя да прави такива неща ....

Между впрочем покрай всичко това установих, че изтече ли гаранцията нещата откъм потребителски права стават съвсем забавни. Та ако си платим на сервиз и той ни отремонтира уред, а уредът пак не работи - това не подлежи на никакъв контрол от КЗП примерно.

За мен проблемът е голям, защото мястото ми е нестандартно и друг уред трудно мога да вместя  Close

kokovi4, ти какво ще правиш?

# 444
  • Стара Загора
незнам какво ще правя,направо ми идва да я изхвърля и да си взема друга марка.Всеки уред може да даде дефект ,но съм отвратена от некоректно отношение на представители на АЕГ ,сервизното им обслужване.Взех по скъпа миялна защото кухня и дневна са едно помещение и търсих по тих модел.Аег е уж реномирана марка,но беше ГОЛЯМА ГРЕШКА която повече няма повторя .

# 445
  • Ямбол
Моята миялна замина вчера на ремонт. От седем години я имам, проста марка Мидея и след 7 години вярна служба за първи път ми даде грешка. Обадих се в сервиза, мислех, че нагревател е изгорял, но май е нещо друго. Взеха я за ремонт и казаха, че ще могат да я оправят.
Не съм представител на марката, но имам и други уреди вкъщи Мидея - климатици, хлебопекарна, доволна съм.

# 446
 Shocked Леле, и аз купих АЕГ......Дано да нямам проблеми с нея  Praynig

# 447
  • Пловдив
Natali_, пожелавам ти да имаш по-голям късмет с твоя уред  Peace

Но - ако АЕГ знаеха за тези случки с представителство/сервиз надали щяха просто да оставят да скапват реномето им. Аз и затова писах на официалния им сайт, като за съжаление явно директно са препратили към местните представители. Писахме си и по темата за сервиза. За мен не е нормално да вземеш 50-100 лв. за нещо, което не си свършил. Да не говорим, че не издават никакви документи (включително нямам от гаранционното обслужване), така че не мога и да ги съдя. Отговориха ми, че ползват най-качествените сервизи и явно проблемът е в моя телевизор. Без коментар.

# 448
Здравейте,
от една седм. съм нов ползвател на стара
съдомиялна INDESIT DG 5100W. Преди и след
зареждане на гланц  индикаторът не промени цвета си.
 Как да разбера кога да допълня отново?
Намерих упътване на руски, но не пише. Sad
Или може би за този модел се сипва постоянно.
Има едно като лампичка, но постоянно е черно.
 Някой дали може да даде съвет? Сол още не съм
сложила, но скоро ще сложа и си мисля, че и там няма
да светва нищо.
 Хубав и усмихнат ден!

# 449
  • Ямбол
Здравейте,
от една седм. съм нов ползвател на стара
съдомиялна INDESIT DG 5100W. Преди и след
зареждане на гланц  индикаторът не промени цвета си.
 Как да разбера кога да допълня отново?
Намерих упътване на руски, но не пише. Sad
Или може би за този модел се сипва постоянно.
Има едно като лампичка, но постоянно е черно.
 Някой дали може да даде съвет? Сол още не съм
сложила, но скоро ще сложа и си мисля, че и там няма
да светва нищо.
 Хубав и усмихнат ден!
И след като я пусна, пак ли не е изгаснал индикаторът?
То поне за гланца се вижда дали е пълен или празен контейнерът.

Общи условия

Активация на акаунт