Храня ли правилно детето си ... въпрос подтикнат от "загрижени" педиатри ...

• 3 618
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Бебетата имат инстинкт, не се притеснявай. Колкото повече насилваш, толкова по-зле ще става. Остави го на поискване и ще видиш как ще потръгне всичко. Забрави всички часовници и т.н. Водата също е основен факт. Ако е прекалено много, няма да пие мляко. Остави шишетата пред бебето и нека то си избира Simple Smile

# 31
Love_85 , добре, колко бебета познаваш, които ядат всичко, ама точно по грамовете, описани в книгите и таблиците?

# 32
Love_85 , добре, колко бебета познаваш, които ядат всичко, ама точно по грамовете, описани в книгите и таблиците?

Не сте ме разбрали ама въобще, не цепя грамове и милилитри ....... както и да е Sad

Не се сърди, човече

Благодаря за списъка с рецептите, идеален е Simple Smile

# 33
Много майки се оплакват от злояди деца, без въобще да се усетят, че те са ги направили такива.

# 34
И много майки се оплакват от злояди деца, които ядат количества, като за възрастен, без никой да забелязва. Simple Smile

# 35
Абе хора защо се държите така? За съжаление такива коментари и отношение не ми е случват за пръв път в този форум. Оставете попарата, да, не я иска ОК, а като не иска да пие мляко детето какво- да я оставя на вода ли цял ден? Не разбирам с какво провокирах последните постове.  Cry
Извинявай, ако съм те засегнела, не съм целяла това. Казах го като съвет.  Peace

# 36
И много майки се оплакват от злояди деца, които ядат количества, като за възрастен, без никой да забелязва. Simple Smile

Да бе. Злоядо, което се тъпче със суха храна, зеънчовци и др. подобни. После чакай да яде супа. Да не говорим за шашкането. Леле, не обичало това детето, ще му дадем шунчица. Не че имам нещо против нея, но докато скачат като ужилени, за да я дадат като заместител, няма да стане.
Я си подреди хладилника с неща, които одобряваш, па му кажи да яде каквото иска. На 10-тия ден се предаде моето. Кара дотогава кара на мляко и банани. Сега, ако не харесва 1-2 неща, естествено, човешко е, никой няма да го кара насила, ама да ми се тръшка, че нищо не ядяло, айде капризи.

Казвам го от позицията на бивше злоядо дете.

Горното не е насочено към авторката, за нейното още е рано, ще се справи, ако се успокои  Simple Smile

# 37
Абе хора защо се държите така? За съжаление такива коментари и отношение не ми е случват за пръв път в този форум. Оставете попарата, да, не я иска ОК, а като не иска да пие мляко детето какво- да я оставя на вода ли цял ден? Не разбирам с какво провокирах последните постове.  Cry
Извинявай, ако съм те засегнела, не съм целяла това. Казах го като съвет.  Peace

Не, не не си ме засегнала ти Dafi Simple Smile

# 38
Много майки се оплакват от злояди деца, без въобще да се усетят, че те са ги направили такива.

Ок, благодаря за включването все пак, и за съветите Simple Smile

# 39
Не мога да разбера с тия недомлъвки как очаквате да ви разберем и да дадем адекватни съвети. Очевидно аз от недомлъвки не разбирам, от хранене на злояди деца обаче разбирам.

# 40
Здравей Love_85  аз имам дъщеря на 8 месеца нашия режим е:
8:00  9:00  попара или плазмон
12:00 13:00  готвя зеленчукови супи които пасирам и през ден месни пюрета (пиле,пуешко,телешко,заешко и след някои друг ден риба)
16:00  17:00 млечна каша на Ганчев всякакви видове
21:00  21:30 210мл. мляко
Между храненията само вода давам.След хранене поиграя с нея после спим и после малко на паяка и то станало време за другото хранене.
За жълтъка и давам през ден  аз съм чувала че по рано е по добре.

# 41
Още откак започнах захранването на сина ми / на 5м / не съм гледала колко грама изяжда. Готвя му в повече и когато се-е нахранил той просто стиска устичка или започва да прави " брррр" и всичко изплюва. Единсивено знам кога колко изяжда е когато сме на разходка и яде купено пюре или каша. Ние сме на 7м и нашия режим е следния :
7-7;30 - кърма
10-10;30 кърма / опитах преди 3д попара, но не я искаше и сега ще изчакам малко и пак щк но  пробвам/
12;30 - 13;00 - месно-зеленчуково пюре / от месото съм давалв само заек, защото зааочнах да мудавам месо преди 4д. От зеленчуците е ял : тиква, картоф, морков, пипер, тиквичка, пъщърнак, грах, зелен боб, карфиол/
16;30-17;00 - каша+суров настърган плод / плодове е ял : Скрови - ябълка, банан, круша

# 42
Пюрета плодови е ял само синя слива и праскови.
Понякога за следобяд му давам бисквити с Ам - обожава ги!!!
20;30 - 21;00 -  кърма
23;30-00;00 - кърма иии спане Simple Smile)
През нощта се буди кюъм 5. Давам биба и пак заспива Simple Smile
Детето ми е от яшеите деца - лигавник не ползвам. Мерките му са 9.600кг и 73см - при рожденно тегло - 4.100 и 53см Simple Smile
Ааа забравих да кажа - давала съм и сирене в пюрето на обяд. С жъбтъка ще почвам от средаиа еа февруари Simple Smile

Гоедай деткто си по цсет. Не по книги Simple Smile

# 43
Доста порових и намерих теми по въпроса, които изчетох .... но изпитвам нужда да пусна и моите въпроси. Не мога за абсолютно нищо да разчитам на педиатърката, при която записах детето ... доста пъти ходя и плащам на частно за да съм спокойна ... я за преглед, я за захранване ...... ужас ..
Кажете ми моля, хранителният режим, на който бебка е в момента, удачен ли е за възрастта и - 8 месеца навършени ?

7;00-7;30- АМ 210 МЛ ОТ КОИТО ТЯ ИЗПИВА МЕЖДУ 100 И 180, ДРУГОТО ГО ОСТАВЯ КАТЕГОРИЧНО
10-10;30 АМ 210 МЛ Т КОИТО ТЯ ИЗПИВА МЕЖДУ 100 И 180, ДРУГОТО ГО ОСТАВЯ КАТЕГОРИЧНО. ОТ УТРЕ СМЯТАМ ДА ПОЧНА ПОПАРА?
13;30-14;00 - ГОТОВО МЕСНО ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ ВСЕКИ ДЕН! ЖЪЛТЪК НЕ ДАВАМ ОЩЕ.. ДАВАМ ЧИСТО ЗЕЛЕНЧУКОВО НА 4,5 ДЕНА ПРОСТО ЗА ЛЕКО РАЗТОВАРВАНЕ. СКОРО ДАЖЕ ПУСКАХ ТЕМА С ВЪПРОС МОЖЕ ЛИ ВСЕКИ ДЕН КУПЕШКО МЕСНО - ЗЕЛЕНЧУКОВО СЪС СЪСТАВ 50% ЗЕЛЕНЧУЦИ, 8% МЕСО ..
17-17;30- КАША ОВЕСЕНА С ГЛУТЕН ВЪВЕДОХ СКОРО, ПРЕДИ ТОВА ОРИЗОВА .... ДРУГО НЕЗНАМ КАКВО ДА ДАВАМ ЗА СЛЕДОБЕДНА? КИСЕЛ НЕ СЪМ ПРИГОТВЯЛА И ДАВАЛА, НА КАКВО МНЕНИЕ СТЕ?
20;30-21;00- МЛЯКО 210 MЛ

Между храненията гледам всеки ден да изяжда и по 1 бурканче 125 грама плодово.

Плодовете които сам въвела са ябълка, круша банан и синя слива?Още не съм дала пресен плод?

Зеленчуците са картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, карфиол и веднъж само дадох
броколи. Още не съм и давала спанак, царевица, грах, чушка ....... домат ...?
От месата съм въвела- заешко, пуешко и пилешко само?

newsm78 ooooh! Outta Joint

Здравей, Love_85, аз мисля, че до момента бебката ти се храни добре. И аз на 8 м. включих закуската.И моята дъщеря не искаше в началото да яде попара, затова й давам бебешки кус кус на Плазмон с малко сиренце (козе защото сме с АБКМ), също й давам и от готовите кашички на прах (HIP, Слънчо и т.н.) например от елда, лимец, просо; има комбинирани с различни зърнени култури (овес, ръж, ечемик, пшеница,спелта и т.н.),които комбинирам с плодово пюре. Също така моята дъщеричка много обича пасирани сухарче (давам на HOLLE) с банан и пюре от ябълка. Има и такива готови кашички (в бурканчета). Изобщо имаш голямо разнообразие. Мисля, че вече можеш да включиш в обедното пюре и зеленчуци като спанак, грах, млад зелен боб, червена белена леща, лук, зелена чушка,царевица, . Докато ги минеш всички, тя ще стане на 9 и повече месеца. За плодовете,пресните аз ги давах в мрежичка за плодове или рендосани в кашичка. Мога да ти кажа какъв беше нашият режим на 8 месеца, който до момента почти не се е променил (единствено вече изключихме сутрешното АМ) :

Сутрин 8:00ч.: АМ 180 мл.;
Сутрин закуска 10:00ч.: кус-кус със сиренце или попарка с чай и сиренце или каша на прах ;
Обяд- 12:30ч.: Месно пюре/ зеленчуково пюре с 1/4 жълтък  ;
След обяд 16:00 ч. :каша на прах (направена с вода) с плодово пюре или готово пюре (любимо й е на Овко банан с грис или банан с овесени ядки) или тиква с малко мляко (АМ) и овсени ядки или само плодово пюре, или Кисело мляко (давам козе) с бисквитки;
Вечеря 19:00ч.: 250 м. АМ;
Преди приспиване (21:30) 150 мл. АМ

Надявам се да съм ти била полезна, както виждаш имаш много голямо разнообразие и на 8 месеца вече можеш да въведеш много неща. Simple Smile

# 44
като чета темата оставам с впечатление, че аз съм постъпила мноооого неправилно.Но ако съдя по детето си съм си ОК. Малката е на 7 месеца и вече няколко пъти яде попара (2 сухара, липов чай, малко сиренце и на върха на лъжичката масълце). на края на 5 месец вече бяхме заместили второ хранене (с каша), така през 6 месец си ядеше:мляко, пюре, мляко, каша, мляко (през около 4 часа) жълтък въведохме пак през 6 месец. В началото когато започна да яде пюрета и давах чисти морков и тиква, картоф не ядеше, и много бързо минах към останалите, които бяха дори комбинации с грах, спанак и т.н. Не искаше да яде само броколите (ама те са си гадни де). Скоро реших да й дам оризова каша, но й се повдигаше и се питам дали не мога да я смеся с плодово пюре и така да й я дам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт