Испански сериали - Тема 4

• 92 224
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
О, благодаря за предупреждението  Hug 

Значи да   animal037  към п2п   (Дими, мерсаж   bouquet)

# 181
  Дими, El tiempo! Дочакахме го! Голям кеф, за събота вечер! И аз тегля... Много благодаря Hug
    newsm51
 Peregrin, много хубава фламенкария и Casa Batllo , oсобено втората снимка  Simple Smile

# 182
Мари, и аз мен ме вълнуват филми, които показват различията между световете на християните и мюсюлманите може би това е била и главната причина да се захвана със сериала. Сега с нетърпение чакам да излезне новата серия.
Би ли споделила къде си живяла и нещо интересно относно живота с арабския свят?

# 183
И от мен благодарности за El tiempo!  bouquet

# 184
  • София
Мари, и аз мен ме вълнуват филми, които показват различията между световете на християните и мюсюлманите може би това е била и главната причина да се захвана със сериала. Сега с нетърпение чакам да излезне новата серия.

И аз заради това с удоволствие гледах "Толедо"  Peace Значи и този ще ми хареса много  Peace

# 185
  • Ямбол
Изгледах епизода на El tiempo entre costuras - прекрасен!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 22:04 от DimiLoca

# 186
       illlzy, Деси... и с Толедо беше така, да. Винаги съм се удивлявала на испанците - господството на мюсюлманите там е било почти 800г.... и в момента туризма им печели най-добре именно от красивите творения на арабо-мюсюлманската архитектура - те са превърнали много джамии в църкви, а ние рушим ли рушим не само джамиите, а всичко... но това е друга тема.

От Северна Африка съм била в Мароко, Тунис, Либия и Египет/ ама все по работа, защото съм арабистка, някъде по-горе бях писала/ - и никъде, ама никъде не съм видяла неуважително, камо ли лошо отношение. В арабска страна не можеш да закъсаш - винаги някой ще ти помогне, ще те приеме в дома си като важен и специален гост - нищо, че си непознат, а на изпроводяк и подарък ще ти даде, защото си му указал честта да влезеш в дома му. И все са ми викали "ухти" - което заначи - "сестричко" или "сестро моя"..Навсякъде съм била с кръстче на врата и хората са били винаги толерантни. А на колко сватби съм била, колко камилско съм изяла  - аз си знам Laughing - арабската сватба е изключително интересно и приятно събитие - трае цяла седмица и започва с ритуалното клане на камила "забах" ...  Има и много улични крадци..страхливи са обаче и в един момент веднага започваш да ги разпознаваш. Пазаренето за дадена стока е превърнато в култ.
    Веднъж закъсаме с кола в една пясъчна пустош на юг от Триполи - прислони ни един дядка - с чалма сигурно от 3 метра плат Simple Smile  спахме в нещо като шатра, на един дървен нар. Не мога да го забравя - напали огън, свари чай, извлече от вътре всичко,което имаше за ядене..на сутринта, когато дойде помощ,  ни прегръща силно и дълго и благодари на Аллах, че му е изпратил компания Simple Smile

Е, от мен - толкова. И за да се върнем в темата да кажа: Очарована съм от Ел Тиемпо....До средата на книгата съм, и е голям кеф как направо се визуализират образите пред мен - много ми хареса с нетърпение чакам следващия епизод Peace

# 187
  • Ямбол
Мари, с голям интерес прочетох написаното от теб. Hug
Трябва да си поръчам книгата и аз, че ми стана много любопитно като ви чета.  Grinning

# 188
       Дими, аз я поъчах от store.bg - 14лв+3лв.  доставка - дойде на 2-я ден Simple Smile .като я свърша, съм   хвърлила око на "Севилското причастие" на Реверте - тук ме запалихте...ако ми хареса, ще чета другите му книги.

Еееех...да можеше денонощието да е не 24, а 48часа, та да стига за
  всичкооо, ама" немааа" Mr. Green

# 189
  • Ямбол
Ще я потърся по местните книжарници, и ако я няма, ще я поръчвам!  Grinning

И поздрав с любимата ми сериална двойка.  Heart Eyes

Такава носталгия ме гони... https://www.youtube.com/watch?v=u-MbO3_bxus

https://www.youtube.com/watch?v=qJlCloIPDvc

Умирам си за такива истории.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 03:44 от DimiLoca

# 190
И на мен ми хареса пилотката  Peace - леко мудна, но е встъпление, историята тепърва ще се заплита и разгръща, знаковите фигури тепърва ще излизат на сцената  Thinking ... (мухльото пиявица изчезнА  newsm66  Mr. Green)

# 191
Пусанх неделнишки едно око...и хем се развеселих, хем се развълнувах, така, че краката ми се подкосиха / за кой ли път/ от тези двамата....Дими,  наистина са разкошни  - винаги ме вълнуват, колкото и да ги гледам...

Peregrin, "мухльото пиявица" - откъде го измисли hahaha ...ще ме умориш  tooth

# 192
Здравейте, имам въпрос за "Исабел Кастилска". Така и не успях да намеря субтитри за 13-ти последен епизод и чакам от месеци да го изгледам. Някой знае ли дали изобщо има такива?

# 193
Дими, заинтригува ме с тези клипчета. Ще взема да изгледам най-после Хората на Пако. Гледала съм само първите 3-4 серии. Възпира ме това, че са мноооооого серии, а запаля ли се, няма спане по цели нощи.
Мари, много ми хареса разказа ти   bouquet

# 194
  • Ямбол
Здравейте, имам въпрос за "Исабел Кастилска". Така и не успях да намеря субтитри за 13-ти последен епизод и чакам от месеци да го изгледам. Някой знае ли дали изобщо има такива?

Заповядай: http://bukvi.bg/load/1-1-0-552

Яничка, гледай, гледай.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт