Храня ли правилно детето си ... въпрос подтикнат от "загрижени" педиатри ...

• 3 614
  • 56
  •   1
Отговори
Доста порових и намерих теми по въпроса, които изчетох .... но изпитвам нужда да пусна и моите въпроси. Не мога за абсолютно нищо да разчитам на педиатърката, при която записах детето ... доста пъти ходя и плащам на частно за да съм спокойна ... я за преглед, я за захранване ...... ужас ..
Кажете ми моля, хранителният режим, на който бебка е в момента, удачен ли е за възрастта и - 8 месеца навършени ?

7;00-7;30- АМ 210 МЛ ОТ КОИТО ТЯ ИЗПИВА МЕЖДУ 100 И 180, ДРУГОТО ГО ОСТАВЯ КАТЕГОРИЧНО
10-10;30 АМ 210 МЛ Т КОИТО ТЯ ИЗПИВА МЕЖДУ 100 И 180, ДРУГОТО ГО ОСТАВЯ КАТЕГОРИЧНО. ОТ УТРЕ СМЯТАМ ДА ПОЧНА ПОПАРА?
13;30-14;00 - ГОТОВО МЕСНО ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ ВСЕКИ ДЕН! ЖЪЛТЪК НЕ ДАВАМ ОЩЕ.. ДАВАМ ЧИСТО ЗЕЛЕНЧУКОВО НА 4,5 ДЕНА ПРОСТО ЗА ЛЕКО РАЗТОВАРВАНЕ. СКОРО ДАЖЕ ПУСКАХ ТЕМА С ВЪПРОС МОЖЕ ЛИ ВСЕКИ ДЕН КУПЕШКО МЕСНО - ЗЕЛЕНЧУКОВО СЪС СЪСТАВ 50% ЗЕЛЕНЧУЦИ, 8% МЕСО ..
17-17;30- КАША ОВЕСЕНА С ГЛУТЕН ВЪВЕДОХ СКОРО, ПРЕДИ ТОВА ОРИЗОВА .... ДРУГО НЕЗНАМ КАКВО ДА ДАВАМ ЗА СЛЕДОБЕДНА? КИСЕЛ НЕ СЪМ ПРИГОТВЯЛА И ДАВАЛА, НА КАКВО МНЕНИЕ СТЕ?
20;30-21;00- МЛЯКО 210 MЛ

Между храненията гледам всеки ден да изяжда и по 1 бурканче 125 грама плодово.

Плодовете които сам въвела са ябълка, круша банан и синя слива?Още не съм дала пресен плод?

Зеленчуците са картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, карфиол и веднъж само дадох
броколи. Още не съм и давала спанак, царевица, грах, чушка ....... домат ...?
От месата съм въвела- заешко, пуешко и пилешко само?

newsm78 ooooh! Outta Joint

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:00 от Love_85

# 1
А педиатрите защо са загрижени? Какво ги притеснява?

# 2
А педиатрите защо са загрижени? Какво ги притеснява?

Точно обратното! Не е загрижени, нищо не ми се обяснява ужас е някакъв ... явно неточно съм написала заглавието Sad

# 3
А теб какво те притеснява? Колко кг и колко см е детето?

# 4
Според мен е добре да въведеш жълтъка, пресни плодове, телешко и риба. От предсните плодове можеш да започнеш с ябълка, круша.
Закуската в 10-10,30 може да бъде попара, макаронени със сирене.
От глутеновите лека-полека можеш да въведеш и другите каши и да ги редуваш.
В нета има много школи за захранване и всеки родител сам си преценя, но след като бебето е на 8 навършени месеца, според мен, можеш спокойно да въвеждаш повечето храни.
Жълтъка го въведи, има много полезни вещества, също така го редувай пюрето с жълтък и месно.

За това се сещам.

# 5
А теб какво те притеснява? Колко кг и колко см е детето?

7800, 71 см. Последните 2 месеца почти не е качила, на миналата консултация я мериха и казаха, че 100 грама е качила, но я премериха седнала, което не знам дали е редно.........

# 6
Дишай по-спокойно и не се вманиачвай в храненето, за да не направиш детето насила злоядо.
Има достатъчно информация в нета и в този форум, избери си схема на захранване и си карай по нея, без да изпадаш чак в педантизъм. Води се по детето си - моментния му апетит и хранителните му предпочитания, а не по грамажите и милилитрите. Поощрявай го да дъвче.
Ако детето е здраво и наддава нормално, значи всичко е наред.  Simple Smile

ПП Колкото повече расте детето, толкова по-бавно ще наддава. Нали не очакваш всеки месец да удвоява теглото си или да качва по цял килограм?

# 7
Аз също смятам че трябва да въведеш повече храни.Жълтъка е много полезен и на 8 м мисля че трябва да и даваш.Не мисля че грешиш и затова не надава много.По скоро си има яшни и неяшни деца.Давай и по колкото иска и каквото обича и не и се притеснявай толкова.Имам две деца захранвала съм ги по еднакъв начин едното си е слабушко а малкия юнак надава доста засега.

# 8
Детето ти е съвсем нормално т.е.нито е слабо, нито е дебело. Нямаш от какво да се притесняваш

# 9
Аз пак ще напиша, че бебето е човек, не е тенджера, в която да сложиш необходимите продукти "по книга".  Peace

# 10
Аз пак ще напиша, че бебето е човек, не е тенджера, в която да сложиш необходимите продукти "по книга".  Peace

В никакъв случай не смятам, че бебето ми е тенджера, просто се чудя дали подхождам правилно с храненето .............

Аз също смятам че трябва да въведеш повече храни.Жълтъка е много полезен и на 8 м мисля че трябва да и даваш.Не мисля че грешиш и затова не надава много.По скоро си има яшни и неяшни деца.Давай и по колкото иска и каквото обича и не и се притеснявай толкова.Имам две деца захранвала съм ги по еднакъв начин едното си е слабушко а малкия юнак надава доста засега.

Аз за грамажи не се притеснявам, та си изяжда по бурканче месно зеленчукови от готовите и порция каша описана на кутията на конкретната каша .... за храните най- вече иде реч дали не закъснявам ......

# 11
За къде да закъсняваш? Захранването не е състезание, нито надбягване. Даже е по-добре да не бързаш, а бавно да въвеждаш нови храни

# 12
За къде да закъсняваш? Захранването не е състезание, нито надбягване. Даже е по-добре да не бързаш, а бавно да въвеждаш нови храни

Знам, просто исках да обменя опит... ето за жълтъка всички казват да почвам, а педиатърката ми казва не, много алергизирал през последните години и да не бързам с него......

# 13
Според мен си го храниш идеално Simple Smile
Само ми стана любопитно - нощем въобще ли не се буди за мляко?
Менюто на дъщеря ми беше подобно, но изпиваше 1 литър мляко.
За жълтъка - дадох на 1г. и 7м. съвсем умишлено. Изследванията й винаги са били перфектни и хемоглобинът идеален. Не намерих причина да избързам, нито смятам, че яйцето и месото (в количеството, в което се дават) имат влияние.
Залагай на разнообразието, не е задължително в 10 ч. да даваш само попара. Щом си въвела глутен, имаш огромен избор.

Копирам си стар пост, че вече не помня какво беше, някои идеи повече подхождат за следобедна закуска според традициите ни, но можеш да си харесаш някоя идея:

1. Грис + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
2. Грис с намачкан плод.
3. "Тутманик" от грис.
4. Овесени ядки + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
5. Овесени ядки с намчкан плод.
6. Пшенични ядки  + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
7. Пшенични ядки с намачкан плод.
8. Микс овесени, пшенични ядки и просо  + 1 мерителна лъжица мляко за след годинка + масло + сиренце.
9. Микс овесени, пшенични ядки и просо + с намачкан плод.
10.Елда.
11.Тиква.
12.Плодова салата.
13.Плод.
14.Кисело мляко с бисквити.
15.Кисело мляко с пасиран плод.
16.Натурално кисело мляко.

Дъщеря ми е вече на 9 г., но още си иска и харесва тези (особено тези с масло и сирене)  Simple Smile

# 14
Първото дете храниш по схема с много притеснения, второто по-разчупено. Сега внучката я храним с каквото дойде, не съвсем, де, но не й се притесняваме. За щастие и дъщеря ми е много спокойна майка. Защо не даваш пресен плод? Мисля, че може.  Дори да си гризе парче ябълка.

Общи условия

Активация на акаунт